1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 502
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 21, 2020 at 7:05 PM

Evo graf.

(Ispričavam se Adminu što nisam otvorio novu temu na forumu Tehnička analiza. Dajem na razmišljanje ideju da se dopusti postanje grafova na pripadajućim temama na forumu Dionice, a da se teme na TA forumu koje prate pojedinačne dionice ugase. Zgodno je da se grafovi postaju tu na temi koju svi čitaju i gdje se svakako pišu predviđanja kretanja cijene, a da tamo na TA forumu ostane samo opća tema TA gdje bi se raspravljalo načelno o tehničkoj analizi.)

Dakle,

BEARISH argumenti:

- cijena je pala na povećanom volumenu,

- RSI ispod 50 i u trendu pada,

- MACD u negativnom teritoriju i u trendu pada,

- MFI u trendu pada,

- cijena ispod 50 MA, 100MA i ispod Ichimoku cloud-a.

BULLISH argumenti:

- cijena snažno ispala iz Bollingera - vjerojatan (barem kratkoročni) odbijanac,

- cijena došla do prijašnje jake razine otpora (sada potencijalno jake razine podrške),

- RSI ulazi u oversold,

- MFI u oversold,

- Stoch u oversold i radi bullish diverenciju,

- bilo bi stvarno neobično da cijena samo tako agresivno i pravocrtno propadne kroz 50 i 100 MA,

- cijena formira potencijalni Bullish Cypher pattern.

Cijena je brzo propala kroz zonu otpora na cca 7,85 i došla do prijašnje razine otpora na 7,00 kn. Vjerojatan je odbijanac do cca 7,85 kn, bez obzira jesmo li na početku šireg downtrenda ili na početku nastavka daljnjeg rasta. Treba pratiti kako će se cijena ponašati nakon odbijanca da bi se mogli predvidjeti daljnji potezi.

U slučaju da je ovo Bullish Cypher (kako je zlocesti upozorio), ovaj pad cijene bi predstavljao samo privremenu konsolidaciju u širem uptrendu. U slučaju da se nastavi agresivna prodaja, bojim se da je sljedeći target 200MA, što je zona 6,00-6,20 kn.

Files

OPTE.png 216.92 kB – 0 Downloads

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 21, 2020 at 7:16 PM

:S

mittko, nisam kriva za cypher, Lulu je. :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 21, 2020 at 7:21 PM

zlocesti, stalno zaboravim da si zapravo žensko pa ti se obraćam u muškom licu :) Sorry.

Isprike Lulu. Pozdrav!

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • February 21, 2020 at 7:54 PM
    Quote from mitkko

Evo graf.

(Ispričavam se Adminu što nisam otvorio novu temu na forumu Tehnička analiza. Dajem na razmišljanje ideju da se dopusti postanje grafova na pripadajućim temama na forumu Dionice, a da se teme na TA forumu koje prate pojedinačne dionice ugase. Zgodno je da se grafovi postaju tu na temi koju svi čitaju i gdje se svakako pišu predviđanja kretanja cijene, a da tamo na TA forumu ostane samo opća tema TA gdje bi se raspravljalo načelno o tehničkoj analizi.)

Dakle,

BEARISH argumenti:

- MFI u trendu pada,

BULLISH argumenti:

- cijena snažno ispala iz Bollingera - vjerojatan (barem kratkoročni) odbijanac,

- cijena došla do prijašnje jake razine otpora (sada potencijalno jake razine podrške),

- RSI ulazi u oversold,

- MFI u oversold,

- bilo bi stvarno neobično da cijena samo tako agresivno i pravocrtno propadne kroz 50 i 100 MA,

Cijena je brzo propala kroz zonu otpora na cca 7,85 i došla do prijašnje razine otpora na 7,00 kn. Vjerojatan je odbijanac do cca 7,85 kn, bez obzira jesmo li na početku šireg downtrenda ili na početku nastavka daljnjeg rasta. Treba pratiti kako će se cijena ponašati nakon odbijanca da bi se mogli predvidjeti daljnji potezi.

U slučaju da je ovo Bullish Cypher (kako je zlocesti upozorio), ovaj pad cijene bi predstavljao samo privremenu konsolidaciju u širem uptrendu. U slučaju da se nastavi agresivna prodaja, bojim se da je sljedeći target 200MA, što je zona 6,00-6,20 kn.

Display More

Slažem se s analizom. Tipujem na događaj agresivne prodaje, tj. pad na cca 6,00 kn.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 21, 2020 at 8:01 PM
    Quote from gta1
    Quote from mitkko

Evo graf.

Dakle,

BEARISH argumenti:

- MFI u trendu pada,

BULLISH argumenti:

- RSI ulazi u oversold,

- MFI u oversold,

Display More

Slažem se s analizom. Tipujem na događaj agresivne prodaje, tj. pad na cca 6,00 kn.

Display More

Misliš li da se radi o namjernom rušenju , panici ili uzimanju zarade

bez ocjena molim

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • February 21, 2020 at 8:04 PM

čisto odrađivanje obrasca koji sam nedavno primijetio tako da je zasad sve u skladu sa predviđanjima.

• Lulu1
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • February 21, 2020 at 8:48 PM

A i cyperi nisu vise sta su bili. Cyper je bio do 7,11 kn. Osim ako nije trenutna anomalija.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • February 21, 2020 at 9:06 PM
    Quote from Lulu1

A i cyperi nisu vise sta su bili. Cyper je bio do 7,11 kn. Osim ako nije trenutna anomalija.

Dok je sve u skladu sa grafom odmah nam je svima lakse, i uskoro slijedi oporavak!

Vec sam mislio da nije neka veca anomalija u pitanju!

• Bug0
    Student
    Reakcija primljeno
    59
    • February 21, 2020 at 10:02 PM
    Quote from stariigrac

Da. Sad je očigledno panika, što mi nije drago. Pokušavao sam u zadnje vrijeme smanjiti euforiju jer je cijena ipak dosegla razine približno realne vrijednosti i treba biti oprezan. Naravno, odmah te kolege proglase drukerom koji nema dionice, koji je jalan i slično. Međutim, vidim da su isti sada korigirali svoja maštanja o 16, 20 i više kuna i sve više spominju realne razine 9,00-12,00kn.

S obzirom na ogromne zarade koje nisu unovčili na vrijeme, sada se mnogima tresu gaće i to je sada veliki problem. Svako malo istresanje prodavatelja izaziva paniku, jer više ne gledaš realnost nego samo gledaš kako ti se topi zarada. U jednom trenutku imaš zarađeni auto, u drugom...

A onima koji sada budu lupali minuse, poručujem da bolje da udare po prodavatelju i dignu cijenu na tu "nerealnu siću" od 8,9kn.

Pozdrav i ugodan vikend.

Mozes misliti panika, al ok neka prodaje ovaj sto misli, ako se zadovoljava samo sa 7 kn... ja sve gledam da se u ponedjeljak postavim na neke 6,xx razine pa neka prosipaju jos, nisam planirao vise uzimati jer vec imam peteroznamenkasti broj od 1,61... ali sve mislim sto ne iskoristiti i ovu cijenu pa dignuti skoro sigurnih jos 50-100% kad nekom hitno treba $$$$

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • February 21, 2020 at 10:48 PM
    Quote from Bug0
    Quote from stariigrac

Da. Sad je očigledno panika, što mi nije drago. Pokušavao sam u zadnje vrijeme smanjiti euforiju jer je cijena ipak dosegla razine približno realne vrijednosti i treba biti oprezan. Naravno, odmah te kolege proglase drukerom koji nema dionice, koji je jalan i slično. Međutim, vidim da su isti sada korigirali svoja maštanja o 16, 20 i više kuna i sve više spominju realne razine 9,00-12,00kn.

S obzirom na ogromne zarade koje nisu unovčili na vrijeme, sada se mnogima tresu gaće i to je sada veliki problem. Svako malo istresanje prodavatelja izaziva paniku, jer više ne gledaš realnost nego samo gledaš kako ti se topi zarada. U jednom trenutku imaš zarađeni auto, u drugom...

A onima koji sada budu lupali minuse, poručujem da bolje da udare po prodavatelju i dignu cijenu na tu "nerealnu siću" od 8,9kn.

Pozdrav i ugodan vikend.

Mozes misliti panika, al ok neka prodaje ovaj sto misli, ako se zadovoljava samo sa 7 kn... ja sve gledam da se u ponedjeljak postavim na neke 6,xx razine pa neka prosipaju jos, nisam planirao vise uzimati jer vec imam peteroznamenkasti broj od 1,61... ali sve mislim sto ne iskoristiti i ovu cijenu pa dignuti skoro sigurnih jos 50-100% kad nekom hitno treba $$$$

Kolega Bug, pa ti nas i tuku sa 5 znamenki po bidu... da niste i vi u toj ekipi, al nam ovak lijepo pisete, a?

• hromax
    Student
    Reakcija primljeno
    58
    • February 21, 2020 at 10:55 PM

Yebote pa ovo je zakucano na 7 kuna....😱... sad tek vidio. Put prema 6 kuna je otvoren, a tko još nije kapitalizirao rast od ovih dugoročnih mislim da će dobro promišljati od ponedjeljka nadalje ako se ova brutalna distribucija nastavi, a onda se zna što slijedi.

• Orange55
    Student
    Reakcija primljeno
    159
    • February 21, 2020 at 11:09 PM

Nitko nema pojma koliko vrijedi Optima!

Svi tu nesto nagadaju...ovo su odradili trejder u ekipi i ona poznata baka....

Ali opet netko je to sve kupio ovaj tjedan...cc 500.000 dionica.

Usli su novi koji zele zaraditi na ovim cijenama ovi trejderi se moraju opet vratiti....

Nista se nije dogodilo a ostalo je jos 5 dana do zavrsetka natjecaja....Sigurno se moraju javiti na natjecaj i A1 i UG....Ni jedan od njih ne smije se kockati....

E sad koliko Ebitda ce to ici....tko to zna?

6,7,8?

Ovo je bilo previse prodaje ovaj tjedan,mora se ovo poceti vracati.

Na danasnji dan ( sto se danas moze vidjeti )nitko od prvih 10 nije prodao ni jednu dionicu.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • February 21, 2020 at 11:18 PM

Ne mogu shvatiti ovu nasu burzu?

Na 69 i pol milijuna dionca neka dva, tri trejdera i jedna baba nama srusi ovako dionicu.

Pa to je katastrofa od plasljivaca na bidu... mene su do vrha natrpali!

Imam ja i onih od 8,9kn ali i onih vrlo niskih... samo sto mi prosjek kvare... ali nema veze na kraju ce sve to u dobrom plusu biti!

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • February 21, 2020 at 11:28 PM

Cekajte, vi ovdje ozbiljno pricate o TA? Ili se ipak samo zezate? Nadam se.

Pa ja kao mali ulagac s manje od 200k dionica kad sam izlazio srokao sam dionicu na nacin da se nije oporavila mjesecima. Izasao sam jer su mi trebale pare. Meni. Za stan. Odjecu. Obucu. Speceraj. Itd. Znaci bez ikakve veze s dionicom kao takvom. I vi pricate o TA??!??

Sve je u ocekivanjima. I zivcima malih ulagaca koji nisu uvijek racionalni.

• JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • February 21, 2020 at 11:30 PM
    Quote from Lulu1

Da nije crni budla

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • February 22, 2020 at 12:08 AM

Imali smo valove od 3kn na 7kn pa korekcija do 5kn pa rast do 9kn pa sada korekcija na 7kn...tjedan dana je do natjecaja i ova burzovna cijena od 7kn je u najmanju ruku konzervativna ali i realna.

• Lulu1
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • February 22, 2020 at 7:57 AM

Nije crni Jozefe budla, prije je jedno od tvojih posadjenih 7000 komada hrasta dok si radio na pošumljavanju.

Prema tom motiku u ruke i nastavi s pošumljavanjem. Nema kruha bez motike.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 22, 2020 at 8:28 AM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from kupoprodajnik

Cekajte, vi ovdje ozbiljno pricate o TA? Ili se ipak samo zezate? Nadam se.

Pa ja kao mali ulagac s manje od 200k dionica kad sam izlazio srokao sam dionicu na nacin da se nije oporavila mjesecima. Izasao sam jer su mi trebale pare. Meni. Za stan. Odjecu. Obucu. Speceraj. Itd. Znaci bez ikakve veze s dionicom kao takvom.

Ovo je poanta svega. Osoba koja prodaje 300k dionica od početka godine, koja je u tjedan dana prodala 120tis komada, pored ostalih trejdera cijenu lijepo može zakucati. Kako institucionalni kupaca nema koji bi te količine pokupili, sve se svodi na to da mali ulagači moraju tu količini progutati, a to nije lako kad su pretrpani ionako. Zato se i desavaju ovakve situacije. Ova osoba N. T. koja prodaje je u dionici odkad imam prve knjige prije par godina, neznam po koliko je kupila niti kako je došla do dionica, no svatko ima svoje potrebe, možda kuću radi u Zagorju novu

• Newinvest
    Početnik
    Reakcija primljeno
    24
    • February 22, 2020 at 9:08 AM

Poštovani, zadnji put kada sam iznosio moju ideju o vrijednosti Optime, kroz vrijednost korisnika, bio sam žestoko kritiziran (najviše od korisnika One).

Uglavnom, nisam iz ekonomske branše i ulazem u dionice 5% kao mali hobi, a 95% kao oplodnja i očuvanje kapitala.

Moja branša je turizam, i tu sam prilično informiran.

U mojoj branši (Travel industry) jedna od najvažnijih marketinških stavki je CA (client acquisition) a iz toga proizlazi CAC (client acquisition cost)

To je trošak koji kompanija ulaze u dobivanje novog klijenta. Uglavnom sav trošak koji kompanija ima, podjeljen sa brojem novih korisnika. Uredu postoji i trošak za "client retention",ali za sada i za našu priču on nije važan.

Moja ideja je ta, da 200.000+ korisnika u marketinškim smislu vrijedi užasno mnogo $$$

U mojoj industriji i kompaniji (nije isto u telekomunikacijama) trošak marketinga po novom klijentu CAC varira od $50-120.

Koliko bi milijuna dolara morala uložiti xy kompanija za "natuć" 200.000 novih korisnika na malom tržištu kao što je HR?

Ako je netko informiran sa ovog aspekta, molim vas produbiti malo ovu temu. Dali se zna koliki su troškovi marketinga konkurencije?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 22, 2020 at 9:14 AM

Dobro vam jutro.

Daj djeci da se igraju bez nadzora, svašta se dešava:)

Tako i sa tim Vašim izlascima od dvjestotinjak tisuća komada.

As first, TA jedino i vrijedi na ovako likvidnoj dionici.

Ali ovo niti jedna analiza nije mogla predvidjeti, a ruku na srce, nije se moglo ni odreagirati kada je lavina krenula.

Kaže mi frend da je na snazi luzer zakon - Nisi izgubio sve dok ne prodaš.

• 1
    • 13
    • 14
    • 15
    • 502

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 12:20 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 16, 2025 at 12:20 AM
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 15, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      789k
      1.4k
    3. darac11

May 15, 2025 at 7:08 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 4:46 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      904k
      2.1k
    3. sokol74

May 15, 2025 at 4:46 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 451

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 11:17 AM
    2. Odgovora
      451
      Pregleda
      199k
      451
    3. All

May 15, 2025 at 11:17 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 15, 2025 at 10:38 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 15, 2025 at 10:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 16, 2025 at 12:20 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 15, 2025 at 4:46 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 15, 2025 at 11:17 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 15, 2025 at 10:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 15, 2025 at 10:37 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE