1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavac

Posts by plavac

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• plavac
    • May 21, 2021 at 9:20 AM

Connecting The Dots: Are Pfizer And Arvinas At Work On A COVID Cure?

Connecting The Dots: Are Pfizer And Arvinas At Work On A COVID Cure? https://seekingalpha.com/article/443036…on-a-covid-cure

Dosta ste tržili PFE pa koga interesira

• plavac
    • May 20, 2021 at 9:59 PM

Statistički gledano korekcija će se dogoditi, razlog je uvjek neki nenadani, svako važe svoj rizik i to je to

• plavac
    • May 20, 2021 at 8:09 PM

On očekuje pad US10y i s njim pada RTY a pad 10y je pozitivan za NASDAQ a S&P je tu možda neutralan

• plavac
    • May 20, 2021 at 7:58 PM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Balan vidi da S&P 500 može do 4.200 bodova i zato kupuje na 4.143

• plavac
    • May 20, 2021 at 6:35 PM

danas se nisam proslavio, nisaž stigao sve pratiti, sutra može to još rasti

• plavac
    • May 20, 2021 at 2:56 PM

Danas trejdam SPPI i BLRX

• plavac
    • May 20, 2021 at 8:49 AM

Očekujem pad a s druge strane SPPI svaki dan može objaviti vijest, drugo ništa niti neću držati

MOTU je skračenica od Master of the Univers, Prime dealers, par velikih banaka koje su dileri za FED ( dileri novca-heroina :D)

BTFD - buy the fucking deep

• plavac
    • May 20, 2021 at 8:44 AM

Balan je prodao XBI na 128,50$, imao je 500.000$ uloženo

• plavac
    • May 19, 2021 at 9:56 PM

kupio 1000 SPPI po 3,32$

• plavac
    • May 19, 2021 at 9:09 PM

prodao 1000 SPPI po 3,38$, kupljeno po 3,39$

• plavac
    • May 19, 2021 at 8:47 PM

"Stale" FOMC Minutes Spook Market As "Number Of Participants" Want Taper Discussion To Begin Soon

https://www.zerohedge.com/markets/stale-…sion-begin-soon

• plavac
    • May 19, 2021 at 5:18 PM

Nafta pada, EU pregovarači kažu da će dogovor sa Iranom biti postignut.

Naravno i to će utjecati na pad burze ali će smanjiti bar nešto pritisak na inflaciju.

• plavac
    • May 19, 2021 at 4:04 PM

kupio nazad 1000 SPPI po 3,39$

• plavac
    • May 19, 2021 at 3:56 PM

kupio 2000 SPPI po 3,32$, prodao tisuću po 3,43$

• plavac
    • May 19, 2021 at 12:52 PM

Da, kada burza poraste onda će ponovo otvoriti short pozicije.

Ima veze i sa prošlogodišnjim short pozicijama s kojima je u minusu oko 30 mil. $, to je zajednička lova od njega i hedg fonda, u siječnju su napravili 35 mil. $ i sada kaže da bi to zatvorili od prošle godine. Ja sam u siječnju napravio 5.000$, kakav ludi mjesec

ne, 5.000 eura :P

• plavac
    • May 19, 2021 at 12:41 PM

Balan čisti portfelj, izlazi iz short pozicija, ovo su tako veliki nalozi sa futures - ima da i cijelu burzu pomiču. To za njega odrađuje hedg fond koji trguje preko Prime brokersa, velikih banaka.

• plavac
    • May 19, 2021 at 12:36 PM

Ovako Balan vidi situaciju, i nakon ovoga potop

Znači tko može trgovati u premarketu sada se kupuje i popodne prodaje, bez premarketa je teško, ja večinu love radim izvan redovnog vremena, pogotovo biotech.

• plavac
    • May 19, 2021 at 12:30 PM

CRMD je dobio valjda CRL od FDA i sada mora čekati da ponovo podnese zahtjev za odobrenje lijeka, ispod 6$ je ok, možda dođe i bliže 5$

• plavac
    • May 19, 2021 at 12:22 PM

PLX, još jedna izraelska, jako je pala, AQST je jako pala i jako špekulativna, ima još, sve pratim ali dugo nisam čitao o njima kakvo je stanje i kada je sljedeći katalizator, jer to je naj bitnije za bioteh, znači SPPI svaki dan čekamo vijest.

Pogledajte graf od ADVM, zato se biotech kupuje na 1-2-3$, i prodaje na 5-10$

tako puno ljudi gleda na te male biotech i meni je to ok model

• plavac
    • May 19, 2021 at 12:15 PM

Bioteh je najluđi sektor na burzi koja je sama po sebi luda.

Traži stalni angažman.

Biotech se trži na događaje, znači najčešće se trejda. Ima dionica koje se isplati kupiti i držati ali teško je naći i procijeniti.

SPPI čeka inspekciju pogona do kraja ovog mjeseca, rezultati lijeka su odlični, tržište solidno veliko. Za drugi lijek su dobili ubrzano odobrenje i do kraja godine će podnesti zahtjev za odobrenje.

Znaći moguće dva lijeka za tržište u idučih godinu dana, to je jako solidno.

Ja ga trejdam, držim i ako zaglavi, moram samo čekati, opet će izići neka vijest koja će lansirati cijenu.

XBI indek je dosta pao i trenutno je u kanalu tako da je recimo jeftinij od mnogo toga na burzi.

BLRX je visoko špekulativan, iz Tel Aviva je, izraelske kompanije u biotech sektoru se često izbjegavaju, ali ja sam na njoj zaradio veliku lovu, ispod 3$ je ok cijena, ima lijek za tržište, gotova Phase III, i u razvoju cijepivo za rak, prvi rezultati do kraja godine.

MRKR je interesantna na cijeni bliže 2$, lijek za rak, dobar bez nuspojava, odobrivo.

Trenutno su sve malo poskočile, ako SPPI padne u 3,3$ zonu još ću kupovati.

AGEN sam pratio, jučer je lijepo odradio bez mene.

QTNT sam trejdao, ako padne opet na 3,50-3,60$ onda je interesantno, već dugo nisam čitao o njemu ali je na nekakvom dnu po grafu, i jako pada i raste ovisno kako burza ide.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt