1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Joskocro

Posts by Joskocro

• Što smo danas tržili

• Joskocro
    • December 22, 2022 at 9:29 AM
    Quote from havi
    Quote from Junius

Pametna taktika bolje čekati dvi godine zbog 10% poreza, nego izletiti iz dionice na ATH ili na plus od 20-40% i platiti porez.

A kako znamo dal je gotovo sa rastom kad nesto naraste 20 -40 % ?

Ili da je gotovo sa padom kad nesto padne 20 -40 % ?

Ja sam tako na RIVP bio 35% u plusu, odlučio čekati 2 godine da ne platim porez pa na kraju jedva spasio 3%. Od tada plaćam porez.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Joskocro
    • December 22, 2022 at 9:20 AM
    Quote from pikolito
    Quote from havi

Zasto insajdera ? Obadvije firme vrijede puno vise recimo u nekoj prodaji, kratkorocno bog zna gdje ce cijena, ne razumijem zasto ljudi gledaju na par kuna i ne mogu drzat neku poziciju duze od par dana , tjedana .

pa insajdera u smislu da kupuju vlastite odnosno u rivp baš insajderi, ne kužim kaj je pjesnik htio reći?

Insajderi ili ne, samo neka kupuju da cijena ide gore. Satir DOO. :)

• Što smo danas tržili

• Joskocro
    • December 16, 2022 at 1:18 PM

+2 kom KODT2

ali ja bih još koji komad, dok ima po ovim cijenama

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Joskocro
    • September 22, 2022 at 9:32 AM
    Quote from Sheki
    Quote from harpun

neki i kupuju

TPNGOTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM2,000

On je i prije kupovao. Nisam jučer htio ništa napisati da ne ispadne da drukam, al mi se činilo od onog prvog većeg trženja da još netko kupuje (petstotke i dvjestopedestice su mi bile neobične). Nije to loše.

Taj OTP je kupovao i kad je cijena bila 50 kn, kao da je znao da će TP otkupljivati po znatno visoj cijeni.

• Joskocro
    • September 21, 2022 at 1:20 PM

Ako je BVPS, na mojedionice.com, bio 70,74 kn na kraju Q2/2022 onda je cijena od 75 kn bila s nekakvom premijom od svega nekih 6%. ???? Negdje sam vidio da su kupovali dionice po 66 kn, to znaci da je premija oko 13,6%, sto opet ne izgleda kao nekakva zarada na ulozeno na par godina. Vidjet ćemo hoćeli cijena ići iznad 75 kn, ali TP se ocito zuri da skupi sta vise dionica.

• Što smo danas tržili

• Joskocro
    • September 13, 2022 at 2:17 PM
    Quote from Moller
    Quote from Meri

tvoji su bureci uvijek vrući :palac gore: <3

takvi su najbolji, imam ja neke pozicije 5-6 i više godina, ali ova mi je prevalovita za moj ukus, previše manipulacija kao da smo u vremenima uskoka :/

E, zbog toga je meni najdraža dionica na burzi. :)

• Joskocro
    • September 9, 2022 at 12:22 PM

Ako dobit bude brutalna za Q3, onda bi mogla i neka divka upstairs?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Joskocro
    • September 1, 2022 at 9:41 AM
    Quote from Blister
    Quote from maratonac

Još da je par kolega sa foruma poslalo punomoć, protuprijedlog bi prošao. Za mizernih cca 12.000 komada. Šteta!

Šteta. To samo govori da su mali dioničari sila koju treba organizirati. To nešto košta.... ali se na kraju glas osjeti, Ovako smo samo "topovsko meso".

Zbog velikog broja malih dioničara ova dionica i je kraljica ZB burze.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Joskocro
    • August 31, 2022 at 10:03 AM

Je li može netko kazati koliko ima brodova trenutno u Lencu? I kakva su to brodovi?

• Joskocro
    • August 25, 2022 at 5:10 PM
    Quote from KultLicnosti

Ovo je bila sreća ipak. Mogao je od siline udarca bilo tko od posade bit srušen i puknit glavom u rub skale ili bilo što i eto tragedije, teško je povjerovati da se tu niko nije ništa ozljedio...

Pa vjerojatno je netko bija na mostu i obavjestija cilu posada da bi moglo doć do udara.

• Joskocro
    • August 25, 2022 at 2:03 PM

Izgleda da se došlo do saznanja da bi Q3 mogao bit poprilično dobar jer je netko danas odlučio pokupiti što više komada sa prodaje, čak preko 9000. A možda opet skuplja OTP indeksni ili netko novi home uć u toplesu.?

Quote from Joskocro

Izgleda da se došlo do saznanja da bi Q3 mogao bit poprilično dobar jer je netko danas odlučio pokupiti što više komada sa prodaje, čak preko 9000. A možda opet skuplja OTP indeksni ili netko novi home uć u toplesu.?

trebalo je pisat na kraju Top10

• Joskocro
    • August 25, 2022 at 1:51 PM

A ništa ne razumin, netko rasprodaje Atpl ka da je brod potonija, a ono je samo malo ozbiljnije oštećen. I to cijena roni ubrzano od jučer, dok na Tpng se mahnito kupuje, a do neki dan je promet bija skoro pa nikakav. :/

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Joskocro
    • August 3, 2022 at 10:20 AM

Pa, zar mislite da uprava Valemara ne zna šta treba napraviti vezano za poslovanje firme.??

• Joskocro
    • August 2, 2022 at 9:39 PM

Činjenica je da su svi na forumu bili nezadovoljni predloženom dividendom od 20 kn. Protuprijedlog od 60 kn s obzirom na ostvarenu dobit nije nerealan, ali bez osobne nazočnosti ili davanja punomoći velikog broja malih dioničara je teško ostvariv.

Mislim da se možemo i moramo, mi mali dioničari, organizirati i biti nazočni u što većem broju na GS u Dubrovniku. Vremena još ima i šteta bi bilo propustiti priliku i podržati protuprijedlog.

• Joskocro
    • July 22, 2022 at 12:34 PM
    Quote from Laudator

Pa šta je sad ovo danas!!!! Jesu se prodavači nešto uvrijedili, koji vrag je sad???

Ma to se još studira odnos trenutne cijene dionice nasuprot jučer objavljene dobiti za 2021. :)

• Joskocro
    • July 21, 2022 at 10:05 AM

Kolika bi mogla biti dobit za Q2? Možda 150 mil? Teško je prognozirati s obzirom na sve pokazatelje.

Zbog Putina nisam kupio više ovih papira! X(

• Joskocro
    • July 20, 2022 at 7:05 PM

Dobit 878 mil, a zadnja cijena dionice 445 kn i divka 20 kn ????

Jesu li oni to dobro izračunali dobit.? :/

• Što smo danas tržili

• Joskocro
    • July 19, 2022 at 1:35 PM

+kodt , dodao još malo

• Što smo danas tržili

• Joskocro
    • July 18, 2022 at 12:56 PM

+kodt, nadam se da ću kupiti još, ali po manjoj cijeni nego danas :/

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Joskocro
    • July 14, 2022 at 1:24 PM