Živio Ante !
Ante, naš dijamante, kad ćeš u dokup, .
Živio Ante !
Ante, naš dijamante, kad ćeš u dokup, .
Ovdje se postavljanje pitanje, što je uzrok ovakvom naglom rastu cijene.
Je li to samo brutalna kupnja dionica od strane HT-a ili nešto drugo?
Sad imaju 617,5 tisuća komada, trenutno 6 pozicija u Top10. U gornjem postu, prije skoro mjesec dana, je bilo skoro 300 tisuća komada manje.
60ak eura. Oni isplaćuju 30% dobiti kao dividendu.
Kad bi ostala ova kumulativna dobit od 84,228 mil eura onda bi na ukupnih 511.232 dionica uz isplatu 30% dobiti, dobili 49,42 eura dividende po 1 dionici.
Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.
Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅
Država cilja da odemo u HPB da je može bolje prodat, posebno kad se zna i da OTP cilja da kupi HPB.
Ovo gore, što je iznio kolega calypso, može potaknuti neke kolege da prodaju čim prije, mislim na one koji neće moći doći na skupštinu.
Za HPB treba imat i dobre nerve jer ta dionica je kao i sinusoida malo gori pa malo doli, pa opet tako. Ali treba se priznati da ipak cijena pomalo raste uz stalno bombardiranje nalozima od 100, 150 i 500 kom na prodaji.
Šteta šta se radi o Unicreditu, a ne o Zabi, bilo bi super dobit malo izvanredne divke.
Danas u samom fotofinišu je pao veliki nalog od skoro 300 kom na prodaji. Ne tako davno bila je slična situacija sa velikim nalogom na prodaji koja je na kratki period stagnirala promet, a onda je munjevitom kupnjom, došlo do daljnjeg porasta cijene što se očekuje i ovdje s obzirom na skoro izvješće za 3Q.
To samo govori da je dionica kvalitetna, a time i poželjna u portfelju svakog dioničara. Šteta da nema splita dionice , a vjerojatno je i neće biti, jer izgleda da to Končara i ne zanima.
Pad cijene od nekih 5% je u stvari samo prilika za kupnju.
+ zaba po 17,10
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ca/2547275.aspx i onda ovaj nesposobnjaković dobije još jedan mandat i sinekure koje idu uz to. Pa tko je tu lud?!?
Zaključak je da HANFA nadzire NIKOGA, čak ni na papiru.
Jedna velika sramota za sviju nas.
Dividenda veća nego je itko napisao, 1.53 EUR .
Svima je izgleda jasno da bi sezona trebala biti izvrsna pa smo i mi kupili nešto malo, u usporedbi sa kolegom Mollerom, da pokupimo i mi malo vrhnja, .
danas +PODR
jučer +HT
ako je suditi po rastu cijene od 2,5% za takav tip dionice..... ili to trezor trpa i ne škrtari?
Prema njihovim objavama trezor pomalo trpa po par tisuća komada, ovisno kako su drugi široke ruke, čitaj ''CERP i ostali'', .
Tek su na nekih 75.000 kom, za njihove mogućnosti to je ništa.
Maloprije se razmijenilo 36.000 komada, e kad bi to bar bilo od Živaljića pa da se konačno uklone brane od 12.000 kom u paketu,.
https://www.facebook.com/share/BVDNthCdzLWVZcP7/
Evo Bakić stavija na svoj profil facebooka
Znamo mi to i bez Bakića, zato smo se i ukrcali u KODT na vrijeme, .
Razočarane kolege su očekivale čak 3,00 EUR dividende pa sad prodaju tj. smanjuju tj. korigiraju cijenu dionice prema dividendi od 1,40 EUR, a kupnja se povukla pred ovako silnom prodajom.
Neki skidaju cijenu nemilice ko da neće doći 1Q2024 rezultat koji bi trebao biti minimalno na nivou vrijednosti prošlogodišnjeg.
Sprema se otvaranje trgovanja kao da nema dividende i banka ode u stečaj.
Na prodaji prvi nalog 1800 dionica po 17,50 (prije 10 dana mogao uzeti cca 2500€ više lagano)
Nikad nisam kužio ove bombastične naloge, pa ga povuče 3 sekunde prije početka.
Ma ovo se samo diže % dividende u odnosu na trenutnu cijenu, otišlo na preko 8%
+ malo ADPL za sada