Nofci za radnike su već na računu. Država isplatila danas popodne stotine milijuna kn, javljaju mediji.
mogu potvrditi iz prve ruke, pare su sjele popodne na račun, svrha uplate Covid:19
Nofci za radnike su već na računu. Država isplatila danas popodne stotine milijuna kn, javljaju mediji.
mogu potvrditi iz prve ruke, pare su sjele popodne na račun, svrha uplate Covid:19
ja vi radije po 140kn kupio nego 151kn kolega pa molim zatucite dionicu.
Ja bih još radije po 80 kupio
Na poslovnom pišu da će ići do 50 - 60 kn, pa ćemo vidjeti..
Možda je zato i tolika rasprodaja sada...
ma tamo su sve stari znalci, a ovdje mladi nadobudni anticoronaši, izgleda da oni onda prodaju a ovdje kupuju u svakom slučaju biti će zanimljivo, samo da se ovo preživi u sportskom duhu
Display MoreUpravo tako, bit će duuuuuuuugoročni.
I šta je loše u tome da budeš dugoročni u npr. RIVP, PLAG i ADPL?
Meni je to cilj.
Međutim, prodao sam sav svoj ADPL (više tisuća komada) nakon što sam ga imao 11 godina (prosjek mi je bio 103,75), samo zato što ovoj krizi ne vidim kraja i mislim da će mi se možda otvoriti prilika da za iste novce kupim još više dionica i opet budem dugoročni.
Nisam se baš na vrijeme sjetio prodati, ali šta je tu je.
Problem je što ova bolest ima puno nepoznanica, a neke od njih su do kada će trajati i hoće li se u dogledno vrijeme u budućnosti uopće moći u potpunosti ugasiti ?!
u najgoroj varijanti moglo bi se dogoditi da stručnjaci otkriju da se virusi zadržavaju najdulje u hotelima i automobilima, e onda smo ga n................i,
a do tada, dugo, kratko, brzo, lako, ma bilo kako, samo neka se trguje, jer ako i to zamre, onda nam ni izolacija neće više biti korisna
ma nije loš, samo ga je previše ovih dana a masan brate
+jnaf, pomalo povraćam
bitno je imati stručnjaka u svojim redovima, onda je puno lakše podnositi gubitak
Lijepo je gledati market u zelenom, mada mi se čini da je bez pokrića
Al' burze su i tako klackalice straha i pohlepe
Opte.... kažu da ako cijena nakon rasta na velikom prometu ne ide više gore, da je razumnije očekivati da će ići dolje, nego gore
I svejedno se mogu prisiliti prodati papiriće... pohlepa na djelu. F.O.M.O
jel to ne fali slučajno ili namjerno
Burza se zeleni kao nekad salata u Kaštelanskim staklenicima.
Mogao bi burzu čak i Plenki spomenit da pokaže kako su mjere pogođene 100%.
Samo da ne završimo kao ti Kašt. staklenici.......
zašto, pa tamo će biti pista za polijetanje (zračna luka) .........................jednom,
a to će biti i na ZSE ......................jednom
Ne kužim to sa Marginima, nisam ih nikad imao. Što znači ovo boldano:
"pokrio margin call te time oslobodio limit te omogucio likvidnost za sve nas da mozemo ponovno kupovati dionicu"
Nisam ni ja nikad koristio margin calls pa ako može netko stručan nama laicima pojasniti "zdravko seljački". Kupnja strahovito jaka...sve mi se čini da slijedi impuls up. A sad da idem kupovati vjerovatno bi pomeo sve do 170kn. Rupetina do 200kn.
ako može "zdravo seljački" pokušati ću ja, nemam pojma zašto me povuklo to seljački,
banka ti daje novac da kupiš određenu dionicu, znači, ti se kladiš da će dionica rasti, banci na iznos uredno plaćaš kamatu, tebi ostaje zarada ukoliko je dionica rasla, ali ima i drugi scenarij, tj. dionica počne padati i onda banka traži namiru u novcu za razliku do koje su odredili limit ili oni kreću s prodajom "tvojih" dionica, jer su one naravno garancija za povrat novca,
nisam dugo čuo da netko koristi margin, ali ne znam ni da banke baš nešto luduju da ih odobre, turbulencije su velike i mnogi su oprezni
Burza se zeleni kao nekad salata u Kaštelanskim staklenicima.
Mogao bi burzu čak i Plenki spomenit da pokaže kako su mjere pogođene 100%.
e da mu ima tko objasniti o čemu se radi na burzi, oni znaju samo za burzu rada i tamo besposleni zbrajaju nezaposlene
+opte
-opte
ova je dionica bolja od krave muzare, svako jutro pomuzeš i ne moraš cijeli dan hraniti
+ADPL
Što Bilbija proda jučer onoliko ATPL?
A do prije 2 mjeseca se kleo u nju---
ako je i prodavao, postupio je prema pravilima, red je da kapetan zadnji napušta brod tj. po najnižoj, valjalo bi nazvati Puticu, ona zna jel je jel nije, ima li tko broj za investitore
Meni se čini kao da smo dobili MM
MM ili ne, dobro je za dioničare. Danas ogroman volumen.
ma to je naša Putica zaslužna, našla je investitora,
vako ide:
Igore, ovo je toliko roknulo da izgleda jako ružno, najbolje da ti potegneš još tih para, jer inače.............
Ne znam kada sam zadnji put vidio ovako jak bid
Izgleda da je ovo trenutno dobra zona podrške. Dionica je postala zanimljiva kupcima.
a bilo je, bilo je, čak financijski 2,5 puta jači, kada se tržilo na 400
evo vidiš da su šopingholičari u akciji
barikb, kako ne znas tko kolo vodi, pa nece ga voditi ekipa sa 2000 dionica. Danas je protrgovano 3 000 000 kuna, ili 500 000 dionica. Kupili veliki sve do 6,20 pa spustajuci cijenu pokupili i sve dionice od ovih trejdera koji se hvataju za 5 -10 lipa. Tako da su u konacnici veliki danas pokupovali skoro sve. To je to. Samo strpljivo
ja sam protrgovao 18400kom danas+- , pa sada računaj koliko je njih okrenulo 2-3 puta tu količinu,jer ja nisam ni velik ni pametan, ja samo uzmem pare kad se nude, za frizuru ima vremena, kada se ovo malo smiri
Tehnicki Atpl ce se odbiti preko 200kn.
Al zbog dionicara no 1 ne kupujem.
da njemu ostane više ili zato što misliš da će i on krenuti prodavati, ja mislim da će on u kupnju i nakupovati će se bome, ima prodavača, mogao bi poduplati količinu
po starom?......a nezaposleni, smanjena potrošnja, potražnja, krediti?......procjena vremena kada se uopće može očekivati kada će se bar dio nezaposlenih zaposliti i kreirat određenu potražnju u budućnosti?
Bit ce kako bude... Ocekujem da ce se svijet drasticno promijeniti na socijalnom i politickom planu... Ekonomija nista posebno, nije da je sve palo 90% pa da se sad preslaguje NWO... Dionice su pale kolko su pale, polagano se vracaju, panika se smirila... Kroz godinu dana, sve isto ko i prije...
Nema smisla razmisljati kako ce biti za koji mjesec kada ne znamo niti kako ce biti za koji dan... Nijedan model ti nece dati odgovor... Gledaj kako ce biti za godinu-dvije... Ovo je bio glitch koji je prerastao u krizu, ali vjerujem u relativno brzi oporavak...
Ako nista drugo, sto se Hrvatske tice, drzavna uprava se digitalizirala nevjerojatnom brzinom... Nadam se da ce tako i ostati...
nadam se da bi 5% programera u odnosu na broj uhljeba za neko prihvatljivo vrijeme cijelu državu digitaliziralo i nema više čekanja, gubljenja vremena, hodanja od nemila do nedraga, a svi slobodni uhljebi bi mogli u zidare ili na polja, hrane će sigurno trebati, samo na papirima koje pišu, pauza i dolazim odmah, godišnje bi uštedjeli za jedan dobar automobil,
sada se kroz ovu karantenu pokazalo da stvarno puno njih nikome nije potrebno, osim samima sebi
ministar corone se upravo uživo obraća i najavljuje u ovoj utakmici i produžetke ako zatreba, a ministar kriminala dosnažuje da nakon 5-6 travnja nema više nikuda iz mjesta prebivališta bez e-propusnice, steže se nakon remena i obruč oko građana, porobljavanje u tijeku