Display MoreDisplay MoreSve je još jedna velika nepoznanica , ništa mi ne znamo , HT nije dužan davati nikakve informacije , a iz oba priopćenja AZTN- a znamo samo da je za postupak prodaje nastupila obveza angažiranja investicijske banke .
Ne znamo da li :
- ima ponuda
- nema ponuda
- ima ponuda koje su objektivno neprihvatljive
- investicijska banka nastavlja i dovršava započeti postupak prodaje ako ima ponuda
- investicijska banka je obvezna raspisati novi natječaj iako ima ponuda
- investicijska banka raspisuje novi natječaj jer nema ponuda
Iako formalno , investijska se banka mora angažirati ako nema uopće ponuda ili su ponude objektivno neprihvatljive , moguća je i situacija da proces prodaje traje , ali ga HT nije u određenom roku uspio završiti pa je u obvezi , poštujući rok AZTN- a iz Rješenja 31.7. morao predati odabranoj banci koja će ga dovršiti.
S obzirom da od AZTN - informacije izlaze na kapaljku , sve opcije su moguće .
Isto sam se i ja zapitala, a toliko mnogo pitanja, tako malo odgovora.....
Pitam se što se moralo učiniti u slučaju da je HT bio u pregovorima sa kupcem... kupcima.... ali nisu uspjeli do 31.07 zaključiti Ugovor. Izvjestio bi o tome Aztn u formi- Pregovaramo, majke mi.... i to bi se moglo vući do besvijesti...
Sve skupa, kada se ovo završi, ikada...... nisam sigurna da ću ulagati na Zse. Svi znate zašto..... zbog pravne nesigurnosti okruženja
ipak su mnogi, a među njima i vi, svjesni svih mogućih pravnih nesigurnosti okruženja, postali zaljubljenici u malu predstečajušu, koja velikima služi za podkusurivanje njihovih drugih odnosa, svi su zaigrali na sigurno od 1,6 i Opte je postala zvijezda ZSE, jer se mnogo malih ulagača "navuklo" evo vidiš ovo, evo vidiš ono, ovaj kupuje, ovaj je u top 10, ovaj zna, a tako lako zaboravljaju na kojem tržištu trguju, pa i poteze velikih znalaca iliti tzv, gurua, koji sada izvlače barem kosti iz svojih mesnatih ulaganja, pored toga se dogodio ovaj problem s virusom i svaki potencijalni kupac bilo čega, ne samo Opte, tri će puta razmisliti prije nego povuče konačni potez, jer nitko se neće u ovom trenutku baš otimati i pretplaćivati neku akviziciju, jer smo svjesni da i njihovi rezultati poslovanja pokazuju da im posao baš ne cvijeta, puno je razloga zašto se situacija okrenula, a jedan je sigurno i taj, da Opte nije više jedina i najsjajnija zvijezda na burzi, kako je to dugo bila i prilično je love usisala kroz proteklo vrijeme, što se vidi i po prometu u zadnjih sat vremena jučer, odavno nije bilo k/p preko 2mil.