1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • August 8, 2020 at 5:17 PM
    Quote from zlocesti
    Quote from Ledica

Sve je još jedna velika nepoznanica , ništa mi ne znamo , HT nije dužan davati nikakve informacije , a iz oba priopćenja AZTN- a znamo samo da je za postupak prodaje nastupila obveza angažiranja investicijske banke .

Ne znamo da li :

- ima ponuda

- nema ponuda

- ima ponuda koje su objektivno neprihvatljive

- investicijska banka nastavlja i dovršava započeti postupak prodaje ako ima ponuda

- investicijska banka je obvezna raspisati novi natječaj iako ima ponuda

- investicijska banka raspisuje novi natječaj jer nema ponuda

Iako formalno , investijska se banka mora angažirati ako nema uopće ponuda ili su ponude objektivno neprihvatljive , moguća je i situacija da proces prodaje traje , ali ga HT nije u određenom roku uspio završiti pa je u obvezi , poštujući rok AZTN- a iz Rješenja 31.7. morao predati odabranoj banci koja će ga dovršiti.

S obzirom da od AZTN - informacije izlaze na kapaljku , sve opcije su moguće .

Display More

Isto sam se i ja zapitala, a toliko mnogo pitanja, tako malo odgovora.....

Pitam se što se moralo učiniti u slučaju da je HT bio u pregovorima sa kupcem... kupcima.... ali nisu uspjeli do 31.07 zaključiti Ugovor. Izvjestio bi o tome Aztn u formi- Pregovaramo, majke mi.... i to bi se moglo vući do besvijesti...

Sve skupa, kada se ovo završi, ikada...... nisam sigurna da ću ulagati na Zse. Svi znate zašto..... zbog pravne nesigurnosti okruženja

Display More

ipak su mnogi, a među njima i vi, svjesni svih mogućih pravnih nesigurnosti okruženja, postali zaljubljenici u malu predstečajušu, koja velikima služi za podkusurivanje njihovih drugih odnosa, svi su zaigrali na sigurno od 1,6 i Opte je postala zvijezda ZSE, jer se mnogo malih ulagača "navuklo" evo vidiš ovo, evo vidiš ono, ovaj kupuje, ovaj je u top 10, ovaj zna, a tako lako zaboravljaju na kojem tržištu trguju, pa i poteze velikih znalaca iliti tzv, gurua, koji sada izvlače barem kosti iz svojih mesnatih ulaganja, pored toga se dogodio ovaj problem s virusom i svaki potencijalni kupac bilo čega, ne samo Opte, tri će puta razmisliti prije nego povuče konačni potez, jer nitko se neće u ovom trenutku baš otimati i pretplaćivati neku akviziciju, jer smo svjesni da i njihovi rezultati poslovanja pokazuju da im posao baš ne cvijeta, puno je razloga zašto se situacija okrenula, a jedan je sigurno i taj, da Opte nije više jedina i najsjajnija zvijezda na burzi, kako je to dugo bila i prilično je love usisala kroz proteklo vrijeme, što se vidi i po prometu u zadnjih sat vremena jučer, odavno nije bilo k/p preko 2mil.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • August 8, 2020 at 4:54 PM
    Quote from BudFox
    Quote from maratonac

Dečki...malo u hladovinu. Čini se da vas je sunce udarilo u glavu.

Tko je jamio po 140-160 kn jamio je...

Kolega maratonac, pa dobro nam dosli stari druže :thumbup:8)

ja sam se prijavio na Valentinovo, a on je već brojao koliko nas se prijavilo na forum, kako veli kao Segal u Pritajenoj vatri, čeka pristajanje na 600:)

• Birtija

• Moller
    • August 7, 2020 at 9:37 PM
    Quote from Marielena

Mislim kolega da precjenjujete vaznost optime. To je mala dionica.

upravo to se dogodilo,

Dolazi Crnogorac u kafanu i ugleda lepu konobaricu.

Rece Crrnogorac:

- "Djevojko, skuvaj mi jednu kavu ovaku jaku ka ja, i tako slatku ka ti"

Donese mu konobarica kafu, a on se namrsti i rece:

- Djevojko, da se ti nisi malo precjenila?

• Što smo danas tržili

• Moller
    • August 7, 2020 at 8:58 PM
    Quote from Neo
    Quote from Backdraft

jutros prodao 100 igh 124 i kupio 1000 opte po 5,80. ko prstom u govno :D

Dakle ostalo vam je 6.800kn. Na 2.5 kn Opte kupiti 3000kom i imate bolji prosjek da iskrcate na nuli ili plusu.

Uf..koliko li je tek kolegica Ivana pogubila auta danas.

Ivana nikada ne gubi ili se barem ne javlja u takvim situacijama, ona ima Kasko za dionice :)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Moller
    • August 7, 2020 at 8:54 PM
    Quote from harpun

Dodatak raspravi

OPTE HPB D.D. -14,959 -0.02% 593,304

ovo je skrbnički račun sa broja 9.

preporuka za sve koji su spušili kunicu, dvije po komadu, neka otvore max.graf, to je bila prava Planica i ovo danas je u odnosu na pravo pušenje određenih igrača, pravi melem za rane

• Moller
    • August 7, 2020 at 8:47 PM
    Quote from Marielena

Nemam pojma gdje ce cijena bilo koje dionice. To sigurno ne zna nitko, ali po toj logici treba u ponedjeljak u 9.00 odmah rasprodati cijeli svoj portfelj na ZSE jer ce padati opte i to na svoju realnu knjigovodstvenu vrijednost.

Pa cak i one dionice koje sa telekomunikacijama veze nemaju.

u 9.00 ne možete ništa prodati, jer je od 9.00-9.30 pred trgovanje, nakon toga kreće redovno trgovanje ukoliko niste postavili takav nalog da pokrene dražbu uravnoteženja, moglo bi u ponedjeljak biti i takvih, ali ne na ovoj dionici

• Birtija

• Moller
    • August 7, 2020 at 8:31 PM
    Quote from Vule

Sve je ovo maslo ht-a pokusavaju izvuci sto vise vremena, kao i do sada sve se radilo zadnji dan. Dogovor oko zeljene cijene sa zabom sigurno postoji ali ocito su ponude bile manje pa se ide odugovlaciti. Ht je nedavno posudio lovu tako da nevjerujem da je njemcu plan raditi sa minusom...

dogodi se ponekada i njima

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/njema…odina/10443949/

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • August 7, 2020 at 4:48 PM
    Quote from MickeyM

Kladim se na 11 kuna, a vi prodavači, na koliko se vi kladite?

ja sam se danas kladio na +4,4 do 4,5 i - 4,70 do 4,79 i nije loše ispalo, sada treba sačekati trezveno idući tjedan, pa odlučiti da li ući, kada, po koliko i sa koliko, jer ovo je sada ipak nešto drugačija situacija od one na 6kn ili ne daj bože onih 8-9

• Moller
    • August 7, 2020 at 4:42 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from st-brajo

da.

bacaju se papiri SUKC i KABA iako se priča o preuzimanju, Lenca i PTKM koji su imali rekordna izvješća, IGH i DLKV iako su im knjige poslova krcate,

a navedeni nemaju ama baš nikakve veze s Optimom.

jako zanimljivo.

a netko prodaje ostale pozicije da iskoristi ovih -20%.. friškog keša nema ili ima jako malo

bojim se da je upravo to razlog, a ne stanje u tvrtkama

znači da su svi prilično izloženi dionicama i sada vide priliku za brzu lovu na Opte

• Što smo danas tržili

• Moller
    • August 7, 2020 at 4:31 PM
    Quote from tollway
    Quote from Moller

idućih sat i više kupujem OPTE i nemojte me ometati :saint:

čemu žurba? biti će toga u drugi tjedan još povoljnije. ja čekam.

možda mi je poruka bila malo krnja, mislio sam i kupovati i prodavati i evo cijelo vrijeme sam k/p i krajnji rezultat 0 dionica + 6280kn

osim toga zapecali i stari postavljeni nalozi

+ptkm

+dlkv

+sukc

• Što smo danas tržili

• Moller
    • August 7, 2020 at 2:50 PM

idućih sat i više kupujem OPTE i nemojte me ometati :saint:

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • August 7, 2020 at 2:47 PM
    Quote from BudFox

Sta je propala kupnja, sta se dogadja?

kako propala, pa sada se tek kupuje :thumbup:

moramo zloćku spašavati :)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Moller
    • August 7, 2020 at 2:20 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Moller

a da vi kolega malo ponovite Pepeljugu, tamo vam sve piše,

kada bi HPB mogla raditi što joj volja od zločeste maćehe onda bi s pravom nosila u nazivu prvo slovo H, ovako mislim da je još uvijek izraženije ono drugo P ( oni su u stvari samo poštonoše EU Vladi RH) i prema nalozima politike odobravaju strateškim "gubitašima" tipa DDJH "spasonosne" kredite, te ako takva politika potraje, očekujem da prođe i gore od Pepeljuge, ostati će bez obje cipele tj, izbiti će ih iz cipela i onda će je neka "kćerka zle maćehe rasčerupati "

kol. Moller, kada npr IGH dobije drž. projekat 100M kn onda je to jack-pot ali kada HPB dobije projekt 150M kn za DDJH odobren od strane EK i pokriven državnim jamstvom u punom iznosu onda je to "pepeljuga"...fakat ne kužim ta dvostruka mjerila da se prednost karakterizira kao nedostatak...?(

hehe, kol. st-brajo...ni meni ne pada na pamet vrtiti stečajuše pa vidiš da jedino one nešto rade na zse ...bešga:S

hoću reći da sve konce u Hrvatskoj drže strane banke i nema uopće ni volje, ni želje a ni dozvole da se ojača barem jedna Hrvatska banka i to naši političari jako dobro razumiju i poštuju, nikada mi nismo bili neki vrsni bankari, mi smo ti više raja koja stoljećima posuđuje novac i plaća kamate sposobnijima, da je netko u Hrvatskoj želio ojačati naš vlastiti bankarski sustav, onda bi danas banke bile u našim rukama i dobio bi sigurno povoljniju kamatu za razvoj gospodarstva nego za kupnju automobila ili nekretnine, za sada to nije slučaj i naše gospodarstvo posljedično tone, a samim time i ovo malo preostalog jada s kojim trgujemo na "burzi"

• Moller
    • August 7, 2020 at 12:32 PM
    Quote from st-brajo

ljudi, već sam Vas upozoravao.

od banaka nećete u budućnosti imati nikakve dividende.

problem banaka je što bi trebali preuzeti više rizika i emitirati više kredita (naravno, firmama i pojedincima s dobrim bonitetom i održivim poslovnim planovima), a to trenutno odbijaju činiti.

nakrcale su se stambenim kreditima koji, u slučaju pada cijena nekretnina i likvidnosti građana i firmi, postaju ogroman uteg.

prodaja HPB-a bi bila najveća greška koju pametna država (jesmo li to mi, to je krajnje upitno) može učiniti.

oni bi trebali postati glavni emitent povoljnih kredita HBOR-a i EU-a da se na zdravi način pokrene gospodarstvo.

ako se bude išlo u tom smjeru, onda HPB ima budućnost.

Display More

a da vi kolega malo ponovite Pepeljugu, tamo vam sve piše,

kada bi HPB mogla raditi što joj volja od zločeste maćehe onda bi s pravom nosila u nazivu prvo slovo H, ovako mislim da je još uvijek izraženije ono drugo P ( oni su u stvari samo poštonoše EU Vladi RH) i prema nalozima politike odobravaju strateškim "gubitašima" tipa DDJH "spasonosne" kredite, te ako takva politika potraje, očekujem da prođe i gore od Pepeljuge, ostati će bez obje cipele tj, izbiti će ih iz cipela i onda će je neka "kćerka zle maćehe rasčerupati "

• Moller
    • August 7, 2020 at 10:41 AM
    Quote from calypso
    Quote from TwinSpark

Agram već "sto godina" ne dopušta naloge ispod 1000 kuna. Odnosno, ne mogu se zadati online nego za njih treba nazvati brokera i objasniti zašto takav nalog hoćeš zadati.

I to je skroz u redu... Nije bas fora kada netko sa 100-200kn prometa u zadnjoj minuti trgovanja spusti cijenu za par posto na nekim manje likvidnim dionicama...

danas do sada imamo 100k€ prometa po Vujčićevom tečaju zamjene pri ulasku u eurozonu (7,53) i shodno tome mogli bi dozvoliti i zadavanje naloga od 20kn da se malo pojača promet, da nije IGHove 2/3 mogli bi spustiti i na 10kn

• Birtija

• Moller
    • August 7, 2020 at 10:04 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from zlocesti

Ja neću reći što mislim.

Šutnja je zlato :S

ili srebro.

ovisno koji metal će više potegnuti ;)

bome se srebro pokazalo duplo zlatnije

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • August 7, 2020 at 9:55 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

ja nisam tehničar, ali sam prodao 1/3 i molim lijepo, tko prizna da mu se trećina oprašta :)

i vidim samo se grabi zarada, a nitko ne bi zahvalio gospođi Ani i zaželio sve najbolje povodom useljenja u novu kuću

trebate se zahvaliti gospođi Ani i Akcionaru koji prodaju svoje akcije, da ne kažem hartije ;)

ja bih najprije zaključio da je to bio onaj Neov model, prodaj svome (Reakcionaru) i usput čisti male, pa tko se upeca dobro došao u klub sitne ribe :)

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • August 7, 2020 at 9:47 AM
    Quote from Mrcash

Joj sto volim kad tehničari griješe pa rano prodaju...

ja nisam tehničar, ali sam prodao 1/3 i molim lijepo, tko prizna da mu se trećina oprašta :)

i vidim samo se grabi zarada, a nitko ne bi zahvalio gospođi Ani i zaželio sve najbolje povodom useljenja u novu kuću

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Moller
    • August 6, 2020 at 4:36 PM
    Quote from StatusQuo

Vjerovatno im treba za ulozit u obveznice ili stavit na stednju, moraju nekako zaraditi za mirovine

^^ prezabrinuti su za naše mirovine,

https://www.vecernji.hr/vijesti/hzmo-j…jesecno-1422045

• Moller
    • August 6, 2020 at 4:31 PM

bankarima nikada dosta novca, a ova banka oduvijek slovi kao samoposluga, samo se pravosuđe pravi da nije

https://www.vecernji.hr/biznis/bivsa-u…na-kuna-1422219

1. Privacy Policy
  2. Kontakt