adio Mare
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…974e61193ef.pdf
ima li ovo neki značaj ili joj je samo dosta prokure
adio Mare
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…974e61193ef.pdf
ima li ovo neki značaj ili joj je samo dosta prokure
Sto je sa Djurom? Neka vijest dosla?
okupatori iskaču iz pašteta
Ovo je odlicna burza. Mozes otici kuhati rucak, pojesti i vratiti se u miru
pa s ovim prometima i zaradama sigurno se nećemo još dugo hraniti po restoranima, to više priliči sucima pravosucima, da imam broj Maminja, već bih ga nazvao da i meni pribavi kakve cipele za šetnju do buregdžinice, makar iz CK preko Petrinjske veze
kvart99,
u Đure tek otpala jedna gusjenica, pa se vrti u krug ![]()
Da nisu oni to otkupljivali od vlastitih menagera ?
Viđali smo i čudnijih stvari
ako ne bi previše omelo spravljanje ručka, možda bi nam mogli pomoći kod Adrisa, da li da čekamo na 380 ili je bolje oko 350 čisto da ne pušimo prerano bez veze, a vi ako ne vidite dobro stanje na HTeju, barem bi se u njuh mogli pouzdati, jer bez njuha se dobro ne kuha, njušite li što se događa na Adrisu, mislim miris crvene svjećice i to
Ponavljam, samo okidač jer posla će biti na sve strane. Pogledajte koja je samo ovdje lova.
netko je potegao, nadajmo se sada da ne koristi ovaj model
https://img.performancegunworks.com/img/mill-2019/…h-modelej-2.jpg
je, ali probaj kod Škore parkirati pa buš videl cenu, domovinsko parkiranje u narodnu dionicu je sada po pristupačnoj cijeni
je... bilo je i u IPO... XD
:=)) pa paf.. sa 265 na 140 ? sad budete rekli " da ali ako pribrojite dividende..." posao je dividenda plus kontinuiran rast dionice sa povecanjem dividende..
![]()
ima i drugih firmi s vecom divkom
![]()
tih prvih dana je igrao najbrži broker, kojeg si jedva mogao dobiti, ali se zato moglo odmah prodati iznad 300, pa onda lagano nazad u skladu s kretanjem na burzi i dividendama, samo da opet bude po 140, ako "dobro" prodaju Opte ![]()
Stalno su im puna usta održivog, hebalo ih održivo, a to vole jer "održivo" prevedeno, znači, mali ili nikakav rast i razvoj tj stagnaciju, ili ti zaštita postojećeg stanja i odnosa unutar njega te onemogućavanje ulaska konkurencije i drugih igrača, a tako funkcionira cijeli tkzv "region", potpomažući jedni druge
taj izraz održivi razvoj i meni je od početka bio sumnjiv, jer nikada ne čujem da to u Njemačkoj netko spominje, jel se to mi jedini borimo za opstanak ili ostanak
dobro promišljanje dok još ima "zelenih mjesta u garaži"
uvijek äe ih biti jer na burzi uvijek netko prodaje netko kupuje.
je, ali probaj kod Škore parkirati pa buš videl cenu, domovinsko parkiranje u narodnu dionicu je sada po pristupačnoj cijeni
Ima li itko od znalaca zamisli kako će ev. dolazak UG na tržište utjecati na poslovanje HT ?
Možemo li i ubuduće sa sigurnošću očekivati redovitu i pristojnu dividendu ?
Razmišljam o parkiranju u HT
dobro promišljanje dok još ima "zelenih mjesta u garaži"
+htej još jučer zadnji udar, rekoh da malo promijenim naloge, a ono jedan prošao još jučer, a ja ostavio da peca sam i otiš'o na kafu
Pa meni je realnije da IGH radi na projektiranju nekog novog mosta ili nebodera od 50 katova, nego na pojedinačnoj obnovi zgradica po centru grada
sigurno da da, ali teško je opet dignuti firmu na negdašnji nivo, nema Franje, nema Jure, nema ni Žderića da malo naruči kakav poslić- mostić, ostala samo vjetrometina na burzi
a da probate s pobjedom Dinama, možda bi to upalilo
zanimljivo ali upravo će baš vaš MO služiti kao poluga ranije napisanom, ispratimo trgovanje ovih dana pa se nadjemo opet ovdje...
može oko 6
kod sata ![]()
Iskreno, ne znam što očekivati od te obnove.
Meni se čini da će to biti tisuće malih projekata, gdje će se svaki objekt zasebno obnavljati.
Naravno da će i to mnogima biti privlačno, ali tu više sreće očekujem za manje firme i urede.
IGH i slični "mastodonti" bi mi bili logičniji izbor kad bi se provodila neka blokovska obnova centra Zagreba, na način da se, na primjer, sruši cijeli blok Ilica-Frankopanska-Varšavska-Gundulićeva pa se sve projektira i gradi od nule. Teško mi je zamisliti IGH da ide raditi zasebne projekte u Ilici za kućni broj 23., pa za kućni broj 48., itd...
Cijela ta priča oko obnove Zagreba se potencijalno može pretvoriti u značajni, povijesni projekt za gradski urbanizam, ali to bi značilo drastične radove po cijelom gradu. Koliko volje, želje, znanja i sposobnosti trenutno (i buduće) gradsko i državno vodstvo imaju za to, nisam siguran. Kao i uvijek, nadam se najboljem, očekujem najgore.
dok taj čuveni, slavni i sveprisutni IGH riješi svoje restrukturiranje i uspješno? privede kraju PSN nove građevinske tvrtke će graditi nebodere od 50 katova i to bez izlistanih dijonica na ostacima tzv. burze također
trenutno je samo iskra kao impuls dovoljna da se napravi ogroman skok, svi su vidim ionako spremni za let...
a da probate s pobjedom Dinama, možda bi to upalilo ![]()
Nama je potreban samo okidač a to je početak obnove Zagreba. Ostali preduvjeti su ispunjeni, zato preporučam još malo strpljenja.
A onda:
![]()
ne spominji okidač barem do ponedjeljka, jer ako ga danas netko potegne samo će razljutiti tržište ![]()
ima još Đure, Inge, Opte, Jdpl, Ulpl, .............ma ima ih još podosta iz kojih se neki moraju izvući, a da se ne vraćamo na pokojni Agrokor koji je mnogima ostavio gorak okus u ustima i prazne računa na platformi za trgovanje
Zato treba imati nekakav plan i program kojeg se treba držati, kombinirati stilove trgovanja, radit kontra stada, imat nekakva pravila koliko portfelja može ići u jednu dionicu, koliko minimalno keša mora biti na računu, kada kupiti ,kada prodati, koje ključne pokazatelje dionica mora zadovoljiti da bi u nju ušao ili izašao itd...
ja sam se svoga plana kod Gazde držao bolje nego svi njegovi menadžeri, ostalo mi 2000 Belja kupljene po 2 kn i njih sam spreman pokloniti ako nekome treba da zaokruži portfelj, ostalo sve stoji, treba nekada i zakockati pored svega navedenog, jer i takvih prilika ne manjka i tu se najbolje pokazuje ona strategija kontra krda, a ako te pregaze, onda više sreće drugi puta
ovdje nije baš kontra ali su posljedice slične ![]()
Muljanik plovidba dobitnik dana.
pa se ti misli.
čekamo da mu Jadnoplov, na krilima rastućih vozarina, preotme titulu
baš se oko takvih stvari kolega Marin83 i ja nešto spominjemo na Tpng, to ne traje od jučer na Zse
Biti "investitor" na ZSE je izvor frustracija jedino. I to ne za mene koja sam tu tek 1 godinu. Kako je tek onima koji su kupovali gradjevinare po 4 znamenke, sudjelovali u "dokapitalizacijama" istih itd. Oportunitetni trosak drzanja novaca ovdje je ogroman. Cekas 2 mjeseca da pokupis 10 posto, a ako sam negdje bila "dugorocni" tim veci minus.
Jedino kakve sam ja srece da pokupim prnje i odem van trgovati, konacno bi se i ZSE pokrenula😂
mladi ljudi u širokom luku izbjegavaju Zse i experimentiraju vani, cijeli svijet im je tržište, ovdje treba razmišljati da se Zse lagano pretvori u Dom za starije i nemoćne s naplatom iz preostalog portfelja
Kolega Moller ( bez uvrede za ikoga)ja bi rekao da puno investitora nisu za ovaj posao, ako nemaš nekakav višegodišnji prosjek u plus i to dvoznamenkastom plusu, onda nešto konstantno krivo radiš, jebiga...jednostavno ne mogu razumijeti da aktivni trejder (koji kombinira sve vrste trejdanja), da onaj tko je na dnevnoj bazi za ekranom da je na gubitku, to ne kužim nikako.
ima još Đure, Inge, Opte, Jdpl, Ulpl, .............ma ima ih još podosta iz kojih se neki moraju izvući, a da se ne vraćamo na pokojni Agrokor koji je mnogima ostavio gorak okus u ustima i prazne računa na platformi za trgovanje
ZSE normalno radi.
od kada
![]()
Otvaranje tankera vanka, 5 postotni rast. Dosadilo mi je vise govoriti da mi trazimo razlog da nesto padne i cudimo se rastu, a svi vanka traze razlog da se nesto digne i cude se kad pada. Ocigledan je smjer tankera kroz sljedecih 5 godina, mi mozda to shvatimo nakon trece godine.
To ti je zato jer kod nas imaš nekakav sadomazo odnos investitora prema svom novcu...pa tako firme sa dobrom bilancom se podcijenjuje( te se izvlače nekakve malverzacije prije 10-15-20godina), a firme sa ajme bilancom se uzdiže u nebesa, jer su dobro poslovale nekada davno u prošlom stoljeću i to im je povod za precijenjivanje.
Ekipa zapela u prostoru i vremenu., pa tako donosi i investicijske odluke koje su zapele u vremenu i prostoru. Hrvatski investitori su glavni krivac što je ZSE propala, prvo su uništili sebe(financijski) pa potom i ZSE.
Iskreno puna mi je kapa ojađenih i frustriranih ljudi koji samo šire crnilo...
ne čini li vam se da je to upravo logično, mnogi se žele izvući iz loših po kakvoj takvoj vrijednosti a da ih dobre sačekaju na prihvatljivoj vrijednosti, mislim da se na većini upravo to događa, jer se u negdašnjim dobrima i zaglavilo