1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • May 21, 2021 at 10:37 AM
    Quote from zlocesti

Ružan je i netočan navod da zaposlen izdržava umirovljenika, jer je svatko od nas ulagao svakog mjeseca valjda 15% prihoda u "svoj " ulog u mirovinski fond. , pa tako 40 godina.

vi očito imate neki krivi izračun u formuli za mirovine, jer vidim da vjerojatno ubacujete kao x=0, što bi značilo da su uhljebi besplatni, a probajte jednoga takvoga uloviti u državi,

pored toga jedan dobar dio tih naših ulaganja se otopi kao Ledo sladoledo, jer uvijek kupe robu onako iz sjene kada je najvruće,

a da, pa Hanfa kontrolira te manipulacije, pa ako neki hanfić čita, de neka vidi jel ono na Viro neki dan bila manipulacija, malverzacija ili zahebancija od 10kom po 23kn, to nas zanima, mene je strašno potreslo taj dan to rušenje vrijednošću jednog gableca za ekipu

i neka se izvješće sastavi na barem 3 stranice, da se shvati ozbiljnost prekršaja

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Moller
    • May 21, 2021 at 10:27 AM
    Quote from zlocesti

Moller, Vi mene žafrkavate.

Stvarno ne znam, i da me ubijete ne znam što se na papiru zbiva

Cijena papira na tržištu u načelu pada zbog nekoliko razloga.

Zbog suštinskih razloga, za koje neki saznaju ranije od drugih.

Zbog tehničkih razloga preprodanog tržišta, to se mislim ovdje desilo.

I zbog rušenja cijene, koje se dešava ili nasilno, ili iscrpljivanjem.

Tehnički, kada se završi Bat pattern, idemo nazad gore na 6,60, za početak :S

Display More

znate da sam ZA :)

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Moller
    • May 21, 2021 at 10:25 AM
    Quote from jasko

dana 19. svibnja 2021. ukupno 300 dionica oznake TPNG po prosječnoj ponderiranoj
    cijeni od 45,00 kn po dionici, što predstavlja 0,0034% temeljnog kapitala Društva. https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5a6870b0c1d.pdf

bome su se isprsili

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • May 21, 2021 at 10:23 AM

ako je u startu više od pola ukupnog dnevnog prometa na ATPL onda je interes stvarno veliki, stoga budimo odgovorni, držimo propisani razmak bida i aska, a ovi naslagani su vjerujem lažni branitelji, koji bi još kupovali, ona druga linija na 400 djeluje otvrdo, ali treba ih malo pošpricati Ornelom (ne Višticom)

• Moller
    • May 21, 2021 at 10:17 AM
    Quote from zlocesti

HT.

Novac na banci privređuje 0,2%, dividenda HT 5%, al' da je gadljivo.... je

Pa bi se reklo da je to novac na banci, sa povoljnijom kamatom. Nadam se tamo umrijeti samo od dosade, mada mu je target 203 kn. Nekada :S

Opte....

Hm :/

Ako je po grafu, 5,40 mu je dno svakog Dna

Al' to ćemo vidjeti na 5,40. Volumene, kupnju itd

Daljnji rasplet situacije :S

Zgodna je ta TA.

Display More

a na tih 5,40 smo već par puta kupovali, to nam je ziher povećan ulaz, ali mene sada više zanima izlaz, jel prodano, što je sa zakonom, koliko kupaca i to, vidim da se naslagalo postova i stranica i svi sve znaju, ja jadan ne znam pa me zanima, jesam li dobro krenuo prodavati sukc i stići u Opte na vrijeme :/

• Što smo danas tržili

• Moller
    • May 21, 2021 at 10:14 AM

+atpl prvi udar i ako se po jutru dan poznaje cijeli dan ću kupovati, malo me petak sputava, ali nadam se da nije baš danas jedan od onih crnih

• Moller
    • May 21, 2021 at 9:52 AM
    Quote from zlocesti

Evo i HT, hvata zjake

Kuda će, to zna samo market maker

Ako padne ispod 180 kn trend je prekinut

Zašto mislim da neće ?

ne hvata HT zjake nego oni koji su nakon dividende ostali u njemu, haloooo, oni i dalje rade i gomilaju lovu na računu, da mogu opet iduće godine baciti koju mrvicu strpljivima, dajte vi nama nešto pozirivno o Opte, sada sam i ja krenuo tamo u nemirne vode

• Što smo danas tržili

• Moller
    • May 20, 2021 at 4:49 PM

+ATPL

+opte

-HTej samo mali popravak omjera dionica i casha

• Moller
    • May 20, 2021 at 2:18 PM
    Quote from zlocesti

Pohlepa je neprijatelj strpljenju, stara je burzovna :S

dok je novo normalno to ne važi, ovo je trenutak kada se sve mora podrediti pohlepi

• Moller
    • May 20, 2021 at 10:19 AM
    Quote from tento

Gosp. mittko probila 360, što sada savjetujete.

mislim da će savjetovati čekanje barem na 340, bilo bi loše za njegov renome da i dalje savjetuje čekanje na 280,

moj savjet iz svježeg jučerašnjeg iskustva je nikako ne uključivati autopilot za navigaciju, danas se tako mučim ručno ispraviti jučerašnje skretanje s kursa :)

• DRY BULK

• Moller
    • May 20, 2021 at 10:12 AM
    Quote from NaBiduAsku

ovi probili i 80 kruna https://live.euronext.com/en/product/equ…oup/gogl/quotes

sudeći prema bidasku i kod nas upravo kreće rkljuš

• Moller
    • May 19, 2021 at 9:31 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from Giovo

Upravo suprotno, ovo je bullish butterfly pattern što znači da bi cijena trebala skočiti iznad točke A. Sad, koja je to cijena, ne znam, Zločesta je crtala graf, ali nije napisala cijenu kod točke A već samo kod točke D

https://theforexgeek.com/butterfly-pattern/

E to sam samo za svekoliku javnost htio čuti... ne treba za glavobolju "aspirin" biti će nešto :D :D

vi očito ne razumijete ove zloćkine leptiriće, ali da pojednostavimo, ako je lijevo krilo leptira veće, kada zamahne, kuda će se kretati leptir, u desno prema gore, inače ja uvijek krenem s kupnjom kada ona krene s leptirima, a fala HTeju ima s opet s čim postati lepidopterofilist

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • May 19, 2021 at 8:59 PM
    Quote from MickeyM

Ajde molim lijepo, čemu panika... nije ovo Agrokor, Staklenici, VDKT, Badel, Kaba, Pevec, Hidra,LRH ček onih starijih se nit ne sjećam više... budemo ovdje dobro prošli na kraju!!! :thumbup:

tako i ja mislim, ako se dobro proda, lijepo ćemo zaraditi, ako krene nešto prema lošem, biti ćemo sretni što nismo kupili i i više, tako da ćemo u svakom slučaju dobro proći na kraju

i još mali dodatak, od 8 gore pobrojanih ima i kod mene jedna, još je držim i nadam se da nas neće tek tako napucati van

• Što smo danas tržili

• Moller
    • May 19, 2021 at 6:00 PM

-ATPL malo bio odsutan i odnijelo mi dobar komad dionica za koje sam smatrao da su na sigurnom, e bome ćete ih vratiti uskoro,

poštopoto

+OPTE dodao malo optime, uskoro ide servis pa mijenjam i ulje

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • May 19, 2021 at 10:18 AM
    Quote from tin
    Quote from Moller

može li se negdje pronaći elemente tog standarda, čisto onako da ne bauljamo, nego da barem malo navlačenje približimo expertima

Ne znam ali da prodam na 190 kn pa da drukam na pad tjedan dana i onda kupim na 270 kn kad je već narasla 50% poklopio bi se ušima i šutio...

pa koja druga mu je mogućnost, da lijepo zamoli ili..........

ja to još nisam vidio na forumu, ali da se druka, e toga ima sada već skoro kao i na starom

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • May 19, 2021 at 10:07 AM
    Quote from tin
    Quote from Kvark

Ja stvarno pokusavam sve procitati i naci korisne informacije. Puno vise mi znace one nazovimo ih "negativne" jer me tjeraju na oprez.

U ovim tvojim izlaganjima BudFox nesto mi nije jasno pa daj par rijeci da i ja pokusam shvatiti sto mi je ciniti.

Dakle, imao si (ili jos uvijek imas?) 2.000 komada i ulagao u tvrtku u koju ne vjerujes i o kojoj pises iskljucivo negativno ili ja nesto pogresno gledam?

Da li si prodao jer si nesto negativno vidio i zakljucio pa sada i nama pokusavas to prenijeti i objasniti nam da ovo nije tvrtka za ulaganje, da si zaradio, pokupio profit i nemas vise namjeru u nju ulagati i koji ti je konkretan razlog? Daj neki argument i cinjenicu.

Da li kupujes ili ces kupovati na nizim razinama koje cekas?

Kakva ti je strategija? Sto nam pokusavas reci? Tko manipulira malim ulagacima?

Display More

Mislim da nije vrijedno truda trošiti vrijeme na kolegu BF...jasno mi je da netko može navlačiti za neku dionicu ako ju ima...ali ovo što kolega BF radi je ispod svakog standarda...

Display More

može li se negdje pronaći elemente tog standarda, čisto onako da ne bauljamo, nego da barem malo navlačenje približimo expertima

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • May 19, 2021 at 10:00 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

Kako ce nam tek sve krenuti kad Dalicka preuzme Gazickin posao.

Pa nece biti dovoljno vaza na cilom svitu za toliko cvece.

ako se to dogodi, odmah mijenjam target.

Kuroda (BoJ) i Powell (FED) će bit goli k* koliko će njeno "božanstvo" Crobi-a nagurati.

ne rađa to majka dvaput :S

još ako Sunčanu povede da joj pomogne

i nama svima podijeli malo toga što troši,

meni je detalj da se krenula smijati na spomen riječi veliki, veličina, dovoljan signal da ona uopće nije koncentrirana na svoj posao nego joj se neke druge stvari motaju po glavi

• DRY BULK

• Moller
    • May 18, 2021 at 4:17 PM
    Quote from migra
    Quote from Moller

sve se slažem s napisanim kolega, ali moramo uvažiti i to da je naše obrazovanje uvelike doprinijelo takvim razmišljenjima,

mene npr, nitko nikada u školi nije pitao kako si (ćeš) kupio(ti) burek i od kojih novaca, ali si zato uvijek morao biti spreman nabrojati 7sekretara SKOJA, zasjedanja AVNOJ-a, ZAVNOH-a, AFŽ, sve ofenzive s brojem učesnika, mrtvih, ranjenih i imenima učesnika, koliko je Tito imao pasa, koji ga je spasio na Sutjesci, je li ga koji ujeo, čime ih je hranio, s koliko se drug Tito drugarica "snašao" , što je mislio kada je Staljinu rekao NE, što bi bilo da mu je rekao DA, pa onda dolazi poglavlje iza rata, obnova, petoljetke itd. nikada kraja,

pa evo neka to bude malo opravdanje za tu skromnu financijsku pismenost, ali ako hoćeš kakvu pjesmicu na ćirilici, makedonskom, slovenskom, nema problema

a budimo realni i većina naših perjanica ZSE je iz toga perioda,iako smo dobar dio već ispratili u "vječna lovišta", ima li možda koja nova firma da ju ZSE mami na IPO, dajte vi tamo uputite kakvu prosvjednu notu, neka malo prošire ponudu za ulaganje, barem neka izbace neku buregdžinicu na IPO, to bi nam dobro došlo za samofinanciranje održivosti na burzi

Ok obrazovanje je tjeranje na učenje radi vl dobrobiti...

a što je dobrovoljnim učenjem za vl dobrobit?

nije naša kultura još na tom nivou?njemci upisuju fakultete kada idu u penziju,vidio na svoje oči ;)

ili je croatizmus mazohizmus gen odgovoran da mi ustvari ne želimo vl dobrobit :/

ako ne želimo vlastitu šta nebi ipak bilo normalno da želimo dobrobit vl djece,unuka.....

avg hrvatica i hrvat i troše u godini nekoliko sati dnevno,moja procjena je 3-4 na gledanje tv i to sadržaja od kojig ti se okrene...

ima tu i nešto podnošljivog sadržaja ali zašto nema 10 min dnevno da unaprijediti vl fin pismenost kako bi sebi i svojoj djeci,unucima omogučili...

pa između ostalog da im djeca i unuci ne bježe sa kartom u jednom smjeru?

nema nas svemir :!:

empatičan mogu biti samo na one koji si sami ne mogu pomoći a takvih je jako malo.

jako čudno,kroz povijest smo bili snalažljiv narod,spreman na evoluciju prilagodbu,di je to nestalo?

vidim oko sebe veliku ljenost svih vrsta,pa i onu za preživljavanje.

držim da je bilo prevelikog blagostanja u novijoj prošlosti koji je ljude usmjerio u krivom smjeru.

koje je odgojilo mlade bez ikakvih radnih navika,bez želje za stvaranjem nečeg u životu,navikle da im je pladanj serviran pod nos.

bez volje za životom,radom i sve šta ide u paketu.

čini se da će neizbježno doći neki drugi ljudi na ovaj životni prostor koji će ga znati više cijeniti,zasluživati....

sloboda izbora je zakon

ali to tek dugoročno a kratkoročno se nudi once in a lifetime opportunity

možda i griješim,nebi bilo... :)

trenutne capesize slabosti su posljedica večih očekivanja od brazila,koje će se izgledno i materijalizirati ali.....

#Capesize Brazil/China : Bloodbath now with more than 15/20 vessels available for end May - 1H June while demand is weak or non-existent now. On the other hand, mkt is much healthier in Pacific. If your vessel stays in Pacific, you get paid usd 6-7k more a day than C3!!

Display More

ma mogli bi o tome raspravljati naširoko i nadugačko, pa i naši ljudi pred mirovinu studiraju čak u stranim državama, da bi mogli preuzeti neku od vodećih funkcija u državi, k tome još u gospodarstvu, ali kada vidim udžbenike svoje djece i pronađem gotovo iste stvari onda me raduje da im barem knjige iz povijesti izgledaju malo rasterećene onog sistema u kojemu smo se mi vrtjeli 50 godina, dok su drugi odjahali miljama ispred nas znanjem, tehnologijom, a mi se tek ovih godina počeli baviti lažnim diplomama, koliko ih je tek bilo dok se nitko time nije bavio, zato smo mi u međuvremenu sahranili i brodogradnju i brodarski institut, dok su nam raznorazne agencije preplavile županije i državu, samo nikako da otkrijemo koja im je stvarna funkcija i što ti stručnjaci u stvari rade i čime se bave

• Moller
    • May 18, 2021 at 3:57 PM
    Quote from Ledica
    Quote from BudFox

Sada neka mi netko kaže da kupnja ova 3 komada ATPL na 345kn u 14:47h nije manipulacija tržištem…

Nije to manipulacija.

To je sila nečista. ^^

meni to vuče na Josipu Rimac ili neku prijateljicu, bog ih blagoslovio, samo da ih ne otmu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Moller
    • May 18, 2021 at 12:06 PM
    Quote from mariv002

čemu ovakva tišina, pa da nitko ne zna šta se događa... Zatišje pred buru ili pred potop?

Nema više ni priče o strateškim partnerima...

čeka se ovih gore da uravnoteže količinu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt