1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • July 23, 2021 at 3:29 PM
    Quote from NaBiduAsku

a možda i bude, misli na druge cijepi se, misli na druge izoliraj se, misli na druge nestani s planete

izgleda napredujemo, ide treća doza boza

Uvode strože mjere za Dalmaciju, ali i Istru. Capak: ‘Izgledno je da ćemo cijepiti i 3. dozom‘
    Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, kao i nove mjere za županije koje se nalaze na…
    www.jutarnji.hr

obzirom da nam je epidemiolog u zadnjih godinu i pol toliko toga korisnoga savjetovao, red je da mu se odužimo, pa evo;

neka ga Beroš osobno cijepi tom trećom dozom i to na mjesto po vlastitom izboru a može i ovaj njega isto prema vlastitom odabiru

• Moller
    • July 23, 2021 at 11:12 AM

samo nemojmo dozvoliti da nas proglase prvim krivcima za pokretanja svjetske krize, ne moramo mi uvijek biti baš prvi u svemu

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • July 23, 2021 at 11:09 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

izgleda iz sata u sat sve više očiju gleda izvješće i ne vjeruje svojim očima

Zaključak? Loše izvješće?

recimo, ne toliko loše, nego slabije od očekivanoga

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • July 23, 2021 at 10:57 AM

izgleda iz sata u sat sve više očiju gleda izvješće i ne vjeruje svojim očima

• Moller
    • July 23, 2021 at 10:52 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

mirovinci su se prije par godina žalili da nemaju gdje uložiti 5mlrd. čekamo li još uvijek taj "njihov " novac ili ga je Plemki pospremio u sigurne obveznice RH

Pa mirovinci su i glavni problem zašto je burza nelikvidna, uglavnom jednom kada skupe neke dionice više se s njima ne trguje na ZSE, eventulano se zamjene među sobom i to je to.

I svaku godinu sve više i više ubijaju likvidnost burze.

upravo to sam i napisao, mi mali možemo driblati po pojedinim dionicama ali za zabiti gol mora se uključiti špic igrač, otkupe oni ponekad ako je baš nekome priša, ali to valjda ide metodom slučajnog odabira, mene još nisu trefili ni jednom

• Moller
    • July 23, 2021 at 10:42 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

mislim da je prvo red pokušati prodati, nekome tko u tim poslovima ima više iskustva od kumica s Dolca, iako su i one fiskalizacijom pokazale da su spremne za napredak i cjeloživotno učenje

Netko bi ovim našima treba objasniti osnove trgovine, a to je ako nešto ne možeš prodati smanji cijenu, jer svaka roba je kvarljiva, pa bude plakanja poslin.

Također bi trebali znati da na burzi nema akcja četvrtkom, pa da mogu kupovati do 30% jeftinije.

Ukratko, prestanimo se ciganiti, pa će burza živnuti.

mirovinci su se prije par godina žalili da nemaju gdje uložiti 5mlrd. čekamo li još uvijek taj "njihov " novac ili ga je Plemki pospremio u sigurne obveznice RH

• Moller
    • July 23, 2021 at 10:14 AM
    Quote from maratonac

Ovu burzu treba ugasiti. Likvidnost je takva da ovo nema smisla. Al nitko se zbog toga ne crveni.

mislim da je prvo red pokušati prodati, nekome tko u tim poslovima ima više iskustva od kumica s Dolca, iako su i one fiskalizacijom pokazale da su spremne za napredak i cjeloživotno učenje

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Moller
    • July 23, 2021 at 10:10 AM

ako je ovaj ulazak Svetlane u NO najava svetlije budućnosti, možda Kostić preuzima Viro, a možda se i Šaranović dogovori s Pivcima da mu oslobode lovu, pa da kupi on i proizvodi im jeftini šećer, ma taj možda je tako moćan

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/VIRO/GS-VIRO-a932d2c2563f7e63da913ea4ac41a1b1.pdf

• Moller
    • July 23, 2021 at 10:04 AM
    Quote from zlocesti

Jučer su izašla spektakularno dobra izviješća.

KODT, Podravka, Saponija, Medika

Kad market ne reagira na dobre vijesti, to nije dobar znak.

Kažu -Ako neće gore, ići će dolje :/

možda je malo problem što se tu s 0,5mil. kn ne može pomaknuti cijena ni 1% dok kod nekih s tom lovom leti i po 300% pa to možda privlači "dugoročne ulagače" , nekada mi je u ovoj žabokrečini djelovalo da žabe skaču s lokvanja na lokvanj, dok je to danas jedna sasvim druga priča, podsjeća me na livadu i let leptira s cvijeta na cvijet, napredujemo u svakom slučaju

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Moller
    • July 23, 2021 at 9:50 AM
    Quote from Marielena
    Quote from mitkko

Moram priznati da ne razumijem ovakvo razmisljanje koje se stalno provlaci po forumu na vise tema. Zasto ne bi ozbiljan investitor to preuzeo? Ja mislim upravo suprotno, da je ova firma (i takve slicne firme) odlicna udavaca i veliki potencijal.

Naime, oduvijek su se najveci profiti ostvarivali u jeftinim preuzimanjima/ulaganjima u posrnule firme koje rade u propulzivnom sektoru i koje uz mali poguranac/restrukturiranje imaju veliki potencijal rasta, a jos bolje je kada se to radi u trenutku kada je povoljan trend na trzistu za taj sektor kao sto je danas u dry bulku. Kvaka je samo znati to prepoznati na vrijeme, imati muda vjerovati svojoj procjeni i onda konacno nesto i uloziti.

Da bi to znao prepoznati moras biti dobro educiran. I to je uvijek problem na kojem 90% ljudi zapne, jednostavno im se ne da ili ne znaju dublje ulaziti u temu kada je lakse procitati par postova na nekom forumu i povoditi se za masom. To je jednostavno u ljudskoj prirodi. Zbog te cinjenice je zapravo vrlo lako biti u bilo cemu prednosti ispred 90% drugih.

Necete se obogatiti ulagajuci u dionice firmi koje su dosegnule svoj peak u razvoju, koje rastu malo iznad stope inflacije. To je ok za sacuvati kapital, ali necete se tako obogatiti.

Da, pa to su svi koji su ulagali u Viro, Opte, Dlkv, Vijadukt, Belje osjetili. Da kad ulazes u firmu na dnu ces se obogatiti.

molim, ako bi u ispravku posta mogli samo Viro izbaciti iz ove priče, jer nas ipak očekuje slatka budućnost :) ( usput, čekate li vi njega još popet kuna)

• PODR (Podravka d.d.)

• Moller
    • July 22, 2021 at 2:58 PM
    Quote from zlocesti

A ima već dva- tri tjedna da ulagači napuštaju Podravku. Rekao bi čovjek hvataju crtu prije potopa

A ono bombon izvješće.

505 c crtom?

to oni tvrdi što nestrpljivima zubna caklina puca od njih, samo tko voli cuclati može biti zadovoljan ovim spektakularnim rezultatom gđe Borg

• Što smo danas tržili

• Moller
    • July 22, 2021 at 2:55 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

kupilo mi malo neke dionice oznake ZB, a uopće nisam bio kraj automata

Bacaj to odma, ne valja, treba kupovati željezo, tome raste cijena :D

šepkate kolega, šepkate za tržištem, železo se umirilo, a sada Drvo je prvo, po izlasku iz "zatvora" očekuje vas iznenađenje od gotovo 100% rasta u odnosu na dva, tri mjeseca ranije i nekontrolirano raste i dalje

• Moller
    • July 22, 2021 at 10:08 AM
    Quote from zlocesti

Što znači za dionićare ?

Prijevod molim, tko bi to sve čitao, i još promišljao :S

znači da ozbiljan ulagač, ako želi uložiti minimalno 1 mil.kn može kupiti dionica za 25 kn i nema potrebe za potrkom na burzi po 35, a svi ostali su dobro došli na megdan :)

• Moller
    • July 22, 2021 at 9:54 AM
    Quote from zlocesti

A nevjerne li čeljadi............

Atlantska izgleda kao obala koju su svi napustili...... a U Jadroplovu i Uljanik plovidbi su valjda našli naftu u dvorištu.. ili ste vi našli novu igračku ? :S

U Zabi izgleda ipak neće biti dividende, ili hoće :/

U Opte bogati postaju još bogatiji, a siromašni još siromašniji

Adris kao da ga je poharala zarazna bolest :S

Na Igi tko se nije skrio magarac je bio... sve skupa, ZSE :S

A da, počelo je guranje i na Tankerskoj... bid ko' izviđači maleni. Osobno tipujem na Tankersku :S

Display More

"crno zlato" po 25kn

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDPL/COI-JDPL-b88ac59c5966e04d3cc6230d074433a3.pdf

• Što smo danas tržili

• Moller
    • July 21, 2021 at 4:01 PM

kupilo mi malo neke dionice oznake ZB, a uopće nisam bio kraj automata

• INGR (INGRA d.d.)

• Moller
    • July 21, 2021 at 3:59 PM

to promijenjena odluka, odustali od zelenog vodika i prelaze na crveni :/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Moller
    • July 19, 2021 at 3:38 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

CROBEX apdejt

CROBEX je došao točno do te predviđene zone otpora (2004,95) i počeo se konsolidirati, target sam podcijenio za 1,5 poen (2003,27). Bearish divergencija se manifestira, danas smo vidjeli i MACD cross. Sada bi bilo lijepo da zadržimo ovaj trendlajn koji drži zadnjih 6 mjeseci. Trendlajn podrška je oko 1970 poena - ako index to probije, onda ćemo početi paničariti i gledati kako dalje :) - sljedeća razine otpora su onda 1927, odnosno 1890. Za sada se nadamo pozitivnoj reakciji na 1970.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

CROBEX apdejt

Eto nas blizu prve zoni podrške na 1927, tu bismo trebali vidjeti nekakav odbijanac. Za daljnju prognozu trebamo prvo vidjeti kakva će biti reakcija u ovoj zoni - moguć je nakon odbijanca i daljnji pad do 1890, ali je moguće da vidimo retest ove zone, pa higher low i onda nastavak rasta. U svakom slučaju, sve će biti jasnije kroz sljedećih par dana.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

mislim da je ovo sve što smo dobroga vidjeli u izvedbi crobexa za ovu godinu, puno se svega negativnoga opet pojavljuje, samo još da vidimo izvješća za Q2 i dok suci odsviraju kraj sezone, jednostavno ne vidim što bi to moglo potaknuti crobex da prebaci 2000, možda kolektivna ostavka Stožera i Vlade

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Moller
    • July 19, 2021 at 3:29 PM
    Quote from zlocesti

Samo se vi žafrkavajte

Ako Adris propadne kroz 402 kn, treba ga čekati niže

Ide u double top.

Pitao me marin zašto sam izašla iz Adrisa, zbog ovog sam izašla

Nekako se kilavio taj Adris. No, kupnja ispod 400 bi bila kategorija Best Buy, za long.

a u kojem valu, prosim lepo, IV, V ili čekati zimu

• Moller
    • July 19, 2021 at 2:56 PM
    Quote from kvart99
    Quote from zlocesti

Usrdno molim one na Mediki, da mi kada misle prodati papire pošalju poruku.

Platiti ću uvjek bolje od prvog bida.

Štvarno je netko na papiru dripac, i to samo takav :S

Još uvijek ne razumijem kako se ta igra igra. Moj novac na bidu nikada ne valja, a manje poslije bude više :/

Evo, kolegice......1kom koji sam kupio po vrlo povoljnih 20800 nudim po jos uvijek povoljnih 22000......

Uostalom, neki dan ste vec uzimali po toj cijeni, pa Vam ne bi trebao biti problem.......ako ste pri cashu.......

Display More

čuvajte se poništenja transakcije, nema zdogovora preko foruma

• Moller
    • July 19, 2021 at 2:41 PM
    Quote from Marin83
    Quote from NaBiduAsku

zamislite tu vijest u USA ili bilo gdje drugdje, rast BDP u 2Q 18% a index roni -0,66%, samo kod nas tog ima. ^^

To je hormonalna stvar, Hrvati su vrlo stari narod, takvoj osobi nije do ničega, sve gleda negativistički, jer zna da je kraj blizu.

kafa umjesto cijepljenja, baš po našoj mjeri, zato su oni kurviši toliko zatvarali kafiće, da prodaju cjepivo

Ispijanje kave povezano s manjim rizikom od COVID-a? Evo što kažu stručnjaci - Ordinacija.hr
    Nova istraživanja donose vijest kako je ispijanje vašeg omiljenog napitka možda i dobra stvar kada je u pitanju COVID-19.
    ordinacija.vecernji.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt