Display MoreJa ipak mislim da u firmama, već danas poduktivnost ostvaruju isključivo strojevi( nebitno jel se radi o stroju za obavljanju fizičkog posla, ili o softverskom programu), ljudi su po pitanju produktivnosti u najmanju ruku neutralni, a u dosta djelatosti je i umanjuju.
Bez uvrede kolega vi meni izgledate kao mladi junac koji misli da je otkrio cijeli svijet i da je najpametniji covjek na svijetu.
Pa valjda nitko od nas na forumu ne misli da se mozete obogatiti od zaposlenja i place.
Ali nema nista pogresnijeg nego teza da svi mogu biti poduzetnici ili uspjesni burzovni mesetari. Ne mogu.
Ne mozete biti poduzetnik ako nemate radnika. I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.
Okani se jeftine kapitalističke demagogije.
Kad takvi kao ti shvate da je čovjek temelj svega biti će sigurno sretniji.
Dotad unosite u aplikaciju rashoda jel Vam žena kupila mortadelu ili pršut.
Vjerujem i da na burzi zarađujete za kikiriki jer se bojite nas burzovnih mešetara.![]()
![]()
Pa moji roditelji su uvijek palili perilicu za rublje u 22 sata kada je jeftina struja. Salame kupuju na akciji. A baka kupovala crni kruh jer je jeftiniji.
Nitko se nije obogatio na takvoj smijesnoj stednji. Ne jedem prsut, nego parizer.
A i stvarno ustedim 500 kuna mjesecno. Sto sa time? Kupim mjesecno 1 dionicu Atpl. Za 12 mj imam 12 dionica Atpl. Lova do krova.
u štediše svega biše, u lopova još i više