Današnji dan je prošao, sutra treba novu strategiju smišljati...
ja ozbiljno razmišljam o svinjskim polovicama i zamrzivaču, mislim da će na tome i ostati
Današnji dan je prošao, sutra treba novu strategiju smišljati...
ja ozbiljno razmišljam o svinjskim polovicama i zamrzivaču, mislim da će na tome i ostati
Ajde priznajte koliko vam je portfelja skinilo danas i u petak...meni oko -6%...
1%
Ja više nemam ništa dionica na ZSE, danas prodao zadnje. Malo ću gledati sa strane.
Sve EU burze trenutno oko -3% i u padu, amerikanci upravo otvorili u debelom minusu. Ne sviđa mi se kako sve izgleda.
Da, stravično je gledati, ja sam sva totalno ogrnuta debelom crvenom bojom, sad mi je zao sto nemam Đuru, Varteks, Koku, Terra firmu…..😀
Crobi je malo umoran i imajmo razumijevanja
Impresivnih 15 milijuna kuna prometa
Nisam u papirima, osim prilične pozicije u Mediki, al' u padu se ne kupuje
Platiš dva, uzmeš tri. a nisi trebao niti jedan
Moglo bi svega toga biti i jeftinije
ma samo neka mi coronu preživimo, koga je briga za jeftine dijonice, ono što je previše jeftino i ne vrijedi puno, tako da ja neću čekati te jeftinije, meni su dobre i ove sada
a što vi mislite da mi već sada preventivno počnemo prizivati Hahfu, možda bi to pomoglo ![]()
a jeste s tim pekmezima, paradajzima i konzervama orušili dionicu, kakve veze ima što firma radi i kakve proizvode, bitno da je domaće
+atpl, e neka ima i malo po 349 da nije sve baš okruglo
nisam ništa gledao, jel Putin krenuo
A kud da šalje vojsku?
Da osvaja močvare oko Pripjata pa da se ljudi ozrače, šta mu to treba. A navodno bi tamo prvo trebali u juriš.
meni djelovalo da je on krenuo na ZSE ![]()
Sveopće povlačene sa BID-a heheh
nisam ništa gledao, jel Putin krenuo
i ja. iako nakon udaranja u triple top Crobexa, uzeh samo 100 kom. Treba biti oprezan.
Moglo bi to još niže!
a neka, ne mora baš biti ni po mitkkovom
, ja imam još nešto sitniša za potrošiti
+ATPL, proročanstvo se ostvarilo i to prečicom
p.s. tko je ovdje kupio može samo zaraditi ili izgubiti, tu ostati neće
Ne bih rekao da sam nešto posebno financijski težak, znao sam imati i puno veće iznose na brokerskom, samo mi trenutno sve nekako skupo i klimavo.
Šonje je neki dan na TV-u rekao da će 2022., 2023. i vrlo vjerojatno 2024. biti jako dobre godine.....nema recesije, korekcije itd. Čovjek je struka, a struku uvijek treba slušati.
je, je, mudro je zborio i još mudrije izbjegao savjete o svinjskim polovicama, kao neke starije kolege
Display MoreDisplay MoreEvo ja pratim i sudjelujem od IPO-a i nemam nista pametno za reci...od starta je sve poprilicno ludo i nepredvidivo...
1. U samom prospektu nisu nista napisali u sto planiraju ulozit novce iz IPO-a...skoro sam zbog toga odustao od IPO-a
2. Isto tako, u prospektu nisu naveli nikakve planove/ciljeve buduceg poslovanja...cak nisu naveli podatke o poslovanju u H12021 koji su bili fantasticni...po meni mogli su na temelju h1rezultata dobit i bolju cijenu...pa svi kod prodaje sminkaju rezultate i hvale se s njim...osim SPAN-a...ludo da ludje ne moze bit...
3. Sad kupuju dionice 22% skuplje nego sto su ih prodali prije 5 mjeseci...sto rec???
Jedino sto mi ima smisla je da im je burza fora, nesto novo i da se malo "igraju" i pokusavaju na sve nacine gurat cijenu gore (otkup dionica market maker, divka?)...kako kaze kolega moller, zele naSPANat cijenu...ne bih se uopce zacudio da danas nisu sidjelovali u Pozivu za kupnju dionica (po 212kn) i da ce trezor kupovat na trzistu po vecoj cijeni...ovdje me nista vise ne moze iznenadit...
Ludo je i u vlasnickoj strukturi...OMF spekulira (ostvaren prinos 30%) sa dionicama kupljenim prije 4 mjeseca iako poslovanje napreduje i opravdava investiciju...mozda je i tu nastao nekakav sukob izmedju Uprave i CO OMF, mozda su imali dogovor da OMF budu stabilni partneri i da jamce stabilnost cijene..pa sad Uprava "gasi požar"
Prije dva mjeseca je drugi dionicar i clan Uprave (od 2005.) g. Bočkal dao ostavku...ma ludilo, izadju na burzu i nakon 2 mjeseca drugi dionicar i drugi covjek firme daje ostavku (mozda je on u ovom Pozivu prodavao dionice)...
Izludili su me (a mislim i sebe)...dosta neizvjesnosti, iznenadjujucih odluka i ludila..ipak uvjeren sam da ce firma nastavit rast i da ce bit bogovska prica...
Ako nista, bar nije dosadno...
p.s. Imam dionice, nisam prodavao, ali sam prestao dokupljivat...
Ja sam out...ovo je katafakinstrofa...cijela Uprava prodaje dionice...ovo je zavrsena prica za mene...mogu spekulirat ali investiranje ne dolazi u obzir...
Ocito su isli u IPO samo da prodaju dionice...uzas, bas sam razocaran...
Sretno svima...
i što ćemo sada s izračunima, baciti? nekako više vuče prema 100 nego 300 ![]()
dax roka 2,5% a amer otvori u +
to se namiruje zaostatak od jučer prema Amerima
ima li kakva caka za danas, treba li strpljivo trpjeti ove udarce po bidu ili bi valjalo raspaliti koji puta i po asku
Al' uvijek je dobro imati novaca za prilike kao što je današnja.
Slažem se.
ja kada bih tako gledao , pa to bi stalno trebalo padati
izgleda su građani u velikom broj krenuli podizati depozite iz banke i upućuju se u trgovačke centre po bračno, šećer, sol, kvasac i neizbježni toaletni papir
Ha.
Meni ste neki dan rekli, nadam se blagonaklono u preskazanju ovog, neka idem peći kolače. Jer valjda za bolje i nisam
pa jel ima što svježih
, vi ste gore blizu Mađarske, jesu to Rusi već i nas napali, onaj naš Plenki uvijek nam navuče nevolje na vrat
Strah od rata je velik..i to ima najveci utjecaj, boj se da bi ovaj put moglo eskalirati
a Pivci se valjda ne snalaze u ratu ![]()
kad pogledam Crobex je dobro zaronio, ali velik dio dionica nije uopće pao nešto značajno, opet netko s dva tri najjača aduta regulira igru
Prije mjesec dana se očekivao rat za Tajvan i izgledalo je ozbiljno. Danas Tajvan nitko ne spominje. Prije toga je Vučić dao ultimatum za Kosovo pa ništa. Još prije Turska i Grčka prijetili zbog nekih otoka u Egejskom moru...u Bih svako malo spominju rat pa od Daytona nitko nije zapucao.
Živimo u vremenu kad je u modi malo zveckat oružjem pa čekat da drugi zvecka itd. Valjda tako dobivaju neke političke bodove a i da portali imaju o čemu pisati.
ja mislim da je ovo u pitanju