1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Moller
    • March 18, 2022 at 1:52 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Milo

ne ratuje se s kamionima...

Logistika je alfa i omega rata...zbog logistike su Nijemci u Rusiji i Africi ima jako slab učinak.

to su kamioni stariji od Putina

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • March 18, 2022 at 1:49 PM
    Quote from Marielena
    Quote from NaBiduAsku

kad je ta potvrda? može podsjetnik?

Kada oni koji odlucuju odluce :)

uglavnom kasni i već duže se ne drže nikakvih datuma, rokovi su već davno istekli, za to vrijeme se valjda lovi (u mutnome) ili se čeka stečaj

• Moller
    • March 18, 2022 at 1:34 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

neka, neka, čujo sam da će dijoničari imati prednost pri kupnji šećera, ako bude nestašice :)

Da, bit će 1 dijonica za 1 kg šećera, osim ako u PSN ne razvodne te dijonice (ne šećer) :)

kada se već švrlja po tehničkoj, vidljivo je da nam samo treba potvrda PSN i mogli bi se vrlo brzo otimati po 65-70 na putu prema 100. a cijena šećera ? e to je stvar psihologije, sada je aktualno ulje, kao isto jedna od nezdravijih namirnica, ali eto ljudi vole paničariti za nečim što mu možda uopće nije niti potrebno

• Moller
    • March 18, 2022 at 12:56 PM
    Quote from fond300

dax -1,69%

cbx +0,76%

Najači smo i to u petak :D

pa prošla su dva ključna tjedna, nema Stožera, a neće ni Putin još dugo

• Moller
    • March 18, 2022 at 12:51 PM
    Quote from zlocesti

Priznajem da sam švrćkala.

Vrag odnio i konzerve :S

Kupila sam si Viro, ostalo/ propalo

Picasso označio raspon u kojem se papir sakuplja, ostalo će biti povijest :)

neka, neka, čujo sam da će dijoničari imati prednost pri kupnji šećera, ako bude nestašice :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • March 18, 2022 at 11:43 AM
    Quote from Marin83

Također bi trebalo otkupiti ruska potraživanja prema Fortenovi(uz debeli diskont također), jer je to način na koji su Rusi izvlačili dobit iz firme, a da nisu platili ni lipu poreza na dobit, te poreza na dividendu.

Quote from Moller

nije to samo iz Fortenove, sada je valjda malo jasnije pisanje o 30000ha polj. zemljišta u Slavoniji i Baranji (Belje, Vupik, Pik VK ), Petrokemiji i njihovom kompleksu, tu strategiju još samo "slučajni predsjednik" ne kuži, izgleda on ipak nije slučajno postao predsjednik, nekako mi se čini da je to mjesto dobio nasljedstvom

Dobro za Milanovića je očito da je ruski čovjek. Svaka njegova izjava vodu vodi na ruski mlin (direktno ili indirektno). Iskreno sada me pomalo sram, što sam ga povremeno gotivija, jer mi je djelovao također na momente državnički.

meni djeluje da on nije svoj, naravno da će kasnije govoriti da nas je htio zaštititi od mogućeg napada, jer je smirivao Dodika da ne dođe do eskalacije u BiH, naravno da će mnogi opat na to nasjesti, nije on prvi protiv svoga naroda u hrvatskoj predsjedničkoj povijesti

• AGROKOR

• Moller
    • March 18, 2022 at 11:17 AM
    Quote from Marin83

Ruse treba maknit iz Fortenove, naravno uz debeli diskont ako žele prodati mirovincima.

nije to samo iz Fortenove, sada je valjda malo jasnije pisanje o 30000ha polj. zemljišta u Slavoniji i Baranji (Belje, Vupik, Pik VK ), Petrokemiji i njihovom kompleksu, tu strategiju još samo "slučajni predsjednik" ne kuži, izgleda on ipak nije slučajno postao predsjednik, nekako mi se čini da je to mjesto dobio nasljedstvom

• AGROKOR

• Moller
    • March 18, 2022 at 11:09 AM
    Quote from Ledica
    Quote from barbosa 2.0

*Roki, sberbank je na 44% vtb7,5%, ameri 29% i ppd vujnovac nešto ispod 20%...frajer i sberbank s izlešinarili hr dobavljače i hr. banke koji su nagodbom stekli udjele...

Takva vlasnička struktura je bila prije početka rata u Ukrajini, Sberbank i VTB zajedno imali su 51,5 % vlasništva. Početkom rata Operusko je javio da Rusi nemaju većinsko vlasnistvo u Fortenovi tj. imaju samo 49 % ali nije otkrio tko stoji iza skrbničkog računa koji se tajanstveno pojavio i na koji je prebačeno 2,5 %.

A evo jucer Peruško izlazi s informacijom da uskoro ide prodaja 40% ruskih udjela. Zanimljivo. Već su jadnici spali na 40%.

A naša imovina u OMF - ovima u iznosu cca 800 000 000 kuna šaptom je pala u postupku izvanredne uprave u ruske ruke pa bi sada opet ti fondovi trebali od uzurpatora otkupiti oteto.

Čini mi se da je taman oko 40% udjela vlasništva u tvrtkama pod izvanrednom upravom zapravo bilo u vlasništvu malih dioničara pa predlažem Plenkovicu i Vladi da država otkupi ruske udjele i podijeli malim dioničarima kao obeštećenje za izvlaštenje.

i to po cijeni razvlaštenja :thumbup:

• AGROKOR

• Moller
    • March 18, 2022 at 10:47 AM
    Quote from barbosa 2.0

da...privatna 8) ,... exkluzivni distributer ruskog plina za hr, suvlasnik lkpc, ptkm, dlkv, fortenove, terena i hotela po obali i otocima, vlasnik tvrtke ena, ena cargo, ena frutis i bogtepito čega još, otkupljuje dugove za 20-50 % nominale i tako ulazi u vlasništvo, frendovi i partneri su mu bivši obavještajci , vaso brkić, karamarko, hns vrdoljak...

uvijek netko prihvati igru, Balkanexpress je uvijek pun lopova, izdajnika, pijandura, protuha i šibicara razne vrste

• DRY BULK

• Moller
    • March 18, 2022 at 9:39 AM
    Quote from NaBiduAsku

glavno da se kraljica batrga na 430 kn... čeka se smak svijeta da padne 3x jače od stranih brodara.

imajte razumijevanja da ja kraljica malo umorna pred kraj tjedna, neka malo predahne preko vikenda

• Moller
    • March 18, 2022 at 9:25 AM
    Quote from plavi05

Uz to što je idiot Putin je izdajica ruskog naroda jer je nakon 22 godine diktatorske vladavine svoju Rusiju doveo do potpunog sloma i vratio je u šezdesete godine prošlog stoljeća.

on je samo predvodnik krda, jasno je da sve vode usijane glave FSB uz pomoć oligarha, a sve na račun svoga osiromašenoga naroda i prirodnih bogatstava zemlje, da to usmjere u razvoj i budućnost možda bi jednoga dana i postali kakva svjetska sila, ovako samo ispadaju zaluđene siledžije bez života i perspektive

• Moller
    • March 17, 2022 at 3:47 PM
    Quote from verdi

za ove analitičare malo je reći da su retardnja koji mogu držati predavanja klincima i domaćicama. nesebično ću sa vama podjelite jedan moj izvor znanja. profesor je bio nešto bolestan i nije se oglašavao od početka ove krize te sam se bio i zabrinuo. srećom evo ga opet pa ako odgledate ovaj prilog vaše poimanje tehnologije i svijeta nepovratno će se promjeniti. naravno na bolje.

tip uopće nije slušljiv ?(

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 17, 2022 at 3:44 PM

-span

-podr

uranio na mali patak

• DRY BULK

• Moller
    • March 17, 2022 at 3:26 PM
    Quote from Vergilije
    Quote from Vergilije

Teško će se ostvariti ova analiza, kinezi imaju trilijarde dolara američkog duga plus vežu kretanje juana prema dolaru kako bi ostali konkurentni. Ideja da prodaju Treasury bez kontra reakcije US je apsurdna i to radi ulaganja u Rusiju koja se urušava. Pa oni će prvi gurnut rusiju dolje kad bude na rubu... 😂

Eto ljubav Rusija-Kina pukla nakon pet dana od posta, Lavrov okrenuo avion nazad isti moment...

"Kina će uvijek biti snaga dobra za Ukrajinu, i ekonomski i politički. Kina nikad neće napasti Ukrajinu. Pomoći ćemo, posebice ekonomski",

možda su vidoviti, pa predviđaju da bi uskoro Baba Vanga mogla proći s ruskim kolačima, pa da se i oni malo oslade kojim komadom, treba njima i nafte, uglja, plina i paladija

• Moller
    • March 17, 2022 at 2:15 PM
    Quote from Yieldchaser

Ta priča da Rusima fali oružja mi je urnebesna. Možda još najveća laž plasirana u medijima ovih dana.

Od kud ovi strahovi da će faliti gnojiva? Svaki dan pa i više puta u jednome danu, kad upalim tv, gnojiva kolko te volja!

neće nedostajati oružja, ali s takvom tehnikom čini mi se da je Putin malo zalutao u 21 stoljeće

Vojni analitičar: Samoubilački dronovi 'čakije' i klinci s joystickom mogli bi presuditi ruskoj armiji
    Dronovi-ubojice koje bi Amerika mogla poslati Ukrajini napadaju ubojito, nečujno i precizno
    www.telegram.hr

ne može se živjeti na nekoj staroj, da ne kažem prastaroj slavi, držati svoj narod u pokornosti, ne razvijati suvremena oružja i glumatati svjetsku veličinu iskompleksiran prirodnim nedostatkom iste tj, visine, mislim da je upravo najviše za.ebao svoj narod i od negdašnjeg saveznika iz 2sv. rata postao omraženi agresor za većinu svijeta,

možda on samo u stvari namješta mete od starih krama, da ne mora plaćati odvoz na otpad

SAD ne prestaje naoružavati Ukrajinu: stižu novi Stingeri, dronovi i sustav S-300
    Šalju i oko 7000 komada lakog oružja te 20 milijuna komada streljiva
    www.telegram.hr

ako za 10-15 dana ne pokaže ništa novo ili ne potegne najbrži prst prema nuk. glavama, onda sigurno možemo očekivati njegov skori pad s bicikla, a potom da ga njegov vlastiti narod nastavi cipelariti,

do koje granice, to će oni odlučiti

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • March 17, 2022 at 10:59 AM
    Quote from tin

Jutros sam uputio upit na službeni e mail ATPL o tome da li je sjednica U.O. 15.03. održana i hoće li o tome izvjestiti dioničare putem ZSE.Očekujem odgovor.

Evo i službenog E maila .Predlažem da nas što više pošalje e mail da ih malo pritisnemo da budu transparentniji ,ništa ne možemo izgubiti.

Sanja Putica

Voditeljica odnosas investitorima i javnošću

Atlantska plovidba d.d.Dr. Ante Starčevića 24 / II. Kat20 000 Dubrovnik

T. +385 20 352 357E. sanja.putica@atlant.hr

Display More

ja ne mislim nikoga pritiskati, ako će dati, dati

Vila ljepša od sestrine, poslovni prostor na Trgu, stanovi... A biznis? Skromno, skromnije...
    Istražili smo čime se bavi i što posjeduje mlađi brat hrvatske kandidatkinje za resor demokracija i demografije u Europskoj komisiji
    net.hr

da me još tuži tetki

• Moller
    • March 17, 2022 at 9:54 AM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…ratima-15171345

Čitam i trljam okice, ma jel' se novinari zekaju ili misle ozbiljno ?

:/

aaa mu Tuđman ni ostavio poplun, nego se mora u stranjsko opravo obleči, ahhhh da, poplun je kod Zoke, zato se on tako drži k....vito

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 16, 2022 at 7:57 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

ja uglavnom pregledam svijet i prema tome se postavim, težište dajem na Švabe( radi one naše, Kod0 nas u Njemačkoj) imam nekoliko pozicija koje uopće ili gotovo ne diram(neke ne svojom krivnjom)

od nekretnina, najveću koju posjedujem je Kaba, ne kreće nikuda, nit se javljaju niti razglednice šalju :)

Ja ujutro pogledam Kinu i futurese u Usa.

Naravno i zeljezo i ugljen jer sam u brodarima.

Njemacku ne gledam jos od 2. svj. rata😂

Moji nisu bili gasterbajteri :)

Citam i neke analize ujutro.

Display More

ja umjesto analiza, analiziram tko je što napisao na forumu i pokušavam odgonetnuti kamo se smjera, nakon 9.00 postavljam naloge, uglavnom suprotno od pročitanog,

zadnjih 20 dana također ubacujem elemente ratnih zbivanja, i cijena goriva i hrane, poglavito šećera :)

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 16, 2022 at 1:45 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

Forum mi jako pomaže, jer gotovo odmah dobijem info...dok ja sam to nešto registriram prođe i pol dana, nekad i po dan, dva...

Najbitniji je osjećaj za feeling kako se po naški kaže, a vi ga ove godine očito imate, uz kolegu Mollera koji je već iskusni moreplovac :)

ja uglavnom pregledam svijet i prema tome se postavim, težište dajem na Švabe( radi one naše, Kod nas u Njemačkoj) imam nekoliko pozicija koje uopće ili gotovo ne diram(neke ne svojom krivnjom)

od nekretnina, najveću koju posjedujem je Kaba, ne kreće nikuda, nit se javljaju niti razglednice šalju :)

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Moller
    • March 16, 2022 at 1:40 PM
    Quote from havi
    Quote from Lemi

Danas je dionica na ATH od kad je uvrstena na burzu. 2100 kn!

I jos je jeftina, problem je jedino likvidnost.

to je prednost, da ima likvidnosti već bi je prodali :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt