za ovaj tjedan trgovanje je gotovo, u petak nema smisla ni paliti
Posts by Moller
-
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/trosk…18-kuna-4341632
valjalo bi uzeti ulja i kruva
Valjda je onda covjek i kupio na burzi roba malo ulja , psenice, soli, ambalaze i slicno,
Po mogucnosti sa cijelom svojom imovinom, posto je veliki strucnjak .
Trebao ga je novinar to pitat

a zašto bi, saborska kantina neće mijenjati cijene, a hrana im očito obiluje kvalitetnim nutrijentima, vidiš kako su svi pametni, sve znaju i ništa ne poduzimaju
-
Ja sam maloprije napravio -3k kuna gubitka, likvidirao ADPL. Preeuranjeno ušao jbg. Još imam 300k kuna u dionicama, još ćemo rezat. Treba se očistiti od dionice skroz, imamo još fore. Onda čekat FI-eve za 2Q i laganini kupovati.
EDIT: Već me 2-3 tjedna drži neka čudna nelagoda, trebam sve rezat, jer ako se ovo crvenilo nastavi, prije ili kasnije ćemo i mi puknit junački.
🤣a ti ces sam srusitu dionice za par % 🤣🤣🤣, kao sto ce ih napucati kad budes lovio poslje 🙃
Ja čisto mirno promatram i spremam novi 💰💰💰 da pojacam na ovom malom padu 😎
pa daj barem prvu vreću otvori, najsmobolji a samo kmečimo, pa po koliko bi trebalo biti dijonice da bi ljudi kupovali, naviklo se to na 70-80% popusta u H&M, Zari, pa valjda i ovdje čekaju
IMD svjetska ljestvica konkurentnosti: Danska prva, a Hrvatska je doživjela najveći rast u svim čimbenicimaZbog sve većih inflatornih pritisaka i geopolitičkih sukoba, napori da se ograniči utjecaj tvrtki na okoliš mogli bi biti zaustavljeni, tvrdi se u podacima…lidermedia.hr -
valjalo bi uzeti ulja i kruva
-
Grupa pivac je pretekla podravku po prihodu...moguće je preuzimanje...ako in je u interesu...a mislim da je..
a čudnovati kljunaš će stajati po strani i čudnovato se čuditi

-
Nekome su zivci pukli izgleda.
Svi znamo jedino da je ovo trejderska dionica i da tu ima najviše paničara.
da trejdate to ste već priznali, ne bi me začudilo da jednoga dana priznate i ovo drugo,
niste li vidjeli da se jutros ubrzano Đuro snabdjevao kod Pere (preko400) i sada su i Pero i Đuro sve otpustili, da ne bi loše spavali, ovo vam je tržište kapitala
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
drugarice i drugovi, vrijeme je eseja i stiže nam obraćanje za prvu petoljetku istaknute precjedice
de ženo rezulatate, mani referate
-
samo da ne bi bilo kasnije, ako se kojim slučajem tržište strmoglavi, ma nismo mi izgubili, mi smo svi opet lijepo zaradili

Ja sam maloprije napravio -3k kuna gubitka, likvidirao ADPL. Preeuranjeno ušao jbg. Još imam 300k kuna u dionicama, još ćemo rezat. Treba se očistiti od dionice skroz, imamo još fore. Onda čekat FI-eve za 2Q i laganini kupovati.
bojim se da ćemo tako laganini dočekati i Q3 i onda će nas duga hladna zima malo razbuditi i krećemo od proljeća 2023 ako bude sreće
-
sjetih se u ovim trenucima kolege Nea, on je sigurno sada Noa
Još da mi se riješit KODT, KODT2 i ADPL...pa onda gradit novi portfelj pomalo...lako ćemo mi za Nea na preprodaje polovnjake, dobro je namirisao manjak čipova...

moram priznati da mi je prema kretanju crobexa i prometa lijepo i drago vidjeti da su dionice u čvrstim rukama, izgleda je na tržištu ostala sama krema tržišta kapitala, odolijevamo svim vanjskim neverama (jer do domaće još ne možemo),
samo da ne bi bilo kasnije, ako se kojim slučajem tržište strmoglavi, ma nismo mi izgubili, mi smo svi opet lijepo zaradili

-
bio je u Jedan na Jedan kod Bolkovića, ja sam slušao i nije ništa lijepoga imao za reći niti o bankama, ni Hbor-u, priznao je da je izgubio veliki novac, dajući privatne pozajmice za plaće, dok su bankari odmah svoje izvlačili, ne dajući mu mogućnost da se malo oporavi, a ostatak je pričao o drugim stvarima, robotizaciji, covidu, itd, ima negdje sigurno link na emisiju i ono što svi već znamo, da je još uvijek podstanar, ali ulaže posredno putem naših tur.tvrtki u nekretnine, blago li mu
Pogledat ću emisiju, ali čini mi se da baš i ne razumijem način na koji banke funkcioniraju, onako na prvi pogled.
nemojte se brinuti, oni sebe jako dobro razumiju i to im je dovoljno

-
Sigurno će to spasiti Varteks,ovo zemljište je već prodano a novci potrošeni,prošli tjedan je Bakić N.gostovao u jednoj emisiji ako ste gledali sigurno ste čuli što je rekao o svojoj investiciji u Varteksu.
Poanta foruma i da netko obrati pozornost na neku informaciju koji drugi propuste, pa bi bilo zgodno da se uputite na taj odsječak informacija da i drugi čuju ukoliko je zanimljivo ili da barem napišete sažetak ako mislite da je zanimljivo
bio je u Jedan na Jedan kod Bolkovića, ja sam slušao i nije ništa lijepoga imao za reći niti o bankama, ni Hbor-u, priznao je da je izgubio veliki novac, dajući privatne pozajmice za plaće, dok su bankari odmah svoje izvlačili, ne dajući mu mogućnost da se malo oporavi, a ostatak je pričao o drugim stvarima, robotizaciji, covidu, itd, ima negdje sigurno link na emisiju i ono što svi već znamo, da je još uvijek podstanar, ali ulaže posredno putem naših tur.tvrtki u nekretnine, blago li mu
-
-
Istina je na pola, imho...bez neto dobiti nema divke...ali nijedno preuzimanje na burzi (niti privatno sto sam vidio) nije se temeljilo na neto dobiti. Uvijek, ali bas uvijek se koristi EBITDA, CF, keš na računu, dug itd...neto dobit se niti ne spominje...
A da? Ali kako se računa ta famozna EBITDA? Koliko ono xEBITDA su Optimalno preuzimali? Ne očekujemo neko preuzimanje kod RIVP? U krajnjoj liniji se za dioničare sve svodi na to koliko je neto dobit ostvarena i koliko će se te neto dobiti njima vratiti.
Evo očito onaj iz uprave RIVPa ima optimistične prognoze kad se onako krca.
postoje i svjetli (preuzeti) primjeri na našem tržištu, postoje međunarodna pravila i ovisi o kojoj branši se radi, nisu uvijek samo listani na burzi i najtransparentniji, jer nekima Hanfa nadgleda financijske transakcije i ne dozvoljava da se previše svjetlucaju na pozornici, kako ne bi privukli strane ulagače, jer onda optimalno nema više za njih mesa i to ne može dalekovoditi
https://hr.n1info.com/vijesti/zigman…sve-djelatnike/
i dok je tako "Ljubav na selu" se odvija bez ikvih problema
-
Ja ne mogu vjerovati da bi netko iz HNSa sada sjedio u Predsjedništvu HDZa i uživao golemo povjerenje Andreja Plenkovića, a prije je govorio za HDZovce da su banda i gamad. Mnogi jesu, istina, ali daleko od toga da su to svi. A HNS je inače poznat kao stranka koja je valjda najviše napadala HDZ iz niza razloga, mahom neutemeljenih, pogotovo za život i neposredno nakon smrti predsjednika Tuđmana.
Ali eto...poživi dovoljno dugo i sve ćeš vidjeti..
Kolega , to je bio sarkazam

Imam dovoljno godina da ne vjerujem nikom od političara, ali bas nikom, znaci nula političara je broj kojim vjerujem :palac gore:
ja vjerujem jedino Čačiću i to samo kada laže
-
Opet potop vani, koji je ovo 6-7 radni dan za redom...

sjetih se u ovim trenucima kolege Nea, on je sigurno sada Noa
-
opet potres u Petrinji
Velika policijska akcija u Petrinji: Uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović, priveden mu i sin DarkoPolicija pretražuje njegovu kuću u Mošćenici, naselju u sastavu grada Petrinjewww.vecernji.hr -
u nove ugovore će svi uglavnom ići opreznije, ovo se može odnositi na već sklopljene, nemam uopće namjeru se raspravljati što bi bilo kad bi bilo, ali da na tržištu vlada nered, to je sigurno
-
-
a Viro postojan
otporan na sve krize i nevereČekam ga jučer cili dan, da se ovaj na asku baci po bidu...VIRO bi mi bio melem na ranu...izneredija me jučerašnji dan totalno, od petka pogubljeno cca 4% portfelja, a taman htio uložit u work setup nekih 20k kuna, sad će pričekat

smo neka se on baca, meni djeluje da je to neki "sudac" drži "stvar" u svojim rukama,
Italija će zbog suše proizvesti 15 posto manje pšeniceRIM - Italija će ove godine zbog suše proizvesti 15 posto manje pšenice, što znači da će više ovisiti o uvozu, upozorila je u ponedjeljak udruga…seebiz.euja sam nakon sretnog vikenda ipak samo 1,29% niže s portfeljom,
kada pristignu dividende, idem na preko 2%+
U ovakve dane najbolje je biti dioničar Vira.
Mi dionicari Atpl sve nokte zgrizli jucer.
samo ne žurite, ostavite nešto za kraj tjedna

u sve dane je najbolje biti dioničar Vira, nekima
-
Hmmmm ništa nije palo dovoljno da bi se reklo sigurna je kupnja...ne volim ovaj osjećaj ni na nebu ni na zemlji...Jedino pokoji turist tipa ARNT, ADRS2, te LRHC i SLRS ..sve drugo skupo....
a Viro postojan
otporan na sve krize i nevere