1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • October 20, 2022 at 11:39 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Moller

sve samo mali kajboji, nema ni indijanaca ni mirovinaca nigdje

Vujnovački indijanci još iza brda bruše strijele i slažu ogrlice, dok mirovinci u salunu pokušavaju izbrojati jel su dobro prošli što su popili 75 viskija a platili samo 66.

da nisu uskoci napravili fajrunt, još bi se oni kod babe Rade častili

• Moller
    • October 20, 2022 at 10:38 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from tiko1

ogroman promet ovo jutro ulagači su se baš raspištoljili

Prije bi se reklo da smo u ovoj situaciji.

[mediji]

[/media]

sve samo mali kajboji, nema ni indijanaca ni mirovinaca nigdje

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Moller
    • October 20, 2022 at 10:00 AM

stigao je i taj dan, biti će preko 1000€/t reče prije mjesec dana Zadro, ako bi Plenki htio sve za sebe po fiksiranim cijenama i ne dozvoli izvoz, morao bi to refundirati ili stvarno misli zabiti zadnji čavao u lijes industriji šećera

Rekordne cijene šećera najviše prijete malim proizvođačima slatkiša i grickalica?
    Rekordne cijene šećera su za tri puta veće u odnosu na isto vrijeme prošle godine, što još više doprinosi rastućoj inflaciji i prehrambenoj krizi.  Ovome su…
    www.agroklub.com

• Moller
    • October 18, 2022 at 2:14 PM
    Quote from Roki

Jel ima itko da pobliže prati situaciju s plinom i da je koliko toliko upućen u taj fah. Cijena na burzi prema ovom grafu ide ka nekoj skroz normalnoj razini. Što to znači za našu industriju i kada bi im se njihove kupovne cijene plina trebale unormaliti (onima kojima su se divljale)?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

mislim da je baba Rada najupućenija u Hrvatskoj, ali zbog tehničkih okolnosti do daljnjega ne može aktivno učestvovati na tržištu, slijedeći je ogrličar i njegova trading ekipa, a on će sigurno gledati što duže gurati na tržište po staroj cijeni, dok mu to Plenković u dogovoru s Mađarima dozvoli

• CORONA virus

• Moller
    • October 18, 2022 at 2:08 PM
    Quote from Normani
    Quote from st-brajo

Još samo treba Pfizer-u poslati specifikacije za cjepivo i ajmo Jovo nanovo.

Manijaci. Sada ćemo zbog raznih eksperimenata i tko zna kakvih namjera morati živjeti sa stalno novim virusima.

možda su htjeli samo neki model za "rusko tržište", pa i m se omaklo

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Moller
    • October 18, 2022 at 12:00 PM
    Quote from KicanCRO

Cestitke mirovincima. Na kraju ovo sto smo pokupili 50 posto zarade u mjesec-dva ce ispasti teska sica, tankeri iz dana u dan ruse rekorde.

oni se već godinama žale da nemaju gdje ulagati, tako da ovakvi postupci uopće ne čude, oni plovidbu doživljavaju kao vožnju busom, čim netko vikne, majstore, ima izlaz, oni izlaze, u većini slučajeva služe za potkusurivanje određenih interesa uz blagoslov politike,

stoga sam ja odlučio i ostati, vidim neće od njihove mirovine biti ni za burek, a kamoli pršut

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • October 18, 2022 at 11:40 AM
    Quote from jasko

Biti će dobar Q3 kaže Marko Domijan........Poslušajte od 11:55 Pomorska večer - Hrvatski radio (hrt.hr)

a koji Marku nije bio dobar :/ :)

• Birtija

• Moller
    • October 18, 2022 at 11:39 AM
    Quote from Hrx84
    Quote from Moller

kakva bespoštedna borba protiv bogataša, a njih svakim danom sve više, imam osjećaj da se oni tako žestoko ne bore, da bi mi svi već postali milijarderi,

kako je gospođa osjetljiva na sitnu raju, a ne bi bacila koju stotinu €urića kakvoj sirotinji od svojih 6-7000€uroparlamentarnih, Josipa Lisac dobila konkurenciju

https://www.poslovni.hr/hrvatska/borza…-cijena-4359050

Ovakve stvari stalno viđamo. Stalno neke hajke na "ekstraprofitere" koje treba zgaziti jer se usuđuju profitirati.

Profitirati smiju samo oni koji sijede u europskim institucijama.

zar to samo sjedenje nije već njihov profit, u usporedbi sa Šuicom, ova upola manje profitira obzirom na površinu koju zauzima sjedenjem

• Birtija

• Moller
    • October 18, 2022 at 11:36 AM

evo vrlo korisnih savjeta za vozače, viš, viš, kako se to jednostavno rješava, ja mislio da treba razbiti stakla, ali nikako da nađem onaj čekićak kao u busu

Muče vas mokra i zamagljena stakla u automobilu? Evo što je uzrok i kako to spriječiti
    Prvo što treba učiniti je provjeriti odakle vlaga ulazi u automobil...
    www.vecernji.hr
  • Birtija

• Moller
    • October 18, 2022 at 11:25 AM

kakva bespoštedna borba protiv bogataša, a njih svakim danom sve više, imam osjećaj da se oni tako žestoko ne bore, da bi mi svi već postali milijarderi,

kako je gospođa osjetljiva na sitnu raju, a nebi bacila koju stotinu €urića kakvoj sirotinji od svojih 6-7000€uroparlamentarnih, Josipa Lisac dobila konkurenciju

‘Mnogi su debelo zaradili u ovim okolnostima i tu zaradu treba dodatno oporezivati’
    www.poslovni.hr

• Moller
    • October 18, 2022 at 10:18 AM
    Quote from tollway

.....nakon što je proizvodnja šećera konsolidirana u HIS....

sad mi tek ništa nije jasno. ako sam dobro zapamtio HIS su zajednički osnovali viro i ipkk u omjeru 60-40. i kaj je sad ipkk odnosno novpros "poklonil" svoj udio jer više šećer ne proizvodi samostalno već unutar hisa, a viruo i dalje izvan HIS-a proizvoda!!???

ili sam pobrkal lončiće?

imovina je prebačena na HIŠ, Viro i Sladorana 60%. IPKK(bivši) 40% , osim toga, neka oprema je iz OS i VT prebačena u ŽU, neki radnici su otišli u mirovine uz otpremnine, neki su prebačeni u ŽU, na lokaciji u OS je ostalo samo skladištenje (valjDA i prodaja) šećera , HBOR je zadnji dao 45mil.€ kredita i uknjižen je na imovinu HIŠ-a, prijašnji vjerovnici izlaze putem PSN iz Virovih tvrtki, čeka se još potvrda PSN za Viro, Sladorana i njezina tvrtka kćer Slavonija (mlin i silosi ŽU) prošli su i prihvaćena je PSN, Žito je u postupku kupnje tih silosa od Sladorane, a Novpros (bivši IPKK) je u vlasništvu Termes grupe, a ona u vlasništvu Žita, a Termes nije ušao u postupak PSN, ali su dionicu delistirali i izbacili većinu malih dioničara. , imaju znači tih 40% u HIŠ-u, putem Novprosa, te ostale djelatnosti,

Ovisna društva - djelatnost :

TERMES GRUPA DD OSIJEK

TVORNICA ŠEĆERA OSIJEK doo PROIZVODNJA ŠEĆERA- (NOVPROS)
    FARMA MUZNIH KRAVA ORLOVNJAK doo PROIZVODNJA MLIJEKA
    SVINJOGOJSKA FARMA LIPOVAČA PRKOS doo TOV SVINJA
    RK SJENJAK doo TRGOVINA

• Moller
    • October 17, 2022 at 3:55 PM
    Quote from deny_09

Ima li tko problema s ulaskom u PBZ investitor čitaćem kartice?

za ukupno 104 transakcije do sada nema potrebe ni ulaziti :)

jutros se moglo ući ali ništa nije bilo vidljivo, meni sada sve radi normalno, ako tako uopće možemo nazvati ovakvo trgovanje

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Moller
    • October 17, 2022 at 3:07 PM
    Quote from zlocesti

Opravdano odsutna. :S

Ni na drugo ne vidim. Šmrcko

vrijeme je za kafu, izgleda crobi izdržava bez velikih gubitaka do izvješće

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    ;)

• Ulaganje u solarne elektrane

• Moller
    • October 17, 2022 at 2:31 PM
    Quote from D_artagnan

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…rnih-elektrana/

Evo zanimljiva ideja kako je riješila momčad na Cresu.

Da je pameti u državi onda bi dozvolili projekte da se recimo građani okupe ako žele u neke energetske zadruge, instaliraju elektrane na nekom krovu, hali, neiskorištenom zemljištu i da ovisno o postotku koji imaju u ulaganju u takvu elektranu zauzvrat dobiju toliko % kWh mjesečno što se proizvede. A te kWh mjesečno bi mogli onda prebiti sa svojom potrošnjom u stanu, kući zgrade... Da vidiš kako bi masovno nikle takve elektranice...

Ali budući da pameti u ovih što vode državu nema, onda imamo što imamo, frka, panika da su energenti i struja skupa....

da nije HrvatskeEP sve bi tako i bilo, neki dan sam bio u nekom poslovnom odnosu s njima, poželio sam da ih mutna voda odnese što prije, njih pet šest samo su me našetavali od jednoga do drugoga, valjda im to služi kao neki oblik rekreacije za korisnike, sada sam zaglavio s HrvatskimT, oni tek ne je.u živu silu, već dva tjedna čekam da izvrše uklanjanje njihovih kablova, mi smo u stvari zreli za konverziju države, a ne samo Eura

• Moller
    • October 17, 2022 at 2:10 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Moller

sve popravljeno a ništa nije krenulo, tko će sada detektirati griješku

Jesli probo nazvat Hanfu? Čim čuju za grijesku oni je detektiraju brzinu kuglaste munje.

za Hanfu su ovdje zaduženi neki drugi, čim je krenuti prizivati, onda krećem s kupnjom:)

ali trebalo bi prizvati JB i suce trgovačkih sudova na priziv savjesti, da odbiju uzeti ljudima novac za izmjenu jedne stavke u registru, ako nam više država nije normalna, da je oni slijepo ne slijede.

Uvođenje eura donosi novi skupi namet: ‘Ne, nećemo platiti!’
    www.poslovni.hr

• Moller
    • October 17, 2022 at 1:38 PM

sve popravljeno a ništa nije krenulo, tko će sada detektirati griješku

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Moller
    • October 17, 2022 at 11:51 AM
    Quote from SOUR
    Quote from Moller

možda bi trebalo obavijestiti te nexeovce da sada prodaju po 45 ono što trenutno vrijedi 75-80, jesu oni zaglavili već odavno unutra i vjerojatno po višoj cijeni, ali malo strpljenja ne bi im se škodilo, uvijek bih dao prednost Cerpu da rade takve gluposti, ovi su mi ipak iznenađenje za ovakve poteze ili samo ne žele biti u neobranom grožđu kod "konkurencije"

Ako Interkapital nema namjeru otkupiti sve dionice od NEXE dd onda je u istim problemima kao i oni jer će NEXE dd ako nastavi prodaju morati bitno spustiti cijenu jer nema kome prodati dionice pa će spuštati cijenu i Interkapitalovim dionicama, a izvješće je blizu. Bilo bi dobro da cijena krene naviše. Nije Interkapitalu problem platiti tih približno 7 milijuna kuna. Jučer je pri kraju vremena burze najvjerojatnije NEXE dd ponudio 1000 kom po 46 kn, a Interkapital 1000 po 45 kn što je do sada posebna situacija jer je NEXE dd ponudio kupnju i to dobro ispod, a ne da čeka bolju cijenu i da se skupi po bidu. .

Ustvari su oboje ponudili jednu drugu veću količinu. Izgleda da bi NEXE dd mogao ponuditi sve dionice Interkapitalu ako ovaj ima namjeru sve i kupiti.

radi se o skrbničkom računu, trebalo bi saznati tko je kupac, znamo da se na drugom forumu o(zlo)glasila Ivana7 da je počela kupovati, sada samo treba otkriti o kome se radi:)

• Moller
    • October 17, 2022 at 11:33 AM
    Quote from hugh
    Quote from Moller

na investitoru ne vidim ništa osim ukupnog portfelja, netko mi i dalje ruši ATGR i to jako ružno već izgleda, od kada je Mojbreg postao vlasnik aktiviralo se neko klizište

kod nene je Zaba ako je kod tebe PBZ investitor onda možda sa ZSE nešto ne štima?.......

na žalost ili sreću, i ovako se ne trguje ništa........

kad proradi siguran sam da će portfelji više vrijedit.......

programer se naljutio jer njemu nisu predvidjeli dati nagradne dionice :)

naravno da nema trgovanja, ja ništa ne vidim, nego idem pogledati na ZSE, a tada je već prošla baba s kolačima, ali barem redovno prošeta svakih 15 minuta za razliku od ovih što ne mogu oporaviti platformu već 2 sata

• Moller
    • October 17, 2022 at 11:24 AM

na investoru ne vidim ništa osim ukupnog portfelja, netko mi i dalje ruši ATGR i to jako ružno već izgleda, od kada je Mojbreg postao vlasnik aktiviralo se neko klizište

• Moller
    • October 17, 2022 at 10:19 AM
    Quote from tollway

netko na drugom forumu pita.... da prenesem jer niti sam neznam. zar IPKK nema šećeranu? pa zajedno su sa virom u HISU. i kakvo je stanje u Osijeku?

" Ime je promijenjeno zato što se ta tvrtka, nakon što je proizvodnja šećera konsolidirana pod krovnu tvrtku Hrvatska industrija šećera, više ne bavi proizvodnjom šećera ."

Tvornica šećera Osijek drugi je put promijenila ime ovaj put u – Novpros
    Tvornica šećera Osijek u vlasništvu Termes grupe Marka Pipunića drugi je put promijenila ime, ovaj put u – Novpros. Prvi naziv osječke šećerane, prije nego što…
    lidermedia.hr

https://www.poslovna.hr/lite/novpros/716603/subjekti.aspx

1. Privacy Policy
  2. Kontakt