ovdje je stvar jasna ,treba biti strpljiv dok Luković izađe.Oće li biti dan ,tjedan ili mjesec ali isplatit ce se jer FI je brutala.
Posts by Spalato33 (grad)
-
-
Izvješće je super samo ovaj na prodaji ima tonu dionica ,kad on se makne onda je to raketa
-
Izvješće će biti bolje od izvješć prošle godine ali ne puno bolje od prošlog kvartala.Mrtvilo!
-
Svi radnici koji su primljeni bili su na mjesec dana i sad opet su otpušteni ovdje izgleda nema popravka do iduće godine!
-
Neznam ali sam čuja da su dobili novi ugovor ,neznam koliki ali da bi tribao biti objavljen idući tjedan
-
Mislim da ce 2Q biti bolji od proslogodišnjeg ali tek iduća godina je bi tribala biti potpuni oporavak ali sad se pozicije hvataju
-
Firma primila dosta radnika novih na određeno,očitobda su se malo trgli,objava za novi ugovor ide idući tjedan.Vrime je da se malo krene up!
-
Imaju oni igrača to je sigurno,dokap prolazi u prvom krugu i to sa cijenom 59-60e
-
Zapamtite da dokapitalizacija prolazi po cijeni između 58-60,novac dobiven ulaže se u investicije,dionica do 28.07 biti će iznad 60 eura!Pa da vidimo ko je u pravu
-
Ovdje prvenstvo dokapa imaju postojeći dioničari društva koji ponude najveću cijenu šta znači da svi upisani ne moraju dobit dionice ,ako bude dovoljno upisanih a šta hoće dobivaju oni koji ponude najveću cijenu u rasponu.Odlična je to stvar i garancija da neće pasti nakon divke.
Nisu bajne vozarine a ovo je super stvar.Mislim dokap ide u prilog svima!
-
Nece cijena pasti kad prođe pravo na divku,jer ako tržišna cijena bude niža od cijene dokapa ,dokap ne prolazi a cijena će do rada biti kontrolirana.Sama logika mi to govori!
-
Moja procjena dionice je da dionica do dokapitalizacije mora ići preko 60 eura jer sve niže je dokapitalizacija osuđena na propast.Niko neće kupovat skuplje u dokapu nego na zse.Dionica će bit kontrolirana i njima je u interesu da dokap prođe.To je čista logika.Opasno bi bilo da je dokap ispod 50e.Zato mislim da ja pametno kupovat zbog tih 5 eura divke nebitno oćes li ulazit u dokap.Imas garanciju da neće padat zbog dokapitalizacije.Nije slučajno divka ispred dokapa.
-
ovo ne mora biti loše.Mislim da uzeti dionicu na ovoj razini dobro je, jer cijena neće ispod 53 e.Druga stvar je dobra šta mozemo svi učestovati u dokapitalizaciji jer pravo imaju postojeći dioničari.Treća stvar nema neke cifre ispod koje se nesmije kupovati tj.mozes ucestovati sa 1 dionicom.Četvrta stvar neznamo svrhu dokapa a ne virujem da je za tekuće troškove jer nebi divka bila 5e.Miriše mi na dobru priču.A pesimista će uvijek biti.Da je divka 2 eura svi bi udrli po njima.Nikada ne valja.
-
adpl mislim najgore prebrodija,dno se dotaklo.Auto industrija je u zamahu,vrhunac bi triba biti 2024god.Cijena po mom mišljenju nije realna ako kupujemo budućnost.Kojim tempom će ići ovisi od zabokrečine zse.Jako mal je rizik na ovim razinama ulazit.Nemojte ni pogone u Rusiji prekrižiti.
-
22 mil potraživanja,smanjenje obaveza,rashodi za kupnju repromaterijala ,dobit 1mil,to je bomba ,najbolji kvartal lenca do sad!
-
Pa dionica je porasla jer je dugo bila zapostavljena ,podcinjena.Zaobilazila se bila zbog postotka vlasničke strukture,pa zbog nelikvidnosti pa zbog ranijih iskustava sa škverovima.Sad se likvidnost popravila ,posla imaju pa izvješće je dobro.Iskreno očekujem dobar drugi kvartal a cijenu dosta veću od ove.FI se ne svodi samo na stavku netto dobit.Zar mislite da su oni budale pa da napumpaju dobit pa da upadnu u razred za extra porez.Lenac dobra firma sa dobrim vodstvom.Šta bi tribali da ih država očerupa.Ma ovi šta pišu da nije dobro FI a to je jer su gledali jednu stavku.Ne kažem u kojem će smjeru cijena dionice ali FI je dobro.Ovdje stvarna dobit je oko 6mil samo prebačena po drugim stavkama.
Pa i dobit u Q2 će također biti raspoređena po drugim stavkama pa će se reći da nije dobra.
-
Pa zar nije vidljivo da je blagi rast prihoda.
Točno je da je smanjena dobit,ali smanjene su i obaveze za 2 miliona.Zar niste primjetli stavku nabavka dodatne sirovine materijala 2-3 milona više nego prošle godine u istom kvartalu.Porast tih troškova je zbog Yuma i Trentona a njihova dobit bit će vidljiva u idućem kvartalu.Neznam čemu takvi komentari.Po meni je izvješće odlično.Pa sad zamisli kolika bi dobit bila da te obaveze nisu smanjene i taj porast troškova će imati i porast dobiti ali će bit vidljiv u Q2.Ovo je meni super!
-
Neke dionice ne reagiraju na izvješće odmah nego sa odgodom bar znam iz dosadašnjeg iskustva bilo pozitivno bilo negativno,tako ta reakcija na ovo izvješće mora biti.Toliko povećenje dobiti u odnosu na isti kvartal prošle godine nemoguće da dionica ne reagira makar sa odgodom!
-
Zabina dobit 43%veća u odnosu na isti kvartal prošle godine,a cijena zanemarivo porasla.
-
Izvješće je odlično !