I podravka i končar i sve šta se moze prodati a u većinsko vlasništvu drzave ide na prodaju.Nece zo dugo čekati.Mislim da je podravka prva na tapetu a zatim končari.Pa zar bi pivci toliko uložili u dionice podravke da ne misle biti ako ne većinski vlasnik nego najveći dioničar.Za firmu je to i bolje jer je drzava los gospodar.Koncar je odma iza podravke.Pogotovo sad kad su napravili veliki iskorak.Velika riba jede male,a 10%je uvik 10%
Posts by Spalato33 (grad)
-
-
Kako analizirati dionice?
Mislim da su ove cijene dionice Zagrebačke banke neodržive. Vrijeme ogromnih profita koji dolaze od posuđivanja novca HNB-u po 4% kako bi HNB mogao otkipljivati obveznice na tržištu prolazi. I samo po sebi, a i Primorac će im izbijati višak likvidnosti od depozita obveznicama (pametno!).
P/B preko 2 je jako puno za banku.
(Nemam dionice ZABA)
Ovo je Bakic napisa na facebooku
-
Budi se uspavani princ.Lijep promet a lijep porast cijene.Svakim danom mislim da će ljudi biti svjesni ovog bisera.IKBA po fundamentima je jeftinija i od zabe i hpb.
-
IKBA malo jos dokupija kažu da je u modi!
-
Končar je budućnost idućih par godina!Dionice su obiteljsko zlato!!!
-
Bobek: Končar može zadovoljiti golemu europsku potražnjuProširenje logističkih i proizvodnih kapaciteta u Končar D&ST-u slijedi u roku od tri godine.hr.bloombergadria.com
Kodst ide naprijed!
-
IKBA je sad u modi,kupio danas nek se nađe!
-
S obzirom da nije nešto pretjerano likvidna danas je bilo prometa,a promet ce ici sa porastom cijene.Fundamenti bomba,prihod,neto dobitza 2023 godinu ,sve top.Jos p/e 5,75
-
Tržišna kapitalizacija 65mil evra a dobit proslogodišnja 11,3mil evra .Nestvarno.Divka 15evra😂
-
Malo odradila ,a FI odlican ce biti ,divka top,u sjeni je zabe i hpb.Valjda ce je neko i uočiti!🙂
-
Međutim, navodi “da smo potpisali taj ugovor, on bi ove, a djelomično i sljedeće godine, imao negativan utjecaj na našu operativnu marginu. Naš fokus je na profitabilnim biznisima. Očekujemo da ćemo do 2026. tu rupu u prihodima pokriti, a možda i premašiti”, kaže Kovačević."
Znači erikson je odustao od ovog posla i gsp Kovačević je lipo obrazložila zašto.Puno posla a mala zarada.Usredotočit će se na profitabilnije poslove.Poslove di imaju veću maržu.Puno ih prodalo jer su razumijeli da ernt ostaje bez 55mil eura dobiti u 3 godine.Ovo je eriksonu slipo crivo.Ugovorenih poslova imaju jako puno a to potvrđuje činjenica da su zaposlili 200 novih ljudi.
Sve u svemu ernt se čisti od poslova koji mu donosi slabu dobit.To dokazuje podatak da je prihod u odnosu na proslu godinu bija neznatno veći a dobit skočila na 40%!
-
Končarovoj dionici analitičari predviđaju još jednu sjajnu godinuDionice Končar-Elektroindustrije te njegove tvrtke kćeri Končar – Distributivni i specijalni transformatori (Končar-D&ST) prošle su godine bile zvijezde domaće…lidermedia.hr
Ovdje sve objašnjeno za uzeti kočareve dionice
-
Ovaj zaron ernt nema nikakve veze sa poslovanjem.Erste je taj koji je izašao i koji je želio izaći.Maximalno jos imaju 200-300 dionica i danas su vani .Sad je prilika bila za dokup.Kupija sam jos 60kom. na 198e.Sad ero mora na poziciju koju zaslužuje.Ovo današnje izvješće nema veze sa ovom cijenom.Vec sutra očekujem velik skok jer dionica opravda to svojim fudamentima
-
-
Kodt malo ugrabija još nekako me veseli.
-
Kad svi kupuju kodt kupija i ja malo čisto da se nađe!
-
KODT dokupija!!!!Nek mu je sa srećom!
-
Kako ne razumiš,firma ne prodaje dionice nego ih otpušta i daje članovima uprave koji imaju to dogovoreno u svojim ugovorima.Ne miješati jabuke i kruške
-
Članovi uprave dobijaju za nagradu dionice od firme.Nema tu frke .Bitno da erste vise ne prodaje vec 5dana.Nema vise pritiska na prodaji ali je splasnula malo kupnja.Kad dođe FI i prijedlog divke ide to di mu mjesto
-
Ma di to piše pad prihoda od 40%,ili je to želja ili stvarno negdje pise ali ja to nisam pročita?