1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • May 7, 2020 at 1:53 PM

za sve koji kupujete silne količine OPTE ovih dana, pitanje: po onom članku koji je kolega podijelio neki dan, ispada da se prodaja može odužiti i zagaziti dobrano u 2021. godinu, osobito sada 'pogurano' epidemijom

dakle čemu žurba?

a rezultati sve slabiji

osim Ebitda kojom se hvale u Upravi, ali znamo da zubić vila neće platiti za opremu i ulaganja već ipak to ide iz operativnog poslovanja, kuna po kunu

• Turističke dionice i perspektive

• accountant
    • May 7, 2020 at 1:46 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Barikb

Što znači corona free u turizmu ?

Ne razumijem taj pojam odnosno bolje rečemo nije mi jasno što želite reći time, pa ako znate pojasniti. Hvala.

U prenesenom značenju ,imamo vrlo nisku stopu zaraženih i korona nas nije poharala kao neke zapadno europske države ,točnije rečeno samo nas je okrznula.

Meni je 2150 zaraženih na 4 milijuna stanovnika beznačajna brojka pa sam si dozvolila malo pjesničke slobode u izražavanju.

stvarno Ledice?

a čemu se onda Capak svako malo javlja, ono hakl, tenis, drugi val... koja mala stopa zaraženih (ili umrlih, svejedno) kad NE ZNAMO input?

Capak je rekao da se otprilike nema vremena ni resursa baviti proučavanjem briseva ljudi koji su bili još zimus 2019. pod sumnjom gripe primani u domove zdravlja i bolnice

dakle on prvi iz nekog njemu znanog razloga ne želi znati (dati) pravo stanje?! kad bi imali širi uzorak ispitanih na Sars-CoV-2 onda bi imali uvid u 'prokuženost' nacije koja je sigurno veća (ozdravljeni, preboljeli ili nezaražljivi...) a ne samo brojali mrtve svaki dan što ionako nema više smisla jer ih je malo

meni stvarno nije jasno kakvo smo mi to društvo?

nikako da se dogovorimo, jel jesmo kako kažu 'corona-free' ili nismo, kaj onda taj Capak hoće? znam ja - izbori na ljeto!

ako smo 'corona-free' otvorite sve granice i butige, nek ljudi rade i putuju, privređuju i troše, pa nije li to smisao i ekonomije i društva? čovjek je prije svega društveno biće i njegov napredak, još od doba sapiensa, je krenuo jer se znao dobro sporazumijevati, udruživati i djelovati s drugima iz plemena

to što nemamo toliko slučajeva bih prije pripisao pukoj sreći (zatvoreno smo društvo, smanjenih putovanja radi poslovnih aktivnosti) a ne nekom znanju

ne čudi onda ona objava na FB od g. Lauc i ona slikica s putokazom 'vamo-tamo'

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • May 5, 2020 at 11:04 AM

Ledice, check ovo: Maistra, early booking popusti

jel si uvjerena da i drugi neće slijediti isti primjer?

ok nije 50% popust ali ipak, mjesta za sniženje očito ima

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • May 4, 2020 at 9:49 AM
    Quote from Kvark

Kreću i javne najave otvaranja:

"I porečka Valamar Rivijera priprema se za otvaranje svojih kampova i hotela tijekom svibnja i lipnja, a svi računaju s otvaranjem granica od 1. lipnja i turističkim koridorima s bližim zemljama."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ipnja/10269325/

a cijena pljuc cca 5%

• CORONA virus

• accountant
    • May 4, 2020 at 9:48 AM

ne znam jel ste gledali u bogatoj razmjeni na društvenim mrežama onu zezanciju s ulica Splita? kad su ljudima na semaforu (kao, semafor priča) govorili da prije prelaska ceste stave masku?

to vam je to... adio pameti!

tako će im i na izborima suflirati za koga glasati

• CORONA virus

• accountant
    • May 4, 2020 at 7:26 AM
    Quote from accountant

Upravo pogledao intervju s dr. Johannom Giesecke poznatijem kao glavni švedski epidemiolog. Evo njegovog objašnjenja zašto je lockdown kriva politika.

Prvo se dotakao UK koji je bazirano na znanstveno neobjavljenom papiru (studiji) napustio blaže mjere. Drugo, Imperial College studija je koristila model koji nije uzeo u obzir povećanje kapaciteta hitne i intenzivne njege u bolnicama (recimo Švedska je utrostručila), hrpu drugih stvari su ostavili statički i dobili naravno krivi output. Treće, očito su uključene i brojke iz Italije a tamo je, danas znamo, proboj virusa bio sasvim drugačiji (kineski radnici, rani ulaz u domove za starije, starija populacija..).

Kaže u Švedskoj je pristup evidence-based. Polazi se od mjera koje su inače dokazane kao dobre, funkcionirajuće: često pranje ruku, izbjegavanje kontakta starijih i bolesnih, a zabranjena su samo veća okupljanja. Za to je trebalo promijeniti zakon (parlament!!). Ne zna čime su se vodile druge zemlje, očito ne dokazima-činjenicama. (To vidimo svaki dan: maske, da ili ne i kakve? Tko će reći sa sigurnošću?)

I sad dolazimo do problema: kojim kriterijima se vode tzv. izlazne strategije? Što se otvara prvo, škole ili dućani? Ako obrazovne ustanove otvaramo prve, da li prvo otvaramo fakultete ili osn. obrazovanje (osnovne škole, vrtići)? Tko odlučuje i na temelju kojih kriterija? To ćemo itakako ovih dana prakticirati u RH, bune se majke za djecu, bune se ugostitelji i turistički radnici... Jel će Capak min. tehničke uvjete davati za trgovine (očito da, već daje smjernice za isprobavanje robe, za kafiće...)

Što se tiče imuniteta krda, on se stječe sam po sebi, dakle štitiš ugroženu populaciju, ostale ne. Tako će Švedska biti u prednosti jer zemlje koje će izaći iz čvrstih lockdowna, mogu imati jači drugi val. Iako zaključuje da će svi imati, gledano godinu unaprijed od danas, vjerojatno slične rezultate epidemije a to je mortality rate na razini ozbiljnije sezonske gripe oko 0.1%.

Također ga brine da se pooštrene mjere koriste i u svrhe učvršćivanja diktatura, spomenuo baš Orbana. Ali događa se i drugdje. Političari su iskoristili priliku da pokažu čvrstinu i odlučnost. No kaže u demokraciji je nemoguće dulje vrijeme zaključati ljude lockdownom.

Inače je u mirovini i ovo radi sve za vladu jer je zabavno. Uglavnom izgleda zdrav u glavi. Ne kako ga neki predstavljaju kao bezobzirnog starca.

Čitajte, pratite i donosite zaključke sami (ovo je moj savjet).

Display More

Opa evo nas i u domaćim medijima...

Giesecke Novi List

• CORONA virus

• accountant
    • May 2, 2020 at 10:16 PM
    Quote from barbosa

koje su ovo politike, tko se tu pravi blesav "Prema posljednjim podacima, Švedska ima nešto više od 20.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa i više od 2.400 smrtnih slučajeva."...12% smrtnosti, pa jedino italija ima više i što je tu za pohvaliti<X

Surprise, surprise... Švedska ima reproduction rate virusa ispod 1 8)

Djeca idu u škole i fakultete, ljudi i rade i vise po kafićima i terasama. U Danskoj slučajevi u padu a već dva tjedna ista situacija kao i u Švedskoj... otvorili i frizere.

Pod hitno treba otvoriti sve kafiće bez gluparija o dva metra razmaka i dezifinciranja svega i svačeg. Što prije se vratimo u normalu, to manje će patiti poslodavci (a posljedično i zaposlenici).

Normalizirati život je must u ovom trenutku. Što dulje ove mjere ograničenja traju, to će više poslodavci vršiti pritisak na sindikate, Vladu i radnike. Opravdano ili ne, kao što smo imali prilike čuti i vidjeti ovih dana u INAi npr. gdje radnike stavljaju na čekanje sa smanjenim plaćama.

Vruća jesen uglavnom...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• accountant
    • April 30, 2020 at 1:27 PM

zato jer ima kog 'derati' u Hrvatskoj

pogledajte samo koliko kod nas traju sporovi - dok dočekaš i nepravomoćnu presudu, prođe te volja za svim

od kad sam predao tužbu za švicarac prošla je godina dana

još nije bilo ročišta, tek su banka i odvjetnik uspjeli poslati po jedno očitovanje na sud

pa sad SARS-CoV-2 odgađa ročišta i dodatno prolongira stvar

manje bi čekao na pregled u KBC Rebro a zdravstvo znamo u kojem je stanju

u Austriji su to srezali u korijenu, u Poljskoj je ako se ne varam doneseno zakonsko rješenje, Mađarska isto

Slovenija je jedino gora od nas, tamo nisu riješili švicarac, no sudstvo funkcionira

• accountant
    • April 30, 2020 at 1:18 PM
    Quote from korkyra
    Quote from accountant

do sada prihodi Q1/2020:

ARNT - Njemačka/Mađarska (-25%), Hrvatska (-21,5%)

MAIS - Hrvatska (-18%)

čekamo RIVP, sjednica održana...

RIVP objavio 1. kvartal, pad je samo 10%, Zabrinjava gubitak od 314 mil kn i obveze od 3,7 milijardi kuna.

Dobili su potporu za očuvanje radnih mjesta od nekih 30 mil kn za tri mjeseca, ali svejedno biti će gusto.

Display More

Neto dug im je u jednom kvartalu porastao za 360 mil kn (sad je na cca 2,5 mlrd kn)

Valjda znaju što rade

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • April 29, 2020 at 3:47 PM

vidi bježanije iz OPTE

buregdžije hvataju zrak! :D

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • April 29, 2020 at 3:41 PM
    Quote from rambo_5

RDG mi nije previše zanimljiv, da imamo pad prodaje, ali i pad rashoda pa ništa strašno. Ali ono šta mi je upalo u oči je u bilanci promjena ročnosti u pasivi, 201 mil.Kn je sa kratkotrajne imovine (dug i obveze prema dobavljačima), prebačeno na dug.imovinu "Obveze za zajmove... poduzetnika unutar grupe" WAS??!!

Tko je poduzetnik unutar grupe? HT? Šta su to sa njima izveli? Ne sjećam se da je itko spominjao nešto ovakvoga na forumu... Zna li tko šta?

kao prvo, mislim da ovo nisu izveli prvi put tako da očito ne čitate pažljivo izvješća (ako uopće)

OPTE ne može vraćati iz redovnog poslovanja (plaćati iz operativnog NT) usluge HT-u

i onda se to prebacuje u zajmove od HT-a

navodno radi lakše prodaje

ujedno HT ima upravo kod pregovaranja u procesu prodaje neke posebne uvjete glede vraćanja tih zajmova od strane budućeg kupca

proučite to svakako

• Birtija

• accountant
    • April 29, 2020 at 2:37 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from trial

Pokreću se. Dobra je stvar što im je prošla godina bila jako dobra. To je financijska podloga za preživjeti ovo razdoblje.

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…ocili/10255762/

BIla je nedavno rasprava kako ce Adplastik isporucivat dijelove po stanju kako je prema ugovoru ili ce se prilagodjavat kupcima eto u clanku je potvrdjen taj dio da ce isporuke bit vezane kolika ce biti potreba kupaca.

"Pokrenuli smo i mi proizvodnju, i to dinamikom koja prati naše kupce"

naravno, kako drugačije? to samo analfabeta može izjaviti... mislim, možeš ti proizvoditi više nego što je potražnja ali si 'pucaš u noge'

to je slično kao da tvrdiš da će TUI isporučiti turiste ovog ljeta jer, eto, takav je ugovor

što se zbilo s tim aranžmanima danas svi znamo: TUI aktivirao drastičnu opciju

• accountant
    • April 29, 2020 at 1:08 PM

do sada prihodi Q1/2020:

ARNT - Njemačka/Mađarska (-25%), Hrvatska (-21,5%)

MAIS - Hrvatska (-18%)

čekamo RIVP, sjednica održana...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • April 29, 2020 at 12:58 PM

zločesta, nije to malodušje nego zdravi razum

drugi kv. 2020. tek slijedi a onda welcome to the pain train

nama je turizam po nekim procjenama 17%-20% BDP-a, zajedno s ovisnim dobavljačima i drugim djelatnostima

ovo što gledamo ovih dana u tisku i dr. medijima je, na žalost, poražavajuće

evo samo danas dvije nove vijesti: Njemačka daje interventni kredit Lufthansi, objavljene smjernice za raspored sjedenja u busevima, tko može biti profitabilan ako prevozi 1/3 dosadašnjih turista/putnika?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • April 29, 2020 at 12:49 PM

Ivana, ti to nas zezaš jelda? s ovim 5 tisućicama KP Lenac 29042020

• accountant
    • April 28, 2020 at 6:34 PM

Puljani za labaviji 'švedski' model Glas Istre

• accountant
    • April 28, 2020 at 5:53 PM

Pelegrini ne otvaram u ovakvim uvjetima Plavakamenica

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • April 28, 2020 at 3:56 PM

ne znam što da mislim oko ovih par naloga s po 5.000 kom na kupnji: KP Lenac 28042020

ako baš žele kupiti, zašto ne potegnu po asku, likvidnosti vjerujem da neće faliti onda

ili samo čekaju 'pumpajući' bid da netko krene u kupnju pa da se i oni istresu s kontra strane?

ono teorija zavjere ;)

...ili su razlozi za te naloge 'visoka zaposlenost kapaciteta u prvom tromjesečju 2020.'? odgoda objave izvještaja za Q1/2020

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• accountant
    • April 28, 2020 at 9:15 AM

iz izvješća Q1/2020., Reuel (Reli) Slonim: 1Q2020 NotREV kons

S obzirom na brzo širenje pandemije Covid-19 i nesigurnosti u vezi s poremećajima u hotelskoj industriji i

našim tržištima, nije moguće dati smislene smjernice za tekuću financijsku godinu.

mislim da je ovo jedino pošteno i jedini način za obrazložiti i rezultate kvartala i plan za bližu budućnost: nemamo pojma!

a trgovanje turističkim dionicama ostaviti samo najhrabrijima koje novac u džepu baš svrbi

inače pad prihoda je za RH nekih 21,5%, za poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj čak i više, nekih 25%

s obzirom da objekti u RH još nisu otvoreni Ebitda je čak i bolja jer su izostale pripremne radnje za sezonu

uzimaju potpore HZZ (nekih 2 mil kn su naplatili za ožujak, nadalje očekuju potporu od 5.825 kn po zaposlenom)

• CORONA virus

• accountant
    • April 27, 2020 at 7:57 AM

Npr. : VL: Đoković po nosu, Gates liječnik

Ne mogu se oteti dojmu da je u pravu što se tiče medijske blokade, osobito od onog dana kad su urednici medijskih kuća bili na 'briefingu' u Vladi. Što fali drugačijem mišljenju? Ta ne znači to da ću iskakati iz samoizolacije ako mi je određeno. Pluralizam nije građanski neposluh, nije ni bitka, to je suživot vrijednosti, promišljanja, stavova i moralnih uvjerenja. Kažu da je istina samo jedna a do nje se dolazi kritičkim promišljanjem i propitkivanjem, ne zatvaranjem u rovove i stavove vladajuće većine. Šteta što je naša oporba mlitava i nesposobna. Pa se stvari događaju po inerciji.

Eto i tu su Đoku odmah proglasili antivakserom a mislim da je i sam svjestan da, ukoliko bude dostupno cjepivo, će se morati suočiti s činjenicom da mu nastavak karijere možda ovisi o tome. A usudio se samo pitati, sad razmislite što da je to uobličio u pokret. Linč i blokada istog trena!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt