1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• accountant
    • October 13, 2020 at 8:54 AM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

... znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut

Ne puno. Zadnji put kada sam isplaćivao sa Revoluta na PBZ uzeli su oko 7,5 kn na 7000 kn isplate.

ok, znači upristojili su se

hvala!

• accountant
    • October 13, 2020 at 8:12 AM
    Quote from emil

hmm. ja sam na free revolutu i nemam ni postavljanje naloga ni stop loss ... samo kupnja i prodaja po trenutnoj cijeni se nudi...

jedino eto ima opciju upozorenja koja ne radi :(

ni ovaj dio nije skroz točan, može se odrediti cijena kupnje/prodaje i u običnom paketu, nije prepreka

kad si na ekranu kupnje / prodaje, tamo gdje piše 'tržišni nalog' (dakle prije nego što odabereš 'pregledajte narudžbu') stisni prstom i otvoriti će se meni s opcijama: tržišni, ograničeni i nalog za zaustavljanje

probaj!

znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut

• accountant
    • October 12, 2020 at 11:02 PM
    Quote from emil

.. Usput pitanje za korisnike Revoluta. Dal vam radi upozorenje na cijenu? postavim npr na 3,62 i cijena predje 3,62 upozorenje nestane al nikakve obavijesti na telefonu nisam dobio ni vizualne ni zvucne.

To je prije da ti ne radi push notification na mobu. Ja sam imao takav slučaj s Viberom, tek kad bih otvorio app, vidio bih nepročitane poruke. Preinstalirao app i radi!

Meni radi, javlja postavljene limite cijene ali i sama app mi javi za dionice s favorites list ako je koja pala/rasla preko 5%.

Ma Revolut je zakon.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • October 12, 2020 at 7:36 PM
    Quote from zlocesti

CNDT

Da li je itko odradio domaću zadaću i istražio zašto je cijena dionice pala sa 23 dolara na 2 dolara ?

Nakon padaaaa ima ravnu bazu, i čini se da je počeo upmarket

I zašto je, na koju je vijest skočila 100%?

Ja jesam. I poslao sam link na članak koji nisi, očito, pročitala. Dakle, samo da si to pročitala, a ima hrpu članaka, ne bi postavila ovakvo pitanje.

Sorry.

Trgovanje se ne bi smjelo svoditi samo na TA niti samo na fundamentalnu: u prvom slučaju trebaš stalno biti pored ekrana a u drugom možeš kupiti prerano i izaći prekasno. Najbolje je kombinirati i shodno tome i kupiti/prodati. Npr. mjerkam još dvije dionice ali prema TA nije tajming dobar, pa čekam. Čekam u CNDT.

Dok plimu ne smjeni oseka.

Hint: zadnji 8-K izvještaj iz rujna pročitaj za CNDT, CEO najavljuje rezultat za Q3/20

Ništa bez čitanja, nema kruha bez motike ;)

• accountant
    • October 12, 2020 at 9:04 AM

još jedan hint vezano za CNDT, PSX, ET

pratite short interest!

za prvu dionicu zanimanje za short pada već nekoliko mjeseci (objavljuje se short interest svakih 15 dana)

za PSX, kao i ET koju spominje kolega, interesa za short i dalje ne fali pa - oprez s te dvije, nije još vrijeme za ulet

• accountant
    • October 9, 2020 at 10:53 PM
    Quote from BSOD

CNDT

Neka me netko pametniji ispravi, ali mislim da imamo bullish flag. Posebice lijep na weeklyu. Presušio je volumen.

Target ne znam, ovisno o duljini flaga, ali iznad 5 - 5,50 svakako.

Mislim ući tek poslije proboja.

Što je novo? U članku koji sam vam svima dao na poveznici (prethodni moj post) uz preporuku Conduenta, stoji sljedeće:

On the weekly chart, after forming a bottom and trading in a tight zone for about 20 weeks from March to August, the stock broke free of this zone with a strong bullish-engulfing candle. The stock has since demonstrated relative resilience and is currently in the midst of forming something akin to a bullish flag (albeit a bullish flag is usually something one sees in an uptrend). If the stock can manage to stabilize above the $3 levels for a while (this was the previous resistance from March to August) that will provide the impetus for the bulls to take it higher to the next resistance point at $7 levels, and then, perhaps even touch the $10 levels, if they can demonstrate sustained execution.

Danas je lijepo potegnula do 3,74 USD. Kako bilo, sljedeći tjedan dokup. Danas je i meni pobjegla, nisam bio pri ekranu za egzekuciju 🤔

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • October 9, 2020 at 11:52 AM

...i odmah reakcija na burzi :D:D

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • October 9, 2020 at 10:08 AM
    Quote from Kvark
    Quote from Moller

Ivana Gažić odgovorila mu je kako je istina da im je posao stresan i zanimljiv zbog čestih promjena koje se događaju na tržištu kapitala,

pa imajte razumijevanja i ne navaljujte toliko s nalozima

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/ivan-sa…e-burze-1435126 - http://www.vecernji.hr

Ima dosta zanimljivosti u tom videu:

--> Sve sto padne moze i narasti. (3:38)

--> Kolko brzo ce doci oporavak, ovisi o svima nama. (10:30)

--> (Potres)...al' nakon toga su recimo dionice gradjevinskog sektora jako narasle. Zato sto se ono, jednostavno su imale puno vise posla. (10:55)

Display More

meni osobno najbolji dio kad Šarić pita, u omjerima, koliki smo naspram NYSE

a Gažićka odgovara da na se grafu ne bi uopće vidjeli u usporedbi s Njujorčanima

još prije toga je dala naslutiti da to što oni rade bi vrlo lako mogla zamijeniti tehnologija (malo bolji AI, moja napomena)

pa ti vidi za što neki dobivaju plaću :(

ali općenito nije to slučaj samo s burzom

u razgovoru s jednim prof s fakulteta, 'mlađa garda', kaže da su često komentirali manje-više u šali kako bi im posao bio skroz okej da nema studenata

no sad je korona otkrila da bez studenata ne bi bilo potrebe ni za profesorima

pa tako skoro svi fakulteti imaju on-line predavanja ali su dobar dio predavanja ostavili i u dvorani, gdje je potrebna fizička prisutnost studenata

na Google Academy nije imao komentara osim da to ne može zamijeniti faks

jer kao u 6 mj. ne možeš napraviti nešto što traje 4-5 godina na faksu

mislim da se vara al' vrijeme će pokazati

ja sam bio u vojsci pa znam da za obuku vojnika s puškom trebaš manje od mjesec dana a gulilo se godinu pa i više (vojni rok)

• accountant
    • October 8, 2020 at 11:14 AM
    Quote from BSOD

Budem za vikend, kada napravim neku analizu za idući tjedan, stavio još par grafova papira koje pratim, što se i gdje ulazilo, ili će se ulazili i izlaziti.

Drago mi je da netko ovo čita!

kako da ne! čita se!

nemam ja ništa protiv ZSE ali tu je postalo preplitko tržište s par dobrih 'papira' koji onda svi grabe - mala bara, puno krokodila

a o nepoštenim i nemoralnim preuzimanjima da ne govorim, počevši od agrokorki pa do zadnje KABA-e

imam osjećaj da je premalo novostvorene vrijednosti koja ni ne dođe na tržište kapitala (primjer Rimca, Nanobita koji su u privatnim, direktnim pogodbama mijenjali dio vlasništva) i onda ZSE gubi svoj smisao, postao je kao neki perpetuum mobile koji sam sebe održava s naknadama, kliku od par ljudi koji sjede gore u tornju

i koja je uopće budućnost ZSE kao trg. društva? za iskorak u kupnju drugih burzi u regiji nema se para (novostvorene vrijednosti nema jer nema novih izdanja, na Agrokoru su mnogi mali dioničari ostali bez kapitala i sl.), a očito su kao plijen drugima nezanimljivi

• accountant
    • October 8, 2020 at 9:53 AM

ekipica, volim ovaj topic <3

evo par mojih ideja pa recite što mislite o tome (naravno, fundamentalno i long pozicija):

1. PSX (Phillips 66) - općenito energetski sektor je istučen do bola i na koljenima, ali samo cijenom, što se tiče fundamenata za godinu-dvije su oni natrag na predcovid razinama; ovdje lijepo objašnjeno za PSX o kakvoj se kompaniji radi: The Best Refinery Play (PSX), Seeking Alpha, doduše nema cijene u članku ali dosta su ih popratili analitičari pa ima dovoljno predviđanja, obratiti pažnju u članku na dio o zatvaranju neprofitabilnih operatera i na koji način to može pomoći PSX-u iako, na prvu, izgleda grozno
    2. CNDT (Conduent) - kompanija nastala na izdvajanju poslovanja iz Xeroxa, prolaze veliki shift u poslovanju, promjenu direktora a većinski vlasnik je Carl Icahn, dakle ta 'njuška' je kupovala dionicu po cijenama duplo većim od trenutne pa je tu, po meni, uz trenutni skok u potpisanim ugovorima možda i veća prilika za skok cijene: Conduent Assessing the Terrain, Seeking Alpha

uglavnom ono što mi se sviđa 'preko bare' je što imaš veeeeeelku hrpu stvarno dobrih kompanija, puno ih je obrađeno analitički po člancima, i ono što je najvažnije, zdrava su ekonomija u svakom smislu (USA)

• CORONA virus

• accountant
    • October 8, 2020 at 9:22 AM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2219940.aspx

Hm... hoćemo li i mi u nadolazećim zimskim mjesecima opet u lockdown ?

nećemo sasvim sigurno, preskupo je a efekti su ograničeni na to razdoblje

dok si zatvoren sve je u redu, kad krene moving opet smo na starom

sve to smo već mogli vidjeti u i nakog prvog lockdown-a

čuvati starce i bolesne, izbjegavati manifestacije većeg razmjera

to je trenutno najbolje što imamo

Bruxelles si možda može dopustiti zaključavanje nekih djelatnosti, mi ne znam koliko možemo jer svako ograničavanje rada uredbom zahtjeva naknadu propuštene zarade barem u vidu pokrića 'hladnog pogona' (iako da budem realan podmirivanje dijela plaća zaposlenih nije cijeli trošak hladnog pogona)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • October 2, 2020 at 10:13 AM
    Quote from toluen

A kako tumačite da uz sve ove informacije rating HDZ-a raste i nikad viši ? Živimo uronjeni u ocean iracionalne gluposti.

Baš gledam seriju Inspektor Vinko iz 84 - osim tehnološke nikakve druge promjene nema u odnosu na danas. Samo se to danas zove kapitalizam i ne oslovljavamo se sa drugovi. Lopovi onda su i danas isti. Nismo se pomakli ni za jotu.

pa vidiš da institucije rade svoj posao :)

a to što nitko na kraju ne bude osuđen je splet okolnosti: od loše pripreme procesa od strane DORH-a (potkapacitiranost ili što već) do sporog i neučinkovitog pravosuđa

s obzirom da riba smrdi od glave, kako to da se nitko ne pita zašto do tih uhićenja uopće dolazi?

imamo DORH i pravosuđe traljave kakve već jesu, ali da politika nije uspostavila sustav zapošljavanja stranačkih pajdaša na pozicije i sinekure, do ovoga ne bi ni došlo

dakle nije Kovačević (Sanader, Kalmeta, Vidošević, svejedno...) produkt svoje pohlepe već sustavnog potkradanja nas samih kroz sve pore društva: od javnih nabava do neučinkovitog Holdinga

sve je to predstava za narod koji onda kliče 'neka su ga uhvatili, lopova!'

a HDZ-u rejting raste

što se mijenja u stvari? ništa!

od osnutka ove samostalne države ništa se pod milim bogom promijenilo nije!

• accountant
    • October 1, 2020 at 7:16 PM

U LNGu ima jako puno politike, bez brige

• accountant
    • October 1, 2020 at 11:37 AM
    Quote from vladimir

LNG stiže u Lenac

http://lng.hr/en/fsru-vessel-lng-croatia-sets-sail

odlično, ništa ljepše od državnih poslova

hvala, Vlado!

• accountant
    • September 30, 2020 at 3:16 PM
    Quote from mikromakrto

https://www.vecernji.hr/biznis/ivan-sa…ju-eura-1433588

Eto, kad "ugledna profesorica", s "uglednog fakulteta", kaže da mali nemaju šta raditi na burzi i da bi trebali sve dati "iskusnim fond managerima", što više i očekivati?

zašto tako komentirate?

gospođa dobro rezonira: mnogi od tih malih ulagača se zaista ne bave ulaganjem kako bi trebalo, da prouče fundamente ili TA, ovisno kako i na temelju čega trgujete, nego trguje po principu 'palo je, mora to gore...'

doduše meni uopće nije jasno trgovanje po TA ukoliko nisi profesionalac i da ti je to kruh, jer u protivnom iziskuje jako puno vremena pred 'malim ekranom'

ali ako napraviš domaću zadaću, proučiš neku dionicu, fundamentalno i k tome proučiš i sentiment tržišta spram nje, i tek tada odlučiš da je to ujedno i tvoje ulaganje, tvoj pick, i ako nisi vremenski vezan za taj novac tako da on ima vremena odraditi za tebe rast od 20, 30 ili 100%, u suprotnom se ostaviš toga

i radije ići- u kladaru! i tamo ima dobrih kombinacija za nestrpljive

• accountant
    • September 29, 2020 at 11:03 AM
    Quote from bumbar
    Quote from zlocesti

Futuresi jutros opet crveni, vix zelen

Prekjučer i jučer smo vidjeli bounce, a ne preokret . Vani su svi nervozni na tržištu, mali ulagači skaču na svaki dolar profita. Puno je scalpinga, intraday trgovanja, algoritamskog trgovanja

Mi ćemo u sideway.

Ne zna čovjek što je gore, ova mala bara ili ono vani

No, za long pozicije nije vrijeme, hold je sve više upitan, ostaje jedino jump in, jump out.

Ili to što bespotrebno "pokondireno" koristiš engleske termine...

Display More

Meni ovo zvuči kao dobar hip-hop :D

Jump in jump out

• CORONA virus

• accountant
    • September 28, 2020 at 3:44 PM

cjepivo prije 3.11. kad su izbori?

dajte najte... pa ne slušate valjda tog skvarcanog lunatika

s obzirom da ovdje većina misli (ili ZNA) da Bill igru vodi oko cjepiva onda je bolje ovo: The end of the epidemic probably 2022

inače, gore nisam naglasio da za SARS i MERS to što nije pronađeno cjepivo, ne znači da ga nisu probali ipak napraviti

nuspojave su bile znatne i tako to biva kad se pokušava u kratkom roku doći do rezultata

predlažem da ovo cjepivo, koje on misli ponuditi prije Election day sam i proba

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• accountant
    • September 25, 2020 at 9:39 AM

o mojoj plaći ti ne brini, sigurno je dovoljno velika i redovita kad imam nešto i za ulaganje

a ti se bolje zapitaj tko (ili što) je u stvari tvoj problem?

ja sigurno nisam

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • September 25, 2020 at 9:15 AM

joj daj molim te, naim, nemoj!

ulaganja se amortiziraju kroz 30 godina, plaće idu odmah u RDiG

a ako hoćeš, možeš i 'agresivnije' amortizirati, na kraći rok, ili gurati nešto što spada pod investicije kroz troškove održavanja, pa udio ulaganja sigurno nije malen

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • September 25, 2020 at 9:01 AM
    Quote from naim

Turizam je prvenstveno kapitalna djelatnost?! Ma daj, a otkad to? Možda ako želiš imati najnovije i najbolje kapacitete.... obzirom na udjel rada u ukupnim troskovima ja bih prije rekao da rad čini znacajan ponder.... no nebitno.

Mislim, ovdje se svi ponašaju kao da se mora jako puno investirati..... ne mora...

evo samo nekih ulaganja 'po ključu', prva dva podatka su vrijednost kupnje:

• 88 rooms (ARNT), 72.000 eur
    • LRH (Luerssen), 93.000 eur
    • Amadria Park Hotel Capital Zagreb, 130.000 eur
    • Maistra (za hotele 5*), 200.000 eur
    • Maistra (Hotel Grand Park), 400.000 eur
    • Hilton Costabella (narasla investicija s 40 na 80 mil eur od prve procjene), 400.000 eur
    • Belvedere Dubrovnik (procjena), 1.500.000 eur

ja znam da te to nervira, ali ovo su činjenice

1. Privacy Policy
  2. Kontakt