1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • October 29, 2020 at 8:22 AM
    Quote from BSOD

EPD i CNDT sam istrejdao odavno, a SPWR nikada nisam niti kupio već sam ga samo crtao. EPD je opet dobra kupnja na ovoj razini, jučer se mogla kupiti po 16.60, danas će vjerojatno opet do 17.40/50.

Ah vi trejderi... Vi ste poput svingera, idete od partnera do partnera, često s poviše njih, nikad vjerni, bez emocija ćete jednog čim se zasitite zamijeniti drugim. 😁

Ja sam vjeran CNDTu, sad je opet prilika za dokup. Doduše, mjerkam ABBV ali ne tako svingerski, mogao bih probati bigamiju, to je dozvoljeno u svijetu dionica. Podržati obje a onda kasnije kroz godine braka imamo lijepu bračnu stečevinu ha ha

Za short interest najbolji je marketbeat.com

Za svaku dionicu imate tab short interest i u dnu tablice je povijesni pregled. Dakle nije dovoljno znati samo trenutni, nego kako se kretao short interest. I to dvakih 15 dana

IMHO

• accountant
    • October 29, 2020 at 7:38 AM

Bravo na hrabrosti.. Ja ne hvatam padajuće noževe, hvala!

Osim korone Ameri imaju još i izbore, u utorak. Pa ako se Trump zainati trebat će više od par dana za objavu pobjede.

Bit će vrlo vrlo volatilno, možda koji ulaz-izlaz na brzinu ali ne ovako, kad sve pada kao zrele jabuke.

Što je najbolje većina rezultata dionica nije uopće loša, gledam UPS, neke transport dionice tipa železnica... Businesses as usual

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• accountant
    • October 28, 2020 at 9:53 AM
    Quote from Ivan1902

A zasto moram preko Revoluta slati novac? Da izbjegnem mogući doticaj sa nasim bankama i poreznom? Ili ne funkcionira?

povoljniji devizni tečaj

moji frendovi koji rade vani mahom koriste Revolut, povoljnija konverzija iz jedne valute u drugu

čini mi se da i kod naplate troškova imaju povoljan tečaj

• accountant
    • October 27, 2020 at 6:17 PM
    Quote from emil
    Quote from zlocesti

Ja ću danas, ako futursi opet ne okrenu u crveno, u Fang

In and out

Čini se sigurnim taj graf, ko' smrt i porez

Idem van na malu razliku u cijeni

Papirom se već dulje trguje u rasponu, i to je nice, to je comfort zona trejda.

Neka mi trejd pokrije današnji dnevni trošak, i super :S

Display More

lose je starto. ode 3% dole u manje od sat vremena....

Display More

Naravno, naftu tuku, već je na dvotjednom minimumu

No tuku i druge, eno moj CNDT prilika za dokup, nikakvih vijesti a pada dobro već drugi dan he he, rekla bi Zloćka: vadi iz čarapice.

Mislim da ih izbori nervoziraju iako se trude to ne isticati. A osobito naftaške dionice kojima Biden nije sklon, pomalo se njegova pobjeda ugrađuje u cijene.

Neka

• accountant
    • October 26, 2020 at 12:44 PM

zločesta, kod vas tehničara sve je kao Schroedingerova mačka, živa i mrtva u isto vrijeme

• accountant
    • October 23, 2020 at 11:10 AM
    Quote from alias

Apple ce rasti u buducnosti oko 7%, atvi bi trebao 25% u sljedecih 5 godina. Tako predviđaju analiticari...

Ovaj fool.com i njihove analize da sam citao i slusao ne bih nikad nista zaradio u zivotu. Cesto sam kupovao dionice za koji su oni imali strong sell i najbolje zaradio :)

da, ovu usporedbu za Apple sam i ja vidio... no brine me ovaj dio da rastu samo na akvizicijama, a suprotno, organski rast, tek trebaju dokazati iako su na dobrom putu

kako god, na PE>30 too risky za mene iako znam da to ništa ne znači ako stvarno mogu držati rast prihoda na 25% yoy sljedećih 5 godina

no kažem, to tek trebaju dokazati

što se tiče fool.com radije pratim skeptike nego našmrkane analitikante koji koriste AI i izvlače tako podatke, primjer je onaj simplywall.st

• accountant
    • October 23, 2020 at 10:50 AM
    Quote from alias

Neki su dosta zakasnili, ali trenutno je safe bet ATVI. Uskoro će 3Q, a mislim da će biti odlican. I dugorocno je dionica odlicna jer za 15 dana izlaze nove konzole, a sljedeće godine i nove igrice. Uglavnom, puno pozitnivnog

što kažete na ovo?: ATVI Not Really a Growth Stock (fool.com)

...

Despite 2020 being a perfect storm for the video game industry with millions of people laid off and looking for activities to fill time at home, revenue is expected to grow just 12.1% to $7.28 billion. And that COVID-19 fueled growth is still below 2018 revenue of $7.5 billion...

...

You may say that all Activision Blizzard needs is a new console cycle (which is coming in the next year) to drive growth, but that's not true either. In fact, most of Activision Blizzard's sales are from non-console games and even if consoles were important the number of consoles sold each year is falling and the dollar value of games sold to those consoles aren't very cyclical. According to Statista, the three best selling Call of Duty titles came out in 2010, 2011, and 2012, at the end of the console cycle and a year before the PS4 and Xbox One were released in 2013.

...

In reality, growth at Activision Blizzard has been driven by acquisitions for more than a decade. Or to be more accurate, one acquisition: King Digital in 2016. The only time in the past decade that Activision Blizzard's revenue grew more than 10% was after the acquisition of King Digital.

Display More

dakle, čemu hype?

k tome, trenutna valuacija PE je poput Apple-a: PE > 30

evo onako brzinski... uskoro će kvartalno pa ćemo pogledati

• Dobrodošli

• accountant
    • October 23, 2020 at 10:10 AM
    Quote from alias

Lijep pozdrav svima. Vidim novi forum, stari ljudi

ooohhooo kolega Alias uskrsnuo! pa dobro nam došli!

trebamo Vaše objektivne analize, osobito na 'Idejama za trgovanje na ino tržištima'

tamo se sve više ljudi uključuje, pretpostavljam ne samo u raspravi već i trgovanju

još jednom: svako dobro i čitamo se!

• accountant
    • October 23, 2020 at 10:02 AM
    Quote from fajrvol

Pratim iRobot, kompaniju što proizvodi Roomba usisavače. Q3 dobar (možda i odličan) a cijena pada. Sa nekih 96$ na 82$. Planiram kupit na nekom dnu ajmo tako reći. Volio bih čuti mišljenje i ostalih.

Trenutno imam CNDT i NEO.

ja sam long ulagač pa mi ovaj IRobot, na prvu, nije zanimljiv jer nema dovoljno dobar margin of safety što naravno ne znači da sam u pravu

ako ćete zatrejdati onda vjerojatno i ima potencijala

evo npr. što kažu ovdje IRobot sales surge but why? :

Ahead of the results, Needham analyst James Ricchiuti this week reiterated a Hold rating on the stock, noting that it will be increasingly difficult to “deliver upside surprises over the remainder of 2020”.

“While IRBT will enjoy the benefit in the 2H from the extension of List 3 tariff exclusion for robotic vacuums through year-end, further tariff relief is unlikely in 2021, when robotic vacuums are likely to be once again subject to 25% tariffs,” Ricchiuti wrote in a note to investors. (See IRBT stock analysis on TipRanks)

dakle, po ovom što pišu, ovo je u stvari jednokratni prihod zbog rasta prodaje uslijed oslobođenja od carine

• accountant
    • October 23, 2020 at 8:41 AM

malo o CNDT:

Cureen Capital Q320 Letter_1 i

Cureen Capital Q320 Letter_2

plus tehnički izgleda i dalje moćno

• accountant
    • October 23, 2020 at 8:31 AM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

ekipica, volim ovaj topic <3

evo par mojih ideja pa recite što mislite o tome (naravno, fundamentalno i long pozicija):

1. PSX (Phillips 66) - općenito energetski sektor je istučen do bola i na koljenima, ali samo cijenom, što se tiče fundamenata za godinu-dvije su oni natrag na predcovid razinama; ovdje lijepo objašnjeno za PSX o kakvoj se kompaniji radi: The Best Refinery Play (PSX), Seeking Alpha, doduše nema cijene u članku ali dosta su ih popratili analitičari pa ima dovoljno predviđanja, obratiti pažnju u članku na dio o zatvaranju neprofitabilnih operatera i na koji način to može pomoći PSX-u iako, na prvu, izgleda grozno
    2. CNDT (Conduent) - kompanija nastala na izdvajanju poslovanja iz Xeroxa, prolaze veliki shift u poslovanju, promjenu direktora a većinski vlasnik je Carl Icahn, dakle ta 'njuška' je kupovala dionicu po cijenama duplo većim od trenutne pa je tu, po meni, uz trenutni skok u potpisanim ugovorima možda i veća prilika za skok cijene: Conduent Assessing the Terrain, Seeking Alpha

uglavnom ono što mi se sviđa 'preko bare' je što imaš veeeeeelku hrpu stvarno dobrih kompanija, puno ih je obrađeno analitički po člancima, i ono što je najvažnije, zdrava su ekonomija u svakom smislu (USA)

Budem za vikend, kada napravim neku analizu za idući tjedan, stavio još par grafova papira koje pratim, što se i gdje ulazilo, ili će se ulazili i izlaziti.

Drago mi je da netko ovo čita!

kolega, ima li što novog? obećali neke grafove...

CNDT lijepo napreduje a PSX još ljepše stvara bottom kao i ABBV koji također mjerkam

za sada koristim momentum na CNDT a kasnije ove zime, nagodinu, se prebacujem na ove druge dvije, ovisno o situaciji s Covid-19

izvješća pomalo izlaze: banke šaroliko, tech isto tako ali nije ni približna katastrofa kako su najavljivali, čak i energetski sektor je spreman na bounce jer neke ozbiljnije banke tipa GS predviđaju povratak cijene nafte s 40$ na 60$ u godinu dana, a dok EV pokore svijet trebati će dosta vremena; uostalom dobar dio industrije još treba plin, a avionsko gorivo prebacuju u diesel i druge derivate

tako je to kad nisi ovisan o turismu i adventskim kućicama, već imaš pola interneta (FAANG) i dobar dio kolača u EV prodaji (TSLA)

mi ćemo se načekati još tjedan dana za izvješća, jedino je LRHC već zbrojio brojke i objavio da nije imao što za zbarajti jer se nije radilo :)

baš gledam obračune brokera na kupnji/prodaji: uzmu 1,25$ plus TAF i SEC naknade svaka po 0,01$ do 0,02 $

dakle 8,20 kn max za transakciju za koju bi mi najjeftiniji Agram brokeri uzeli 40 kn i više

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • October 22, 2020 at 1:03 PM
    Quote from mikromakrto

Negdje sam popratio da su analitičari očekivali gubitak SNAPa od 5 centi po dionici, a oni ostvarili plus od 1 centa po dionici :saint:

Na još dosta dionica u SADu koje su ovih dana izašle s brojkama su analitičari ostali podvijenog repa, svi mahom dosta bolje rezultate imaju od očekivanja....

a što mislite odakle njima procjene? iz malog prsta?

na nekim dionicama namjerno stave manju procjenu prihoda i zarade da, kad dođe izvješće, izgleda kao surprise, surprise...

ima tamo više analitikanata nego analitičara

al dobro, u odnosu na našu baruštinu, oni bar imaju razrađen neki sistem kakav-takav

mi pred izvješća gledamo u bijeli grah

• Best buy

• accountant
    • October 18, 2020 at 8:38 AM
    Quote from dionicar

Mislite li zaista da Vlen može do 70-80 kn ?

Ne može, na žalost, ne na ZSE pa sam i napisao tako da 'zamislite'. Ali da bi mogao ovo što Snupy govori, vrlo lako. Samo trebamo prestati iz ne znam kojeg razloga prosipati dionicu po bidu, kao neki dan cca 30.000 kn je netko prosuo. Dakle sami smo si krivi, ovdje nema fondova i upravo ova dionica je odraz nas samih, nepovjerenja u racionalne prosudbe i fundamente Lenca.

Nije bajno, znamo svi situaciju, al ovo mora gore!

• Best buy

• accountant
    • October 17, 2020 at 10:15 PM
    Quote from snupy

Osobno vjerujem da Lenac na 8 kn nakon izvjestaja bude vrednovan na oko P/E 2, EV/Ebidta 1.4 P/B 0.35 sad ako to nije jeftino neznam koja dionica je

U tom svjetlu, da se nadovežem na post (link) koji sam poslao na jedan drugi topic, a u kojem se jedan US fond manager ne može načuditi kako više nema 'jeftinih' dionica s PE<20

Zamislite VLEN na 70-80 kn. Ludilo je ta Amerika...

A nitko nam nije kriv već je do nas samih (mislim na institucije države). Nije normalno da od nekoliko desetaka tisuća podnesenih tužbi u slučaju CHF, nakon godinu i pol, nema NITI JEDNE prvostupanjske presude. Dakle ne govorim o pravomoćnoj koja tek rješava sve. Pitanje je što suci rade, kako se mjeri njihova učinkovitost, zašto ih uopće plaćamo za nerad? O korupciji da ne govorim...

Još su jedino Bugari ekonomski iza ali neće dugo, preuzimamo fenjer uskoro

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • October 16, 2020 at 8:49 PM

Seacross i Nada, novi posao za Lenac

Stigli danas u poslijepodnevnim satima

:thumbup:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • October 16, 2020 at 8:17 AM
    Quote from diokidina

https://www.seebiz.eu/trzista/smead-…-dionica/242949

Ovako je i kod nas.

da 'indeks dovedu do pogreške'?!? wtf

prijevod je blagi užas, vjerojatno google prevoditelj, ovdje imate original:

Nightmare US Stock Valuations (cnbc.com)

• accountant
    • October 15, 2020 at 7:37 PM

Investors paying 22 times fw PE (cnbc.com)

Oprez! Ni preko bare nije sunce sve što sije, pa kažu:

U.S. equity valuations have become a “total nightmare” fueled by “young and dumb” investors...

At present, investors are paying 22 times forward earnings to purchase stocks on the S&P 500, 50% higher than the 10-year average valuations...

Current valuations were an example of “stock market failure” driven by millennials speculating in the stock market for the first time...

Danas lijep primjer za ovo što govore je dionica Fastly, povezavali je previše uz Tik Tok i sad, kad su prihodi podbacili, sumrak saga na trgovanju, trenutno je u gubitku za 1/4 tržišne kapitalizacije 8|

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• accountant
    • October 15, 2020 at 2:29 PM

primjećujem obrnutu proporcionalnost zanimanja za Revolut (odn. US trgovanje) u odnosu na promete na ZSE

kako smo krenuli, ostat će se fondovska HR industrija, a tako i regulativa, se igrat sama sa sobom, nek si međusobno prebacuju INGRe, THNKe i ostalo

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• accountant
    • October 15, 2020 at 11:34 AM
    Quote from Lurker458

Zero commision, zero fees na Investing dijelu. Kod CFD dijela placate swap interest ako drzite pozicije.

I placa se porez kod trgovanja u zemljama koje imaju to (to cete doduse uvijek placati neovisno o brokeru). Npr., kod kupovanja dionica na francuskom trzistu, Francuska naplacuje 0.2% poreza. Trgovao sam na njemackom, svicarskom i americkom trzistu i tamo je sve full free (frakcijske dionice i cijele).

Nema troskova drzanja pozicija ili min. mjesecne naknade (Investing dio)

kako nema naknade baš nikakve? nije kao na Revolut da prvih x transakcija kupnje/prodaje bude besplatno a onda se plaća?

niti mj. naknade za održavanje nema?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • October 13, 2020 at 11:20 AM
    Quote from vladimir

LNG stiže u Lenac .

Očekuje se da će FSRU brod „LNG HRVATSKA” stići u Republiku Hrvatsku oko 20. -og u 2020. listopadu ove godine. Prije nego što stigne na mjesto terminala, brod FSRU prvo će otploviti do brodogradilišta Viktora Lenca, gdje će se provesti dodatna završna ispitivanja. Početkom prosinca Ove GODINE, terminal za puštanje Aktivnosti se očekuje Početak, s ciljem da se terminal počinje s komercijalnim operacijama na 1. st siječnja 2021.

malo je uranio :P

jutros je brod LNG Croatia usidren pred riječkom lukom i čeka se papirologija nakon čega ulazi u Lenac

ogromna brodusina, možda je zato škver i prazan? radi prihvata?

nadam se da i naknada bude dobra za posao na njemu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt