imam neko svoje mišljenje o tome (o ZSE, prometima, podcijenjenim dionicama i dr.)
može bit i krivo, ako netko misli drugačije volio bih čuti razloge?
- ovo je definitivno najpodcijenjenija dionica na ZSE bez sumnje, pogledajte pokazatelje koje je gore kolega naveo s jednog popularnog sajta,
- sada se pomalo vrijednost počela otključavati, možda ima nešto drugo u pozadini, neka vijest uskoro, ne znam; činjenica je da je trebalo '100 godina samoće' nas malobrojnih koji smo trubili da ovo vrijedi puno više,
- s iskustvom trgovanja u USA u ovo malo vremena, ZSE ne da je zadnji kamenčić od sunca već je tu Bog davno rekao zbogom: imaš par fondovskih dionica gdje se bolje ne petljati u njihove posle, par drugih PSN i stečajuša kojima se igra tzv. 'sindikat' (nekolicina fizičkih osoba s parama, vrlo lako iz poslova s državom),
- i onda su tu VLEN i slične dionice, s malim FF kojima se nitko ne igra: i trubio sam i trubio da je ovo steal i bargain ali što vrijedi? oportunitetni trošak čekanja ću skupo platiti jer se drugdje moglo zaraditi brže, okrenuti par puta i zaraditi u konačnici više
- ma sva ta naša fondovska industrija, brokerska društva, ZSE i HANFA kao svojevrsni pokrov, regulator i okvir... sve je to odraz našeg društva kojeg smo napravili takvog, gdje je socijalizam zamijenjen ortačkim kvazi-kapitalizmom, gdje se poslovi i pozicije dijele po kumovima i stranačkim iskaznicama,
- recimo porez na kapitalnu dobit NE OPRAVDAVA uvođenje ni po kojem kriteriju: preskupo za novac koji se ubere, ruši dodatno likvidnost na tržištu, osnovicu koja je ionako nerazvijena (malo trgovanja, malo dobitnih ulaganja...) dodatno urušava etc.,
- umjesto da smo talijanima kod preuzimanja digli ljestvicu, skinuli smo gaće na prodaji VLEN-a (sjetite se da su ulazili neki fondovi, mislim i mirovinski netom prije); ali kako se kod nas sve zna, odjednom su fondovi sve rasprodali, dva veća imatelja su sklopili svoje prodajne ugovore (po koliko nikad nećemo znati, al ne vjerujem da su se obogatili jer bi se vidjelo u njihovoj bilanci),
- zašto se recimo tim kupnjama i prodajama nikad nije pozabavila HANFA? čemu ti ljudi služe i za koji klinac dobivaju plaću? što se zaboga događalo na KRAŠ-u samo da srbin ne dobije firmu? isto se prijatelji moji događa i danas gdje gradonačelnik Gline (HDZ) i dogradonačelnica (iz miješanog braka) ne komuniciraju, ne dijele sredstva i prvi dan na poslu dobiješ u vazu - mrtvog štakora?!
- ljudi moji, to su mafijaške metode i odgovorno tvrdim da je RH i sve u njoj ustrojeno tako; na Siciliji gdje sam bio u posjetu prijatelju koji se tamo priženio, lokalne tvrtke nisu mogle dobivati poslove na gradnji mostova, bolnica i škola radi 'poslovnjaka' sa sjevera zemlje; kasnije je dolje poslana guarda speziale i rastjerali su bagru i pozatvarali sve, od tih managera do korumpiranih političara i - gle vraga- prodisali ljudi, sad dolje postoje plantaže naranača i svaka druga kuća ima bazen, nema više iseljavanja,
- ja eto nisam odselio iz RH ali sam prebacio svoje interese i novčeke za mirovinu drugdje, sve osim VLEN gdje sam ostao iz nekog kaprica da dokažem prvenstveno samom sebi da je fundamentalna analiza i trgovina još uvijek živa!
eto, ako netko ima kontra-argumente, izvol'te
a.