1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • January 9, 2021 at 4:30 PM

imam neko svoje mišljenje o tome (o ZSE, prometima, podcijenjenim dionicama i dr.)

može bit i krivo, ako netko misli drugačije volio bih čuti razloge?

1. ovo je definitivno najpodcijenjenija dionica na ZSE bez sumnje, pogledajte pokazatelje koje je gore kolega naveo s jednog popularnog sajta,
    2. sada se pomalo vrijednost počela otključavati, možda ima nešto drugo u pozadini, neka vijest uskoro, ne znam; činjenica je da je trebalo '100 godina samoće' nas malobrojnih koji smo trubili da ovo vrijedi puno više,
    3. s iskustvom trgovanja u USA u ovo malo vremena, ZSE ne da je zadnji kamenčić od sunca već je tu Bog davno rekao zbogom: imaš par fondovskih dionica gdje se bolje ne petljati u njihove posle, par drugih PSN i stečajuša kojima se igra tzv. 'sindikat' (nekolicina fizičkih osoba s parama, vrlo lako iz poslova s državom),
    4. i onda su tu VLEN i slične dionice, s malim FF kojima se nitko ne igra: i trubio sam i trubio da je ovo steal i bargain ali što vrijedi? oportunitetni trošak čekanja ću skupo platiti jer se drugdje moglo zaraditi brže, okrenuti par puta i zaraditi u konačnici više
    5. ma sva ta naša fondovska industrija, brokerska društva, ZSE i HANFA kao svojevrsni pokrov, regulator i okvir... sve je to odraz našeg društva kojeg smo napravili takvog, gdje je socijalizam zamijenjen ortačkim kvazi-kapitalizmom, gdje se poslovi i pozicije dijele po kumovima i stranačkim iskaznicama,
    6. recimo porez na kapitalnu dobit NE OPRAVDAVA uvođenje ni po kojem kriteriju: preskupo za novac koji se ubere, ruši dodatno likvidnost na tržištu, osnovicu koja je ionako nerazvijena (malo trgovanja, malo dobitnih ulaganja...) dodatno urušava etc.,
    7. umjesto da smo talijanima kod preuzimanja digli ljestvicu, skinuli smo gaće na prodaji VLEN-a (sjetite se da su ulazili neki fondovi, mislim i mirovinski netom prije); ali kako se kod nas sve zna, odjednom su fondovi sve rasprodali, dva veća imatelja su sklopili svoje prodajne ugovore (po koliko nikad nećemo znati, al ne vjerujem da su se obogatili jer bi se vidjelo u njihovoj bilanci),
    8. zašto se recimo tim kupnjama i prodajama nikad nije pozabavila HANFA? čemu ti ljudi služe i za koji klinac dobivaju plaću? što se zaboga događalo na KRAŠ-u samo da srbin ne dobije firmu? isto se prijatelji moji događa i danas gdje gradonačelnik Gline (HDZ) i dogradonačelnica (iz miješanog braka) ne komuniciraju, ne dijele sredstva i prvi dan na poslu dobiješ u vazu - mrtvog štakora?!
    9. ljudi moji, to su mafijaške metode i odgovorno tvrdim da je RH i sve u njoj ustrojeno tako; na Siciliji gdje sam bio u posjetu prijatelju koji se tamo priženio, lokalne tvrtke nisu mogle dobivati poslove na gradnji mostova, bolnica i škola radi 'poslovnjaka' sa sjevera zemlje; kasnije je dolje poslana guarda speziale i rastjerali su bagru i pozatvarali sve, od tih managera do korumpiranih političara i - gle vraga- prodisali ljudi, sad dolje postoje plantaže naranača i svaka druga kuća ima bazen, nema više iseljavanja,
    10. ja eto nisam odselio iz RH ali sam prebacio svoje interese i novčeke za mirovinu drugdje, sve osim VLEN gdje sam ostao iz nekog kaprica da dokažem prvenstveno samom sebi da je fundamentalna analiza i trgovina još uvijek živa!

eto, ako netko ima kontra-argumente, izvol'te

a.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • January 9, 2021 at 3:49 PM
    Quote from alias

:) ma ne. neki umor me hvata zadnjih tjedan dana pa samo odmaram i uzivam. nije mi do nicega. taman sam koronu prebolio pa je mozda do toga...

alias, samo se ti nama oporavi! bez žurbe

a ovo što pišeš za analitičare, vidi ovo: MU stock gains after receiving analysts upgrades (TheMotleyFool), pa tu ne znaš tko-koga? ovaj jedan daje sell rating da bi se, kako pišu, okrenuo za 180 stupnjeva i sad daje buy

u jednom drugom članku jedan analitičar povisuje TP s $50 na $65, a cijena dionice trenutno na $77.84 halo?!?

no kako i među žitom ima kukolja onda gledamo što je prosjek a prosjek cca 35 analitičara, koji ipak podižu ljestvicu s $85.5 na $97.23

uza sve to, CEO gostovao kod Cramera (nemam neko pozitivno mišljenje o Crameru, ali napominjem činjenicu da je izreklamirao MU iliti Micron Technology Inc.) gdje govori da je tvrtka in the sweet spot of digital transformation

više o perspektivi MU u razdoblju 2021.2022. ovdje (Big Demand Turnaround in 2021.), MarketWatch.com

ovdje pak moj ulaz označeno zelenom elipsom, TP svakako preko $100 pa da vidimo koliko ću čekati...

• accountant
    • January 8, 2021 at 1:54 PM

evo čime se vani trguje, ovo ne bih na ZSE ni štapom dirao

kažu: The company won't begin producing the vehicles until 2022, so investors today need to know that there is risk of competition or other developments until then, making it a speculative investment. ovdje (The Motley Fool on GOEV)

no rekao bih da je onako tehnički ovo zicer, samo je pitanje jel će se povući na otvaranju ili odmah krenuti u spike

barem to ja tako vidim: GOEV (Tradingview.com)

doduše reklamira ih Cramer glavom i bradom

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • January 8, 2021 at 12:32 PM

Parica

koelga, obećanje je obećanje... ali sad, kao što većina zna, imam drugu igračku 'preko bare' pa je interes za domaću burzu spao totalno

eto, nisam do danas ni vidio da je izvršen desant i probijena 'kota 10' :)

jednostavno, bio sam siguran (a i sada sam) da je ovo perfektna dionica za strpljive, a turnaround je bio vidljiv iz aviona tako da sam samo ostavio ovo ulaganje na ZSE da stoji i da se jel'te otključa

sad je kasno davati izvješće za Q3/20 jer je gotova i godina, mogu jedino dati osvrt na cjelogodišnje rezultate kad budu objavljeni (ne sumnjam uopće da će biti dobri a to je očito i tržište prepoznalo), ostaje jedino briga oko nabavke novog doka i to je, po meni, jedina prepreka tome da cijena već prije objave izvješća ne prijeđe 20 kn

pitam se što bi tek bilo da nije ovakve krnje, boležljive i trusne 2020. godine, gdje bi bio VLEN?

uživajte i čitamo se uskoro!

vaš

a.

• accountant
    • January 6, 2021 at 10:30 PM

imam još par dana važeću preplatu na Washington Post

upravo gledam kako rulja stoji na stepenicama Capitola

šalju narodnu gardu da sredi stvar, navodno jedan mrtav u zgradi kongresa

Trump fala bogu pozvao prosvjednike you have to go home

doduše prije toga je rekao da su fraudulent elections and were stolen from us

koliko vidim, Bitcoinu ne smeta, dapače

$36k i penje

• accountant
    • January 6, 2021 at 10:18 PM

Ufff još gledam šta je, sve roknulo u minuti dolje. I onda mi frend šalje poruku s prosvjedima u Kongresu.

Lijepo dokupio što je trebalo i što je palo

Milina!

Sutra novi dan :whistling:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • December 31, 2020 at 10:48 AM

st-brajo

pa što ja mogu s tim napraviti? po kući ionako što mogu sam, napravim: od zamjene pipe i žarulja, gletanja i maleraja nakon potresa

al' parket ne mogu brusiti, treba mi brusilica koja se ne može unajmiti (bar mislim?)

problem je što dijete samo bulji u mob, kažem dođi i gledaj me i pomozi al' nula bodova

stalno visi doma a i frendovi mu, koš malo morat ću mu objašnjavati kako s curama pričati, a ne samo o igricama boli njih za igrice

nek' bude krovopokrivač umjesto IT'jevca nemam ništa protiv al' vidim da od toga ništa

fakat: tko će nam mijenjati plinske boilere, instalacije strujne, promijeniti ventile na centralnom ili pobrusiti parkete? hoće i to Kinezi :)

• accountant
    • December 31, 2020 at 9:56 AM
    Quote from accountant

...

nego glede PAG i BJ

jučer uletio na par dana u potonjeg, da vidimo kako se budu razvijale preporuke sa Zacks-a (po $38.20)

PAG mi je nekako bio pre zbunjen, dolje pa flat, kao da nema jasan smjer pa sam stavio malo novčeka u BJ

kad se graf BJ-a rastegne na satni, vidim da je u posljednje vrijeme dosezao i probijao bez problema $43.50-$43.60

dakle, tu je negdje otpor pa ću tu negdje staviti i izlaz potencijalno 13%-15% pa da vidimo

javim kako je prošlo

...

Display More

javljam 'prolazno vrijeme' nakon svega 6 trgovinskih dana

očito je još rano za profite ali svakako me Zacks.com nije zafrknuo po pitanju ove dvije dionice:

PAG - trguje se cijeli prosinac u rasponu, kao da mu je potpora na $56 a otpor na $58.85 (iako samo kratkoročni otpor, graf u duljoj vremenskoj seriji je stalno cijena up) ocjena žuto, bez promjene, ocjena TA s TradingView: strong buy

BJ - slično kao gore, bez promjene, trgovanje u rasponu $36.25-$38.7, ocjena TA s TradingView: sell

na nagovor LadyM otvorio sam poziciju u API (kao i Cathie iz ARK-a ;)) pa ću i za nju javljati promjene, ulaz po cca $41 zaključna jučer $39.06

btw i za nju je TA ocjena sell pa da vidimo tko laže haha

lp, i Sretna Nova svima ekipa!

• Birtija

• accountant
    • December 31, 2020 at 8:55 AM

nemo

malo mi relativiziraš stvari...

ima jedan dobar odgovor istomišljenicima tvojim na FB profilu Mirana Pavića (CEO u Telegram.hr) glede instagramuša, youtubera i sl. djelatnosti, kako je nekada u nas a dijelom i u Europi, zanimanje režisera bilo marginalizirano, bio je više poput osobnog asistenta čiji je zadatak bio da okupi glumce na setu, nije se petljao previše u tumačenje teksta scenarija, a na plaću je za to dobivao sitni dotatak...

o nekakvoj slavi nije se moglo ni sanjati a danas imamo Grlića, Ogrestu, Sviličića, Matanića, Juričana... da se netko ne uvrijedi što ga ne spominjem :)

dakle nekad šarlatanstvo, danas ozbiljno i prihvaćeno, pače slavljeno zanimanje

tako je i s Instagram i YouTube zvijezdama: srećom ne ovisi njihova slava o nama pojedinačno nego o broju pratitelja ili lakova te pretplatnika koje imaju, jer to donosi profit svima u lancu

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • December 31, 2020 at 8:34 AM

da se nadovežem na priču o trž. rada i to europskome, jer sad tu pripadamo:

• moji su roditelji radili od prvog do zadnjeg dana u jednom poduzeću (tad je bio aktualan zakon o poduzećima), jedan od roditelja je doduše promijenio i dva poduzeća, jer mu je bilo bliže kući, na dva kilometra; dakle, bilo je posla, koliko-toliko ujednačene plaće pa se gledala blizina poslu, neke sindikalne povlastice, kase uzajamne pomoći i ostali kerefeki, a da su bili članovi partije (što nisu) možda smo mogli i na skijanje, kuća se kupila uz sretnu okolnost da je glavnicu pojeo tečaj pa se sjećam kad je mama išla u banku i zadnju ratu-anuitet platila kovanicama, od štednje se sklepala i nekakva vikendica,
    • ja već nisam imao tu povlasticu jer je došlo tržišno poslovanje, poduzeća su postala društva (d.o.o., d.d.), a posla već nema za svakoga i treba se dobro birati, da se ne završi u raljama nekog tajkuna; rade se često po dva, tri posla sa strane uz osnovni, a osim ako nisi u uredu državne ili lokalne uprave, naradiš se k'o konj uz puno neplaćenih prekovremenih, stan sam uzeo pošteno na CHF i onda su me tobož hrvatske banke, osnovane po hrvatskom ZTD-u odrale k'o majmuna (malo je odredbi sklopljenih ugovora po principu 'uzmi ili ostavi' koje danas banke mogu braniti na sudu), štednju ulažem trenutno na US tržištu kapitala jer su me sa ZSE istjerali neprimjenjivanim i loše prepisanim zakonima (čitaj: pljačkom ranije stvorene vrijednosti za džepove nekolicine likova s vezom u politici i visokom društvu)
    • sad gledam sina koji raste i snimam tržište rada: industrijski poslovi odlaze put Kine (nije nužno loše, ovo što ostane po Europi bit će veliki pritisak na nadnice prema dolje); posla neće biti bilo kakvog, osobito ne za svakoga već će se trebati dobro potruditi da se steknu vještine i znanja (IT, jezici, robotika i sl.) za imalo bolju plaću; dobra trećina poslova će nestati (AI, automatizacija, digitalizacija i internet of things) a koliko će se otvoriti novih poglavito u našoj krnjoj tržišnoj ekonomiji, vrlo je vrlo upitno; o imovini stana se može samo sanjati a vidim da uz pomoć ride sharing aplikacija ne treba više niti auto, obrazovanje i zdravstvo će se plaćati iz kredita i polica osiguranja tako da je od 18 godine 'kugla i lanac na nozi'

eto, sretna vam Nova Godina i ne obistinilo se ovo iz zadnje točke, bila nam prosperitetna i poštena za sve, s jednakim mogućnostima, naša RH

• accountant
    • December 30, 2020 at 2:47 PM

eToro going public: eToro: Possible $5 bln IPO

• accountant
    • December 30, 2020 at 12:19 PM
    Quote from BSOD

Ekipa!

Neki dan sam našao super stranicu, možda netko od vas to već i koristi, ovdje:

https://stockbeep.com/

ovo sam vidio i na Tradingview.com, prozor na pojedinačnom pregedu dionice otvoriš, u donjem dijelu ekrana, tab Stock screener, ovako: Stock Screener na Tradingview.com

ali mislim da kasne podaci par minuta, što kažeš?

• accountant
    • December 29, 2020 at 7:14 AM
    Quote from accountant
    Quote from accountant

... dakle ako imate novčeka za long, sad već ima popriličan broj fondova koju kupuju bitcoine

ja dok razmišljam jel bih uletio na dulje, igram se s RIOT i EQOS jer su poprilično volatilni dnevno

vidim da je preko vikenda BTC/USD opet ojačao, evo ga dok pišem na $23.7k

bit će u ponedjeljak opet ulet na ova dva i uživaj dok traje

...

danas u premarketu EQOS dodirnuo $12.50 (cca 25% na jučerašnju zaključnu)

sad se malo primiruje...

Display More

EQOS, RIOT, MARA svi u velikom plusu od prije tjedan dana kad sam vam spomenuo Bitcoin, trebalo je samo pratiti što njegov graf kaže (i Hrvoje Prpić 🙂)

Sad je igra prebačena na BTBT, nađite članak o njemu na Seeking Alpha, no BTC je krenuo danas u kratku korekcijicu pa oorez s ulazom.

Ovo je igra za dnevni trejd, može se i po 10%-15% uhvatiti dnevno ALI pratiti RSI za ulaz i izlaz, bez toga nema trejda.

Osobno, nikad ne ulazim prvih sat i pol od otvaranja, osim u strategiji GAP Down & Go, jer čekam da se stabilizira ponuda i onda u tišini odradim što treba.

Imam i ja 'neuspjeha' BJ, jučer API, ušao prerano opet u VVPR ali to su long igre, čekat ću dulje ali to su slatke brige..

Dakle čitam vas i mislim si il vam fali strpljenja il ste se pogubili malo...

Probajte si staviti na papir što u stvari želite od kojeg papira?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• accountant
    • December 28, 2020 at 8:18 AM
    Quote from tin

Prema riječima predsjednika uprave Plive(Nova Tv dnevnik) najbolje su prošli u krizi proizvođači dezinficijensa i antipiretika....mislim da je i Saponia među tim firmama stoga se nadam i odličnom Q4.

https://www.saponia.hr/hr/novosti/saponia-da-smo-na-cistom/

https://www.saponia.hr/hr/siroka-potr…a-dezinfekciju/

Saponia je poznata po proizvodima velike dodane vrijednosti...X/

• CORONA virus

• accountant
    • December 27, 2020 at 9:54 AM
    Quote from zlocesti

Jesus Chris On a Motorbike..... koliko ovdje ima doktora :S

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2239140.aspx

Lijep članak, divan doktor, sažeo je sve...

Dan-danas ima ljudi, neke i poznam osobno, koji tvrde da je sve zavjera, da taj virus ne postoji; ili obratno, postoji ali je kinesko podmetanje zapadnim ekonomijama

Kao da je bitno, ono, kokoš ili jaje?

Odbijaju maske, obilaze starije, druže se po zabavama...

Samoizolaciju provode mekano, druže se s bližnjima ali ne primaju strance (recimo u uredu) wtf?

Priču s ovom djevojčicom i djedom pčelarom bi trebalo dijeliti okolo, sequence of events ne dovodi samo do avio nesreće nego i do gubitka najdražih.

• accountant
    • December 25, 2020 at 10:42 AM

jučer primjer školskog trejda: VivoPower 2412

• 5 min graf, donja linija (cijena) ulaz, gornja linija (cijena) izlaz; rezultat 5,2%
    • krugom označeno bullish engulfing pattern nakon čega slijedi ulaz u sljedećoj sviječici
    • power hour je odradio ostatak i izlaz je bio par minuta prije zatvaranja burze (moglo se odraditi i u otvaranju gdje je cijena prvo pala, korigirala se, pa je onda opet potegnula...)

inače, provozao sam ga i dan ranije kad mi je iskočio u jednom Alert Window u Trade-ideas, a ovdje imate i vijest o čemu se radi: Distribution Agreement , pa pretpostavljam da će se i narednih dana moći jahati valove

cijena ulaza dan ranije bila je slična a izlaz maaaalo više

Ekipa, svima čestit i blagoslovljen Božić!

i ne brinite, stigao sam jučer uz trgovanje pripremiti i večeru za Badnjak :P

vaš

a.

• accountant
    • December 23, 2020 at 7:33 PM
    Quote from accountant

ekipa evo o čemu sam pričao za te 'medicinske tech' kompanije, da mogu popnuti svaki čas

nova vijest da je RWLK odobren ugovor s Njemačkim osiguravateljem za njihov egzo skeleton

jučer je zatvorila na $1.18 a danas je bila već preko $2.18 u premarketu

sad se malo primirila ali tko zna kud će?

imam as much as 250 kom dionica, kupio iz za_ebancije prije dva tjedna :)

dakle malo pikneš kao začin pa nek stoji u staklenci u špajzi he he

vani firme nekog vrata rade, to u konačnici bude 'utrživo'

brate dosta mi je DLKV, RIVP i DDJH

Display More

Da se i ja pohvalim... Danas je RWLK na $1.79 i ide sjeverno ;)

Čudo su ti egzoskeleti

• Paralelni svemir

• accountant
    • December 23, 2020 at 10:02 AM

Breaking News!

ZSE mijenja ime i postaje Zagreb Super Exchange

u zadnjoj deceniji, osim prve po redu LJSE, pale su i Beogradska berza kao i Makedonski berzan

kako navode s Burze, ni Bečka Boerse niti njemačka nisu u igri kao sljedeće mete preuzimanja već, ni manje ni više, NYSE

Direktorica ZSE, Ivana Gažić: ''Kao nekada kada smo zaboli hrvatsku zastavu na novi kontinent preuzimanjem američkih kompanija Sidmak i Odyssey u Plivi, čijem sam timu i sama pripadala, spremam se učiniti isto s NYSE koji grca u problemima, sve otkad je na čelo američke administracije zasjeo čudnovati opsjenar g. Biden i odveo ekonomiju u ponor. Ovime se spremamo pomoći i napaćenom narodu preko Atlantika: nekada su u obećanu zemlju dolazili naši ljudi a sad je eto došlo vrijeme da tamo krene i naš kapital''

• accountant
    • December 22, 2020 at 2:36 PM
    Quote from accountant

... dakle ako imate novčeka za long, sad već ima popriličan broj fondova koju kupuju bitcoine

ja dok razmišljam jel bih uletio na dulje, igram se s RIOT i EQOS jer su poprilično volatilni dnevno

vidim da je preko vikenda BTC/USD opet ojačao, evo ga dok pišem na $23.7k

bit će u ponedjeljak opet ulet na ova dva i uživaj dok traje

...

danas u premarketu EQOS dodirnuo $12.50 (cca 25% na jučerašnju zaključnu)

sad se malo primiruje...

• accountant
    • December 22, 2020 at 12:59 PM
    Quote from Backdraft

Trade ideas ma free verziju ili samo na placanje?

nemam pojma!

bila ona akcija za crni petak pa sam uzeo u pola cijene

al' nije Trade-ideas jedini, ima ih još a poneki sigurno nude i free mjesec dana

1. Privacy Policy
  2. Kontakt