1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • January 29, 2021 at 7:58 PM
    Quote from alias

nista od pfe ocito :)

ako ti je utjeha ništa ni od NOK

moram čekati earnings i bolje im je da su nekaj i zaradili (5G i tako, po uzoru na Ericsson)

tako mi i treba kad se udružujem s WSB ekipom hahah

ali cijelo tržište je danas down a ja se ipak nekako, kombinirano duge i kratke pozicije, držim glavom iznad vode

drugi tjedan nastavak

za danas smo očito završili

idem gledat rukomet, sad kad nažalost nema naših preostaje samo razbibriga...

ljudi, svima ugodan vikend!

• accountant
    • January 29, 2021 at 1:08 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

ERICSSON dionica danas: ERIC-B, objavili zaradu

miriši mi na dobro izvješće Nokije

samo predosjećaj, ništa više

a izvješće je kao nešto bitno za short? :D :S

nije, ali je kumulativ :)

• accountant
    • January 29, 2021 at 1:02 PM

ERICSSON dionica danas: ERIC-B, objavili zaradu

miriši mi na dobro izvješće Nokije

samo predosjećaj, ništa više

• accountant
    • January 29, 2021 at 12:34 PM

AMC je dobra priča za AMC, ako se situacija s koronom smiri

realno, koja je razlika za (postojećeg) dioničara što su smanjili zaduženost izdavanjem novih dionica?

nikakva! društvo se riješilo gadne kamate i veći dio dobiti (kad je jednom bude, još uvijek gomilaju gubitke) ostati će u društvu ali je broj dionica i dioničara sve veći, pa se ta buduća zarada po dionici isto smanjuje

dakle, AMC samo dnevni trejd i to je to, preopasno za išta više

ne kužim ekipu koja na Twitteru zagovara hold? jel oni uopće razumiju što drže?

ili NAKD, trejdao sam i njega ali oni zatvaraju fizičke dućane i okreću se e-commerce segmentu u potpunosti, ali tek se okreću

BB i NOK već imaju iza sebe drugačiji i model poslovanja, i povijest poslovanja i turnarounda (Nokia je svojevremeno proizvodila wc papir!)

na softweru su malo veće marže a tržište je - svijet, tko god ima pristup internetu

Nokiji zadnja tri kvartala rastu prihodi i marža, dobar znak

kažem, 4.2. je novo izvješće... nije daleko

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • January 29, 2021 at 11:16 AM

GME mi je preozbiljno to sve, pitam se tko će tamo zadnji ugasiti svjetlo?

Možda Cathie iz ARK Investments ako su naklapanja točna

ali recimo NOK je vrlo zanimljiva, manja volatilnost nego GME, AMC ili BB

kasni koji mjesec u razvoju za BB, a možda i ne?

sljedeće Nokijino izvješće izlazi 4.2.

• accountant
    • January 29, 2021 at 11:12 AM

Trading212

očito je s RH gotovo!

(ne, nije Republika Hrvatska, mi smo stameni i ne mogu nam ni korona, ni potresi, ni lava, ni Godzilla ništa!)

• accountant
    • January 29, 2021 at 11:02 AM

ovaj TLRY isto nije normalno, već par dana otvara jako, između $20 i $21

pred zatvaranje kupiš po $18.xx

candy store

• accountant
    • January 29, 2021 at 10:56 AM

- NOK! NOK!

- Who is it?

- $NOK

;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• accountant
    • January 29, 2021 at 10:45 AM

BabaLuji

može pojašnjenje kolega?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • January 29, 2021 at 10:31 AM

svi izvještaji i obračanja Uprave su cum grano salis

i svi redom preoprezni u procjenama

a korona i recesija

pa kako bi izgledalo da nije tako?

ok shvaćam, postoji limit u kapacitetima ali ništa što takvi vlasnici kao što su ove talijanske 'njuške' ne mogu riješiti

dok se može kupiti na ovaj ili onaj način, čak ni krediti nisu problem: Lenac nije prezadužen a kolaterale i garancije mogu davati i kao grupa, možda neki SPV?

prostora Lenac hvalbogu ima dobar dio neiskorištenoga

dakle budućnost, iako mnogima tako ne izgleda, ovdje je izrazito svijetla!

evo druga blokada već u dva dana!

• accountant
    • January 29, 2021 at 10:21 AM

nema veze!

ovdje s 100.000 kn cijena ode 7-10% gore

zato kažem da mi je milja kuna

nema straha kad je ovo potcijenjeno do bola

ako ulažeš novac za mirovinu, što te briga kad ćeš izaći? to nije vremenski horizont u mjesecima nego godinama

ovdje se lijepo profilira priča

a korona još traje..

i recesija u brodara....

ajjjooooj

• accountant
    • January 29, 2021 at 10:10 AM
    Quote from Parica

Ja prodao ostatak😆😆😆😆😆😆

bolje uđi opet na vrijeme

prije nego se novi novčeki s OPTE i DLKV sliju ovdje

a svakako prije nego još tri broda pod US zastavama doplove na dokove i vezove Lenca

da mi je sad milja kuna

ogulio bih ask kao naranču

• accountant
    • January 29, 2021 at 9:38 AM
    Quote from delboy

danas glasanje ZA i PROVIV članstva u HGK

dali će ti paraziti i govna lopovska na čelu sa LUKOM BURILOVIĆEM naj većim govnetom i njegovom svitom opstati

naravno da hoće jer će IDS biti potplaćena manjina koja će i dalje reketarit oooooooooooogromnu većinu

jako mi je osobno žao radi tog što će ta govna lopovska opstati i dalje živjet kao paraziti i sticati enormno bogastva

naravno LOPOVLUKOM ne radom

nemojte tako kolega!

ipak njihov poduhvat ima i zakonsko uporište

znate, ruka na spolovilu nije nužno mobbing, imate presuda sudskih na tu temu

• accountant
    • January 29, 2021 at 9:21 AM
    Quote from Ivana7

- kod nas možete kupovati ali kad krene prodaja problemi.

- onda taj "šort" kod nas ga nema, ne možete se kladiti na pad, vani to radim, kladim se na rast ili pad, nemojte misliti da je to nešto gdje se laganini zgrće velika lova, puno toga se mora znati, a važan je i faktor sreće, evo ja dobijem na jednu kombinaciju glavi zgoditak jedne igrice HL, e da je to sada bio "eurojackpot" ali nije, ja sam skromna, dobro mi dođe i ta sića.

- i OPTE, ja sam to srušila, na vrhu, sa ne baš puno prodanih dionica, veći strah je izgleda izazvalo moje kucanje prodajnih naloga.

- još imam dosta te OPTE, s većim dijelom idem do kraja, ako ju još srušite krećem u kupnju.

- trenutno sam na kupnji 4 dionice, polako, akumulacija.

- i za kraj, ove godine mi je krenulo, napravila sam veliki plus cca 10%, OPTE, VLEN...

- dosta sam prodala ERNT, kapitalizirala zaradu od cca 50%.

Display More

odlično!

samo te molim nemoj dizat 'prvu deku' na vikendici ili ići u shopping u Milano i prodavati VLEN

dionice takvog tipa su obiteljsko srebro i donijet će finu zaradu imatelju

ovih 13-ak kuna danas su ništa

samo ova škvadra koja prodaje to ne kuži: prodaju pjenicu s vrha mlijeka a mogu dobiti sirutku, skutu, maslac, vrhnje za kavu i brie

• accountant
    • January 29, 2021 at 9:13 AM
    Quote from alias

I vidim da je interactive ipak jucer zabranio GME. valjda tek nakon sto sam ja kupio i prodao. jer dobio sam poruku da mi samo podizu margin kredit za tu dionicu. mozda je nekima zabranjeno, drugima ne. nemam pojma.

jesi bio u shortu na GME? možda je to razlika?

iako ako nema trgovanja onda nema uopće

ako je bio dostupan samo short, onda svi koji podižu class action protiv RH ili IB i sličnih imaju pravo

i treba, dok se ne raspitaš kod odvjetnika, čovjek ni ne zna kad ga tzv. pravne osobe preveslaju

------------------------------

inače zgodna je ta pravna osobnost društava, kod nas recimo još uvijek ne možeš bankrotirati kao fiz. osoba, ali kao pravna aaauuu mogućnosti: možeš umrijeti, možeš se spojiti s drugim entitetom, možeš biti preuzet, mogu ti bez problema promijeniti ime i ustrojbeni oblik (probaj kao fizička osoba, malo ipak traje, promjena imena a da ne kažem spola), možeš bankrotirati, mogu te likvidirati (ok, mogu i čovjeka haha)

ja sam se zaista bavio mišlju da bankrotiram ili vratim ključeve stana banci jer mi je rata švicarca narasla duplo ali sam skužio da niš' od toga: gone te nakraj svijeta, ne možeš normalno otvoriti račun jer ti sve blokiraju, svu imovinu... ma koma

ako niste znali, prve pravne osobe su vezane uz srednji vijek i osnivane su kraljevom poveljom, jedna među prvim poznatijima je East India Company: a History of Corporate Form, kasnije je ulogu kralja preuzeo parlament

iako je prvotna namjena takvih entiteta bila vezana uz izgradnju javnih strukturnih objekata, srednji vijek je prvi donio na scenu korporativni monopol

e da, monopol... i eto nas opet danas na tom pitanju

iako postoji pregršt zakona koji brane takvo interesno neprihvatljivu praksu ovih dana smo na primjeru trgovanja GME-om, NOK-ijom ili BB-om i sl. vidjeli kako to funkcionira: RHood financiraju hedge fondovi, pomažu mu u izlasku na burzu (IPO), pa su dečki smislili model kako da jednostavno zabrane trgovanje dionicama koje odgovaraju fondovima jer po nekom ključu ovi pazite prate social media activity i određuju na kojima se događaju sumnjive stvari

koji su to mediji i grupe? možda dark web? FB ili Twitter?

a zašto u isto vrijeme možeš prodati dionicu, ne i kupiti, to nisu objasnili.. time su direktno i nedvojbeno utjecali na cijenu jučer na SVIM spomenutim dionicama

navodno, navodno, danas skidaju zabranu, jel se boje tužbi?

mislim da su itekako osnovane i mogao bi RHood bit u problemu i prije listinga

i onda se zapitajte što su to učinili r/WSB ili drugi pojedinačni investitori nezakonito?

što je recimo radio Ackman iz Pershinga kroz veljaču i ožujak 2020. godine? Bill Ackman's Biggest Trade

kladio se na koronu da će baciti na koljena indekse, pa je kupio opcije na US obveznice (nazovimo to osiguranjem protiv požara)

i onda je krenuo po main stream medijima (dakle ne pričamo o bezazlenom twitanju) laprdati o tome (nazovimo to paljenjem šibice i doljevanjem benzina) Who's Profiting on Corona Virus (NY Times), te u isto vrijeme na dnu opet počeo kupovati dionice

zašto su neke stvari dozvoljene Ackmanu a nisu Stevenu iz Montane?

zašto ja koji sam kupio NOK po cca $5 nisam bio u mogućnosti iskoristiti moment tržišta (evidentno bi jučer NOK jurnula prema $7-$8) nego su hedge fondovi iskoristili pad cijene i zabili ju dolje, a na drugim dionicama je bila i gora situacija

srećom, neki analitičari daju TP za NOK od $9 pa recimo da neću izgubiti novac, uskoro ide mislim i lijepo izvješće, a ni ulog nije bio velik

zašto zaboga od vajkada postoji pop i puk?

škare i ovce za šišanje?

interesni bećari oko PVCM vs mali dioničari?

• accountant
    • January 28, 2021 at 3:02 PM
    Quote from emil
    Quote from accountant

baš lijepo, na WeBull-u i RH su ukinuli kupnju za GME, AMC i NOK, možda i još pokoju

i sad spirala prema dolje...

vidjet ćemo kad se otvore tržišta kakav je efekt

fakat _uze malog čovjeka, da ne vjeruješ a sve pod egidom zaštite malog ulagača

my ass

znaci sad ce malima onemogict da kupuju da bi oni mogli srusit cijenu i izvuc se iz svojih gubitaka?

il sam ja to sve pobrkao?

Display More

da emile, lako moguće

dirnuli su u osinje gnijezdo rekao bih, sad bi baš prometi mogli i iznenaditi

• accountant
    • January 28, 2021 at 2:32 PM

baš lijepo, na WeBull-u i RH su ukinuli kupnju za GME, AMC i NOK, možda i još pokoju

i sad spirala prema dolje...

vidjet ćemo kad se otvore tržišta kakav je efekt

fakat _uze malog čovjeka, da ne vjeruješ a sve pod egidom zaštite malog ulagača

my ass

pokušavam i dalje dokučiti razlog i svrhu toga?

izgubit će klijente, kao prvo

kao drugo, puuuno opasnije za male je bilo dozvoliti short selling i opcije

a to, koliko znam, nisu ukinuli

• accountant
    • January 28, 2021 at 2:18 PM
    Quote from LadyM

Evo procjene rasta S&P500 do kraja godine:

https://twitter.com/CNBCFastMoney/status/1354554671034195970/

LadyM, moram priznati da uživam u vašim linkovima i komentarima

često mi se ili ne da ili nisam inspiriran ili nemam vremena za potragu za ovakvim naslovima, a vi to fino skupite i podijelite s nama

keep up the good work

<3

• accountant
    • January 28, 2021 at 2:09 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Marielena

Viro izgledan kandidat kada to napucamo i PSN mora uspjeti. 😂

stvarno mi nije jasno što se neki od naših nemuštih brokera malo ne angažiraju oko ovoga svega skupa.

nije da bi im zarada bila loša.

ni ne znaš koliko si u pravu... iako ima više ironije u tvojem postu

kad su zadnji puta naše brokerske kuće uvele neku novinu, uslugu ili proizvod?

• makar jednostavnu app koju možeš skinuti sa Storea
    • kupovinu frakcija dionica
    • osvježavanje weba (ne samo kozmetički, već dodati alate za analizu izvještaja s usporednim pokazateljima), pa na Agramu obećavaju od prelaska na ovu zadnju verziju staviti pregled dobiti, TA grafove, vijesti i prometa koje su imali u starom web sučelju?!? wtf
    • uvesti malo dostupnije (jeftinije) financiranje s više opcija

ma oni kao da se boje napraviti išta što bi donijelo veće promete, nego sjedi i - plači!

naravno da bi pokoja od gore navedenih usluga trebala možda i pokoju zakonsku izmjenu

ali čini se da HANFA, burza i brokeri uopće ne komuniciraju, ukopali se u svoje rovove i čekaju da prođe rat!

a '91 (i '45. za one još malo starije) odaaaaavno gotove

kladim se da su rijetki od brokera išli dodaknuti makar njegovu njušku (Charging Bull)

u smislu vidjeti kako se to radi vani

• accountant
    • January 28, 2021 at 10:47 AM

kolo sreće se okreće ;)

poznati investitor koji se isto igra na GME

Reason our favourite stocks are down so much (even compared to the market as a whole) is because they’re likely to be hedge fund favourites and are being sold off to cover their short positions. This is a good sign, it means they are great companies and we are getting a discount on them thanks to big money falling apart.

What a wonderful win for the retail investors!

dakle ne zaboravit i druge dobre i kvalitetne dionice koje su jučer (a možda budu i danas) padale pod pritiskom prodaje (očito) fondova

ja osobno sam opet ušao u MU i VVPR, dokupio malo STPK

jučer se vozio na toboganu s NAKD (ulaz $0.4, izlaz prerani $0.8, jer je u tom trenu počeo padati, poslije sam se zabavljao drugim dionicama)

prenoćio u NOK, pa da vidimo što mala može :)

inače kako doskočiti problemu štekanja Trading212 platforme u otvaranju? ulogirajte se ranije, bar 15-ak minuta i zadajte nalog malo više iznad cijene koju vidite, ja sam tako jučer pazario NOK po $5 a kasnije sam pokušavao i nisam uspio više, dijelom jer je štekalo zadavanje naloga, dijelom jer se nisam mogao ulogirati

1. Privacy Policy
  2. Kontakt