evo nešto za dugoprugaše... naletio sam na to tražeći na Chartmill.com dionice sa najboljim TA (5 zelenih zvjezdica) i technical setup od barem 4
izbacilo je zanimljivo društvo: CNX Earnings & Results Q4/2020
prirodni plin, vlastiti pipeline, u narednih 6-7 godina namjera im je vratiti dioničarima godišnje $500M ili $3.0B ukupno u FCF-u (ili kroz smanjenje duga ili kroz stock buybacks), za ovu godinu su već ostvarili $356M slobodnog NT-a, a dogodine po planu $425M FCF-a
nakon kupovine vlastitih dionica u Q4/20 upravni odbor je odobrio dodatnih $150M za te svrhe (uk. dostupno $250M)
kažu gore u prezi i ovdje u transkriptu da se ne boje pada cijene plina jer je pad između ostalog uzrokovan i stalnim rezanjima troškova u sektoru, gdje su u velikoj prednosti pred konkurencijom
meni se sviđaju brojke i priča managementa, a evo kome se još sviđa (obratite pažnju da je objava rezultata bila 28.1. i što su ovi napravili sad u tjedan dana):
Quote2021-02-05 - BlackRock Inc. has filed an SC 13G/A form with the Securities and Exchange Commission (SEC) disclosing ownership of 25,986,110 shares of CNX Resources Corporation (US:CNX). This represents 11.6 percent ownership of the company. In their previous filing dated 2021-01-25, BlackRock Inc. had reported owning 4,491,811 shares, indicating an increase of 478.52 percent.
uz potporu društva na strani kupnje, a očito i fondova, te odličnog poslovanja uz oslobađanje enormnih iznosa slobodnog novca, mislim da je ovdje smjer jasan
ovo je na tragu gornjih postova o 'smaku svijeta' koji dolazi: u recesiji ili pandemiji, burze će padati ALI uvijek postoje društva kojima se vrijednost brže vrati na one razine koje odražavaju njihovo poslovanje, bez obzira na propadanja cijene uzrokovane okolnostima na koje ne možemo utjecati