Ja ti to gosn Flight govorim dobronamjerno i lijepo sam zamolio da mi se objasni zašto je RIVP dobro ulaganje u ovom trenutku?
i sam imam nekolicinu prostora u najmu i vidim kako korona kriza utječe na sve nas i ne mogu reći da je problem u najmoprimcima i nek' oni nađu pare jer ću ih eto izbaciti van i novog staviti unutra:
- krenuo sam sa smanjivanjem i/ili opraštanjem najamnine onima kojima je bilo najteže (nisu radili ili su radili u smanjenom obujmu)
- sad se javljaju i oni kojima ide dobro ali su eto čuli da smanjujem najam pa me i oni mole da im izađem ususret
- nekoliko poslovnih prostora u okolici već zjapi prazno i novi se prazne dok ovo pišem
- nitko od tih kojima se prazne prostori ne spuštaju cijenu najma i svi se prave blesavi - sve će to proći!
- troškovi održavanja rastu da nije normalno, osjeća se veliki pritisak na cijene jer svi sposobni su ili na održavanju potresom ugroženih zgrada ili su iselili u Irsku, pa do izražaja dolazi nevidljiva ruka tržišta i zakon ponude i potražnje
- alternative nema jer kog izbacim sada, ne mogu računati da ću imati novog najmoprimca u razumnom roku
dakle želje su jedno, realnost drugo
puste milijarde kuna fale u proračunu jer nema prometa, a ako fale u proračunu onda fale i u džepovima onih koji o tim prometima ovise: vlasnika kafića i frizeraja, trgovina ali i radnicima u njima
PS
dok sam ovo pisao, vidim da je netko napisao pad prihoda ARNT od 70%
pa tko normalan to može izdržati?
a geografski nisu izloženi samo RH