1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• accountant
    • May 22, 2021 at 9:37 AM

Ne znam ljudi... ali jel vi shvaćate uopće kakva je ovo država? Koliko smo slični jednoj Rusiji gdje mafija drži cijeli uvoz automobila, tržište nekretnina u Moskvi, trgovinu picekima i prascima itd.

Nema razlike jer se stalno ista ekipa vrti oko ovih firmi koje su za, kakti, otpis. Sjebi, podijeli, rasturi i onda dođe spasitelj.

Netko je prije spominjao u koje šatro privatizacije su bili uključeni ovi iz ENNAe, zaboravili ste Peveca gdje je neka ekipa političara i dobavljača iz OS kapitalom od (gle vraga Pave) nagazila male dioničare.

Ta grupa obilato financira donacijama i sponzorstvima HDZ. Kad se makne HDZ, financirat će koga bude trebalo.

I tako... društvo po društvo, spast će knjiga na par slova na ZSE. A vi pričate o oporavku trž. kapitala?!?

Ja sam nije tajna rasprodao sve osim VLEN, tamo je ekipa talijana, prirodnih vlasnika čiji je to core business. Ako izgubim pare, bit će to u fer utakmici na stranim tržištima.

Konsolidator nije prirodni vlasnik, to ste svi znali. Jbg.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • May 21, 2021 at 9:17 PM

e hebiga BSOD, ja propustim svu akciju

bio sam vani, bez dohvata računala :(

inače YALA se dalo i zaraditi u prvih sat vremena, ali za ovaj JZXN si zaista imao 'nos'

btw samo da napomenem investicijskoj zajednici da sam prešao na IB

ostavio nešto sredstava i na Trading212, za sitnije ribe

IB platforma je avion za Trading212 pa će mi trebati neko vrijeme da se ušemim, prvi dojam je stvarno dobar

i ako trejdate ta sitna provizija od $1 po transakciji i cca $10-$15 mjesečno za paket alata ne bi trebao biti problem

od drugog tjedna samo jako Andabak :P

Balan me uvjerio u pad

• accountant
    • May 21, 2021 at 12:53 PM
    Quote from BSOD

Danas ako tko hoće kakvu igranku, opet je popularan jedan super low floater, iliti JZXN.

...a tko ne voli previše ovakav graf, kakav ima JZXN, preporučam YALA

dobro poznat ticker koji je najavio program otkup dionica, nekih $150M

u PM je trenutno na nekih +11%

gledam dnevni graf i mislim da bi moglo potegnuti, količine su dobre

• Birtija

• accountant
    • May 20, 2021 at 10:07 PM

a legendarni Wall Street iz 1987.

Gordon Gekko kojeg je utjelovio Michael Douglas

doduše, nije o krizi riječ

• accountant
    • May 19, 2021 at 12:45 PM

meni je to malo mutno sve... zašto izlazi iz short pozicija ako se sve crveni?

to vezano na ovaj gornji graf? trenutni uzlet pa onda ponor (ono zeleno)?

• accountant
    • May 19, 2021 at 12:38 PM
    Quote from plavac

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ovako Balan vidi situaciju, i nakon ovoga potop

Znači tko može trgovati u premarketu sada se kupuje i popodne prodaje, bez premarketa je teško, ja večinu love radim izvan redovnog vremena, pogotovo biotech.

nisi ti plavac, ti si crnjak ^^

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • May 18, 2021 at 1:23 PM
    Quote from stariigrac

Navedite mi neki primjer da je netko u RH išao u zatvor za namještanje cijene i manipulaciju na tržištu.

Mora da je sve čisto na HR burzi kad još nema takvog.

točno, jer nedostavljanje LEI oznake nije kažnjivo djelo, samo propust

propust zbog kojeg se društvo nakon par opomena skine s burze, po mogućnosti da nitko ne zna

a onda kad jedan dan to bude objavljeno, čarapica je spremna (ne Zloćkina) i papirići po fer cijeni padaju s neba

to nije manipulacija

ali ako se postavim na bidu i asku, istovremeno, HANFA je spremna

znate kako se kod mene govori za nekog tko ukrade kad se pruži prilika? ili posudi pa zaboravi vratiti?

kažu 'snašao se' X/

• accountant
    • May 18, 2021 at 1:17 PM
    Quote from Orhideja74

Pozdrav,

juče dobio ovu analizu i moram reči, da za sad dobro služi.

Možda sam čak previše bojazliv jer sam propustio par tisuča eur preko noči.

Pa ako če komu dobro doči.

pozz

može, dodao bih i ovo

kao i ovo, znači do $6 samo up

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• accountant
    • May 18, 2021 at 12:03 PM
    Quote from zlocesti

Na burzi se uvijek može izgubiti novac. Čak i u rastećem tržištu.

Priča o malom ulagaču. Why You Win or Lose, Fred. C. Kelly

Evo kako se ponaša prosječan mali ulagač, na tržištu koje raste.

Kupuje vrlo malo i bojažljivo na niskim cijenama, ali kako cijena raste dobiva na samopouzdanju i kupuje sve više. Uzme mali profit, ali kako vidi da cijena još uvijek raste biva mu žao što je prodao i nadoknađuje prodano kupnjom po malo višoj cijeni. Ovoga je puta odlučan zaraditi više, ali čeka predugo i viđa da cijena pada.

Pad cijene mu se čini kao kupnja na popustu, pa kupuje sve više da popravi prosjek.

Cijena još uvijek pada, i naš se mali ulagač sada već jako prestraši, i prodaje sve na dnu, čak i za manje od onog po što je kupio.

Ovo sam prepisala iz knjige za naše mlade kolege. Pametni uče na tuđem iskustvu. Ne moraju na svom.

Kako kaže Crumarix, nema na forumu više čistih djevica. Svi smo ga već, i to više puta :S

Display More

jedan od najpoznatijih malih ulagača-gubitnika:

Among the many popular investment anecdotes, there is this one about how renowned scientist Isaac Newton lost a packet in the so-called "South Sea bubble" of 1720. To add insult to injury, Newton had initially made a profit on that stock by cashing out in time, before greed got the better of him.

nitko nije imun na to, ljudska psihologija

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • May 18, 2021 at 9:45 AM
    Quote from st-brajo

evo još malo odgovora na pitanje zašto slovenski ETF "razvaljuje" ovog "našeg"

https://www.seebiz.eu/trzista/sloven…nflacije/258082

15 min nakon otvaranja ZSE, promet na 10 dionica

d-e-s-e-t

;(

to treba zatvorit i ne osvrtati se više na to

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • May 18, 2021 at 9:41 AM
    Quote from MickeyM

Zasto nam neki svesrdno zele usaditi strah i zabrinutost za OPTE 5 do 12?

Stvarno mi nije jasno zasto onda cuce u kutu sa tim papirima i placu nad njima, bacajte od sebe sve sto ne valja!

ako znate što ste kupili i zašto držite, odakle onda strah?

meni se čini da nije problem u ovima što 'drukaju' prema dolje nego u vašem strahu

napravite realnu valuaciju koliko to vrijedi a prema nekim povijesnim, usporedivim transakcijama u branši

preko Ebitde, broja korisnika i sl.

onda oduzmite rizik ove slučajne države

i onda ste tu negdje 99% sigurni u to što držite i koliko to vrijedi

a koju će postići cijenu... to je uvijek drugi par rukava

IMHO

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • May 18, 2021 at 9:35 AM

Znate kako kaže Buffett, nema tu intrinzične vrijednosti ^^

i zaista, kako je naraslo tako može i sutra roknuti

tržišna kapitalizacija BTC-a je ogromna i mislim da današnji klinci koji 'ulažu' u kripto jer, eto ne kuže dionice, misle da su skužili ovo

ni ne znaju koliko su u krivu

daj bože da se varam

i ja sam posredno izložen kriptu, preko $SOS

ali oni imaju i neki svoj stari uhodani biznis, rudare BTC i ETH pa je rizik ipak disperziran

• accountant
    • May 18, 2021 at 8:19 AM
    Quote from st-brajo

evo, čovik je sve reka i nacrta

a Big Short Michael Burry se kladi na propad Tesle (vjerojatno time i Nasdaq-a i S&P-a, zbog njenog težinskog faktora).

počnite razmišljat o hedge-anju rizika i budite jako oprezni sa long pozicijama ili barem stavite stop loss-eve 🤷

zanimljivo... i jedan i drugi imaju aspergerov sindrom

aspergerov sindrom (wiki)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • May 17, 2021 at 10:27 AM

D_artagnan

ima nas koje ne mogu toliko malo platiti, koliko mi možemo malo raditi :D :D :D

• accountant
    • May 16, 2021 at 10:55 PM
    Quote from StatusQuo

Vidim ETH i BTC za vikend malo zaranjaju jel nam to rani idikator sta ocekivat od pocetka tjedna, jel tko pratio koliko se oni prate sa sentimentom burzi.

Oni prate jedino sentiment Elonove jezičine: Elon suggests Tesla is dumping Bitcoin

Možda početak kraja bulla na BTCu bar za neko vrijeme?

Onda je zbilja vrijeme za prave tech dionice i value investitore. Idemo iz rotacije u rotaciju, nikad dosadno

• accountant
    • May 16, 2021 at 7:19 PM

Koliko se sjećam, još je Bodalec iz Prljavog opjevao to ratovanje u jednom stihu... što se nas tiče :)

Od 1917. otprilike traju napori da se osnuje država Izrael na prostoru Palestine. UN je poslije priznao izraelcima državu, i od tada dolje je sranje

Zaista je teško razdvojiti ih. Još teže im je biti skupa. Vjerski, kulturološki, mentalitetom, radnom etikom i povijesno vrlo, vrlo dva različita naroda.

Dva svijeta u interesnim sferama. Tako da to neće imati utjecaja na burze, zašto bi?

Ovo s 2013. je zanimljiva paralela. Mislim da se Nasdaq lagano okreće prema gore. Iz tog sektora držim DOCU, DDOG, PYPL i INTU trenutno. Ali da, tjedno smo fino pali.

Ostavio sam naftaše, plin i bakar i čekam ponovni rast, mislim da to ni blizu nije iscrpljeno... Također i banke (moguć breakout na JPM, GS, a Citi i WFC držim da su podcijenjene najviše od svih velikih banaka)

• accountant
    • May 14, 2021 at 1:15 PM

...i još nešto, pročitati s razumijevanjem: ARRY (seekingalpha.com)

rizici postoje ali ovoliki pad od IPO je možda ipak prevelik s obzirom na okolnosti

osobito ako uprava uspije prevaliti ulaznu cijenu čelika i transporta na kupce, ili hedgirati rizik daljnjeg rasta cijene inputa

• accountant
    • May 14, 2021 at 12:41 PM

ekipa, nešto za long: David Einhorn 'buy Tech Resources'

članak je original na Bloombergu, al ga ja ne vidim nego ovako :(

dakle, buy the dip

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • May 14, 2021 at 11:00 AM
    Quote from NaBiduAsku

Ode Chia sa 1100 na 1700... neloše. Sad se iskorigirala ali zanimljivo...

Pa nemoj kupovat chiu u Bio&Bio, kupi u Sparu ;)

• KRAS (Kraš prehrambena industrija d.d.)

• accountant
    • May 13, 2021 at 2:40 PM
    Quote from harpun

Kako je ovo završilo

https://m.imdb.com/title/tt1596363/

U kojoj zemlji ovi žive

pa sad ću ti reći kako je završilo... jel se sjećaš, ako si malo postariji muškarac, kako je završio 'NAŠ' bailout bankarskog sektora? i čime se kasnije i Škegro hvalio, kako je spasio bankarski sustav jer da bismo ga prodali, prvo smo ga morali svi mi porezni obveznici dovesti u red

e pa sad ti vidi u kakvom su stanju te banke redom bile (PBZ, Riječka, ZABA...), s kavkim bilancama i kuhanim žabama, kad ih se moralo našim novcima, novcem poreznih obveznika, 'spašavati' da bi ih se prodalo?

meni ni dan-danas nije jasno zašto smo mi nešto sanirali, da bi prodali? to je kao da napraviš generalku na autu i onda ga prodaš, nema logike

u generalku auta ideš kad ga namjeravaš još jedno vrijeme voziti, dakle tim iskupljenjem je što-šta sakriveno i kasnije prodano uz sitnu zaradu (ako uopće)

HT na primjer? da bi ga prodali, zapakirali su u njega sve kablove u šahtovima koji u normalnim društvima nitko ne prodaje, pa danas imamo to što imamo da se HT zahebava s prodajom OPTE, jer mogu

s druge strane, ekipa iz Big Shorta... te banke su dobile ZAJMOVE koji su vrlo brzo vraćeni, dakle to US obveznike nije koštalo centa... ili imaš neke druge info?

vidim da spominješ i Bernieja Madoffa, pa kako je on to molim lijepo završio? čekalo ga je suđenje, vjerojatno doživotna, ali ga nije dočekao živ jer se ubio

Enronu je možda najsličniji Agrokor: krive poslovne procjene, zaduženja van svake pameti, SPV-evi, unakrsna jamstva

no Enron je po postojećem chapter 11 završio u stečaju

a NAŠI su prepisivali Parmalatov 'predstečajni' zakon, pa zaboravili uvrstiti neke stvari, a neke su dodali (famozna jamstva)

čak i u stečaju mali dioničar bi mogao računati na bar par kuna po dionici Leda i uz kasnije solidno poslovanje, izvući se za par godina možda i uz plus

umjesto toga, Ledo je otpisan i onda za par godina (ili koliko je već prošlo) prodan za silne milijune

to je ekipa mađioničara a ne savjetnika =O

1. Privacy Policy
  2. Kontakt