1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • July 11, 2021 at 10:07 AM

Na stranu OPTE. Zadnjih tjedana živo je samo na te dvije teme vezane uz Optimu.

Što je s drugim d.d.?

Nešto malo se piše na DDJH i DLKV a razlozi opet nisu zadovoljstvo dioničara, već sitni interesi krupnog kapitala.

Pitam se čemu uopće burza kod nas u RH? Da se mali 'obogate' trgovinom? Nije.

Da društva skupe dodatni kapital? Nije ni to.

Da država ubere silni porez od kapitalne dobiti od novaca koji se slijevaju s tekućih računa? Ha ha ha ahha

Da nove prilike, tipa Rimac, budu izlistane? Neće sigurno, bez brige.

Ili jel nekome jasan ulazak ZSE u vlasništvo LJSE? Što se time postiglo i možemo li mi danas trgovati na nekoj platformi i sa slovenskim dionicama? Ne možemo. Kakva je sinergija te akvizicije? To ni nijemci nisu znali što bi s tom 'lokalnom pečenjarom' pa su sretni uvalili nama.

Imamo li prava društva za analizu FI-jeva koja bi davala preporuke za kupnju i prodaju a ne samo sporadično i za par d.d. s burze? Nešto kao one-stop shop za gladne dioničare koji nemaju znanja da sami iskopaju informacije iz šturih, bezveznih, tipskih izvještaja (sjetite se samo LRH, uvijek je počinjalo izvješće s 'društvo ostvaruje primarne ciljeve...' Koji to klinac uopće znači?)

Jesu li god. skupštine kako Bakić kaže festivali dioničarstva? Gdje se slave uspjesi, poslovi, akvizicije? Gdje direktori veselo i spremno, s voljom odgovaraju na silna pitanja ushićenih dioničara? Nisu.

Ovo je fakat slučajna država. Sve je stihijski i ne planski, zaradit možeš slučajno i usput, namjerno - vrlo rijetko. Ma i Bakić je srećković okrenuo novac na KORF i RIVP prvo pogodivši megatrend u turizmu, a na skupštini dioničara mogle su se stvari i drugačije riješiti. Samo da su većinski odlučili biti siledžije kakvi su na većini drugih skupština.

Zaradili su torbari koji su 90-ih ili silom ili neukima uzimali dionice za siću, skupljali ih s oglasnika i tek kasnije, uspostavom trgovine, prodali.

Što nam je država starija a institucije zrelije, proporcionalno raste nezadovoljstvo. Korupciju nismo dokinuli, pravi kapitalizam čekamo, zdravstvo je na koljenima, lokalna uprava rascjepkana na sitne šerife, doprinose plaćamo iz i na plaće a samo od mirovine nitko ne živi i na pretrage uglavnom idemo i plaćamo ih privatno, dodatno. Kriminalci bježe slobodno u BiH a možda je tako i bolje jer i zatvori pucaju po šavovima.

Ni nakon više od godine dana nemamo smislenu i funkcionirajuću obnovu glavnog grada, eno Vanđelić ide u politiku jer ne može primati više plaću džabe jer je Plenkiju rekao NE! A otići ujutro na kavu u centar i da te ne pogodi komad cigle ili crijepa... Užas!

Dokle kumovi moji i rođaci i ostala svojto? Dokle?

Koliko vam treba da namirite gladna usta i uhljebite dječicu po zavodima, fakultetima i nadzornim odborima?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • July 10, 2021 at 9:35 AM

Sve što trebate naučiti iz ove priče je da se gleda isključivo poslovanje (rast prihoda, ulaganja u Capex, rast korisnika, inovacija proizvoda i usluga). Dobiveni EV/Ebitda se diže na neku multiplu. Također gledajući multiple sličnih transakcija u regiji očito ste svi zanemarili rizik zemlje, ja nemam drugo objašnjenje jer svako preuzimanje u ovoj slučajnoj državi, dogovornoj ekonomiji završava fijaskom.

Na LRH se raznim alternativnim valuacijama (zemljišta, nekretnine van i u uporabi...) došlo do nerealnih procjena. Ovdje su to neki pokušali s bazom korisnika kao da je baza korisnika 'cement' i kao da već sutra ne mogu sklopiti novi ugovor s ponuđačem bolje i kvalitetnije usluge. Ili s tezom da se dva do tri ponuđača tuku za OPTE, pa se prizivao scenarij KRAŠa.

Ovdje će vas cjenovno na kraju balade štititi prosjek trgovanja dakle po zakonu države. Apsurdistan!

Vidim da su neki od dioničara već prošli fazu šok i nevjerica, također i negiranje i već su na pogodbi: kuda će cijena u ponedjeljak na burzi? :/

Tko je koga nagovarao ovdje, ne znam. Ja sigurno nisam i zato sam često popio zabranu na forumu. Možda eto Admin može malo razmisliti koga će staviti pod lokot i tko daje ili ne daje doprinos temi.

Hvala svima i čitamo se na drugom topicu!

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • July 9, 2021 at 9:37 PM
    Quote from renchi

sada lijepo napustiti ZSE, novce iznjeti iz ove rupetine, a KK i AH, hm :)

veselim se napuštanju ove močvare :))

Znači neki su znali? Prije ostalih dioničara?

Fer utakmica nema što

Sad znate zašto sam svu lovu, osim Lenca, prebacio van ?(

• CORONA virus

• accountant
    • July 9, 2021 at 2:42 PM

tako je Zloćka!

u svemu ima najviše politike, najmanje struke

danas čitam članak s CNBC-a kako je u zemljama s najvećim rastom novooboljelih zadnjih tjedana, njih ukupno 6, stanovništvo pretežito procijepljeno kineskim cjepivima

osim UK, ona isto spada u 'najboljih šest'

kakvo je to pristrano novinarstvo? čemu to?

znači bilo je dobro kinesko kad ameri nisu mogli štancati dovoljno, a sad se ploča mijenja

• accountant
    • July 8, 2021 at 12:44 PM

alfa  Flight

whataboutism na djelu opet, trampovština

a što ću vam ja

izgleda je vama dosadno

ili ste nervozni?

nisam ja ništa novo iskopao sad, znam da su se svojevremeno spominjali korisnici, kao korisnička baza

a prihode, ebitdu i drugo... tko to jeoš gleda?

• accountant
    • July 8, 2021 at 12:17 PM
    Quote from Flight

Zašto bi izginuo?

Nisu se valucija ni okolnosti promijenile, promijenio se samo sentiment.

Ovdje ljudi previše gledaju što netko drugi radi, a premalo se bave ozbiljnom analitikom i vlastitim procjenama.

kako sad valuacija? pa šta se ne gleda samo broj korisnika?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • July 8, 2021 at 11:59 AM

što je ovo danas

SVE dionice (osim LEDS) koje imam na listama su crvene, neke i po par postotaka

pa ti noći u dionici :/

zato sam većinu vremena cash pa kad krene sve gore, gdje god da uskočiš, dobro je

npr. gledao sam APPS (Digital Turbine), analitičari se zaklinju u dionicu i kažu 'just buy the dips'

i tako ja mislio uzeti u prošli petak par desetaka komada, pa rekoh kad je tako jeftino (pala je tada s cca $79 na $69)

dobro da nisam jer je u ovih par dana zakucana na $64, danas nastavlja pad i već je na $62

inače je prosjek TP negdje na $106-$107 a ide čak i do $130

npr. danas od europskog trgovanja zanimljivo je na TMV (TeamViewer AG), mislim da ne treba posebno objašnjavati što je :)

pad samo danas 13% a zadnjih godinu dana se prepolovila

sad jel to ima veze s FED-ovim najavljenjim smanjenjem programa otkupa obveznica... tko će ga znati

al nije vrijeme za biti u dionicama

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • July 8, 2021 at 9:44 AM

kol. mitkko

jel se to BTC sprema na zaron ispod 30K?

• CORONA virus

• accountant
    • July 8, 2021 at 9:37 AM

Paulie

ako se pokaže da su najprocjepljenije zemlje (nacije) ujedno i najjače po broju novozaraženih u, kojem sad ono, trećem (?) valu

onda definitivno treba preispitati odluku cijepljenja

dakle ne samo cjepivo, ono jest kakvo jest, nego politiku cijepljenja

i eto nas opet, kako g. Lauc kaže, na političkim odlukama

• CORONA virus

• accountant
    • July 8, 2021 at 9:26 AM

opa, imunolog antivakser na HRT :)

imunolog, Dobro jutro, Hrvatska!

šalim se, nije antivakser, samo kaže da možda Pfizerovo cjepivo ne štiti 90% kako je 'reklamirano'

izgleda da će morati napraviti inačicu 2.0

Plenki, odrješi kesu!

• CORONA virus

• accountant
    • July 6, 2021 at 9:20 AM
    Quote from Ledica
    Quote from accountant

...što se toga tiče, najbolje bi bilo da ništa nisu dirali naši, nikakva povjerenstva i stožeri

nikakve posebne mjere i zatvaranja, sjetite se samo besmislenog čekanja u redovima pred trgovačkim centrima i šore za WC papir

račun Covid-19 je zasigurno prevelik, zaslugom svih vlada zajedno koje su pod egidom zaštite građana unazadile na tisuće i tisuće malih obrtnika, umjetnika, trgovaca... i opet jako malo su učinile, štiteći jedan manji broj bolesnika, da bi zaštitili možda i veći broj drugih koji boluju od srca, bubrega, karcinoma i drugih opakih bolesti koje traže brigu i njegu...

To je bila alternativa stožerima, povjerenstvima , zatvaranjima, maskama, distancama i raznim zabranama. Dozvoliti rad svima, obrtnicima, trgovcima, umjetnicima, djeca nek idu u škole i vrtiće, vježbači u teretane, a ostali na posao. Liječnici su trebali i dalje liječiti, a bolnice primati bolesnike koji boluju od svih drugih bolesti. Osim korone. Koja ometa normalan život. Pristup koronašima u bolnice i ambulante trebalo je zabraniti jer su ugušili zdravstveni sustav i uništili ekonomiju zbog šmrkavice.

vidim ironiju

pa da budem i ja malo ironičan: očekujem nakon ovog nogometnog Eura ozbiljni izboj delta soja u Mađarskoj jer je tamo stadion cijelo vrijeme bio pun do vrha, ljudi kihali i pljuvali jedni po drugima, proljevali pivo

s druge strane je Njemačka gdje se pazilo na distancu, stadion je primio valjda 1/4 ili manje gledatelja od kapaciteta i tamo će biti sve u najboljem redu

činjenica je da i dalje, nakon toliko mjeseci, jako malo znamo o tome a donosimo mjere kao da znamo sve

jel Merkelica pametnija od Orbana? nije, samo je opreznija

no Njemačko gospodarstvo si to može priuštiti, Mađarsko a kamoli naše više ne može!

• CORONA virus

• accountant
    • July 6, 2021 at 8:30 AM
    Quote from Sony

Svi govore o nekim nus pojavama koje se događaju ili ne događaju,pa svi mi imamo neke nus pojave ,netko od previše fizičkog rada ,netko zbog hrane ,netko zbog alkohola ,tako da je sve to normalno.Tko hoće neka se cijepi a tko neće pa dobije koronu i završi u bolnici,sve treba to onda platiti.

e tu sam te čekao :thumbup:

da netko spomene i (dosad) ispostavljeni račun

što se toga tiče, najbolje bi bilo da ništa nisu dirali naši, nikakva povjerenstva i stožeri

nikakve posebne mjere i zatvaranja, sjetite se samo besmislenog čekanja u redovima pred trgovačkim centrima i šore za WC papir

račun Covid-19 je zasigurno prevelik, zaslugom svih vlada zajedno koje su pod egidom zaštite građana unazadile na tisuće i tisuće malih obrtnika, umjetnika, trgovaca... i opet jako malo su učinile, štiteći jedan manji broj bolesnika, da bi zaštitili možda i veći broj drugih koji boluju od srca, bubrega, karcinoma i drugih opakih bolesti koje traže brigu i njegu

zato mi nemojte govoriti da sam bezosjećajan jer imam i sam takvog jednog u obitelji a kojemu je uskraćena pravovremena skrb dok je korona bila na vrhuncu: od dužih listi čekanja do beskrajnih procedura ulaska-izlaska iz bolnica

gledano u globalu, a vjerujem da će kasnija statistika to potvrditi, činjenje je ovdje donijelo više štete svima ostalima

naravno, onima koji su spasili najdraže, na respiratoru ili cijepljenjem, svaki račun je jednako visok jer je imao smisla

• CORONA virus

• accountant
    • July 5, 2021 at 7:33 PM
    Quote from goldfinger

Cjepivo je sigurno i tu nema spora.

Cjepiva su bila gotova nakon mjesec dana. Kako tako brzo?

Pa zato što postoje cjepiva protiv gripe, malo su modificirali, malo novija tehnologija, ništa pretjerano komplicirano.

Pitanje je koliko je potrebno da se svi cijepe, ali i logika je nestala od Veljače 2020.

A da malo proučiš koja se cjepiva rade po staroj metodi, a koja su nova mRNA cjepiva? Dakle nije isto. Ne kažem da se i na mRNA ne radi već neko vrijeme, dakle nije turbo novo, ali su drugačija.

Što se tiče vas koji kažete da je malo fatalnih nuspojava cjepiva, onom koga zakači njemu je to 1/1 dakle 100% mu zezne zdravlje.

I ne znam zašto su vam 'draži' oni koji obole s posljedicama od korone od onih koji obole od posljedica cjepiva? Prvi su po vama jadni građani koje smo zarazili valjda mi necijepljeni, a drugi su vam antivakseri ili kako ih sve pogrdno ne zovete?

Ja sam znao u šali reći da će necijepljeni biti građani drugog reda ali vidim po reakcijama ovdje i po tome što Vlada sprema da se ne moram šaliti, da je to zbilja.

Ja vas fakat ne razumijem da temeljne slobode ne uzimate za ozbiljno, nego valjda zazivate opet dekrete i partiju, jednoumlje?

• CORONA virus

• accountant
    • July 2, 2021 at 10:26 PM
    Quote from Sokolic

U plemenitom nastojanju da ne budete izmanipulirani, u uzvišenoj namjeri da imate svoju slobodu, što je super i poželjno, samo pazite da ne izgubite razbor i zdravu logiku

Ajde ne trabunjaj. Imao sam koronu. Prebolio. Lakše nego gripu. Bilo mi je kao lakša viroza. A skužio sam tek po gubitku mirisa da bi mogla biti korona.

Vježbam, pazim što jedem, pješačim do posla i natrag. Vikendom okrenem par km na bajku. Perem ruke nakon wc-a i kad stignem. Higijena buraz.

Svi drugi koje znam, a koji su imali problema, su bili pretili, žderali bureke, neaktivni. Plus neki uredski posao. Ili starci.

Ma sad ćeš reći da i sportaši umiru. Istina, bilo je slučajeva. Ali eto i onaj Šved se srušio na terenu na Euru. Pa pošto je bilo na telki i u prime time terminu svi su vidjeli i pričali o tome.

Tako je i s koronom: ni gripa, ni srčani bolesnici ni onkološki više nisu zanimljivi medijima. Ne nose klikove. Nisu in.

Lockdown je kontraproduktivan. Neefikasan. Dokazano neučinkovit.

Cijepiti se treba - tko želi. Prisila je neustavna.

A na šrot hranu punu šećera i ugljikohidrata, soda sokove uvesti porez kao i na cigarete.

• accountant
    • July 2, 2021 at 3:56 PM
    Quote from accountant

DIDI si pogledajte

bit će, rekao bih, i za short i za to the moon

kupljen po $14.80

prodano po $15.81

Quote from plavac

ITRM - 40%, kupio prvu tisuću na 1,37$, iskrsnu problem sa FDA ali krajem srpnja bi trebalo biti odobrenje, problem se stigne riješiti

dobar posao!

• accountant
    • July 2, 2021 at 3:09 PM

plavac

jesi li možda gledao PIRS? kako ti se čini?

neobična pharma dionica

po onom što sam čitao, imaju velik potencijal u smislu tantijema i licencija

dobili su $17M grant bavarske vlade za razvoj lijeka protiv post-kovid plućne embolije

to mi se čini da imaju povjerenje ovi bavarci, znaju napravit dobar auto ali ovo im fali :)

plus dnevni graf izgleda lijepo

• accountant
    • July 2, 2021 at 2:41 PM

DIDI si pogledajte

bit će, rekao bih, i za short i za to the moon

• CORONA virus

• accountant
    • July 2, 2021 at 11:08 AM

činjenica je da su zemlje sa strogim lockdownom ili one bez njega znale imati, sasvim nevezano za to, slučajeve izboja ili smirivanja brojeva zaraženih

cjepivo štiti, ali ne sto posto (dakle zaraziti se možeš, simptomi i posljedice su navodno blaže)

cijepljen može dalje zaraziti druge, a to mi je najbolje od svega

i tako... sezona će opet patiti, zemlje u okruženju će nam onemogućivati dolazak njihovih državljanja

negdje sam u bespućima interneta naišao na tvrdnju da su ovi koji sjede u EU komisiji sve kćeri i sinovi bivših socijalista i komunista

a takvi su usavršili protekcionizam i samoupravljanje

npr. da bi četveročlana obitelj iz Londona došla kod nas na more:

• treba im PCR test za potrebe RH
    • po povratku, moraju u 14-dnevnu karantenu s još dva testa, na ulasku u zemlju i izlasku iz karantene
    • svaki test ih košta preko 100 GBP, pa sad računajte 4 člana puta 3 testiranja
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • July 2, 2021 at 9:52 AM

opet Dolac ima bolje otvaranje od ZSE

ma koji Dolac, Vincek sam šiša burzu

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • July 2, 2021 at 9:31 AM
    Quote from Marielena

Inace ne pratim vijesti o koroni uopce, ali sada sam se prisilila. Izgleda da su Capak i Markoticka danas rekli da se delta soj brzo siri, a da ga ljudi ne primjecuju jer ima simptome prehlade i da bi sezona ove godine mogla rano zavrsiti. O Boze svasta.

Netko je ocito ponukan ovakvim vijestima jutros prodavao po kupnji.

ni ja ne gledam vijesti... jer su stvarno to rekli? da ima simptome prehlade?

znači sad ćemo bježati od onih koji brišu nos ili se nakašlju?

jbte kud ide ovaj svijet!

dobro da sam počet day trejdat

znač zipa sad ovo: korone se bojimo i pušemo 'na hladno' i percipiramo već da će sezona biti kraća

a Bandić & co vladaju i kradu Zagrebom šest mandata i tome nismo mogli stati na kraj, nego tek posthumno

pa to je kao dodjela posthumne nagrade, ono: hvala na radu i doprinosu!

slučajna država! pravo ima Milanović

1. Privacy Policy
  2. Kontakt