1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • August 18, 2021 at 9:09 AM

ajmo tehničari, mala vježbica iz TA pa da vidimo koliko je istinita tvrdnja koja ide otprilike ovako: every gap must be filled

ima i onih koji tvrde da to ne vrijedi za down gap već samo za nagli rast cijene?

uglavnom povijesna distribucija govori da je na primjeru recimo 30DJI ili Nasdaq100 ta izjava u preko 90% slučajeva točna!

pa da vidimo ove recentne primjere dionica kod kojih imamo gap down što će se dogoditi u narednim tjednima:

WISH ili

PSFE

ograda: možda nisam najbolje povukao linije ali tu je to negdje, linije potpore su malo ispod jučerašnje zaključne cijene, RSI dosta nisko na 30-40

oštra reakcija dakle gap se može javiti zbog dobrog/lošeg izvješća, neočekivanih promjena/stresova kao što je promjena člana uprave ili CEO i sl.

također nije isto imaju li dionice poput ove dvije velik short interest ili ne, da li su miljenice WSB zajednice i sl.

puno je tu pitanja ali recimo da sam ih odabrao jer imaju dobru likvidnost pa bi se gap trebao popuniti... ili ne bi?

i da, obje dionice su podbacile u očekivanjima analitičara, WISH više, dok PSFE čak ne bih uopće gledao kao loše izvješće

suprotan primjer, koji je dobrim dijelom odrađen, je FUBO

dobro izvješće, gap up, i onda 'cijeđenje' do razina gdje je bila prije toga i provozan gap već nakon tri dana

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • August 18, 2021 at 8:08 AM
    Quote from Marius

Danas manjak drhtavih ručica :)

a čemu se vi tu, kolega, nadate?

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • August 17, 2021 at 11:15 AM

46,500 key level for support

tako kažu... a vrtimo se tu negdje malo gore, malo dolje

na capakovštini: naredna dva tjedna su ključna

• accountant
    • August 16, 2021 at 9:41 AM

ja bih kao ideju za swing razmotrio COIN

izvrstan kvartal, prebacili očekivanja analitičara i to jako

bio se probio skoro do $300 na krilima izvješća i onda u par dana korigirao na $265-$255

kako raste BTC ne bi me čudilo da u roku tjedan-dva COIN ponovno testira $300

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• accountant
    • August 16, 2021 at 9:32 AM

ima li netko od vas kolega ideju jel ovaj 'povratak' BTCa dulje naravi?

vidim da je preko vikenda još malo dodao momentuma: nakon onog propada do $44k u četvrtak već je dva puta lizao $48k

ako to probije ide se prema $50k?

rast traje već mjesec dana i po grafu reklo bi se da ide dalje (više)

ne trgujem direktno BTC ili ETH nego posredno, preko COIN, SOS ili BTBT i sl.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• accountant
    • August 14, 2021 at 11:51 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from fond300

Obala ostala narandasta🍻🍻🍻

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/si…n-free-movement

Zapravo kad gledas vecina gostiju kod nas je dolazila gdje je zeleno zato smo dobro i prosli, ali sad nas stisce s ove juzne strane valjda je pitanje vremena

Super mi je ova politička karta.

Švica je i ovdje nesvrstana. I GB koja je u međuvremenu ispala iz naručja.

I vi svi pratite te debilane europskih komesara?

Što sad znači ulazak kod nas iz Švice tj. povratak tamo od nas? Tko to prati i kako se to vodi na 'epidemiološkoj karti'?

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• accountant
    • August 11, 2021 at 2:49 PM

kol. Jure je otišao tj. gleda preddefinirane liste dionica

to čak nije ni filter lista, po nekom kriteriju, već lista odabranih dionica po npr. većem relativnom prometu, isplatama dividendi, najpopularnije u zajednici i sl.

koristite onu lupicu, povećalo

možete pretražiti po tickeru ili punom/dijelu naziva

uglavnom ja se još igram paralelno na IBKR i Tradingu i još nisam našao dionicu koji prvi ima a drugi ne

s ETF-ovima priznajem ne trgujem puno ali znam da ima na Tradingu, čak ima i onih short ETF-ova, zatim onih s polugom (nrp. 3x TSLA)

• CORONA virus

• accountant
    • August 11, 2021 at 9:31 AM

Pa dovoljno vam je pogledati zadnjih dana cijene PFE, BNTX, MRNA, VXRT, NVAX itd.

Otišle u nebo.

Do jučer je Moderna bio samo perspektivni istraživački centar bez prihoda, a BionTech oveći labos. Preko noći broje prihode u milijardama USD i ne misle stati bar još godinu-dvije.

Što se tiče gornjeg istraživanja, najviše na tom imunitetu krda su inzistirali Bakić i Lauc. No, da je bolje jest, eto more i plaže pune turista kao i naslovnice a ni 'k' o koroni.

Po nekoj teoriji, virus se širi kad ima na koga i po mogućnosti slabijeg imuniteta. Ako je delta 'najbolje' što ovaj virus može, dobro smo prošli

• accountant
    • August 10, 2021 at 11:36 AM
    Quote from baggio89

+ spce 33.85

- spce 35.50

Jesi gledao ASTR? Slična igra kao SPCE, dosta je bila pala i sad se oporavlja, bio sam ju spominjao prošli tjedan

Evo prekonoćno je još nekih 15% dobila

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• accountant
    • August 10, 2021 at 8:57 AM

Juraj, da bi fondovi, pa i oni mirovinski, mogli ulagati treba dovoljno dobrih kako kažu investabilnih dionica. Njih je na ZSE sve manje jer:

• Brokeri ne nude nove proizvode i usluge,
    • ZSE je sve siromašnija po pitanju kako novih izdanja tako i po opstanku starih papira,
    • RH je neopravdano, glupo i 'rasistički' uvela porez na kapitalnu dobit jer je eto trgovanje na kraći rok špekulacija?!, dok cigle i mort to nisu i to se uglavnom ne oporezuje kako treba,
    • Zaštite manjinskih ulagača od samovolje i 'silovanja' većinskih nema, nepostojeće (samo se sjetite na kojim sve papirima je i država izgubila novac, pa mirovinci, HBOR, fondovi...),
    • Porezno-pravni okvir je traljav a rizik RH kao države je i dalje postojeći bez obzira na pristupanje EU i skoro uvođenje eura (slučaj Franak, trajanje i broj parnica tu smo među zadnjima u EU)

I onda imate situaciju da je i ovih 5% za II stup MO previše jer MF-ovi ne znaju gdje parkirati novac, em ih i zakon dodatno ograničava, a sve je zamišljeno (reforma!) kao poguranac tržištu kapitala preko naših uplata, te svakih par godina dizanje stope i manju ovisnost građana o prvom stupu. Osim uspješnog kupovanja rizične države putem enormnih iznosa RH obveznica, svi drugi ciljevi mirovinske reforme ostali su mrtvo slovo na papiru.

Političke elite jednostavno ne mogu promišljati, činiti i djelovati van 4-god. mandata i ne zna se tko to može donijeti dugoročnu strategiju razvoja ove mlade države. Zato imamo prostituciju političkog poziva od mandata do mandata, iscrpljivanje budžeta i korupcijske afere...

Slučajna država s neučinkovitim aparatom gdje neefikasno sudstvo drži ljestve 'poduzetnicima' koji gledaju samo, ako hoćete, tok novca i kako dio tog toka skrenuti u vlastite džepove.

Ebitda, dobit, konkurentnost, održivost, ravnopravnost spolova... su floskule za tamo neke seminare u Opatiji i Dubrovniku.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • August 10, 2021 at 8:22 AM
    Quote from diokidina

Ne znam, niti me ne interesira tko prodaje vece kolicine dionice Vlena.

Ali mogu jedino konstantirati da je teski amater.

A zašto? Kad ne znamo koji je njegov motiv

Recimo možda kupi Modernu ili Biontech, to se čini bolje ulaganje na kraći rok pa se opet vrati ovdje

Ja sam više nego zaglavio s ovim svojim paketom ovdje ali si mislim budu talijanski vlasnici već smislili nešto...

Odgoda doka zbog cijene sirovine me baš ono rastužila, situacija je koma i otud poslovično pesimistični ton iz izvješća, imputi rastu a ne možeš to nadoknaditi većom maržom. Sad mi je jasno da i ovi kapaciteti su i više nego dovoljni jer su odlučili ne raditi gubitak na poslovima.

Svi se ovdje nadamo zaokretu ali on ne ovisi samo o Lencu pa ne čudi da neki traže druge prilike.

• Što smo danas tržili

• accountant
    • August 9, 2021 at 9:01 PM
    Quote from Marielena
    Quote from zlocesti

404 kn

Kad Grof nema, grof nije cicija :S

I ja cekala na 404😅

Vi me kolegice nadbidavate😅

Informatičari će znati što je 404 error

Numerologija i tak

• CORONA virus

• accountant
    • August 9, 2021 at 5:26 PM

danas lijepo rastu sve dionice 'vezane' uz cjepivo: NVAX, MRNA, BNTX, VXRT i dr.

svi preko 10-12%

• Turističke dionice i perspektive

• accountant
    • August 8, 2021 at 9:30 AM
    Quote from ZSEZSE

Problem je sto taj blesavi turizam utjece na hrpu drugih stvari.Svi bi "radili "dva mjeseca,a ostatak godine hladenje.APN i dalmosi s lovom su napumpali cijenu stanova u ZG do sumanutih cifri.Zalosno je da mi kroz taj turizam jako slabo plasiramo svoje proizvode!S jedne strane ja subvencioniram autocestu i Jadroliniju da bi njima turisti dolazili,a s druge strane oni pumpaju cijene jer imaju keša.Pa tko tu koga?

Nisu krivi ni dalmatinci ni zagorci. Tako je i u VG skočila cijena i najma i stanova za kupnju netom prije nego što je HEP otvorio sortirnicu.

Kriva je ova slučajna država koja nije uvela porez na nekretnine. Zašto nije? Više je razloga.

Kao prvo, to je prihod lokalne samouprave, logično, one na kojoj se nalaze te nekretnine pa se državi ne žuri

Drugo, ako se taj porez uvede, onda moraš neke druge stvari ukinuti (oni samodoprinosi za priključak, komunalni i vodni), a možda neke i smanjiti, čak i smanjenje PDVa onda treba razmotriti

Ovako stalno imaš višak nekretnina koje se ne koriste jer nema poreza da to regulira, prazna kuća najbrže propada a i cijene najma ne mogu dolje jer je potražnja veća od ponude.

Čak se i onima s jednodnevnim najmom išlo niz dlaku pa su uveli paušal kojim nit je država sita nit su ti stanovi isplativi jer su iznajmljeni mali dio dana u godini

Nikako da se odlučimo želimo li mi kapitalizam ili samo novac, kapital? No jedno bez drugog ne ide. A država svojim nepromišljenim zakonskim rješenjima samo dodatno uvodi nered na tržište.

Kao npr. i s porezom na kapitalnu dobit: nikakvog zdravorazumskog razloga za uvođenje nije bilo.

• accountant
    • August 5, 2021 at 5:02 PM

Danas su častili ZY i ASTR, u prosjeku 15% na ulog

Prva nemam pojma što je, a Astra putuje u svemir krajem kolovoza, potpisali ugovor s US administracijom

Da se ima za počastiti se na GO 8o

Par puta su ti tickeri bljesnuli na Stockbeep.com, pogledao graf, na ZY ušao prvog na feeling, a za Astru sam ipak pročitao vijesti

• CORONA virus

• accountant
    • July 31, 2021 at 8:09 AM

Je li Švedska cijelo vrijeme bila u pravu (Index.hr)

Lockdown ne može funkcionirati u demokratskim zemljama, odnosno, u najboljem slučaju, može se uvesti kao jednokratna i kratkotrajna mjera, poput jednog metka koji treba ispaliti u pravom trenutku. Ne postoji znanstvena podloga za većinu epidemioloških mjera koje se uvode širom Europe. Stopa smrtnosti od covida-19 u cijeloj Europi za godinu dana bit će otprilike ista, razlike će biti najviše 20-ak posto", hladnokrvno je ispalio Giesecke.

Pritom su imali treći najmanji pad BDPa u EU, pustili ljude da žive a cijepljenje i dalje nije obvezno, ni za koga. No zbog takvog postupanja građani i građanke vjeruju vlastima i danas imaju izuzetno dobru procijepljenost.

A zamislite kako su ih u prvim tjednima prozivali da eksperimentiraju?

Jedini koji to rade su u EU komisiji koji su smislili cijeli ovaj kraval s obojenim zonama, planska ekonomija na djelu, ne bi bolje ni komunisti djelovali.

A o zabrani rada kod nas, nedostupnosti zdr. usluga drugim oboljelim skupinama (o čemu je i Lauc progovorio), o šteti za proračun i novom zaduživanju, o mogućim sudskim tužbama... Drugom prilikom, bit će vremena.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • July 31, 2021 at 7:44 AM

Kolega alfa, dajte malo logike upotrijebite

Zaista zaključujete da nitko od investitora, malih ili institucionalnih, ne zna čitati što piše u kupoprodajnom ugovoru za OPTE? I cijena ne bi na burzi konvergirala prema toj koju ste naveli? Minus par postotaka zbog čekanja da se transakcija i isplata provede?

Zbilja neki nikako da prožvaču tu prodaju i krenu dalje. Na ljestvici tugovanja još uvijek ste na poricanju?

• accountant
    • July 29, 2021 at 12:34 PM

evo sad na DIDI-ju objavili demanti da idu privat

koji šou!

^^

• accountant
    • July 29, 2021 at 12:25 PM

na kinezima još danas rast, dijelom i zbog vijesti da je kineska centralna banka ubacila kratkoročnu likvidnost na tržište

da smiri burze

• accountant
    • July 29, 2021 at 12:01 PM

evo što se događa kad se 'partija' i politika umiješaju u business: DIDI considering going private to compensate investors (WSJ)

ni krivi ni dužni, kompanija i vodstvo dovedeni pred zid: suočiti se s ogromnim i iscrpljujućim parnicama za naknadu štete

ili presječi u startu i na ovaj način obeštetiti ulagače

daleko je ovo od gotovog i sigurnog ali očito razmišljaju o tome

moramo mi još puno učiti o pravu, financijama... kod nas se ulagači uglavnom ne obeštećuju, upravo suprotno

1. Privacy Policy
  2. Kontakt