To su futuresi, a ne vozarine.
Posts by stipe_Cro
-
-
https://seebiz.eu/banke/primorac…-bankama/295398
Prilično bitna vijest za razmotriti prije daljnjeg trgovanja.
U članku nigdje ne piše da neće biti poreza.
-
Zašto tankeri danas padaju?
-
Kako je to najava kad ima više rezervi nego prošle godine?
-
Evo replicirao tvoje: ulaz sa 75 % količine na 13, a 25 % na 13,25.
Izlaz 90 % na 13,5, 10 % na 13,35.
Sve skupa 2132 komada. Nije loše za 2 sata posla.
Ja sam otkrio sve brojke
-
Pa spomenuo si sve potrebne brojke
-
Evo ukratko o STNG 2q
- zarada podbacila, očekivalo se 2.77-2.92$ adjusted net income, ispalo je 2.40.
- masovno otkupljuju dionice, 8.6 milijuna dionica otkupljeno od početka godine za 421 milijun dolara (Repurchased 12.5 million of its common shares for $582.4 million since July 2022)
- strategija je ista: dokle god je NAV na 70% i niže, otkupljivat će dionice i davat isimboličnu dividendu, kvartalno 0,25$.
- neće kupovati nove brodove
- budućnost product tankera je odlična
Tko je očekivao toliko?
Konsenzus na Nasdaqu bio je 2.38
Zašto onda ne pada, nego raste, unatoč značajnom padu cijene nafte?
-
Ti jeftini rezervirani su godinu dana unaprijed. Znam iz iskustva. Rezerviraju ih stari gosti koji dolaze desetljećima.
Zato običnom srmtniku takve cijene nisu dostupne.
-
Kako onda indeks nije rastao?
-
ali zato elektrana 5kw+, e to je prava stvar i još u kombinaciji sa dizalicom topine za podno grijanje apsolutna win-win kombinacija i za sve koji se zanimaju, natječaj za potporu bi trebao biti raspisan u 9 mj. i sad je krajnje vrijeme da se pristupi ishođenju dokumentacije jer koliko se čuje, potpora neće ići po predračunu nego po računu, dakle po izgrađenoj elektrani.
Odakle ova informacija?
Dosad je uvijek račun morao biti nakon objave natječaja.
je, ima još novina ali ova odredba je najvažnija za sustav samopskrbe:
Ovim se Zakonom propisuje da će korisnik postrojenja za
samoopskrbu ostati u sustavu samoopskrbe i u uvjetima u kojima je proizveo više električne
energije na godišnjoj razini od potrošene, ali mu se višak proizvedene električne energije na
godišnjoj razini obračunava na način na koji se plati višak proizvedene električne energije
sukladno pravilima tržišta električne energije, općim propisima računovodstva za proizvedenu
i isporučenu energiju u elektroenergetski sustav, te sukladno ugovoru s opskrbljivačem. Time
se otklanja nepredvidivost koju je imao korisnik postrojenja za samoopskrbu u smislu
obveznog prelaska u kategoriju vlastite potrošnje.
U slobodnom prijevodu, dobit ćeš upola manju cijenu od cijene preuzimanja?
-
ako je dobro njima, valjda bude i meni
Da mi je dolar za svaki put kad sam to pomislio
-
cinjenica je da su kolone sve vece i sve duze prema moru a kakve ce bit priblizavanjem 1.8 mozemo samo zamisliti.
Al to je samo zahvaljujući Schengenu.
-
Meni je jedino objašnjenje da su u vilama i hotelskim naseljima gdje ih ionako ne vidiš.
Apartmani podbacili. -
Piše li možda da će poništavati dionice?
-
Napiši mu u komentaru na linkedinu
-
Plinari mi mogli uskoro poletiti jako visoko.
nadam se da ce opet bit topla zima
Netherlands to permanently shut down Groningen field
kažu to je najveće plinsko polje u EU
i ja se nadam toploj zimi!
Groningen već odavno radi smanjenim, skoro pa beznačajnim kapacitetom.
-
Od rasprodaje kripta?
-
Sigurno nije prosjek kroz godinu jer bi to bila teža katastrofa.
-
Nije mi jasno kad Powell kaže da do spuštanja može potrajati par godina.
Je li uračunao tu prošlo i ovu godinu ili tek sljedeća godina bude prva od "couple of years"?
-
Federal Reserve policymakers left the central bank’s benchmark interest rate unchanged despite inflation that has run above its target for over two years, saying the pause would allow it to gauge the effects of earlier hikes on the economy.
Gotovo je...
Lako za amere, europa će to malo teže riješiti. Oni imaju Pavela, mi Legarde -.-'
Gotovo?
Target je 5,5-,5,6 %