Je, na 1000 će cijena.
P/E kod banaka nije toliko bitan kao P/B.
P/E će se vrlo brzo promijeniti kad kamatne stope okrenu smjer.
Je, na 1000 će cijena.
P/E kod banaka nije toliko bitan kao P/B.
P/E će se vrlo brzo promijeniti kad kamatne stope okrenu smjer.
Kod njih me brine me ogromni plan remonata, dokovanja čega li sve ne za 2024.
Zna netko nešto o tome?
Lukavi su. Prerano je za skupljanje malih. Strahovlada
+ATPL od prije par dana 392 komada
Ovo prvo, čini se
Tak je. Sad ćemo to vidjeti na ATPL gdje onda ATPL i zaslužuje da ga se preuzme kad se dioničari rješavaju svojih komada po cijeni manjoj od dokapa. Zato jer se boje TNPL-a.
A čega se točno boje, istiskivanja sigurno ne jer će ono morati ići po više od 53,5, a vjerojatno i puno više.
Ja se isto mislim. Ali takva je sudbina tržišta koje nema života, ne vrednuje firme fer i normalno da će doći kupci koji nešto love ipak imaju i jeftino pokupiti sve što vrijedi. Žalosno, ali tu smo di jesmo.
Pomalo, gablec, sunce piči...
A promjena na vidiku...
A tko bi stajao, Rusi?
Stoji Tankerska. Znaš ono kad si toliko bogat da osnuješ zakladu?
Ja ću im prodat i ako su fulali samo drugu brojku
Pa hoću reći da im ne mogu uvesti duple sankcije. Naravno da ima zemalja koje se ne obaziru na te sankcije (uz to potencijalno progledavanje kroz prste) pa imaš rast proizvodnje.
Sve je moguće, ali sumnja da će se ići na neku eskaplaciju. Izraelci ovo riješe lokalno kao što su i do sada.
Iran i Amerika su samo potencijalni.
I ostat će na tome. Iran je pod sankcijama koliko ja znam.
Ovo nije nikakav novi rat i neće apsolutno ništa promijeniti.
Ajmo vidjeti
Pa ne može svaka glupost biti bullish za naftu.
Izrael i Palestina u vječitom su ratu. Beznačajni u proizvodnji nafte. Kako vidimo kratkoročno imamo rast, dugoročno bi utjecaj trebao biti beznačajan.
Nego, koliko nafte ovi jadnici u Gazi izvade godišnje? Zna li netko?
Koliko će ovi oko tih jadnika izvaditi nafte ako im rakete lete iznad glava. Ko će uopće raditi na brodovima koji plove kroz zaraćeno područje. Mislim da nisi svjestan koliko malo fali da cijeli Bliski istok eksplodira
A di lete te rakete osim jadnog Libanona i po Izraelu di sad sve Iron Dome rješava. Element iznenađenja prošao...
Normalno da malo fali kad su puni nafte
Valjda će netko i voziti kao i do sada. Nu kako dionice tankeraša rastu
Nego, koliko nafte ovi jadnici u Gazi izvade godišnje? Zna li netko?
Da, ali kupnjom novih brodova starost flote ATPL pada, a kupnjom slično stare ili ipak malo starije flote ne postižu ciljeve iz prospekta.
Ne kažem da ne trebaju kupiti JDPL, ali čini se da neće.
Ma piše to i u prospektu, ali kupnjom JDPL-a ne dobivaju mlađu flotu.
Kolika je starost JDPL-ove flote s novim LPG-ovima?
Samo što po prospektu pomlađuju flotu, a ne kupuju stare JDPL-ove krame
Bounce od jučer
Pazi dolazi loši 3Q.
Inače na drugim dionicama kupuje budućnost, a sada prošlost
Kupuje se i jedno i drugo, svak zna da je Q3 bio los. Ako bude loš iznad ocekivanja na zdravom trzisti cijena jos padne, isto vridi i za suprotno pa poraste iako je izrazen gubitak, ali manji od ocekivanog. Vozarine su jedno vrijeme bile oko 7,5 k a na kraju kvartala 14 k. Ali Reagiraju sa odmakom.
Ovo je bio moj komentar na Juniusov post. Zaboravio quote.