Šteta što sam zapeo u ZIM-u
Posts by stipe_Cro
-
-
A što su onda LR tankeri ako clean idu samo do 60k?
-
MR su od 20 000 do 55 000 DWT.
VERIGE ima 30 000.
Možda nije sto posto točno, nisam detaljno istraživao
-
Spada u MR, i to jedne od manjih.
-
Da, nonfarm payrolls danas objavljen
-
Ajmo sumirati i preglednosti radi neke stvari definirat.
Prije Javne ponude imali su 39,10% dionica (39,19% glasova, kad se odbiju dionice koje sama firma drži).
Cijena je betonirana na 53,00 eura.
Ako povucemo paralelu s Dobrovoljnom ponudom kod TPNG, ostaje nejasno kako je tamo rasla cijena nakon isteka Dobrovoljne ponude. naime, članak 16. stavak 7. Zakona o tržištu kapitala ne razlikuje dobrovoljnu i obveznu (prisilnu) ponudu. To znači da je TNPL bila obvezna dioničarima koji su prihvatili Dobrovoljnu ponudu isplatiti razliku cijene iz te ponude i cijene koju su kasnije plaćali.
Ovdje je jedini način borbe s njima i da cijena naraste to da ne dođu do 50% + 1 dionice i da ih se preglasava na skupštinama, odnosno da netko kupuje s ciljem da sam preuzme ili da preuzme firmu u suradnji s malim dionicarima i svima koji nisu u kompi s TNPL.
Sad su očito na 42,58% i ne smije im se omogucit da steknu dodatne dionice!Koliko ja znam ta dobrovoljna ponuda išla je na samom kraju, prije istiskivanja, tako da se ništa nije moralo isplatiti nikome od prije.
Neka me netko ispravi ako mi je sjećanje loše, a bogme ne ide na bolje.
-
A kamoli neće skupiti 200k
-
Bit će para i za ATPL i za JDPL
-
To je iceberg nalog i nije nikakva manipulacija.
Možeš ga i sam postaviti recimo na Agram brokerima. Ne znam kako je na drugima.
-
Molim brisanje gornjeg i ovog komentara.
-
Jesu oni ovo nešto mijenjali pa je sad generiranje podataka za uplatu pod šifrom 1686 - porez na dob. - div i udjeli ??
-
Pa, mislim da je investicijski fond onima koji ostaju dulji od 12 mjeseci, a i ne zaboravimo da je i prije tnpl kupovala preko drugih racuna. A sto ce biti ako neki jaci igrac(i) odluce uci i prakticki imati kontrolni paket za sve jace odluke? Npr. mirovinci bi mogli uci i jednostavno osigurati da firma ostane na ZSE sto bi im omogucilo ulaganje u iznimno jakoj brodarskoj kompaniji s diversificiranim portfeljom: dry bulk-tankeri-produkt tankeri....
Kako bi im ulaganje u ATPL omogućilo ulaganje u dry bulk-tankere-product tankere?
-
Tuho je ipak nešto drugo. I TNPL je bio među osnivačima TUHO-a i zadarska je firma i nije imala tako raspršeno vlasništvo.
Neka me neko ispravi slobodno...
-
Kad gledam knjigu naloga, imam flashback od TPNG-a.
5k komada na kupnji na 53€
-
Čuj bolju? A tko će se pojaviti, Economou? Moš mislit.
Neće grčka mafija na zadarsku, boje se
-
Ne znam odakle ti ovo za Dubrovnik.
Piše fino da nemaju namjeru mijenjati sjedište.
Iako mi je to najmanje bitno.
-
Nema šanse da dođu do 100 %, nisu ni sa TNPL na 100 %.
-
Ma ne znaju kud bi s parama. Pogle dobiti u 2022.
-
Nekako mislim da im ipak neću prodati. Neka odriše kesu...
-
A evo već i članka.