Samo nemoj zbog mene ići, mitkko.
Čisto iz sebičnih razloga. Najkorisnija si osoba na ovoj temi
To iskreno mislim.
Samo nemoj zbog mene ići, mitkko.
Čisto iz sebičnih razloga. Najkorisnija si osoba na ovoj temi
To iskreno mislim.
Poanta je da je BSI danas rastao, a po tvome pada. To bi te trebalo navesti na zaključak da nešto ne štima.
Imam se pravo srditi, iako se ne srdim, jer se tvrdi da ulažem u brodare, a ne znam što je 5 TC.
Omaška je Mr. Roccova, očito.
Sorry, ali nevjerojatno mi je da jučerašnji BSI na indeksu kojeg Jasko prati, odgovara današnjem kojeg ti pratiš.
Ali bitno da meni pametuješ.
Dosad smo pratili samo BPI u dvije varijante, ne i BSI.
I 5T/C nije ruta, nego prosjek 5 ruta.
Sorry mittko, ali kasniš jedan dan s BSI-em. Jaskove su brojke dobre.
Za BPI oportuno uzimaš niži indeks, iako svi ostali objavljuju samo 5 TC..
Ne zbunjuj naciju
Sve ove godine dok je cijena u susjedstvu bila povoljnija, bolje nam je bilo da nismo samodostatni
Display Morehr je na tako dobrom strateškom položaju da nema nikakvog opravdanja za ovolike cijene plina. zapitaj te se po kojoj cijeni je ljetos Okoli punjen. špekulanti su na plinu zaradili kao i farmaceuti na šećernoj vodici.
bas tako.
I struja za koju pripremaju teren. vecina struje se dobiva iz NE krsko i hidroelektrana, nesto od obnovljivih izvora i dio sto uvoz ili proizvodnja u termoelektranama plin/ugljen
I sad ce dignut struju za 20-30% kao poskupile sirovine 😂, i to ce vjerovatno poskupit sve stavke struje, ne samo onaj dio elektricne energije koji je ajmo reci cca 0,49 kn, nego i koristenje distribucijske mreze, koristenje prijenosne mreze… i druge stavke, jer eto poskupili plin i ugljen 😒😒😒 sto mogu prodavati onima koji ne kuze.
Mi uvozimo 60% trnutno struje, zato cjena mora rasti.Nemamo ničeg za svoje potrebe, u tome je problem...imamo puno uhljeba, lažnih branitelja, i linčina...zato je danas Marić opet posudio 1milijardu eurića...Baš me zanima do kad će moći posuđivat...
da, ako smatras uvoz iz NE krsko… ona inace trosi jako puno plina za rad 🙃🙃😅
Nažalost, u stavkama korištenje distribucijske i prijenosne mreže sadržana je i nabava el. energije za pokriće gubitaka u mreži, a ti su troškovi sada porasli 10 puta ako nabavljaš energiju kratkoročno.
Inače se slažem da HEP može apsorbirati veliki dio iz svoje dobiti i vjerojatno će tako i biti.
Sljedi li danas u slučaju pozitivnog BDI napad na kotu 405 kn???
BDI i dalje raste, ali sve osim kejpova pada - 1440
Lako za to, nego previše smo se odvojili od DSX-a
Hvala
BCI 5 T/C routes 180000 6180 -755
BPI 5 T/C routes 82500 17890 -229
BSI 10 T/C routes 58328 18624 -382
BHSI 7 T/C routes 38200 19162 -436
BDI INDEX 1343 -48
Odakle ti ova brojka za BPI?
A jučer nije objavio, ha
Molit ću lijepo... ne samo da sam objavio, već i nagovijestio daljnji pad.
PostRE: Tehnička analiza - komentari LIVE
[…]
BDRY apdejt
Danas smo vidjeli živahnost na futuresima pa je posljedično i BDRY skočio, trenutno je na oko +8%. Cijena je pozitivno reagirala na prijašnje dno.
I dalje smo u tom donjem range-u i za sada ništa ne nagovještava da je downtrend prošlost.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. mitkkoJanuary 20, 2022 at 8:42 PM
Molim lijepo. Skroz druga tema...
A jučer nije objavio, ha
Pa nije li pozitivno, ako rastu?
Izgleda da ne, a ne znam i zašto bi
Indonesia has granted export permits to 29 coal miners since last Wednesday when it partially lifted an export ban that had been in place since the start of the year, said a trade ministry representative.
The miners had fully fulfilled their obligation to allocate a quarter of their coal production to the domestic market last year, the ministry’s director for foreign trade, Indrasaei Wisnu Wardana, said at a trade conference on Tuesday.
As many as 48 coal vessels had so far left the country over the past week, he added.
Also speaking the event, the country’s minister of trade, Muhammad Lutfi, said further export permits would be allocated.
“Basically, once miners fulfil their domestic market obligation, they will be allowed to export,” he said.
Some of the country’s largest producers – such as Adaro Indonesia, Kideco Jaya Agung, Bukit Asam and Bayan Resources – are among those to have already received permission to export, according to a ministry press release.
The sudden halt to exports from the world’s No. 1 thermal coal exporter struck at a time of already tight global supply and strong demand, causing seaborn prices to spike.
The Pacific-basin benchmark Global Coal Newcastle Index was pegged last at USD 236/t, up from USD 175/t at the beginning of the month and the highest since October.
BDI 1570 (-74)
Kineska nova godina iščekuje se napetije nego naša
BDI 1731 (-33)
Kod brodara ni ne može biti fizičkih futuresa, ako se ne varam pa ne znam zašto si to naglasio.
Ispravi me ako griješim.
Ne znam kako za pšenicu, ali recimo za energiju bi se to zvao forward ugovor, a ne futures. Futures je isključivo financijska namira.
Pričam o energiji, ne znam može li se preslikati na sve ostalo...
Što bi bio fizički futures?