Vidimo i zašto. Svi su već znali da je napad gotova stvar ![]()
Posts by stipe_Cro
-
-
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično.ne znam više kome bi vjerovao. evo link. pošto sam kupio po to prodao.
Sigurno neću vjerovati RT-u, već norveškoj firmi za vijesti iz energetike.
QuotePodzemna skladišta plina (UGS) u Europi bila su 95,3% prazna 17. veljače, rekao je u subotu ruski državni energetski div i veliki izvoznik plina Gazprom, pozivajući se na podatke Gas Infrastructure Europe. To znači da Europa sada ima samo 4,7% svojih rezervi plina za ostatak zimske sezone, prenosi RT.
Količina aktivnog plina u skladištima je 21% ili 8,3 milijarde kubika manje u odnosu na isto vrijeme prošle godine.
Koja je razlika između podzemnih skladišta i aktivnog plina u skladištima?
Jer jedno je navodno na 4,7, a drugo na 21 %.
Ja vjerujem da je jedna od te dvije brojke iznos rezervi u isključivo Gazpromovim skladištima.
U brojku koju sam ja iznio ubrojena su sva skladišta u Europi.
-
što se tiče samog plina evropska skladišta su sad na samo 4,7% kapaciteta. prošlu zimu su bila +20%. energetika je egzaktna stvar i tu se ništa ne mjenja bez 10 godina i veliki problem je što evropsku energetsku politiku vode povjesničari umjesto inžinjera. povjesničari razmišljaju o ne otvaranje sjevernog toka 2 za koji bi njemačka popušila 200 milijardi penala. izgradnja je koštala više od 10 milijardi i nije sav novac ruski. inžinjeri nasuprot toga već razmišljaju o sj. toku 4 (vodik). poskupljenje plina je davno otplatilo tu investiciju i nije bez vraga onaj ruski cjevopolačač akademik ... putovao godinu dana do baltika. zapadne medije ako već čitate bar ih nemojte uzimati za ozbiljno.
Zalihe plina na 32 % trenutno...
Prošle godine 40 %.
Uz prognozu blage zime - ništa dramatično. -
Kad kažeš svugdje, misliš u medijima?
Izgleda da naše brodare ni BDI na 3000 ne bi potaknuo na rast.
-
Kažete nikakvog rata, a u drugoj rečenici spominjete "hladni rat"

Isto je jedan oblik rata pa bih rekao da bi isto moglo biti pozitivno. Zanimljivo bi možda bilo s rutama na kojima ATPL ima dugoročne ugovore, tipa Rostock - Ust luga i ostale EU luke prema Ust Lugi. Ne znam koje bi bile reperkusije raskidanja ugovora zbog potpune zabrane trgovine s Rusijom, ali za ATPL bi to možda bilo još i izrazito pozitivno.
-
Definitivno će pasti. Mislim da tržište očekuje više.
Nije na meni da procjenjujem. Tržište je procijenilo i ako bude više od očekivanog, cijena će rasti.
Ali će isto tako pasti kad se isplati dividenda.
Samo hoću reći da nije ludo prodati po trenutnoj cijeni...
-
Pa to je još manje od vrijednosti prema marine trafficu

-
Upravo tako, dividenda je već uračunata u cijenu. Možemo možda napravi bolji potez od svih vas čekalovića dividende za koju se ni ne zna kolika će biti.
Priče o Marxu i komunistima objesite mačku o rep.
-
Mislim da su cijene s Marine traffica.
Isto mislim da nisu realne ni up-to-date.
-
Miho Pracat 14,1 Zagreb 14,1 Argosy 19,8 Jadran 19,4 Libertas 13,9 Držić 17,8 Sveti Vlaho 18,8 Astarea 21,9 Slano 22,1 Ston 22,5 Dubrava 17,8 Revelin 18,7 1.395520 dionica x 66$=92 M$
Brodovi vrijede 220 M $
???????????
Zaboravljaš obveze...
-
Džabe rastu vani, tu nema rasta dok Putin ne povuče barem 50k vojnika.
Al kad krene, očekujem jači rast nego na SBLK danas

-
Uzlaud ti trud. Daleko je Amerika. Ili Norveška.
BDI je pao!
-
U tijeku burek rasprodaja dionice

Navali narode!
-
Ma slažem se u potpunosti, ali za na zse-u bi to bio lijep poticaj za rast dionice.
-
Hajde da i mi objavimo dividendu pa da padnemo

-
EGLE 7 % ispod godišnjeg vrha.
Svaka čast na strpljenju imateljima dionice ATPL.
-
Rok završetka 2 godine. Rekao bih da tu ima dobiti barem 10 puta više od rečenog, ali možda se varam.
-
Supre rastu ko kejpovi

Nadrealno
-
BCI 5 T/C routes 180000 12468 2499
BPI 5 T/C routes 82500 19377 1637
BSI 10 T/C routes 58328 21018 1946
BHSI 7 T/C routes 38200 19546 1015
BDI INDEX 1711 +208
-
Trenutno dosta linija vozi firma Krilo Jesenice ako pričamo o katamaranima. Trajekti su Jadrolinijini.
Ne znam kako ide s koncesijama, i na koliko godina se dobije.