Livaković je bio čovjek utakmice Japan - Hrvatska...
Valjda sam dobro shvatio što je pjesnik htio reći.
Livaković je bio čovjek utakmice Japan - Hrvatska...
Valjda sam dobro shvatio što je pjesnik htio reći.
Pa Nova godina je ove godine u siječnju
Može mi netko ovo prevesti?
Kada je riječ o paušalnom plaćanju poreza po tonaži broda, naveo je Zrinušić, primjenjivat će se koeficijent na porast prihoda, razmjerno u odnosu na promatrano razdoblje, od 2018. do 2021. godine.
"U slučaju kada se utvrdi obveza plaćanja dodatnog poreza na dobit, porezna obveza će se utvrditi tako da se na utvrđenu godišnju obvezu poreza po tonaži broda primjeni koeficijent porasta dobiti utvrđene u računu dobiti i gubitka iz poreznog razdoblja u odnosu na prosjek prethodnih poreznih razdoblja koji se neće uvećavati za 20 posto", piše u prijedlogu zakona.
Pričam na pamet, ali je ZIM vjerojatno i puno više rastao jer je ovisan o spotu pa je zato i pad žešći.
Ali na ovakvoj valuaciji, ZIM će u narednih 6 mjeseci isplatiti divke koliko trenutno vrijedi. Pod uvjetom da poslovanje ne bude naglo narušeno u 2023.
Jer indeks je na 2400, a ostalo je dvadesetak dana do kraja godine.
Bolesno nešto. Besplatna investicija. Barem se nadam da će tako biti
U zadnja 2 kvartala isplatili su punih 30 % kroz divku.
U prvom kvartalu 20 %.
Ako će isplatiti samo 30 % ne ostaje puno prostora za glavnu divku nažalost
Zim ako nastavi ovako za par dana ide na IPO cijenu.
Dividenda je već stigla i nije pomogla.
Danas - 8 %
Ja reinvestirao. I mala dividenda bit će dosta na ovim razinama.
Kad je Moldavija ostala bez struje jedino se vidjelo da je cijeli sustav povezan. Koliko god ti tvrdio da su razlike nepremostive, eno je i Ukrajina sinkronizirana na ENTSO-E još ovog proljeća.
Visoki napon ide im do 750 kV isto kao i Rusima, i to je neka veća razlika, tu može postojati problem sa zalihama jer ih nema u Europi. Ništa što se ne može proizvesti i nikakva svemirska tehnologija (eto prilike i za Končar KPT).
Pričaš o nekakvoj krađi i eksploataciji. Isto kao da pričaš da mi eksploatiramo jugoslavensku infrastrukturu. A tko je to financirao, možda Srbi?
Financirali smo svi mi.
Sramota kako se ljude etiketira kao zadnji ološ.
Potpuno razumijem kolegu 5. Element koji je izgubio živce čitajući ovakva naklapanja.
To su naprosto bemislice.
Radi se o transformatorima i generatorima, i, ne biste vjerovali to je prilično stara tehnologija koju ne treba ništa prilagođavati.
Kad su Rusi uspjeli koliko toliko svoju tehnologiju ubaciti u TE Sisak, mogu i Ukrajinci sklepati nešto s našom tehnologijom.
Bitno da ste se vi stavili u inženjersku poziciju...
Ulazimo u tehničku recesiju u zadnjem kvartalu ove godine, a u trećem kvartalu rast BDP-a?
Tko je tu lud.
3 turbine stare 20 godina - strašna šteta
A di je ATPL, PVCM?
"Sudeći po dosad objavljenim financijskim izvješćima za prvih devet mjeseci ove godine na Zagrebačkoj burzi"
Doseg im je otvorit izvješća na ZSE...sad bi ti da još istražuju!?!
Izvještaj ATPL-a je dostupan
A di je ATPL, PVCM?
Nije se Rusija ničeg sjetila, tehnologija, je stara desetljećima. Zašto ovog nema uokolo po svijetu - jer nije ekonomski isplativo.
Što ne znači da neće postati.
Inače se nuklearni otpad već koristi u konvencionalnim nuklearkama npr. u Francuskoj.
U ovm slučaju ipak je bilo smrtnih slučajeva.
Ali u oba je slučaja ukrajinsko oružje.
Pa više Putin plaća od toga.
Mislim da je ipak 500$ po danu po pomorcu kao što i piše =)
a -7 % se često događa u "normalnim"okolnostima?
Nadam se da je to samo kod mene ali nestala mi je dubina trzista na Agramu. Vidim samo prvih 10 ponuda a ne 20. Moze li tko provjeriti kako je kod vas?
Sve kao inače...
Tako što su im ga Rusi fino smjestili i brže bolje indeksirali prema dolje. A za prema gore im je 2021. trebalo više od pola godine
Neću ulaziti u detalje, ali ovo u vezi precijenjene imovine - naprosto je već uračunato u cijenu dionice, i to za barem 50 %