I da je, dividenda je mizernih 0,25$
Hrabro predviđanje.
I da je, dividenda je mizernih 0,25$
Hrabro predviđanje.
Scorpio 7,4% dolje
NMM 4%
Počeo svjetski rat ?
Što se zbiva ?
STNG objavio rezultat prema očekivanjima, odmah 7% dolje. Kompletan sektor pada, od kontejnera preko dry bulka do tankera. Ali brodari su takvi, današnja očekivanja su da će recenzija biti najveća ikad u povijesti svemira, sutra već možda netko procijeni da recenziju opće neće biti.
Misliš EPS 5 % bolji od očekivanja? Poduplana divka (iako stvarno mala) i novi buyback.
Nagrađeno padom od 8 %, vjerujem zbog pada cijene nafte.
Za nas koji nemamo pretplatu?
Ja sam totalna neznalica u tom području, ali ako je to prihod bankama, zašto bi još dizale i kamate na kredite?
Ušao sam na 50 i još na 57, prodao po 60
Teško da će iskazati minus s obzirom na Pmaxe na ok vozarinama.
Još ako im se posrećilo se par brodova na spotu, eto i sasvim solidnog plusa.
Nemam dionicu, al' je volim
Ma džabe stari, samo šibaj.
Koliko je to u dvije godine, više od 20 %?
Što je pjesnik htio reći?
Al cekaj trzisna vrijednost… ako radis iz urana u nukelarki struju ili iz hidrocentrale… koji tuki te hebe sto netko koristim plin koji je 10-50x skuplji?
Kao da ja kazem da mi je struja poskupila a pokrivam se iz solarnih panela??
Pa nisu svu struju radili iz plina i kupovali u EU po najskupljoj cijeni. Ili je to neki dil sa tokom struje i racuna, pa kao ono sa INOm da prodaju nekom jeftino pa onda kupuju nazad po 5x vecoj cijeni 😅😅😅
Jesam ti rekao da se ostaviš energetike?
Cijenu na burzi određuje najskuplja elektrana čiji je bid prihvaćen, a to su uglavnom plinske u peakovima. Hrvatska je neto uvoznik el. energije, hence HEP gubitaš.
preokret na vidiku?
Šta je, je, najjači je
Rekao bih da to nije jedan, već više njih.
Nitko nema sam toliko dionica.
I baš svi na 56,50Eur?
Ima dioničar br 1.
To je jedan ili dva dioničara koji su u top 10.
Da se svi izvan top10 naslažu na ask, ne bi imali toliko dionica.
Izgleda da su mnogi krivo shvatili ZIM-ov record date pa roni danas.
Prilika za kupnju?
Pa ja sam ti to napisao gore.
Ključne su zadnje dvije rečenice.
Poanta je da u slučaju ZIM-a ti ako shortaš prije ex-div daya moraš platiti dividendu.
Mislim, možeš shortati, ali onda ti jedino igra računica da pad cijene bude veći od iznosa dividende. I ne smiješ staviti stop loss preblizu jer ćeš možda spušiti zbog rasta dionice prije ex-div daya.
Po meni je zapravo jedini način da već sad shortaš jer računaš na gore navedeno.
Morat ćeš platiti dividendu, ali cijena dioncie će pasti za dividendu i ti si na nuli.
Ako ciljaš na pad veći od iznosa dividende OK je odmah shortati jer je na ex-div day prekasno. Ovisiš o otvaranju na kojem će cijena odmah pasti za iznos dionice i nisam siguran da ćeš uopće uspjeti shortati kako treba.
Mislim da ti ova prva tvrdnja ne stoji kod dionica koje isplaćuju 25 %, tj. za njih nije bitan record day, nego samo ex-div
Cijena pada sigurno, ali ne u ponedjeljak, nego 4.4.
Iskreno, mislim da ćeš zeznut s bilo kojim shortom u ovom slučaju osim možda 4.4. ako se ljudi budu masovno rješavali ZIM-a kad pokupe divku, a vjerujem da budu.
Record day u ovom slučaju nije bitan jer je nevezan s ex-div dayom koji je jedino bitan u ovom slučaju s 25 % dividend yielda.
Kako bi se recimo shortalo na ex-div day?
Na otvaranju će cijena odmah pasti za iznos dividende, ali ti željenu cijenu ne možeš ni postaviti na shortu jer ti nitko neće dati dionicu po toj cijeni.
Laik sam za shortanje, ali nema mi smisla da je moguće na ovaj način zaraditi lovu jer bi to svi radili.
Shortanje prije ex-div daya, kako smo gore vidjeli, nema smisla jer moraš vratiti dividendu.
Jedini prostor za zaradu je ako dionica padne za veći iznos od dividende.
Što će se vjerojatno i dogoditi kod ZIM-a jer vozarine padaju, a očekivanja nisu bajna.
Pogledao sam malo. Isplata ide 3.4., ali ako prodaš 4.4. teretit će ti račun za tu isplatu pa će biti kao da ništa nisi dobio.
A ova fora s kasnijim ex-divom samo pomiče dan kad će dionica pasti za iznos dividende. Zapravo samo produljuje razdoblje za prodaju onome tko želi dividiendu.
Može netko potvrditi?
Pa ista stvar kao i onaj koji nije shorter, zar ne?
Jedan neće dobiti, drugi ne mora platiti?
Zar nije dan za shortanje onda 5.4.?
Btw kako može pravo imati onaj koji drži do 4.4. ako je isplata već 3.4.?
Znanje budućnosti?
5 pitanja u jednom postu - rekord.