Display MorePovodom objave financijskih rezultata za prvo polugodište 2024. godine, Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a izjavio je: „Dugoročna strategija HPB-a temelji se na povećanju tržišnog udjela i unaprjeđenju kvalitete usluge klijentima, uz što konzistentno isporučujemo iznadprosječnu profitabilnost, jačamo kapitaliziranost i uspješno ostvarujemo kratkoročne planove. Uspješnom operativnom integracijom Nove hrvatske banke oslobođeni su resursi za daljnje razvojne aktivnosti, a dosadašnja ostvarenja daju nam zamašnjak za nove ciljeve i nastavak trenda rasta bržeg od tržišta. Zbog značajnog potencijala daljnjeg osnaživanja HPB-a u budućnosti spremni smo za nove izazove i uspjehe u promjenjivom monetarnom okruženju, doprinoseći i dalje poboljšanju života naših sugrađana i gospodarstvenika te ekonomskom napretku Hrvatske“
Sve 5,ali ostaje jedna nepoznanica iz citata:
"Zbog značajnog potencijala daljnjeg osnaživanja HPB-a u budućnosti spremni smo za nove izazove "
Primijetio sam da je p.u.M.Badurina izraz " novi izazovi "često koristio prilikom i poslije uspješno preuzimanja Sberbanke i inih,bio je slatko rijeciv,dapače,,, naglasio iskustvo i spremnost za nove akvizicije...( opa ) Kada će izbaciti ASA iz rukava, hmmm..to ćemo morat cekat...
Još kad se sjetim posjeta kineza (proljetos)ICBC iz Beča ,mašta mi proradi 100 na sat
Upravo to https://www.investopedia.com/ask/answers/04…king-sector.asp pročitajte ovaj članak na investipediji.Ovo su osnove investiranja u Ame erici velike banke imaju p/e ratio oko 9 dok male regionalne banke oko 13.5. Zašto je tome tako jednostavno male banke imaju puno veći prostor za rast hpb ima čini mi se 5% tržišta, ako sa 5 dodje do 6 to je 20% rasta dok je zabi to isto puno manji rast. Kod nas imamo obrnutu situaciju da tržišni lideri imaju valuaciju 13 a male banke sa potencijalom rasta poput IKDB i HPB oko 5, a trebalo bi bit obrnuto nadam se da ce naši fond menadžeri otič negdje na edukaciju i to skužiti do tada uživajmo u prilici i niskim cijenama.