Bid se preslaguje,a ask šupalj ko švicarski sir...
...uskoro počinje praznik za oči...
Na ZABI je igranka već počela
Bid se preslaguje,a ask šupalj ko švicarski sir...
...uskoro počinje praznik za oči...
Na ZABI je igranka već počela
Display MoreNešto više od dvadeset dana dijeli nas od sjednice vlade i odluke o visini isplate dividende HPB. Od ...dokapitalizacije Hpb 2015.ovo će biti najveća isplata dividende po dionici u novijoj povijesti iste ,a 2025 nas očekuje rekordna...zatim godine s znatnim prinosima...
Konačno imamo Hrvatski proizvod europskih kvaliteta!
Vrlo,vrlo,vrlo sam zadovoljan ...
Vrijeme je da HPB postane kao Deutsche Bank AG u svojoj najboljoj izvedbi.
Imam dionice HPB.
Ako bude dividenda 10 eura bila bi pristojna ,ali ni upola manje ne bi bila za baciti.
Što će donijeti sjednica vlade ostaje da se vidi.
Gotovo sigurno Ce biti 9.7 eura vec je rezervirana lova za to ne bi bezveze to radili sigurno imaju informaciju koliko će vlada tražit odnosno vlada njih prvo pita koliko mogu dat tako bi trebao ic taj proces
Nece kinez pravit tvornicu u eu i u njoj ozbiljno proizvoditi jer mu je to neisplativo i nije u skladu sa zakonom partije, mozda naprave "nesto" samo da se kaze da imaju i da mogu da operu ili zamute nesto, da mogu reci da su napravili u eu i stavljati eu pecat na proizvod stvoren u majci kini. Vjerujte mi to je sve mazanje ociju i zavaravanje protivnika..
Bdy već radi tvornicu u Mađarskoj
Izvješće o zapošljavanju u rujnu ruši očekivanja jer američko gospodarstvo otvara 254 000 radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti pada na 4,1%
Nastavljamo u smjeru visegodisnjih rekordnih dobiti banaka...
Ovo je više nego dobro
Mislim da ovo nije nikako dobro za AD plastika više pogoduje velikim dobavljačima plastičnih dijelova tipa faurecija
Ja vjerujem da će i kineske tvornice koje se otvaraju u našoj blizini trebati neke plastične dijelove koje će biti neisplativo prevoziti na velike udaljenosti. Možda je i tu šansa za AD?
Čak i nije toliki problem cijena transporta koliko carine. Da ne bi plaćali carine određeni postotak sadržaja automobila mora biti proizveden domicilno. Najvjerojatnija opcija je da će kineski proizvođači dijelova doći u EU.
Ko radi plastiku za MG?
Trebaju imati 50% i više europskih djelova da ne plaćaju carinu
Ja vjerujem da ce preživio https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…jZiIm4iwHe8Zr6w
HPB se prilagođava ESG zahtjevima
Prije par mjeseci su ovakve blok translacije išle po 232 sad ipak malo više
Gnjavaža radno zakonodavstvo u HR, općenito u cijeloj EU, treba prijeći na SAD model gdje ne držiš radnika jer te sili ugovor nego držiš radnika jer je jako gospodarstvo i ako mu daš otkaz zbog neke kalkulacije ti ćeš morati uzeti nekog neiskusnoga za skoro istu plaću kada ga opet trebaš jer će onaj prošli naći bolje plaćeni posao u međuvremenu... Dobrom radniku je u jakom gospodarstvu njegovo iskustvo glavni osigurač za posao, a ne radno zakonodavstvo i sindikati... U biti ne samo dobrom radniku nego većini radnika osim onih koji koriste radni zakon i sindikate da se ne moraju truditi na poslu...
U svakom slučaju sumnjam da AD Plastika daje otkaze ljudima nakon dvije godine da bi uzela nove neiskusne. I za posao na traci je radnik sa godinu dvije iskustva puno produktivniji od novozaposlenog, a za vjerojatno najisplativije poslove projektiranja i razvoja iskusni radnici im sigurno nisu potrošna roba i lako zamjenjivi...
Očekujem bar 5 palaca dolje od dežurnih socijalista na dioničarskom forumu, nemojte me razočarati...
Pričao sam sa radnicima iz AD plastika digli su plače 5 posto a inflacija 30% od covida ovima u proizvodnji malo više mozda zato ljudi odlaze
Ako ne bude hard landing moglo bi biti dobro za banke https://www.bloomberg.com/news/articles/…whBeJ1JYJK3NOhw
Moj target za ulazak je od 5-7
Ako cijena dođe do razine 5-7 ojra, onda treba bježati van glavom bez obzira, jer će uskoro stečaj ili predstečajna nagodba...
Stellanis se trenutno trži po P/E 3.7 kako je kolega u postu poviše rekao 60% budućih poslova AD plastika je vezano za stellanis koliko je realno da bude P/E plastike ako je dobavljač uvijek rizičniji od glavnog proizvođača meni se i 5 eura čini puno, tu ti je objašnjeno koje rizike donosi recesija i zašto su takve valuacije
Jučer je na bidu drugi po redu bio nalog od 5xx kom vrlo kratko, a danas netko podebljava ask sa 616 kom na razini od 400 €, želi malo popraviti krvnu sliku na prodaji 😁
Primijetio sam taj patern na zabi često prije rasta cijene pojave se veliki nalozi na kupnji pa brzo nestanu, kad bi to vidio išao bi u kupnji do sada je bilo uspješno, neznan zašto to rade
Jako zanimljivo dio intervju di kaže trebali smo zaposlit još 200 ljudi ali nismo zbog umjetne inteligencije, a što ako ona još malo napreduje pa im i ovi što su sad zaposlili budu višak?
Napon je krenuo rast uz nešto jači promet nadam se da je počelo pozicioniranje za divku do kraja godine očekujem je na oko 300
Rast? Jesam nešto propustio??
nije bio veliki rast ali je bio, do sada je dionica rasla i više na par sto eura prometa što je nebitno, jer bi se za čas srušila čim bi netko lupio po bidu. Ovo je prvi put nakon dugo vremena da se raste, jer je na bidu netko skinuo više od sto dionica
Sada nam jedino preostaje pratiti sjednice Vlade RH četvrtkom.
Uredba će biti izglasana ekspresno s obzirom da radna tijela pripreme tekst do savršenstva.
Tik...tak...tik...
Napon je krenuo rast uz nešto jači promet nadam se da je počelo pozicioniranje za divku do kraja godine očekujem je na oko 300
Kupujem 2000-3000 komada ADPL ispod 11 ojra, pa ako ima tko voljan da proda nek se javi...nešto malo (skoro 500-tinjak komada..) sam već skupio, na ovoj rasprodaji...
Moj target za ulazak je od 5-7
Analitičari predviđaju da bi se mogla ponovi 1995 di su prinosi na bankarske dionice pobijedile SP 500 za 40% u iduće dvi godine https://finance.yahoo.com/news/bank-inve…-171430722.html
Netko skuplja u tišini jučer jednu danas malo duplje zaivakao u đep i kupio čak tri dionice po 240
Još malo o problemima autoindustrije u EU.
Zeleni i EU birokrati će ekonomski uništiti Stari kontinent skroz na skroz.
Europa zaostaje za SADom i Kinom od 2008, dodatno se ubrzalo nestanak jeftinog plina iz Rusije uništava kemijsku industriju zelena tranzijs automobilsku GDPAR informatičku