1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tiko1

Posts by tiko1

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • February 27, 2022 at 9:55 AM

loše vijesti samo dolaze https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Armagedon za auto industriju? ‘Globalni auto biznis bez paladija iz Rusije ne može postojati‘
    Osim toga, proizvođači u Rusiji su nakon invazije na Ukrajinu zaustavili trake, Renault tamo ima najviše ulaganja
    www.jutarnji.hr

izgleda da su Rusiju skinuli sa swifta, autovaz u rusiji ukida neke trake za proizvodnju, tvornice u ZG rade smanjenim kapaciteom zbog Revoza, cijena se još dobro drzi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • February 24, 2022 at 3:03 PM
    Quote from Roki
    Quote from Paulie

Čini mi se da je panika ipak prevelika i da je ovoliki pad ipak neutemeljen. Nije firma toliko financijski loša, ima 30 milijuna kuna keša na računu, dobit je 20 i nešto milijuna, a dionica je već pala 17%. Čak i da Rusija bude problematična 75% prihoda dolazi iz EU.

Evo malo utjehe od strane Došena, naravno da neće otvoreno reći kakva je točno situacija međutim već danima ponavlja da je proizvodnja u rusiji totalno zatvoren krug i da restrikcije neće imati utjecaja na to. Pretpostavljam da on ipak mora malo paziti šta priča ali sigurno neće ekstremno uljepšavati stvari. I dalje držim da je veći problem nedostatak poluvodiča. Treba imati na umu da ADPL i dalje posluje u plusu uz sve nevolje koje su ga zadesile od korone pa do 31.12.2021. Izvješće za Q1 će biti jako bitno i biti će jako dobar pokazatelj trenutne situacije u kompaniji.

https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/a…slovanje-779031

mislim da će izvješće biti loše za q1 jer su slovenci rade u jednoj smjeni mozda ukinu i cilu tvornicu a Zagrebačke tvornice prate nju i sagrađene su za radi nje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tiko1
    • January 27, 2022 at 1:32 PM
    Quote from BSOD

Meni se čini da će J Pow davati ovakve blage plenkovićevske izjave sve dok mu ne potvrde novi mandat. To bi bilo u veljači/ožujku. Onda dok digne kamate, ne po 0,10% nego malo više, bit će držte gaće. Do tada je pametan novac već otišao negdje drugdje, a netko će stisnuti crveni gumb.

Pa jučer se vidjela manipulacija cijelog tržišta iz aviona. Roboti su izbacivali retail na oba kraja cijeli dan (to se događa sve češće i češće). Da bi, u 20.30 sve dobro digli, i onda brutalno spustili. To se ne vidi ako se baci pogled na graf tri puta dnevno.

Meni se čini da smo svi *hebali ježa ako budemo jako optimistični sa idejom da je ovo samo mali dip.

Tržište treba korekciju, ovo korekcija nije, ovo je igranka. Što će i kada biti okidač, ne znam.

Do tada, treba uživati u zelenilu.

ne kuzim šta misli postić sa ovim dizanjem kamata za 0.25 posto a inflacija je veća od 7% odnosno mnogo veća jer Ameri u inflaciji ne računaju cijenu hrane i energije jer su kao prevolatilni, mislim da nema muda diči kamate za najmanje 5% jer zna da bi srušio trzišta, ovo nije posao za njega neka da ostavku nastave bi voditi ovakvu alibi politiku mogao bi dolar izgubit svoj status svjetske valute i doć do golemih geopolitčkih promjena što je vrlo loše za sve nas.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • January 27, 2022 at 1:13 PM
    Quote from Roki

Neki dan u nekoj emisiji na HRT1, Hrvatska za 5, sjede predsjednici uprava Končara i ADPLa pa eo najzanimljivijeg za ADPL:

-na pitanje o ratu...2 ruska pogona rade punom parom 100% za rusko tržište znači bilo kakvo eventualno zatvaranje ili sankcije rusiji nebi trebalo poremetiti proizvodnju i plasman robe

-u zadnje dvije godine ugovoreno 350 mil eura novih poslova.

Sad malo moj osvrt na ugovorene poslove, ja na tu stavku gledam ovako, iako se poslovi ugovaraju na trajanje od nekoliko godina priča se može pojednostaviti, ako ti je godišnji prihod npr 200 mil eura onda svake godine težiš ugovoriti poslove od bar 200 mil eura te si tim tenpom u prosjeku stalno na istom nivou od 200 mil eura godisnje. Da ne bude zabuje, težnja je uvijek rast, to je i Došen ponovio nekoliko puta. 350 mil kroz 2 godine je prosječno175 mil eura godišnje što je na razini prihođa iz 2018. ili nesto iznad 2020. dok je rekordne 2019. bilo oko 200 mil eura prihoda. Ugovorenog posla, s obzirom ma okolnosti, očito ima solidno.

a jeli šta reka kako će se u slučaju sankcija ponašti tečaj rublje, pogledja malo kako je dionica prošla kod prvog Ukrainskog rata ili ako ih isključe sa SWIFTA kako će te prihode transverirati matici putem bitcoina?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • January 24, 2022 at 1:58 PM
    Quote from LeoNT

https://www.poslovni.hr/domace/poslovn…acitete-4321964

Pročitao danas u Poslovnom. Ukratko:

Revoz još smanjuje proizvodnju. Raditi će samo jedna smjena (trenutno radi 1.5 smjena). Kriza sa čipovima će se protegnuti u drugi dio godine. Poslovanje u Rusiji je spašavalo stvar u prva 3 kvartala. AD Plastik će morati također smanjiti broj radnika, ali vjeruju da će prebroditi krizu suradnjom sa partnerima, kao što su prebrodili i prethodne krize.

Za 2 sata se otključava članak pa pogledajte..

do sada su ih spašavali odlični rezulati iz rusije, a kako je rat Rusijai Ukrania nazalos sve izvjesniji, i kada dođu najžešće sankcije ikad mozda ih otkače sa swifta moglo bi bit jako loše, ne mogu se nađuti cijeni od preko 170 kn čekam je ispod 100

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tiko1
    • December 14, 2021 at 2:19 PM

sutra je skupština, jel tko planira ići, hoče li postaviti pitanje upravi zašto se nagrađuju upravljaći a ne i diničari?

• tiko1
    • December 9, 2021 at 12:31 PM

upravo smo probili psihološku granicu i ogromi resistenc level na 2000 bodova, jel sad idemo to the moon?

• tiko1
    • December 9, 2021 at 11:46 AM

još je šest dana do skupštine, trgovanje je veoma skromno ne može se očekivati neki preokret oko dividende ili griješim ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • December 2, 2021 at 10:52 AM

Mogući rat Ukrajine i Rusije za koji se nadam da neće ga biti iako obavještajni podaci ukazuju da se sprema mislim da bi mogao negativno utjecati na adpl zbog njene snažne povezanosti sa Rusijom mogućim sankcijama padu rublje itd, što vi mislite kod zadnjeg njihovog sukoba, mislim da je ADPL dosta pao

• tiko1
    • November 28, 2021 at 9:11 PM

samo atraktivan naslov ili ima tu nešto

Banke čekaju teška vremena, imaju dug od oko 30 milijardi kuna: 'Odmah ih može tužiti još 55.000...
    'Potencijalnih tužitelja, prema nekim procjenama, ima oko 500 tisuća', kazao je Gorana Aleksića iu udruge 'Franak'
    net.hr

• tiko1
    • November 26, 2021 at 1:21 PM

Opet smo ispod 2000 bodova nikako da snazno povucemo, baš sam razočaran sto kazu tehbičsri

• tiko1
    • November 19, 2021 at 6:43 PM
    Sud EU još jednom dao za pravo korisnicima konvertiranih kredita
    U 2022. bi se trebala razriješiti sva preostala neriješena pravna pitanja iz slučaja franak, kako za nekonverirane, tako i za konvertirane kredite pa i pitanje…
    www.vecernji.hr

još jedna presuda kontra banaka

• tiko1
    • November 18, 2021 at 11:42 AM

ponovo smo pali ispod 2000 punata, što kazu tehničari?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tiko1
    • November 17, 2021 at 10:17 AM

https://www.google.com/amp/s/www.cnet.com/google-amp/news/chip-shortage-recovery-automakers-forecast/

Bojim se da cemo na oporavak cekat malo dulje

• tiko1
    • November 5, 2021 at 7:41 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from tiko1

Mislim da je isto bilo i kod medike išao je skupštini protuprijedlog i isplaćena divka, al mislim da ovo nije u skladu sa dobrim poslovnim običajima da se nagrađuje nadzorni odbor a nedaje divke

Kod Medike je drugačija situacija. Zbog dugova države uprava fingira da ne želi divku jer eto nema love, a onda na skupštini većinski zatraži i redovito prođe.

Moguća je i ovde takva situacija, uprava fingira zabrinutost zbog corna krize, u u kvaratnom izvješću su to napomenuli da ne mogu predvidjeti tok corona krize i da imaju jaku likvidosnu poziciju onda na skupštini ide protuprijedlog za isplatu divke i isti se izglasa.

• tiko1
    • November 5, 2021 at 5:52 PM

Mislim da je isto bilo i kod medike išao je skupštini protuprijedlog i isplaćena divka, al mislim da ovo nije u skladu sa dobrim poslovnim običajima da se nagrađuje nadzorni odbor a nedaje divke

• tiko1
    • October 31, 2021 at 3:07 PM

najbolje je da banke pokupe prnje i odu iz RH ovde je totalna pravna nesigurnost, ljudi će po kredite kod lokalnog boksača oni ziher imaju fiksnu kamatnu stopu

• tiko1
    • October 31, 2021 at 11:32 AM
    Quote from accountant

Ugovori prije 2013. bi mogli biti ništetni (rtl.hr)

mislim da ništa od toga

• tiko1
    • October 30, 2021 at 6:24 PM

nije se u petak ništa spekatualno desilo što bi opravdalo pad cijene. Znalo se da se vode postupci za ništavnost cijelih kredita i sudci će kao i sada oređivat malo u koristi banke malo kontra bitno je što će reć vrhovni i europski sud, očekujem cijenu brzo nazad.

• tiko1
    • October 29, 2021 at 11:01 AM

mislim da ćemo gledati sličan filim kao ovih dana na adpl kad paničari prodaju vratit će se na staro mozda malo nize, bilo je ovakvih presuda već pet šest puta

1. Privacy Policy
  2. Kontakt