Posts by tiko1
-
-
Mislim da je najveći rizik za ovu dionicu očekivana recesija neki ekonomisti tvrde da je ona neizbježna jer se krivulja prinosa na obveznice jako invertirana, a zadnjih deset puta kada se to desilo svaki put je nastupila recesija. U recesiji automobilska industrija prva strada, kad se budu znali kako duboka recesija nas čeka i kada ona počne prolazit ova dionica ima potencijala.
-
Da, ako bi uveli porez na nekretnine onda državi nebi trebao extra porez. Prosto ko pasulj kolega.
Jesu jos neki kolege za uvodjenje raznih poreza da drzavi bude lakse ?
teško 80% Hrvata ima svoju nekretninu to je mnogo glasača, dioničara velikih firmi je puno manje, što će političari odabrat nije teško podgodit, plus čak i da uvedu porez na nekretnine, državni apetiti su neograničeni, vrlo brzo bi im i to bilo malo
-
to je 5,6 kn po dionici.......nešto više od dividende koju su isplatili ove godine......o državo divna......
Samo malo, pričate o oporezivoj bazi za extra porez ili o ukupnom iznosu extra poreza?
mislim da će se ovo pretvorit u trajni porez sjećate se povečanja pdv-a radi krize sada kad su državne financije stoje odlično jeli se možda smanjio pdv ili porez na dohodak kad se uvodio bio je dva posto isto tako je trebao biti privremena, da bi se sa vremenom pretvorio u stalni porez sa stopom do 40%, kad jednom neki troškovi uđu u proračun teško izlaze tkz stečena prava
-
Iz hupa javljaju da dolazi recesija, pošto ADPL ima dosta ugovorenih poslova u 2024, jesu li počeli primat otkazivanja, loše je što i u to vrijeme će isteći ugovor za struju pa će novi vjerojatno biti nepovoljni, jeli to uračunato u cijenu što mislite?
HUP: Narudžbe iz Njemačke su zaustavljene, recesija stiže: Nije vrijeme za novi porez nego za intenzivnu suradnju u borbi protiv krize koja će pogoditi HrvatskuZagreb,14. studeni 2022. Nakon najava premijera Andreja Plenkovića da Vlada neće odustati od uvođenja novog, većeg poreza na dobit, HUP upućuje javni apel…www.hup.hr -
6 transakcija za 12 min. euforija neviđena. mogu samo primjetiti da nafta neumoljivi ide prema hohoho cijenama. u prilog tome mogu reći da je ukinut popust za ruski lng na dalekom istoku. prati energetske tokove i nećeš pogriješiti.
Jeli brokeri i burza uspiju pokrit trošak struje servera, mozda da se trguje dva dana tjedno ovo nema smisla
-
Koliko vidim i dalje zapošljavaju, rok prijave 24.11. Valjda onda imaju posla.
mislim da je to zato što ljudi odlaze jer su male plače
-
na ponudi je 7454 dionice po 79,40 ovi što vjeruju u fimu imaju priliku lipo se nakrcat
Prodajes ili samo pokazujes koliko imas?
ako pratiš ovu temu odvrti moj post iz siječnja ove godine kada je cijena bilo oko 180 tada sam pisao da ovo ide ispod sto jer ide rat Rusije i Ukrajine, ljudi su se sprdali sa time nažalost ispalo je točno, osobno sam prodao na oko 160, ali mislim da ako neko ima novaca i vjeruje u ovu firmu ova cijena nije tako loša osobno mislim ulazi po dolar cost avarage metodi ako padne ispod 60
-
na ponudi je 7454 dionice po 79,40 ovi što vjeruju u fimu imaju priliku lipo se nakrcat
-
Mislim da će se desiti istiskivanje, ali ne uskoro ako je uprava rekla da ga neće biti mislim da ne bi ugrozili svoj poslovni ugled, tako da očekujem jednu masnu dividendu, problem je samo presuda nadam se da će Vrhovni sud biti transparentan i unaprijed objaviti kada će biti objavljena presuda da informacija budu svima dostupna pod jednakim uvjetima.
-
Pogledala sam promjene u top 10, za sve papire, tijekom mjesec dana.
Mirovinski fondovi svih vrsta kupili su Ništa.
Jedan je kupio masu obveznica RH.
Što li ga čine sa našim doprinosima koji pristižu svaki mjesec
Skrbnički račun u Privrednoj banci već nekoliko mjeseci prodaje Atgr i još nekoliko blue chipova.
Obzirom da je vrlo izvjesno da ćemo se iduće godine plemenito krajnje nevoljko odreći dividendi u korist guske u magli, na rubu sam suicidalne ideje da sve prodam, kupim stan za iznajmljivanje i pridružim se ligi pobjednika.
Istina je da sam zakasnila barem pet godina, hvala državnim poticajima
Taman misliš da si sve već vidio. Preuzimanja po elaboratu. Dokapitalizacije. Lex Agrokor.
A onda vidiš da nisi. Šmrcko.
kad smo kod obveznica, kako komentirate da su ovi Bond fondovi ostvarili minuse ove godine?? Mislim kako mozes na obveznicama ostvariti tolike minuse?.? Ono vecina imovine ti je u obveznicama i ostvaris -10, -15% ???? Sta fondovi placaju drzavi da im mogu dati lovu, wtf?
neće biti u minus ako je drže do dospijeća a mirovincima se nigdje ne žuri
-
Vrlo suzdržan će biti Mike Powell sutra.
Neće preko 8 metara.
Bas me zanima kako će to ucelofaniti
Možda i griješim 🤷
njihova se burza pretvorila u kockarnicu, tijekom govora nabiju index plus 5 pa ga zabiju dole izgubli su doticaj sa realnosti
-
Veliki promet danas ima li tko kakvu informaciju?
-
Jel burza radi danas?
Je li teško otići na stranice ZSE i provjeriti osobno?
gleda san nij pisalo ništa
-
Očekujem veliku dividendu jer banki matici bi moglo zatrebati novca, jer je Italija u nezavidnoj poziciji kamate rastu a imaju dug GDP 140% što je jako puno za srednje razvijeno gospodarstvo, tako da očekujem na ovoj skupštini u prosincu ili svakako u veljači divku do 10+ kn
-
Jel burza radi danas?
-
poslovanje bi se trebalo popravljati već od ovoga kvartala a kroz dvije godine bi već trebala krenuti i dividenda...a crni labudovi i sl. stvari , ne znam što bi rekao ...em se time općenito može pokušati destimulirati sve sektore, ne samo dionice, em se možeš poskliznuti u kupaonici em se onda smrznuti jer ove zime nema plina... ali te stvari kao sindromi crnih labudova, ipak mislim da se , umjesto po forumima, učinkovitije rješavaju nekim drugim stvarima... ima i na biljnoj bazi
Evo kojima se neda čitati Izvještaj nešto bitnije iz njega, a da nisu brojke;
Financijska pozicija kompanije je stabilna.
TRŽIŠTA EU I SRBIJE
Udio prihoda s ovih tržišta u ukupnim prihodima grupacije značajno je porastao u izvještajnom razdoblju zbog aktualne geopolitičke situacije i pada realizacije na ruskom tržištu.
TRŽIŠTE RUSIJE
Iako je proizvodnja automobila gotovo u potpunosti bila zaustavljena tokom drugog tromjesečja, u trećem je tromjesečju AvtoVAZ pokrenuo proizvodne aktivnosti i počeo proizvoditi dva modela vozila. Kako je nabava komponenti za njih u cijelosti lokalizirana, to direktno utječe na rad ovisnog društva u Togliattiju koje isporučuje dijelove za oba modela vozila.
Primarni ciljevi kompanije i dalje su očuvanje financijske stabilnosti, smanjenje negativnih utjecaja na poslovanje i usmjerenost na održivost poslovanja. Realizacija novih projekata donijet će željeni oporavak, a normalizacijom vanjskih utjecaja vjerujemo kako će oporavak cjelovite automobilske industrije biti brži od očekivanja.
Pogledala sam promjenu u knjizi dioničara, Top 10, na Mojedionice
Prodaje HPB Kapitalni fond, ostalo im je još 40 tisuća komada
Ako su naumili izaći do kraja to je još cca mjesec dana
A dok oni zasiplju bid, nema promjene cijene. Osim što mali vrtiguzi isto prodaju za kunu- dvije razlike
1. 28.10.22 79,60 80,40 79,89 0,75% -1,10% 1.530 122.228 79,60 80,40 2. 27.10.22 82,40 79,80 80,78 -3,62% -1,27% 4.837 390.735 78,20 83,60 3. 26.10.22 81,00 82,80 81,82 2,22% 1,44% 3.555 290.875 81,00 82,80 4. 25.10.22 80,00 81,00 80,66 1,25% 0,95% 2.446 197.304 80,00 81,00 Jeli tko kupuje iz top 10?
-
da kroz dvi godine poslovanje bi se trebalo bitno popraviti, isplatili se biti u dionici, sa obzirom da nas čeka recesija mozda i financijska kriza, kriza državnog duga, moguće cijelo jato geopolitičkih crnih labudova, da su mirnija vremena kupio bih ovu dionicu i čekao,ali ovako ne.
-
-
Jel ima itko da pobliže prati situaciju s plinom i da je koliko toliko upućen u taj fah. Cijena na burzi prema ovom grafu ide ka nekoj skroz normalnoj razini. Šta to znači za našu industriju i kada bi im se njihove kupovne cijene plina trebale unormaliti (onima kojima su divljale)?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Istina, cijena plina pada već neko vrijeme, ali o tome se ne izvještava po medijima.
Isto je i kada pada cijena nafte, nitko o tome ne piše, a zašto je to tako ne znam.
Danas se spot cijena plina na europskom tržištu kreće oko 67 Eur/MWh, a još
prije mjesec dana cijena je bila oko 200 Eur/MWh, dok je krajem 8. mjeseca
ta cijena bila preko 300 Eur/MWh.
Što mislite koji su razlozi za taj pad cijene plina koji ide na ruku industriji?
Puna skladišta plina, topla jesen, smanjena potražnja za plinom za grijanje
ili kombinacija svega nabrojanog?
Prema emisija Explora na radio Pula Korado je govorio da su Njemici prije explozije uspjeli ukrasti mnogo plina što je bio u cijevi tako su napunili skladišta ti da im je to dosta do 4. mjeseca