Hoće li sada dionice Medike rasti ili padati? Jer dolazi novi ministar. A vrijednost Medikola i ostalih satelita zdravstva?
Potražnja za lijekovima stabilno raste vec godinama
Hoće li sada dionice Medike rasti ili padati? Jer dolazi novi ministar. A vrijednost Medikola i ostalih satelita zdravstva?
Potražnja za lijekovima stabilno raste vec godinama
Display MoreJeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Ovako na brzinu, ugrubo. U IPO ide oko 50mil dionica, odnosno 35% svih dionica. Ajmo reći da je ukupan broj dionica oko 165M.
Cijena dionice 3.14-3.34 EUR
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Jesam li štogod u brzini krivo izračunao ili su se oni precijenili jer pri ovoj cijeni dionice ovo i nije baš neka prilika.
Sve preko p/e 4 je za mene previše za ovaj business sa malim maržama
Radi bržeg učenja i boljeg razumijevanja, pokrenuo sam blog na temu dionica. U prvom postu glavnu ulogu ima HPB pa bacite oko ako vas zanima.
Sjajna analiza, Bravo samo tako nastavi, jesu li šta rekli iz banke oče li se nastaviti migracija iz prvog u drugi stup rizičnosti i u narednim kvartalima?
hpb očekujem do Božića još 10-tak posto gore, a
Ova dionica ide dva koraka naprijed, jedan nazad...bid je već nestao danas.
Možda proučavaju poziv za skupštinu
Zadovoljan sam kako se razvija situacija sa hpb očekujem do Božića još 10-tak posto gore, al uvik se može nešto izvanredno desit
1000 na kupnji i 1000 na prodaju s 20 eura razlike, tko ce prije popustiti ili ce se naci u sredini 😀
Imamo tri velika prodavača koji imaju preko 150k dionica.
Bilo je ih je i do sad pa u par mjeseci imamo oko 30% povrata
Napokon vidimo 1000 kom na kupnji(280e),ali ništa neočekivano.
I dalje imamo potvrdu trenda rasta,a za bikove 300e je vrlo važan psiholoski broj kojeg žele dostići. Tehnički gledano veći otpor se očekuje na cca 365e
Posjedujem dionice hpb,nije nagovor na kupnju ili prodaju samo moje razmisljanje
1000 na kupnji i 1000 na prodaju s 20 eura razlike, tko ce prije popustiti ili ce se naci u sredini 😀
Puni se vid ovo je do sada značilo da krevet novi val rasta ali sve je moguće
Već par godina se najavljuje recesija, jednom Ce i pogodit
Ovo se ne vidi često"
Dodao je kako podizanje rejtinga za dvije razine nije uobičajeno. "U ovom trenutku je to prvenstveno vezano za brzu fiskalnu konsolidaciju koju je Hrvatska provela, kao što Moody's u svom izvješću navodi. To je nešto što Hrvatsku sada smješta u grupu zemalja s najvišim kreditnim rejtingom u svijetu i to omogućava i Vladi i poduzećima i građanima povoljnije uvjete financiranja u budućnosti i "MANJU VJEROVATNOST" od bilo kakve krize ili opasnosti", poručio je Vujčić.
1.Mišljenja sam da su to odlične vijesti.Ulaznica za pristup u OECD 2026.(,,, veci mehanizam zastite),benefit za domaći financijski sektor i prilika za nastavak rasta i odličnih poslovnih rezultata HPB .
2.Isplata dividende za 2023 (dobit 83mil.)od 23,90 je vrh vrhova! neto dobit za 2024 je 76 mil.+ dobit koju ocekujemo za 4 kvartal daje naslutiti isplatu odlične dividende i u idućoj godini.To potvrđuje da HPB iz godine u godinu jača i opravdava 5 poziciju kao najveća domaća banka ! Kontinuiranom potvrdom odlicnih financ. rezultata kao takva će zasigurno i dalje plijenit pažnju investitora
Da ovo povećanje rejtinga je ogromna stvar jer banka u svoju kamatu ugrađuje riziko premiju države a ona je sad manje što njeno kreditni portfelj čini manje rizičnim. Kako se Basel standardima adekvatnost kapitala računa kao rizikom ponderirana aktiva tako bi i ona trebala biti veca, što su sve sjajne vijesti za nas dioničare a i sve koji dižu kredite
Meni je bitan datum stjecanja prava na dividendu nebitno mi je kad Ce je isplatiti
Ma svakako je to tvoje razmišljanje, ne mislim nikome soliti pamet, ali ako meni ono što mi pripada dođe prije ili kasnije, a radi se o dugom razdoblju, nije svejedno. Možeš ranije nešto kupiti na ZSE, pokloniti sebi, curi, ženi, djeci, kome god, tulumariti, a ne čekati. A što će to biti iza datuma stjecanja prava na divide
Tebi je to bitno meni nije nismo svi u istoj poziciji, draže mi je da je ex dividendu day bliže čisto radi rizika mogućih koji se mogu javiti u međuvremenu.
moguće da di u pravu a možda i nisi mislim 60/40 da si u pravu, velike zarade su itekako moguće, ako ne bude recesije, al opet malo je vjerojatnije da neće biti al mogle bi biti solidne
Nažalost recesija na svjetskoj razini je neminovna, odnosno vjerojatno je već i započela, samo je sad pitanje hoće li biti umjerena i kraća ili snažna i duga.
Već par godina se najavljuje recesija, jednom Ce i pogodit
Jto znam. Neki to neznaju.
Meni je bitan datum stjecanja prava na dividendu nebitno mi je kad Ce je isplatiti
Šteta kolega trebala bi i dogodine slična dividenda biti, trenutno ne vidim neku bolju priliku na našem tržištu
Dogodine se treba pozicionirat u HPB, do tada će cijena dole, koliko ne znam. Ako padne cijena do Božića, uskočim opet unutra.
Tako sam i ja napravio prošle godine na zabi prodao kad su objavili vijest o divku i zažalio čestim treydanjem provizija i porezi pojedinu dobar dio zarade
Ja vani 100% na HPB-u...
Šteta kolega trebala bi i dogodine slična dividenda biti, trenutno ne vidim neku bolju priliku na našem tržištu
Ne treba euforije previše. Dividenda je prema očekivanju, a banke su odradile vrhunac zarade ove godine, tako da više neće ostvarivati ovakve dobiti u sljedećim godinama.
moguće da di u pravu a možda i nisi mislim 60/40 da si u pravu, velike zarade su itekako moguće, ako ne bude recesije, al opet malo je vjerojatnije da neće biti al mogle bi biti solidne
HPB nam predstoječe blagane čini veselijima 23.12
24.12 ex dividend day odnosno ko proda 23.12 nema pravo na divku?
HPB nam predstoječe blagane čini veselijima 23.12
Znači danas je odluka o dividendi
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/58134
Da nadam se da ce ex dividendu fax biti u ovoj godini
Opet se vratilo trgovanje jednu po jednu dionica, jel ovo neka vojna taktika prvo ide izvidnica opipivanje terena
Po mom mišljenju uvjerljivo najgori trgovački lanac, imaju strategiju da imaju male dućane u malim mjestima, visoki troškovi logistike mala mista gube ljude, u zadnje vrime otvaraju hrpu dučana i to tamo di im umjetna inteligencija odredi, tako di ja živim otvorili dučan lokacija dobra ali umjetna inteligencija valjda nije uzela u obzir da u krugu 200 metara ima 4 druga ducana, al opet ako ponude ultra nisku cijenu može bit zanimljivo
Malo sam gledao MSFI 9 mogli su napraviti umanjenje iz niza razloga, moguće je i ako samo očekuješ pogoršanje makroekonomskih pokazatelja o čemu se točno radi ne znamo, malo mi je čudno da im pada vrijednost obveznicaako se o toem radi, ako pada kamatna stopa njihov odnos je inverzan kada pada kamatna stopa raste vrijednost obveznicama. Svakako bi trebali napisati u bilješkama o čemu se točno radi, to če objavit kada bude godišnje izvješće sad u drugi mjesec ili da ih kontaktiramo https://www.hpb.hr/hr/kontakt-za-investitore/332
Nije baš tako.
Kao što rekoh, mijenjati poslovni model je izvanredna mjera koju moraš jako dobro obrazložiti, a promjena makroekonomskih uvjeta nije jedna od njih (morati ćeš mi vjerovati na riječ da znam o čemu pričam).
Citiram "Nasuprot tome, model očekivanih kreditnih gubitaka zahtijeva procjenu mogućih gubitaka od umanjenja vrijednosti financijskih instrumenata prije pogoršanja financijske i kreditne sposobnosti dužnika, te ovaj model nalaže:
"Poduzeća imaju mogućnost ove povijesne podatke korigirati za analizu makroekonomskih informacija koje se odnose na buduća razdoblja. Tako primjerice u razdoblju kada se očekuje pogoršanje makroekonomskih pokazatelja, ovi se iznosi mogu povećati, i obrnuto".