1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Toni

Posts by Toni

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Toni
    • January 8, 2021 at 4:46 PM
    Quote from HCMAA

Upravo me zvali iz HT...da me otmu od Optime...s njima smo od 2006...nude iskon paket za 165kn...što je najgore s optimom imam max 15mbps...a na iskonu bi imao min 20mbps i 15kn manje

možda se to na kraju i desi(imam dionice od Optime)

Agentica je bila prilično odlučna...moglo bi ovo naopako izaći...da HT totalno očerupa Optimu..pa da bude potpuno bez perja:(

Dobar signal koji govori da se žure.

Nemaju li ograničenja koja su postavljena upravo zbog ovakve prakse? Ovo zvuči kao nešto za HAKOM i AZTN.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Toni
    • January 8, 2021 at 11:51 AM
    Quote from harpun

česi su u prednosti jer su kupili 25 % i sada postoji mogućnost dokapitalizacije kroz izdavanje manjeg broja novih dionica bez obaveze preuzimanja s kojima bi oni stekli kontrolu

Postoji mogućnost, ali ne vidim svrhu

• Toni
    • January 8, 2021 at 8:26 AM
    Quote from BSOD
    Quote from Milo

Trenutno di god se kopa za kablove od struje, konkretno hep, polaže i dvije cjevi za optiku i sam sam ih polaga bar u jednom gradu.I sad se samo provuče optički kabel...

Je, i 1999 je bila ideja da HŽ stvori svojeg Telekom operatera, pošto ima kablova i željeznice po cijeloj državi...pa ono, nek se nađe.

To nije onaj projekt konsolidacije sve "državne" optike - HŽ, HEP, HAC,...? https://oiv.hr/hr/infrastruktura/opticka-mreza/

• Toni
    • January 7, 2021 at 5:08 PM

Bitna je informacija da je UG počeo graditi svoju optiku i rok mu je kraj 2021 (tako piše na HAKOM).

Quote from Flight

Pa kakve to veze ima?

UG će kupiti Optimu ili neće i u tom smislu ne može on svoju cjelovitu strategiju temeljiti na nečemu sto se još nije dogodilo. S druge strane,i A1 ima kao sto si primjetio tamo mrežu, a on je jednako ozbiljan kandidat za kupnju Opte kao i UG. To sto bi država htjela dovesti pod svaku cijenu novog operatera ne mora se na kraju poklopiti sa konačnim ishodom prodaje. Zato očito Zaba i HT otvaraju frontu i za možebitne “treće” kandidate koji se na kraju i ne moraju dogoditi, ali bi to moglo pozitivno utjecati na ishod prodaje kod “očitih” kandidata.

• Toni
    • January 7, 2021 at 4:33 PM

Za UG ili A1 onda je najvažnije da Optima optika rasprostranjena tamo gdje su njihove potrebe za 5G. Zna li itko kako je rasprostranjena Optima optika?Zašto u Zagrebu UG gradi svoju mrežu u Sigetu i Zapruđu? Izvor ovoga je HAKOM. http://mapiranje.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza

Kompatibilna nova UG optika s Optima optikom u smislu pokrivenosti? Koliko vidim A1 tamo ima svoju optiku (isto HAKOM,ali i A1 web).

• Toni
    • January 7, 2021 at 1:35 PM

Kekezu su svi dobri, Česi možda malo bolji

• Toni
    • January 2, 2021 at 9:27 AM

SVJEŽIĆ STEPHAN CHRISTIAN , opet povrat imovine. Država sada na 26,40%.

• Toni
    • December 29, 2020 at 11:49 AM
    Quote from xdado

Budući da država drži 28%, čak i da Česi djeluju zajedno još nisu u obvezi predaje javne ponude. Ponudu se mora predati kada se prijeđe 25% ukolitko netko ne kontrolira više, država je još uvijek glavna u DDJH čak i po broju dionica, a da ne govorimo i na druge načine. Zakon o preuzimanju D.D. Članak 14 stavak 1. točke 6 i 10. A ako bude dokapitalizacija vjerojatno će ići uz isključenje javne ponude.

Nije točno kad kažeš "država" je najveći dioničar. Njihov udio je 27,37% što je manje od udjela čeških vlasnika (18,88+8,70=27,58%).

Možda znaš iz kojeg razloga su dionice RH pohranjene kod HPB? CERP njih vodi kao neraspoložive za prodaju.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Toni
    • December 28, 2020 at 5:04 PM
    Quote from st-brajo

dobre vijesti iz Cromaris-a

https://www.poslovni.hr/domace/dok-kon…trzistu-4265419

Cromaris je vrhunska firma i samo će rasti i proizvodnja i prodaja. Potencijal tržišta Italije je ogroman. Brzina isporuke je velika konkurentska prednost u odnosu na igrače iz Turske i Grčke. Radije bi uložio direktno u njih nego u ADRS.

• Toni
    • December 28, 2020 at 1:23 PM
    Quote from Meri
    Quote from zm1

Flight, puno pišete za površnog promatrača, kako i sami kažete

Što više mišljenja to bolje, a tu je dosta zapetljana situacija.

Zapetljano da zapetljanije ne može. Previše interesa za pomiriti. Sljedeći korak je da uprava izađe van sa ponudama. Javnost mora to znati nakon što su informirali nadzorni i vladu.

• Toni
    • December 27, 2020 at 8:02 PM

Flight točno si to detektirao. Cilj je ovladati društvom uz što manje troškova. Tako da će situacija oko Đure živnuti no ne nužno i u korist malih dioničara. Nema smisla razvijati teorije kad nemamo ni približno dobar uvid. Svejedno mislim da će se i sljedećih dana intenzivno rolati priča pogotovo oko izbora strateškog partnera. Moguć je i dogovor između CSG i ENNA. Onda smo opet na 20 lipa.

• Toni
    • December 27, 2020 at 6:40 PM
    Quote from harpun

hanfa bi trebala ispitati djeluju li ove dvije firme zajedno ili se ne poznaju

Pažljivo su izabrali da se ne poznaju. Sada svaka firma može do 24,99.

Izgledno je da su češki preuzimači krenuli i prije dogovora s državom.

Svakako će ĐĐ živnuti. Vrijeme blagdana je najbolje za lov na nepažljive ulagače i zaboravljene naloge.

• Toni
    • December 23, 2020 at 9:48 AM

Svima želim sretan Božić i sve najbolje u 2021. godini. Puno zdravlja i veselja. Uživajte s najmilijima. :love:

• Toni
    • December 23, 2020 at 8:57 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Toni

Kolege uzimate li vi u svojim razmišljanjima činjenicu da Nova TV drži više od 55% tržišta tv oglašavanja? To je nekih 55m EUR od 95m EUR. Tih cca 95m EUR se već više od 20 godina vrti u jednom kontroliranom krugu. Kome je u interesu otvoriti tržište vertikalnom integracijom i narušiti postojeće predvidljive odnose?

jeste li Vi uopće pročitali rješenje AZTN-a u kojem se navodi da to nije bitno ukoliko Nova TV ne zloupotrebljava vladajući položaj?

uz dužno poštovanje, ali ajmo reći da ja imam nekog iskustva s Europskim tržišnim pravom, pa mislim da znam o čemu pričam.

i tu ću stati, jer ne mislim više nikome davati besplatne poduke.

Postojeći i budući ZEM usklađeni su sa europskim zakonodavstvom. Nema primjera da je EK intervenirala po sličnom primjeru. Ostalo su puste želje. Slabo poznajete navedene odnose. Uostalom da s pažnjom proučite dokument AZTN i javnu raspravu oko ZEM bilo bi vam jasno da su i DTB i Nova TV svoje primjedbe dali tek toliko da su odreagirali (mlako zar ne?). Slažem se sa vama da je na stolu ponuda za Optimu bez mogućnosti IPTV i to je to.

• Toni
    • December 23, 2020 at 8:33 AM

Kolege uzimate li vi u svojim razmišljanjima činjenicu da Nova TV drži više od 55% tržišta tv oglašavanja? To je nekih 55m EUR od 95m EUR. Tih cca 95m EUR se već više od 20 godina vrti u jednom kontroliranom krugu. Kome je u interesu otvoriti tržište vertikalnom integracijom i narušiti postojeće predvidljive odnose?

• Toni
    • December 22, 2020 at 9:41 PM

Krajnje zabavno čitati ovaj članak kad se prisjetim kako me je nekoliko drukera napadalo zadnjih 10-tak dana (najbolji je bio onaj koji je rekao da sam kao lik koji ti ogrebe novi auto) dok sam im pojašnjavao kamo sve vodi i eto ekipa čitajte. Nije baš OPTE-mistično. I brojite kilometre optike , pls.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…1-gbps-15038610

• Toni
    • December 22, 2020 at 3:56 PM
    Quote from Manu

Ako je isti kupac u pitanju onda nastaje obveza ponude za preuzimanje. A ako je konkurencija moglo bi biti još zanimljivije. Najmanja je vjerojatnost da je netko treći a ipak najveća da je kupac isti. S obzirom da je paket veći od 5% dužni su objaviti bez obzira tko je kupac.

Zašto onda nisu objavili?

• Toni
    • December 22, 2020 at 2:27 PM

Zanimljiv članak, intervju s Mavrićem Nova TV

https://www.lider.media/poslovna-scena…ija-nema-134507

• Toni
    • December 22, 2020 at 2:15 PM
    Quote from harpun

netko je kupio ali ne znamo tko

Očito da se skriva kupac, ali čemu? Imamo 2 ponude na stolu. Da su to oni onda bi javno kupili. Bit će da je netko treći koji čeka da se raspetlja situacija oko predanih ponuda da bi mogao uletiti.

• Toni
    • December 22, 2020 at 1:21 PM
    Quote from harpun

račun povjerenika pod 3.

1.transp1px.gif DD ACQUISITION A.S.1.916.72418,88%
    2.transp1px.gif CERP/REPUBLIKA HRVATSKA1.297.65412,78%
    3.grStar.gif SKDD D.D.883.5898,70%
    4.transp1px.gif HPB D.D./REPUBLIKA HRVATSKA821.7488,09%
    5.transp1px.gif CERP/HZMO660.0006,50%
    6.transp1px.gif BEGIĆ DRAGO89.4500,88%
    7.transp1px.gif ADDIKO BANK D.D.73.5110,72%
    8.transp1px.gif REITOBER KARLO58.9620,58%
    9.transp1px.gif RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.58.3850,58%
    10.transp1px.gif ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.52.6860,52%

račun povjerenika? Kakva su iskustva s time? Primjeri?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt