1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Toni

Posts by Toni

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Toni
    • January 24, 2021 at 12:46 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Toni

LAQO je cheap ass proizvod. Totalni fail kao proizvod. Uspješna kampanja, inovativan kanal prodaje, ali prijevara od proizvoda. Crno jaje ih razbija jer ima konkuretniju ponudu.

ja sam usporedno gledao (po jednakom kriterijima - osnovno + putnici + vuča) na Kompare.hr, osiguraj.me (Crno jaje) i Laqo. Laqo je bio najjeftiniji, a i najjednostavniji za plaćanje. U mom slučaju Crni jaje ih nije "razbilo", što ne znači da to pravilo vrijedi za sve. Moguće je i da Laqo i Crni jaje ciljaju na različite dobne skupine ili rade neku drugu razliku.

CO, prije Laqog, nije imao jeftine cijene obaveznog AO. Sad ih ima, s tim da će ponuda CO uvijek biti skuplja od ponude Laqog.

Nitko ne spori da su najjeftiniji, ali su zato i smanjili paket. Tko želi platiti malo i dobiti malo onda je to za njega. Super proizvod ako vozis malo kilometara i to negdje gdje nema prometa. Meni ne odgovara.

• Toni
    • January 22, 2021 at 4:00 PM
    Quote from Flight
    Quote from jack_zg

Provizorna online računica na Laqo.hr mi je ponudila za osnovno osigurane 35% nižu cijenu od one koju danas plaćam kod drugog osiguravatelja. Razlika koja sam uspio utvrditi između osiguranja je ta što mi kod Laqo nije uključena ona odšteta u slučaju smrti/invaliditeta 40k/80k kn. Kod Laqo je dakle uklučeno čisto osiguranje ako skrivite štetu kod druge osobe.

Pa sto nije zakonom propisano obvezno osiguranje putnika u vozilu? Od smrti i invaliditeta.

Kad su mi poslali ponuda sa 3.500 / 35.000 samo sam im se zahvalio.

Ugovaranjem opcije Vozač i putnici, tebi i/ili putnicima u tvom vozilu bit će isplaćeno 3.500 kn u slučaju ozljede u prometnoj nesreći i boravka u bolnici duljeg od 8 dana. U slučaju smrti, tvojim nasljednicima i/ili nasljednicima putnika bit će isplaćeno 35.000 kn.

Bezveze

• Toni
    • January 22, 2021 at 3:40 PM
    Quote from jack_zg

Provizorna online računica na Laqo.hr mi je ponudila za osnovno osigurane 35% nižu cijenu od one koju danas plaćam kod drugog osiguravatelja. Razlika koja sam uspio utvrditi između osiguranja je ta što mi kod Laqo nije uključena ona odšteta u slučaju smrti/invaliditeta 40k/80k kn. Kod Laqo je dakle uklučeno čisto osiguranje ako skrivite štetu kod druge osobe.

Upravo koliko para toliko i muzike. Išli su na jeftiniju policu, ali su je okljaštrili. Bezveze

• Toni
    • January 22, 2021 at 1:31 PM
    Quote from Flight
    Quote from jack_zg

Nema šanse da im "laqo" bude tako skoro profitabilan. A svima vama savjetujem da si pogledate prije produženja osiguranja i "laqo" ponudu. Ima nekih razlika što se tiče obujma osiguranja u smislu šta vam je sve ponuđeno, samim time to opravdava nižu cijenu.

A koliko košta polica u punom opsegu pokrivenosti postojećih rizika? Jer ako je cijena defacto ista onda je njihova promidžba obmanjujuca. Mijenja se defacto kanal prodaje, a to onda ne utječe ne konkurentnost ponude. Tada je jedina prednost da možeš sklopiti ugovor i platiti ga iz “udobnosti naslonjača”.

LAQO je cheap ass proizvod. Totalni fail kao proizvod. Uspješna kampanja, inovativan kanal prodaje, ali prijevara od proizvoda. Crno jaje ih razbija jer ima konkuretniju ponudu.

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 22, 2021 at 10:50 AM

Što kaže NO Podravke?

• Toni
    • January 21, 2021 at 9:50 AM
    Quote from Paulie

Iz Adrisa još kraći odgovor. – HUP je interesna i dragovoljna udruga. Kako vrijednosti koje naša tvrtka promiče nisu na najbolji način zastupane, odlučili smo istupiti iz te udruge – poručili su.

https://www.vecernji.hr/vijesti/kulmin…rtenova-1462556

Odlično odrađeno. HUP je močvara kao i HGK.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Toni
    • January 20, 2021 at 3:13 PM

Danas se ništa ne događa oko Đure. Zatišje pred buru?

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 20, 2021 at 3:10 PM

Ne znam gdje kupiš te tračeve. Na primjer Orešković ti vodi jednu novu farmaceutsku tvrtku, distributera generičkih i OTC lijekova, start up u koji investiraju relevatni VC fondovi. Ovo za Tomaškovića teško mi je za povjerovati jer se radi o jednom od najboljih domaćih managera (kad ga je AV dvaput zvao kod sebe znaš da nije bezveze).

Recimo ako ti nisu dobri prije spomenuti pada mi napamet Bruno Filipi, za kojeg ne znam gdje je trenutno, ali jedan od rijetkih koji ima relevatna iskustva.

Imena s kojima se licitira nisu ni približno relevantna po profilu i potrebama Podravke. Danas Podravka ima izvoz od 30% izvan ex-YU tržišta, a optimalno bi bilo 70%. Pitanje je tko to može ostvariti.

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 20, 2021 at 1:48 PM
    Quote from Flight
    Quote from Toni

Za Podravku je sada najbolji izbor osoba koja ima snažan biznis background npr. ex premijer Orešković, Tomašković (Crosig), Lucić (PBZ), Bogdanović (Coca-Cola HBC). Podravka firma s puno potencijala, ali previše politike. Pogledajte rezultate malo detaljnije, ima puno toga za popeglati. Belupo koji odlično posluje, ali uz niz mogućih prepreka (ovisnost o ruskom i Adria tržištu, generički ljekovi koji se lako supstuiraju,...). Podravka ima jako puno prostora za napredovanje od smanjenja troškova do jačanja izvoza (pod izvoz mislim izvan ex-YU, iako je 30% udjela izvoza za naše pojmove i industriju jako puno). I zato im treba snažnije ime od ovih spominjanih u javnosti ili neka ju preuzme Atlantic Grupa. ;)

Bauuuuuuaaaaaaahhhhaaaaa.... Orešković, Tomašković....

A što ne bi recimo doveli nekog profesionalca za hranu iz Poljske ili Češke naprimjer? A za lijekove nekog iz Krke recimo? Ili onog profesora ONO i DSZ iz Koprivnice. Pa on je Pucaru napucao rezultate i složio trenutnu priču.

Pa neće država prodati Podravku odnosno pustiti da je se proda i zato je upravljanje sporedno. Ionako politika slaže strategiju i uhljebljuje svoje. A tedeschi bi bio zadnji lik kojem bi to trebalo prodati osim ako na otvorenom međunarodnom javnom tenderu ne ponudi najviše za dionice dioničarima.

Pa nije Podravka HEP. Ipak nije čisti uhljebistan. Također imali su neke strance i nisu se snašli. Ne znam što imaš protiv spomenutih imena.

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 20, 2021 at 1:15 PM

Za Podravku je sada najbolji izbor osoba koja ima snažan biznis background npr. ex premijer Orešković, Tomašković (Crosig), Lucić (PBZ), Bogdanović (Coca-Cola HBC). Podravka firma s puno potencijala, ali previše politike. Pogledajte rezultate malo detaljnije, ima puno toga za popeglati. Belupo koji odlično posluje, ali uz niz mogućih prepreka (ovisnost o ruskom i Adria tržištu, generički ljekovi koji se lako supstuiraju,...). Podravka ima jako puno prostora za napredovanje od smanjenja troškova do jačanja izvoza (pod izvoz mislim izvan ex-YU, iako je 30% udjela izvoza za naše pojmove i industriju jako puno). I zato im treba snažnije ime od ovih spominjanih u javnosti ili neka ju preuzme Atlantic Grupa. ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Toni
    • January 20, 2021 at 10:11 AM

ovo je tema Agrokor ili Podravka?

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 19, 2021 at 9:29 PM
    Quote from Flight

Pa meni se čini da bi ona mogla dobro voditi Podravku i napraviti možda i značajniji iskorak u rezultatima, a možda i strategiji.

Mislim ja je ne volim, al nije ona bas prosječni Babac koji ne razumije kako biznis funkcionira. Bojim se da nitko drugi od kandidata nema taj edge kojeg bi ona mogla pokazati. A možda sam i potpuno u krivu.

Ako ništa mogla bi pokusati popravljati prethodnu stetu i promovirati se rezultatima. Ili cijenom dionice. Znam da je hereza to sto pišem, al bilo bi bedasto radi nje prodavati dionice jer je ionako prethodna klika, a i ona proje nje bila iz istog ili suparničkog čopora.

Koje su to njene reference u privatnom sektoru? Ono dok se parkirala u jednoj mikro banci?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Toni
    • January 19, 2021 at 3:01 PM
    Quote from Toni
    Quote from renchi

S obzirom da vas se ne prisiljava da gledate telemach programe vi cete izabrati one bez zabavnih holivudskih sadrzaja a sa domacim sadrzajem. To se zove konkurencija i pravo na izbor.

Ako npr A1 kupi optimu to znaci da je sa nasim novcima kupio nase. Ako kupi Telemach ulazi nova svota tudjeg novca u Hrv.

Više forsaju forumaši izmjenu ZEM nego li UG. Pretpostavljam da će to završiti tako da će zakon ostati takav kakav je, a da će Telemachov IPTV biti uz neki oblik ograničenja npr. samo njihovi FTA kanali ili mogu svi, ali na svakog njihovog najmanje 1 konkurentski npr. obavezno u paru idu i Sport Klub i Arena Sport. Sve osim NOVA TV i malo Doma TV prihoduje gotovo isključivo od naknada HT i A1. Gledanost tih kanala je jako mala.

Da ne mislite da sam te inače opće poznate činjenice o gledanosti i atraktivnosti za oglašavanje isisao iz prsta pogledajte podatke Agencije za elektroničke medije. https://www.aem.hr/istrazivanje-gledanosti-televizije/

Već i danas i Nova TV i RTL na svojim ostalim FTA kanalima prodaju oglasni prostor po principu daš što daš. Iz portfolia UG jedino imalo relevatni su N1 i SK1. Koliko se reklama vrti na njima, sami pogledajte. To su nišni kanali, male gledanosti, čiji se oglasni prostor teško i nikako ne može prodati.

Telemach će izaći sa svojom IPTV kupnjim Optime ili bez, ali zasigurno uz neka ograničenja po pitanju ponude kanala.

• Toni
    • January 19, 2021 at 9:30 AM
    Quote from renchi
    Quote from Toni

ZEM je rješen samo ne na zadovoljstvo Telemacha. Vrijeme će pokazati svu štetnost vertikalne integracije po pitanju konkurencije u proizvodnji contenta i sve opasnosti po društvo. Tako da je naš zakon bolji. Želim imati izbor sadržaja, a ne da mi guraju svoj. Zabavne holivudske sadržaje tako i onako mogu konzumirati na hrpi kanala, ali domaći ne mogu.

S obzirom da vas se ne prisiljava da gledate telemach programe vi cete izabrati one bez zabavnih holivudskih sadrzaja a sa domacim sadrzajem. To se zove konkurencija i pravo na izbor.

Ako npr A1 kupi optimu to znaci da je sa nasim novcima kupio nase. Ako kupi Telemach ulazi nova svota tudjeg novca u Hrv.

Više forsaju forumaši izmjenu ZEM nego li UG. Pretpostavljam da će to završiti tako da će zakon ostati takav kakav je, a da će Telemachov IPTV biti uz neki oblik ograničenja npr. samo njihovi FTA kanali ili mogu svi, ali na svakog njihovog najmanje 1 konkurentski npr. obavezno u paru idu i Sport Klub i Arena Sport. Sve osim NOVA TV i malo Doma TV prihoduje gotovo isključivo od naknada HT i A1. Gledanost tih kanala je jako mala.

• Toni
    • January 18, 2021 at 6:21 PM
    Quote from prdekalo

vladimir: jos jedan razlog da se rjesi ZEM jer osim sto ce bit uslkladjen sa EU donit ce od TELAMACHA ogromna ulaganja...

ZEM je rješen samo ne na zadovoljstvo Telemacha. Vrijeme će pokazati svu štetnost vertikalne integracije po pitanju konkurencije u proizvodnji contenta i sve opasnosti po društvo. Tako da je naš zakon bolji. Želim imati izbor sadržaja, a ne da mi guraju svoj. Zabavne holivudske sadržaje tako i onako mogu konzumirati na hrpi kanala, ali domaći ne mogu.

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 18, 2021 at 1:49 PM

Spominje se i Vukina, a koji je također adrisov igrač kao i Markulin (prije 10+ godina Vukina se spominjao u kontekstu preuzimanja Lure, ali nije odradio zadatak za AV-a). Možda se dogodi čudo i Adris uleti u Podravku.

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 18, 2021 at 1:12 PM
    Quote from Flight

Meni je zanimljivo kako su potencijalni kandidati morali Ići “neokrunjenom caru” da mu se poklone i s njime razgovaraju.... https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2247389

A kako je lepi Munjiza tu neki autoritet da ga se pita. Taj dio je zanimljiviji.

• PODR (Podravka d.d.)

• Toni
    • January 18, 2021 at 8:23 AM
    Quote from xdado

Hoće li opet mirovinci pustiti državi da bira predsjednika uprave ili će ipak ovoga puta biti malo glasniji, ipak imaju preko 50% i većinu u NO

https://danica.hr/mirovinci-i-po…nali-smo-imena/

Ne brini stiže Luka, ostalo su alibi kandidati. Za Martinu bi to bio malo prevelik zalogaj, Markulin nije lud da napusti komotnu poziciju, Doko dolazi u obzir ako se Luka predomisli.

• Toni
    • January 16, 2021 at 2:33 PM
    Quote from trial

Rasplet do lipnja.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/velik…-raditi-4268061

Puno prije lipnja

• Toni
    • January 16, 2021 at 9:57 AM

U roku od 30 dana dioničar pod rednim brojem 1. mora izaći s ponudom za preuzimanje. Nadam se da će to biti već početkom tjedna.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt