1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• migra
    • January 12, 2021 at 10:46 AM

kao što se vidi iz priloženog iako sam to u prvom komentaru podcrtao,ove 2021 sam posebno pozitvan,optimističan,pohlepan a inače nisam baš tako osim kada me filing te masa i ovdje postanih dokaza tako ne usmjeri.

možda griješim nebi bilo.....

rijetko sam griješio pa...

time will tell

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• migra
    • January 12, 2021 at 10:32 AM
    Quote from 5. Element

https://en.sse.net.cn/indices/cdfinew2.jsp

Ludnica se nastavlja.

Bio je problem kakav ce biti q1. Ma bit ce sjajan!

A onda ostatak godine oporavak potraznje u cijelom svijetu...

slaže se perfect storm,a kolikogod to neki htjeli ili štrikali krunicu za to nemoguće je da će uvijek biti negativan perfect storm?

zar ih nije bilo dovoljno u zadnjih nekoliko godina,jedan za drugim a kako to biva tika taka radi svoje i nije se mudro protiv nje boriti.što se duže odgađa to će pozitivan perfect storm biti jači.

reklo bi se: neka se samo katapult zateže,dalje će dobaciti zar ne?

strpljivi na kraju vrlo često odlično naplate strpljivost.

tako je bilo tako će biti,100% garancije nema ali kome treba tih 100% ima banku i kladionicu tamo su garancije 100% za gubitak ili realno negativan prinos.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• migra
    • January 12, 2021 at 10:12 AM
    Quote from jasko

Not Quite Fimbulwinter*, But More Cold Weather On The Way  

upravo sam to htio napisati da sam negdje pročitao da izgledno uskoro dolazi novi val arktiče zime kao posljedica poremećaja u stratosferi.

brodovi i mornari će preživjeti hladnoću a ove elementarne nepogode (će) mogu značajno unaprijediti startne pozicije za početak glavne sezone,rade i veliki pritisak na unajmitelje da si nemogu priuštiti strpljivost sa ugovoranjem TC čekajući da brodari skidaju gaće bez pitanja.

tako to biva u svemiru i životu:tko bi gori sad bi doli.

mi kao dio tog ogromnog mehanizma pokazali bi se kao mudri ako se protiv toga nebi borili već iskoristili ono što nam se gura pod nos.

tko želi,voli izazove,nema problema sa prihvaćanjem neuspjeha neka se bori protiv vjetrenjača,osobno trošenje životne energije,vremena usmjeravam na druge oktivnosti,gušte i svima bi preporučio.

sloboda izbora je zakon.

• migra
    • January 12, 2021 at 12:13 AM

zse je izrazito neefikasna burza a znamo i zašto je tako.moglo se je ovdje i kockati sa očekivanim padom potražnje radi kineske nove godine ali to mogu prije svega oni kojima je plan eventualno mala količina ali čak ni oni nemaju garanciju da će uspjeti jeftinije ili da će uopće i po skuplje.

pratim kako se stenje po stranim forumima jer je ekipa isto računala da imaju vremena za kupit a brodari pogonjeni "elementarnom nepogodom" neviđenim rastom vozarina u ovo doba,nesuđeni dioničari masovno ostali nasukani na plaži a brodovi otplovili.

plivanje za brodovima je vrlo opasan i izgledno neuspješan pokušaj,nagledao sam se ja toga kod nas i a vani.

kod nas je manje izgledno ali krenulo je kao da će biti kao i vani,puno jecanja,naricanja i suza.

dva su puta:strpljivo i nestrpljivo,inače sam sa strpljivo ali mi se ovaj puta učinlo strpljivo prerizično.

"loš"scenarij iz današnjeg kuta je da se plati nešto više ali si unutra i vrlo izgledno zarađuješ dobar prinos ili bolje od toga.

dobar scenarij bi bio ne kupuješ sad već čekaš neki pad za kupnju pa ćeš imati malo niži ulaz ali

tu su moguće i velike komplikacije jer biće više onih koji bi baš to a dionica najćešće ima samo za najsretnije,naspretnije u nedovoljnim ,puno premalim količinama.

tu je i opcija ostaješ bez kupnje a brodovi otplovili daleko na pučinu dok se probudiš i moraš čekati novu priliku,najčešće su godine a nekad i desetljeća u pitanju pa se na kraju postavlja pitanje zar nije razumnije platiti 5-10% više((možda i manje?) pa da si na brodu prije isplovljavanja?

ja sam si izabrao da sam na brodu,"karta mi je v žepu" i tulum može početi a ekipa kopnenih mornara neka drži konope dok izdrže.

moja oklada ide na dečke iz strojarnice,čekamo da se makina upali pa da vidimo dali će čavlerice i krema za žule pomoći?

• migra
    • January 11, 2021 at 11:41 PM

da repliciram samo na neke od zadnjih kontrargumenata kao na primjer gogl rastao 100% a atpl puno manje.

pokupio sam taj rast na gogl ali sada želim i ovdje pokupiti kada me već neefikasna burza i fin nepismenost na brdovitom balkanu želi počastiti.

jesam li zato loša osoba?ako sam loša osoba barem nisam loš investitor?OK,živi bili pa vidjeli šta će biti ovaj puta sa atpl.

do sada je uvijek završavalo u rasponu loše do pogubno za pesimiste,tu smo pa ćemo rezimirati.

naravno ako bi netko sada kao što su nekad znali napisati pojedini pesimisti da namjerno propuštaju kako bi mi pohlepni više,tu bi i ja ostao bez texta:)

priznajem pohlepan san,ustajem iz kreveta i za manje od 20% godišnje,ne mogu si pomoći:)

• migra
    • January 11, 2021 at 11:19 PM

ovo je moj prvi komentar na ovoj temi pa prvo želim pozdraviti sve pratitelje,želim posebno pohvaliti sve one koji vrijedno i ažurno ovdje postaju bitne mat činjenice koje( imaju) bi mogle imati utjecaja na kretanje cijena bodarskih dionica.

radim to i sam radi sebe ali brzi pregled olakšava i ubrzava praćenje i donošenje odluka.

opće je poznato koji su to članovi pa da nezasluženo nekog ne izostavim bravo i samo tako naprijed.

siguran sam da ima nemalo onih koji tako misle ali nisu ili neće iz svojih razloga to napisati.

naravno da mislim i na one koji nas pokušavaju držati usidranim,privezanim za obalu kako nebi....

ponekad je negativna vijest važnija(korisnija) od pozitivne i svakako pozivam da protivnici ulaganja u brodare ili samo u neke određene brodare da raspale iz svih pera.

bez njihovog raspaljivanja nikad nebi bili tako sigurni u ispravnost vlastitih odluka,unaprijed hvala.

hvala i za sve napisano što mi je pomoglo u donošenju prošlih odluka vezanih uz ovaj sektor.

2016 sam bio izrazito bull nastrojen prema ovom sektoru,za to postoje i dokazi nije ih teško naći.

upravo zahvaljujući korektivu pesimista i tada novim mat činjenicama sam i dijelom izašao što je moj rezultat učinilo boljim.

dio je ostao,dio je dokupljen nedavno a ako sve bude po planu još se dio planira dokupiti,naravno sve ovisi o razvoju situacije.

iz ovog se da izvuči da sam ponovo u izrazito bull modu na brodare.

teško bi sad nešto izvukao što do sada vrijedni prsti pratitelja nisu već ovdje objavili.

vidim puno toga za a malo protiv ove investicije na neki rok,nikakva ženidba,udaja,dok nas smrt ne rastavi ili neka slična opcija.vidim za sebe vrlo povoljan risk-reward ratio najvjerojatnije na max 2g a moguće i bitno kraće od toga.

trejdanje nije više moj dio strategije duži niz godina,previše toga propušteno i previše toga suprotnom strategijom pokupljeno da bi promjena ikad više za mene postala opcija.

• oporavak burze

• migra
    • January 11, 2021 at 10:50 PM

blagdani su iza nas,svako dobro u 2021,najviše zdravlja svima koji prate,koje zaninima investiranje i povezane teme.

prošlo je mjesec dana i kako to obično biva market ne mari za blagdane,on ima svoj put.

put koji smo i ovdje poč 12 mjeseca naznačili kao najizgledniji,koji se je u značajnoj mjeri potvrdio.

tako to najčešće biva kada su argumenti pravi i kada se bespostrebno ne silimo biti sljepi pored zdravih očiju,kada ne dozvoljavamo da od drveta ne vidimo šumu...

koje su bile posljedice bespotrebnog silenja u zadnjih mjesec dana?

mjereno crobex indexom 3,2% što i ne zvuči strašno ali ako to prevedemo na anualizirani prinos od 38% tada je to već blizu strašnog za NEinvestitore,zakapače,zazidavači,štediše.... jer svi oni su u istom periodu ostvarili realno negativne prinose.

ako gledamo sa malo daljim pogledom u prošlost tada to izgleda još pogubnije za novčanike gore spomenutih jer od dna na 1350 je u 8 mjeseci ostvaren prinos od 25% a anualizirano 34%

ipak je to neusporedivo više od onih koji se drže dalje od marketa iz svojih razloga,za sada,a moja je teorija + životno iskustvo kaže da će dio njih pokleknuti pred dokazima na dokaze na dokaze prije ili kasnije.

oni koji si izaberu kasnije ti će imati manji potencijal zarade.

sloboda izbora je zakon zar ne?

ono što je po meni najvažnije je da smo zakoračili u rješenje covida koji je napravio nemalu štetu i samo po inerciji prostor

za "laku" kapitalizaciju pozicioniranja prije drugih je značajan.

kako se ono kaže:možeš žabu dovesti pred vodu ali ju ne možeš natjerati da skoči u nju ili tako nekako :))

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 27, 2020 at 11:46 AM
    Quote from HCMAA

znači sad mogu dignuti minimalnu cijenu na 60000kn...hvala ovome koji je to kupio po toj cijeni...samo nemam pojma mentalno me dotuklo ovaj Covid-19 i pad ostalih dionica...60000kn*10 komada...600000kn....sad me vuće da stavim na njuškalo...

kolika je ovo točno u pogledu potpore

pa zna se tko je kupio,jedan od 3 najveća insidera,onaj koji zna apsolutno sve detalje i koji donosi sve važne odluke,sumnjati u to da je neupućen je bespredmetno,nerazumno i vrlo izgledno štetno za vl novčanik.svi dosadašnji sumnjači (prodavači)od delistinga u rasponu 200-160,pa onih neposredno nakon delisting u ponudi,pa oni na 300,38.000,koji su prodali u rasponu od 38000 do 50000 svi oni imaju jedan zajednički nazivnik a to je mali do ogroman razlog za jecanje,plakanje,naricanje....

zašto bi bilo mudro očekivati da će se to promjeniti?

na kojim argumentima temeljiti tu forsiranu nadu?

možda i postoje bolje prilike u ovom trenutku ali bitan je risk reward ratio,kojeg svi vidimo drugačije pa....

u isplatu dividende nije mudro sumnjati jer o načinu i vremenenu odlučuju vrhunski(svjetski) kombinatorci,oni koji to nisu na vrijeme prepoznali imaju motive za mokre snove.

ljudi su vrijeme će pokazati (već je pokazalo) uspjeli postati večinski(3/4) vlasnici nečeg od 1,5-2 mlrdkn bez rizika i potrebe da imaju jednu lipu u novčaniku,metode diskutabilne ali brutalno efikasne.svima nama se nudila prilika da se ne borimo protiv vjetrenjača već da nam vjetrenjače mlate opasne pare + di je tome kraj?

divka koji mjesec prije ili kasnije?to nebi trebale biti dileme za investitore koji vide šumu a ne samo drvo.

možda griješim,nebi bilo....

p.s.

uostalom pa zar nam nisu dionice već neko vrijeme gratis kroz isplaćene divke?

sada prerana kapitalizacija neće biti prevelika greška ali lako bi mogla biti velika?

rješenje covida cijepljenjem i novi makroekonom uzlet svijeta pa i nas posljedično ne daje temelja za pretjerani strah od zakašnjele prodaje?

potencijalno izlistanje bi katapoultiralo dionicu a u tome bi se trebalo odlučivati u 2021?

vidim puno više razloga za neprodaju ali nsam jednom propustio velike stvari radi prepohlepe pa sretno svima koji se odluče i kapitalizirati,rezimirat ćemo nekad kako smo prošli.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 26, 2020 at 7:39 PM
    Quote from 5. Element

Mnogi su ovdje polomili zube. A broj dionicara se smanjuje. Sto je svakako dobro za cijenu, ali i kao pokazatelj smjera.

ovdje su i vrapci na grani pjevali o impresivnim fundamentima i prije delistinga,nestrpljivi nisu htjeli čekati pa su prodali stprljivima,svakako jedan od poučnijih primjera koje mogu biti posljedice "investitorske" nestrpljivosti,oni koji nisu imali problema i sa dugoročnim ako treba odlično su naplatili pravi investitorski pristup.meni je upravo delisting bio okidač za ulazak.

drhtavih ručica više nema odavno,ostali su samo oni koji žele više ili manje skupo prodati svoju kožu,zasluženo,pravedno...

neka nestrpljivi razmotre i dugoročno kao investitorsku opciju kada su fundamenti neoborivi i velikoj večini će poteći med i mljeko,treba si samo tako izabrati,tako jednostavno,profitabilno...

ako se netko nije rodio strpljiv da se to naučiti izvježbati,ima nas priločno koji smo to dokazali.dolaze boja vremena i nudi se bitno lakša evolucija po inerciji pa...

cijena ima puno više potencijala za gore nego za dole već i radi činjenice da prodavača gotovo da i nema a zainteresiranih kupaca ima,možda i nikad više usprkos ATH.

ostaje da vidimo što to sad insajderi znaju,dosad su se pokazali kao nepogriješiv i odličan benchmark kroz vl kupovinu i korporativne akcije koje su expeditivno kažnjavale zadovoljavanje sa manje.

ne kaže se badava "pazite što si želite u životu,da vam se nebi ostvarilo i da nebi plakali nakon toga"

ovdje ima još dosta toga neotključanog što bi trebalo gurnuti ovo za početak na 100k,a praktično zanemariv freefloat će izgledno puno pomoći.

za početak da vidimo što je covid godina donjela po pitanju prihoda i dobiti,znalo je biti ranijih godina do ovog vremena prilično jasnih naznaka kontura od uprave što se može očekivati?

zašto je ove godine izostalo?

razmažen dosadašnjim očekujem da je bolje od očekivanja.

možda griješim,nebi bilo...

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 26, 2020 at 1:52 PM

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…i-milijun-kuna/

ova trans će ubuduće biti jaka podrška cijeni.

sve nakon delistinga su ovdje sljedile jedna za drugom bolja od bolje vijesti.sada kada najveći insideri kupuju po ATH cijeni može li sljediti promjena trenda?

čini se da sljedi u 2021 najbolja vijest ikad,imam kandidata za..

STRONG HOLD kolikogod mi šutili o tome.

možda griješim,nebi bilo...

p.s.

nebi bila senzacija da se i prije te možebitne vijesti trgovanje značajno intenzivira,dim se pojačava ako plane požar će se vidjeti iz orbite.

sloboda izbora je zakon a posebice kada uključuje neopisivu lakoću dioničarenja.

miriši na uvrštenje u listu top 5 najboljih prilika za 2021.

neka tika taka radi svoj posao a mi ćemo rezimirati.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 9, 2020 at 11:48 PM

uvrštenje (ako bi ga se htjelo) i GFI bi morali biti sinhronizirani,uštimani,frizirani možda čak?

a tako se to radi kolikogod mi šutili o tome.

izgledno bi se išlo na neko dodatno izdavanje da se privuku,uključe instituc. investitori,fondovi

a nekako ih se mora potaknuti.

da nismo na brdovitom balkanu rekao bi pa zar sa poviješću razine isplate dividende kakva prati ovu dionicu sada već godinama(3) dali je potreban poticaj?

o da treba obavezno na brdovitom balkanu gdje se fin pismenost doživljava kao neprijatelj čak i kod onih kojima je to posao,dokaza do sada puno previše.

ako se ne može ništa za pohvalit izvući iz ove covid poslovne godine tada bi to mogao i biti razlog da se odgodi donošenje odluke o odlučivanju o uvrštenju,glavom kroz zid se ne može,nije mudro pokušavati...

p.s.

vidim pojačane promotivne aktivnosti pa se pitam?

dali treba godinu izvući na podnošljivo ili treba zakucati gas do kraja iz nekog razloga?

ako i ovu godinu razvale iznad očekivanja u ovim koma uvijetima ovo će postati u sljedećih nekoliko godina

dionica iz snova.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 9, 2020 at 11:35 PM

u ovu punu poslovnu godinu smo ušli sa centrom u vinkovcima,preseljenjem u veći centar slavonski brod i makarska,može li to nadoknaditi covid?dali bi ponavljanje prošlogodišnjih rezultata bilo od dioničara prihvačeno kao uspjeh?dioničari?

osobno bi potpisao to kao uspjeh a posebice ako bi se i ponovila ista divka.

iako nema te loše vijesti koju odluka o uvrštenju nebi mogla pomesti.

ipak je to pitanje svih pitanja a ostalo su finese,magla za oči,drvo od kojeg se ne vidi šuma...

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 9, 2020 at 11:12 PM
    Quote from karlo

Je li može netko poslat neki link il nešto relevantno da svatin šta se to sve dogodilo oko Pevec-a? Kako to da se cijena dionice s 200 kuna popela na par desetaka tisuća kuna (ispravite me ako griješim).. na ovim main stream portalima svašta, a opet ništa ne piše

i zašto su išli u toliko drastično spajanje dionice? 100 naprema 1=O

službeno da prikupe kapital a neslužbeno da što više njih ne dokupi već da proda odnosno da dozvole da ih se isplati,istisne.

kako su zamisliliti tako su i sproveli,dobro su snimili fin pismenost na brdovitom balkanu.

bio je vrlo mali broj onih koji su doplatili, po 380 kn kom(1/100)

zadovoljniji smo mi koji smo doplatili jer ovi koji su prodali ostali su bez dvije masne divke + masnog dodatnog kapitalnog dobitka od tada,ali samo na isplačenom dijelu naravno,bilo je i onih kojima nije ostalo ništa više pa...

ako će se po najavi glasat na skupštini 2021 o uvrštenju i ako se izglasa izgledno ići će neki split možda baš 1:100?:)

samo što se u tom slučaju nebi vratiti na 180 nego na 1180 ili nešto tome slično,to je samo razlika u toj jednoj jedinici.:)

ovo treba uzeti sa rezervom jer mi dioničari nismo nikad do kraja objektivni.

a nebi bilo ni prvi put da griješimo zar ne?

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 9, 2020 at 11:48 AM

ali znamo da je prodano po daleko od fer i da će prodavač jednog dana kao i mnogi prije njega koji su prodali vrlo izgledno pustiti uzdah,suzu,jecaj... ili više njih.

iako ako a vrlo izgledno da je unutra od prije delistiranja tada ima puno razloga za zadovoljstvo,bio mu je to jedan od boljih investitorskih poteza u karijeri.

postoji i opcija da vidi bolju priliku?

ako je tako veselim se i dobro za sve nas investitore,držimo mu fige da je u pravu,sretno kolega.

• oporavak burze

• migra
    • December 8, 2020 at 8:54 PM

danas počelo cijepljenje protiv covida u V.britaniji,raelno za očekivati je da je to početak kraja covid babaroge za markete svijeta pa će i ZSE prije ili kasnije pokleknuti pod tom činjenicom.za sada je službena informacija da kod nas dolazi cijepivo početkom siječnja.covid pad je bio žestok pa će i oporavak biti močan,jedan dio smo već odradili,čestitke svima koji već uživaju plodove ranog pozicioniranja naplačujući svoju strpljivost.neki će uskoro a neki će još pričekati dokaze na dokaze,da se rizici smanje,neki neće nikad.

sloboda izbora je zakon

• oporavak burze

• migra
    • December 7, 2020 at 11:27 PM

covid rezime?

sa zdravstvenog aspekta i broja umrlih i očekivanog ukupnog broja do proljeća daleko od dobrog ali sa investitorskog aspekta imamo razloga za optimizam:

1.covid će biti pobijeđen na način da neće više izazivati toliku smrtnost te će i biti potrebne bitno blaže mjere za bolje rezultate,moguće i bez mjera jer dostupnošću cijepiva a to će biti uskoro od covida će gotovo isključivo stradati oni koji se po vl izboru neće htjeti cijepiti pa kao takvi neće izazivati empatiju ni približno sadašnjoj,te će pritisak na politiku biti puno manji da se mjerama pokušva spriječiti smrtnost onih koji se ne žele cijepiti,koji praktično sami sebi ne žele produžiti život ali ne očekujem puno takvih u rizičnim skupinama pogotovo.

ove godine sam participirao u nabavki cijepiva protiv gripe za neke osobe i mogu reći da je prodano nikad više i sa velikim brojem ljudi koji nisu se na vrijeme predbilježili i ostali bez cijepiva.

neizbježno će jedan dio tih ljudi povečati statistiku broja umrlih i od covida ove zimske sezone.

tu je donekle bio i propust struke koja nije predvidjela potražnju.

dobar je strah kome ga je bog dao rekli bi naši stari?

2. dolaskom cijepiva za sve koji žele biti će mnogi ušutkani pa i antivakseri jer očekujem da će se i dio njih cijepiti.

zašto?

nisam čuo za niti jedan primjer antivaksera koji je kod bilježnika ovjerio izjavu da neće tražiti niti želi pomoć ako oboli od covida pa čak ni da u tom slučaju daje prednost u lječenju ili respiratoru drugim oboljelima,znači sve je jasno zar ne?

lako je biti glasan kada se ne snose posljedice vl nevjerodostojnosti zar ne?

3.isključivo sa investitorskog stajališta gledano ako je to korektno ali tu smo radi toga covid je napravio veliku uslugu investicijkom svijetu pa i ZSE.očekujem u godinama pred nama da ćemo dobiti potvrdu toga,ali već u 2021.

u povijesti nije bilo tako dugog perioda bez recesije,visila je u zraku prije covida koji je bio okidač za recesiju koju nitko ne naziva recesijom već covid krizom.balon je ispuhan i može se opet godinama napuhavati vrlo izgledno.

bez neki jačih negativnih okidača smješi nam se višegodišnji rast.

naravno recesija će doći ali nismo ovdje da bi ostali do smaka svita ili....

tu smo da ugrabimo što nam se servira a držim da se nudi sa priličnim diskontom.

naravno ovo ne vrijedi za sve jednako,imamo sada i neke nove alate koji već daju prve pozitivne rezultate za one koji nisu tražili dokaze na dokaze.

dobro je to da neće svi odmah,netko treba gurati i u godinama pred nama.

ne treba radi toga plakati već se tome veseliti a posebice jer 220mlrd kn ostvaruje i ostvarivat će višetruko manje prinose od onih koji su se nudili i koji će se nuditi na ZSE.

možda griješim,nebi bilo.... ali nisu se baš oni koji su se na to kladili i proslavili zadnjih deset godina.

živi bili pa rezimirali.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 6, 2020 at 11:16 PM
    Quote from migra

....makroekonomski globalo i lokalno stvari idu na mlin pevexa i to snažno.

kao da je rođen pod sretnom zvijezdom?predodređen za veliki uspjeh?

čega ima više manje je bitno ali očito da se više toga posložilo u dobitnu kombinaciju ili bolje rečeno jednu od najdobitnijih a nebi bilo senzacija ni...

meni i dalje više zvoni potencijal za rast koji vidim od rezultata samih a oni su odlični...

5.Element@

slažem se da sada kada su godine pred nama ekonomskog rasta globalno i lokalno nije još vrijeme za prodaju ali bitno važnije je nezakasniti nego pogoditi vrh za prodaju.

uvrštenje bi omogučilo onima koji žele da izađu po približno fer valuaciji jer ovo je daleko od toga.

osječao bi se potpuno nerazumnim da prodam po 50 nešto što nosi samo 10 divke.

držim da je 100 ili više realnost s vremenom ali bolje uzeti sada nego za koju godinu jer ima i drugih prilika koje će svakim danom biti skuplje pa...

bez uvrštenja nema realnosti ima "samo" bomba divki,DA izgledno jer ne odlučujemo mi o isplati dobiti.

ako nam je takva sudbina biti ćemo "osuđeni" na te extra fat divke i preživjet ćemo nekako nemogućnost prodaje po fer cijeni.

nedaj bože većeg zla rekli bi naši stari?

možda i uprava odluči dopuniti trezor po nekim više fer valuacijama?

sada su tu temelji da i market odradi svoj posao samo bi mu trebalo dati šansu.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 6, 2020 at 10:19 PM

pevec je kupljen i novcima od plina a "spašen" je stečajem,velikim otpisivanjem potraživanja vjerovnika,svi vjerovnici koji do sada nisu prodali kroz divke i trenutnu cijenu nisu u minusu u odnosu na svoja potraživanja,nažalost večina se je natjecala tko će prije prodati,unovčiti dionice.od samog starta je krenula utrka za preuzimanjem a to je bilo puno dima koji se nebi smio zanemarivati?jer gdje ima dima ima i vatre zar ne?tko bi se trgao za nešto što ne vrijedi?OK večini su se sakrivali točni podaci ali logički,razumno,mudro je ne očekivati da se netko trga za nešto što ne vrijedi?

pojedinci će uvijek imati svoje razloge ali večina preferira "domaće" iz općepoznatih rzloga i to je sigurno prednost za pevex bila,je i biće u budućnosti.

to je priča koji domaći potrošači vole čuti,čak su često spremni platiti više,zar nije zadnjih nekoliko godina dovoljan dokaz FI?

to je jedna dodana vrijednost pevexa koju bi uvjeren sam bio netko u slučaju zainteresiranosti za preuzimanje i spreman dodatno platiti.

to je još jedan od skrivenih,nevaluiranih elemenata,za sada.

tika taku nitko nikad nije pobijedio pa...

p.s.

ne tvrdim da će se pevex u bližoj ili daljoj budućnosti prodavati,navijam za to,držim da je to manje rizična opcija za sve dioničare pa i večinske izgledno vrlo dobitna opcija.

viki i zdrave su bili milijarderi ali nisu znali prepoznati trenutak.

za nas dioničare dobro (bolje) bi bilo da imamo mogućnost ako i kada bi poželjeli,pomislili da je taj trenutak.

očekujem da će se večina raskoliti oko odluke o uvrštenju jer koliko ljudi toliko čudi rekli bi naši stari?

koliko ljudi toliko sudbina,fin situacija,želja...

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 6, 2020 at 8:43 PM
    Quote from komot

Tako je, pevex rastura. Ljudi vole pevex i kupuju tamo iako nije najjeftiniji. Ali nije ni skup, poštena cijena, jaka reklama, 36 rata, dobro prilagođen asortiman. I poneka iznenađenja poput coca cole, milka čokoladi i medenih srca po super cijeni. Konkurenti svi odustali osim bauhausa, a ni on ne pokazuje agresiju. 100 000 kn je realna cijena, budućnost je svijetla

DA,bingo,nije najjeftiniji a ja bi dodao da i širinom asortimana dosta zaostaje što nije nešto što se neda ispraviti,poboljšati,iskopirati ako ništa drugo.

kao Hr trgovina imat će uvijek bitno lakši posao od stranaca.ali ako i ovako sa priličnim prostorom za napredak vrlo profitabilno posluje držim da je samo nebo granica u godinama pred nama.naravno sve u svemiru ima svoj početak i kraj,na početku smo a za kraj ćemo još vidjeti.makroekonomski globalo i lokalno stvari idu na mlin pevexa i to snažno.

kao da je rođen pod sretnom zvijezdom?predodređen za veliki uspjeh?

čega ima više manje je bitno ali očito da se više toga posložilo u dobitnu kombinaciju ili bolje rečeno jednu od najdobitnijih a nebi bilo senzacija ni...

meni i dalje više zvoni potencijal za rast koji vidim od rezultata samih a oni su odlični.

ovo je jedna od onih dionica na kojoj je neopisivom lakoćom biti dioničar.

godinama se redaju bolja za boljom vijesti a di ćeš bolje kada to sve i prati isplata debelih divki i rast cijene.taj rast cijene je za sada sramežljiv ali dijelom razumljiv i opravdan za one koji bi bez rizika obično zaboravljajući,zanemarujući da gdje nema rizika nema ni velikog potencijala za rast.

držim da je potencijal za gore bitno veći od onog za dole ali to je stvar osobne percepcije a svi gledamo groz različite naočale pa...

ono što nam nitko nemože osporiti da smo mi dioničari do sada puno bolje percipirali od nedioničara,puno bolje predviđali razvoj događaja.logika,iskustvo,znanje,sreća,pozitivna energija...?najizglednije od svega po malo,tu smo da rezimiramo kako dalje.večina je(ili će) kroz divku isplatiti investiciju a činjenica da negativan rezultat nije moguć stavlja nas u vrlo komotnu poziciju vrlo čvrstih ruku što bi u budućnosti moglo,trebalo imati značajnog utjecaja na cijenovna kretanja te dodatno sinergijski utjecati na prinos.

nebi bilo prvi put da padaju komentari tipa da je onako kako "nebi smjelo"....da se pune,potoci,rijeke,mora,oceani sa čime nebi trebali?

živi bili....

p.s.

iako dionica nije izlistana,vrlo slabo je trgovana,svatko treba dobro promisliti i proučiti prije eventualne odluke,i ja to radim razmatrajući dokup,nisam pod pritiskom ali razmatram reinvestiranje divke da zaokružim na jedan sretan broj.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • December 6, 2020 at 7:40 PM

pozdrav svima koji prate ovu zlatnu dionicu ili možda bi bilo dijamantnu primjerenije?

nije još sazrijelo vrijeme za tih 100k s obzirom na opći NEinvestitorski sentiment ali ali to je problem štedša,pesimista a ne nas dioničara, jer na uloženih <100k je isplaćeno kroz 3 divke >100k + kapitalni prinos oko 200% .

mene osobno bi tek na 130k počeli svrbit prsti za prodaju ali za kupnju me svrbe na ovih zadnje realiziranih 55k hmm...

izgledno će to propuštanje biti razlog za knedle u grlu ali prvenstveno onima koji koji su do sada propuštali,a oni koji su bili na pravom mjestu u pravo vrijeme ako su se dali istisnuti (preplašiti) još i više.

nebi bila senzacija da se pevex vrati na ZSE?

navodno u 2021 ćemo svi imati motiv više za dolazak na GS?

trebalo bi se glasati o uvrštenju?

ovo je jedan od mojih favorita za najveći prinos u 2021 ako skupština izglasa uvrštenje,koje bi se realiziralo u 2022 ali bi se efekti toga debelo osjetili već u 2021.

jednako kako su se i isplaćene divke reflektirale na rast cijene za 200% usprkos delistiranju.

covid baba.roga će prije ili kasnije izgubiti svoju moć,svaka ručna kočnica kad-tad popusti.

ima i scenarij ako nebi covid popuštao da bi opet rast prihoda i dobiti mogao nastaviti ili pojačati trend.

ima dima da bi moglo biti još više vatre iako je i ovo prilično vatrovito?

ustao bi iz kreveta i za <20% godišnje,zadovoljavam se i sa malim prinosima pa možda nisam mjerodavan...

naravno na marketu nema bez rizika kao u ničemu u životu,uteg je moguća samovolja večinskih vlasnika iako dojma sam da će se savez raskoliti po pitanju uvrštenja?tko zna možda će baš glas nas malih biti presudan?

uvrštenje bi bilo ulje na vatru i za market u cjelini.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt