1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• migra
    • January 15, 2021 at 9:19 AM

po pitanju dizanja standarda u izvještavanju treba napomenuti da je od 2019 revizor Deloitte, prošle godine revidirano izvješće izašlo je na kraju veljače, iako je obveza 30 travanj.

Čini se da se u izvješću sve može naći samo treba uložiti malo truda i vremena.

ne manje važno za napomenuti da je ovo kompanija koja posluje na svjetskom tržištu da su joj vjerovnici dominantno strane banke koje imaju stroge kriterije pa su insinuacije nekih o velikoj misterioznosti i nesigurnosti izgledno prije svega plasirane sa potencijalno mogućim motivima,ciljevima,zadacima....

takav je moj dojam

možda griješim,nebi bio...

• migra
    • January 15, 2021 at 9:02 AM
    Quote from Flight
    Quote from mitkko

Pogledajte koliki su zastoji Capeova u kineskim lukama.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Najprije da bi identificirali potencijal zarade morate znati sve detalje o floti za ATPL sto ne znate. Koliko je brodova još ostalo u vlasništvu, koliko je u najmu (sale and lease back) te pod kojim uvjetima, koliko je ugovoreno dugorocno po kojoj cijeni, koliko ih je na spotu.... kod primjerice tvojeg grafa da li je moguće kratkoročno supstituirati Capeove nekim drugim tipom broda i da li se to stvarno te u kojoj mjeri i događa.... Itd.

Većinu tih podataka za brodare listane na američkim burzama možete naći bez po muke, a za ATPL morate rovariti i onda pomno analizirati ne bi li pokusali shvatiti kako bi promjena nekog parametra mogla djelovati na poslovanje.

Ja to najcesce ne znam napraviti ni procijeniti i zato mi je ulaganje u ATPL i slične male brodare mučno i nije privlačno. Sam rast BDI-ja nije pouzdan pokazatelj da će se dogoditi turnaround u poslovanju i značajniji povrat za dioničare. Pogotovo ne u kratkom roku.

nejednom sam pozivao na dizanja standarda transparentnosti ali mogu se naći podaci samo treba tražiti,evo da upotpunim raspravu sa nama interesantnijim dodatkom za pnmxe kada je port cong. u pitanju.

nije kao cape koje je isto tu za usporedbu ali postoji poveznica sa od prije poznatim mat činjenicama koje su sugerirale da je u porastu i za pnmxe

Files

port congestion pnmx cape.jpg 42.44 kB – 0 Downloads

• migra
    • January 14, 2021 at 9:14 PM
    Quote from mitkko

I ja bih volio da ovakav uzlet potraje, ali treba biti realan.

Evo sto kaze Joakim:

"We are still very positive towards Drybulk, but don't expect the current lull in seasonal headwinds to persist."

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

treba ga čitati sa razumjevanjem,rezervom jer je imao peh da se je puno i jako ispromašivao u zadnjih 6 mjeseci tako da mu nije lako,neki ga koriste kao benchmark za kontra,čovjek zna ali takav je ovo sektor,teško predvidljiv,projicirao je veliki pad bdi za siječanj i 1Q,pa velike vozarine u studenom i prosincu kad su značajno padale i tako...

imamo bazu bitno višlju od očekivane ,neviđenu godinama i razloga za optimizam da bi ta zaliha mogla premostiti CNY ili u najgorem slučaju podići što višlje avg vozarine 1Q,kakogod bilo razloga za optimizam ima dosta,za sada...

svaki dan koji se preživi na ovim razinama bliže smo cilju,preživljavanje CNY,ima još dosta do tada a čini se da će biti i zime što ovom sektoru ide kao voda na mlin.

• Best buy

• migra
    • January 14, 2021 at 8:06 PM

the best buy ATPL

dry bulk jedan od rijetkih sektora koji nije još doživio oporavak puno se toga godinama odgađa raznim crnim labudovima,ispucani su i sad je prilika da se posebice u startu zaradi "brza i laka" lova,ne postoji takva ali fig. of sp. jer

peer grupa je već odmakla >50%.

nakon nekoliko godina opet sam izrazito bull na dry bulk,neka ostane zabilježena današnja zadnja 167 jer očekujem atpl u top5 dionica po prinosu u 2021 sa značajnim izgledima da će se i u 2022 nastaviti trend ili nedaj bože u najgorem slučaju nadoknaditi 2021.

nemudrim držim neparticipiranje makar sa najminimalnije mogućim udjelom portfelja jer može bitno unaprijediti avg.

sretno vam i sa vašim boljim prilikama,trebalo bi ih biti za sve u sljedeće 2-3g.

neka nam slatke muke bude usporedba čije su bile bolje.

rezime sljedi

p.s.

ima rizika da nema nebi bilo tako jeftino i tako potencijalno profitabilno,opširno na temi atpl

držim da idu vremena kada treba biti pohlepniji nego inače

možda griješim,nebi bilo....

• PVCM (Pevex)

• migra
    • January 14, 2021 at 7:29 PM

da obično ide veliko pospremanje prije ženidbe,udaje....

a tko bi se to usudio očekivati?najaviti nedaj bože?

nisam već dugo ali mislim da se jedno 3 dana nebi trijeznio od kupanju u bačvi :)

to bi bilo u rasponu od malo do debelo preko 100k ako se smije naglas sanjati,maštati...

• PVCM (Pevex)

• migra
    • January 14, 2021 at 7:06 PM

moguće ali bilo je svojevremeno interesa pa nisu htjeli prodati.

da bilo bi čudno s obzirom da im lova ne treba a zgodna igračkica,korisna.

da se mene pita to nije core ali nedaj bože većeg zla od nepotrebne televizijice.

posebice ako se uspijevaju pokriti.

• PVCM (Pevex)

• migra
    • January 14, 2021 at 6:54 PM

znači prostor za podebljanu divku je tu?

još se kriju rezultati za 2020 ko zmija noge?hmm...

nismo navikli na to pa to možda govori nešto?

da je bolje za nas da još neznamo?? :)

u znanju je spas govorilo se nekad a ovdje čini se da je u neznanju spas? :)

• migra
    • January 14, 2021 at 6:46 PM
    Quote from Marielena
    Quote from 5. Element

Evo ja cu: 500 kn do kraja 2021. U nekom trenutku.

Povecana potraznja, znacajno vise od ponude, cijepljenje... Vozarine nekih prosjecnih 30% vece od prosle godine bi moglo donijeti 40ak kn EPS-a, a ako budu dobri izgledi za 2022 samo nebo je granica.

Zivi bili...

Ne znam na temelju koje fundamentalne analize ste dosli do 500 kn po dionici?

Ja predvidjam 2021 kao dobru za brodove, daleko od neke eksplozije. Prvi dio godine nista posebno, u drugom djelu mali oporavak.

A sto se tice Atpl nemam puno optimizma.

Oni imaju jos 6 broda(prosjecna starost cca 11 g). Ostali su u sell and lease back.

Dug velik i kamate na dug velike. Trebati ce jos ove godine ugraditi i prociscivace za brodove sto znaci da nece ploviti neko vrijeme.

Ja se bojim da ce do kraja 2021 imati problem sa likvidnoscu.

Display More

nije da ovi brojevi opravdavaju potencijalni target kolege 5.element

ali opravdavaju nešto nižu razinu s naravno potencijalom za više ako bi vozarine povukle još više.

U zadnjih 6 mjeseci peer grupa je prosječno do ovog trenutka rasla

SB +46,34% 1,80$ zadnja cijena

DSX +64,29% 2,30$ "

SBLK +87,76% 11,75$ "

SALT +44,44% 19,34 "

GNK +35,16% 8,14$

EGLB +58,89% 23,58$

NMMP +59,74% 13,54$

---‐-------------

avg. 56.66%

AP -23,17 % 167,50 zadnja cijena

AP 218,00 početna cijena

AP 218 x 1,5665 = 341,50 sa avg rastom

AP 167,5 : 341,50 = 0,49 diskontirana je 51% u odnosu na peer grupu u zadnjih 6 mj.

znala je atpl biti i predvodnica a sada je na začelju,netko će reći opravdano a netko će reći prilika.

za mene je bila prilika pa sam u skladu sa time i postupio i čekam da "muški"snosim posljedice vl izbora.

time will judge

p.s.

jedno je sigurno da insinuacije nekih da atpl ostvaruje manje avg vozarine od stranih brodara te da neće imati koristi i od nedavnog rasta BPI i BSI su zlonamjerna laž a dokazi leže u svakom FI,nejednom je atpl nadmašivala peer grupu.

neka dokažu da nije ako mogu oni koji to plasiraju.

• migra
    • January 14, 2021 at 6:14 PM
    Quote from alias

Nisam mislio odgovarati, i vidim da cu sve manje, ali kad me se vuce za jezik ocito moram. Migra, sad ekipa koja ima dionice ATPL-a misli da ti nešto znas, jer si eto bubnuo da ATPL nema capove, pa onda ne treba previše oko njih niti razbijati glavu. Ali ajmo objasniti logiku i razmisliti zašto sam ja uopce spomenuo capove. Dakle, kad je totalno sranje i fali ugljena, onda se prvo krcaju najveci brodovi da se zalihe i manjak što prije popune. Gusto je, sranje je. Logicno? Je. I vrlo lako shvatljivo. Tada i cijena za njihovo unajmljivanje naglo raste. E sad, kad cijene dođu do određene visine, i kad je jeftinije unajmiti panamaxe, ili ako nedostaje capova, jer su zbog tolike potrebe svi već zauzeti (to su već jako visoke razine), onda se krenu iznajmljivati panamaxi da popune nedostatak. Pogotovo u ovako gustim situacijama. Jel me pratiš? E sad, ako capovi krenu padati nakon tri dana rasta, znaci da nije tolika potreba za prijevozom, i da se ništa neće preliti na manje brodove. Zašto je to toliko neshvatljivo je meni van svake pameti. Sve to govori da situacija nije toliko vanredna koliko se isprva mislilo. Danas kad BDI padne vidjet ćeš i potvrdu ovoga šta sam napisao. Pricekajmo 14h

za početak prestani docirati i procjenjivati tuđe znanje na osnovu čega?

zaboravljaš ključnu stvar a to je da ne prevoze pmxi samo mrvice koje padnu sa stola capeovima već prevoze "svoj" teret kojeg ima svakim danom više,ako ne vjeruješ usporedi vozarine za pnmx na YoY bazi da se uvjeriš.

bolje bi bilo da capeovi ne stignu ali nije neophodno ,ne događa se i opet su pnmx vozarine visoko ,neočekivano visoke za ovaj dio godine.

Da,danas je bdi pao ali nama neusporedivo važnije što je sa BPI i BSI zar ne?

kombinirano vrlo mali pad od 0,2%,i dalje ostaju visoke razine zar ne?

koliko će avg BPI i BSI biti veći u 1Q?

kako sada stvari stoje izgledno duplo ili bolje od toga?imaš li svoju procjenu ili mišljenje za podijeliti s nama?

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 4:41 PM
    Quote from Flight
    Quote from migra

tijekom siječnja ću postaviti svoje targete,zašto ne unjeti malo dodatne težine.

svakako bi volio i dat ću priliku doc aliasu@ da on to prvi učini naravno ako bi smogao hrabrosti,trebao bi jer

je vrlo samouvjeren da je znanjem superioran nad nama.

"Morate prvo svi ocito nauciti kako se stvara BDI, kako FFA. Sta koji znaci i ostalo. Ja nemam vremena nit volje."

bilo bi korektno da se tom prilikom nedvosmisleno izjasni da nebi bilo poslije bilo da mi ustvari nismo razumjeli njegov smisao za "sarkazam".

znači jedan komentar bez "sarkazma" sa targetima u sljedećih 15 dana stvarno nebi trebao biti problem?

ako on ne smogne hrabrosti ja ću ipak objaviti ali pozivam i sve ostale koji žele da učine isto.

zar nismo i radi toga ovdje?

da damo svoje procjene i da "muški" snosimo posljedice?

osobno sam dokazao i opet ću da s time nemam problema a sada ćemo znati kako još neki stoje po tom pitanju.

Display More

A sto te prijeci da sad postaviš te targete i potkrijepis ih nekim konkretnim argumentima?

Display More

pošto sebe smatram studentom dry bulka a doc alias@ sebe smatra profesorom red je da to on ako će skupiti hrabrosti prvi učini.

+ nebi bilo gentlmenski ne ponuditi svima koji žele da to učine ranije.

+ tako sam to uvijek do sada radio i to malo više puta pa....

a znalo se dogoditi i da nije nitko p(r)ozvan ili nep(r)ozvan se odlučio iz svojih razloga koje možemo samo nagađati ali

moji targeti i rezimei istih neće izostati .

postoje oni koji kad jednom u životu dobiju diplomu ne odvaže se riskirati da je izgube,nisam taj;)

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 4:04 PM

kivi@

samo ti je novčanik ostao šupalj ili šupljiji nego je mogao biti.

a moguće da te novac ne zanima pa stavi na ignore ili nemoj čitat.

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 3:48 PM
    Quote from maratonac

To su u BiH dijelili neke "investitorske" diplome. Vidim da piše plahte a ništa ne kaže...

razumio si da sam te pozvao da se pohvališ sa bilo čime u investitorskoj karijeri nakon što si me bezrazložno i neargumentirano "napao" na temi oporavak burze?

pa pohvali se ako ništa da si nekad kupovao atpl po?400,500?600?

tada si komentirao vrlo pozitivno što se je sada promjenilo?

nisi bio strpljiv,nisi prodao na vrijeme?

ako se dobro sjećam bdi je bio slično kao i danas možda čak i niži?

osobno vidim više razloga za optimizam nego tada,orderbook puno tanji,makroekonomija će rasti godinama a već fali brodova kojih neće biti građeni u dovoljnim količinama....

ili ćeš i ovaj put pričekati prvo 400,500......?

prvo ćeš vidjeti dali će opet pasti na 100 kao i prošli put?

da,bilo bi dobro,mnogi bi i na manje potpisali,stoje u redu,kao i ja.

sretno

i pohvali se kad kupiš kartu za ukrcaj na brod,onaj tulum kopnenih mornara teško da će biti tako napet....

čavlerice i kremu za žule si već nabavio za nadaj bože?

šalu na stranu daj nešto napiši što ima veze sa brodarstvom,znao si nekad...

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 3:25 PM

tijekom siječnja ću postaviti svoje targete,zašto ne unjeti malo dodatne težine.

svakako bi volio i dat ću priliku doc aliasu@ da on to prvi učini naravno ako bi smogao hrabrosti,trebao bi jer

je vrlo samouvjeren da je znanjem superioran nad nama.

"Morate prvo svi ocito nauciti kako se stvara BDI, kako FFA. Sta koji znaci i ostalo. Ja nemam vremena nit volje."

bilo bi korektno da se tom prilikom nedvosmisleno izjasni da nebi bilo poslije bilo da mi ustvari nismo razumjeli njegov smisao za "sarkazam".

znači jedan komentar bez "sarkazma" sa targetima u sljedećih 15 dana stvarno nebi trebao biti problem?

ako on ne smogne hrabrosti ja ću ipak objaviti ali pozivam i sve ostale koji žele da učine isto.

zar nismo i radi toga ovdje?

da damo svoje procjene i da "muški" snosimo posljedice?

osobno sam dokazao i opet ću da s time nemam problema a sada ćemo znati kako još neki stoje po tom pitanju.

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 2:49 PM
    Quote from alias
    Quote from migra

ako si dugogodišnji investitor koji je nešto naučio,primjenio...

na konkretnim primjerima dokazao a da je javno provjerljivo

koji drži da njegovo mišljenje ima neku vrijednost,težinu,vjerodostojnost...

sam sebi možeš izdati virtualnu investitorsku diplomu

a možeš ju i založiti ako do nje držiš ili ako ti nešto vrijedi

osobno sam svoju nekoliko puta založio,kada sam bio jako uvjeren u svoja očekivanja

i nisam je do sada trebao "pojesti" (poništiti)

što se mene tiče imaš investitorsku diplomu i predlažem da je uložiš u svoja očekivanja,tvrdnje

ako u njih vjeruješ vezano uz 1Q

ja sam svoju uložio jer si me ti na to "natjerao",isprovocirao" pa sam i ja tebe pozvao da učiniš isto.

neće te ništa materijalno koštati,bez straha.

najgore što ti može dogoditi da izgubiš pravo da nas tretiraš u najmanju ruku kao da mi u odnosu na tebe moramo još jaaako puno učiti pa izvoli uložiti svoju inv diplomu profesore na svoje tvrdnje i očekivanja ovdje.

ako mogu studenti a može valjda i profesor??

Display More

Ti si drogiran :)

Display More

i to je sve što imaš napisati?

na sva ona pitanja i argumente da neznaš što pišeš ili da namjerno pišeš ono što ne misliš,da ne želiš stajati iza onog što pišeš?

ne vidim više smisao niti potrebu rasprave.

ako ćeš biti nekad spreman odgovarati na konkretna pitanja konkretno možemo nastaviti.

sam si sve po pitanju svojeg kredibiliteta odradio što se mene tiče.

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 2:32 PM
    Quote from alias
    Quote from migra

alias@

puno toga ti je CnB argumentirano i traži tvoje odgovore i pojašnjenja a izbjegavaš hmm...

veseli me da ipak držiš do svoje investitorske diplome i da ju ne želiš ponuditi u zalog pa je sve jasno koliko vjeruješ sam u ono što si napisao.

ta ti ponuda i dalje stoji i stajat će ovdje ako se odlučiš.

brodarstvo je dinamično,znaš i sam,stvari se mijenjaju,očekujem velike promjene ove godinea to ću i argumentirati.

naravno da je bolje da capovi nemogu prevesti pa da se preljeva ALI iz javno dostupnog se vidi da će niže klase biti manje nego ikad ovisne o onome što cepovi nebi mogli prevesti,ako imaju i sami "svog" tereta više nego mogu prevesti?

tada je bitno manje važno koliko capovi mogu ili nemogu zar ne?

biće dobro i za jedne i za druge ali ne samo za strane brodare,ili jedino za atpl NE kako ti insinuiraš...

dok javno ne objaviš drugačije držim da i dalje očekuješ manje prihode i dobit ATPL u 1Q.

kada i ako ćeš biti spreman obavijesti nas ovdje o promjeni svojih očekivanja kada i ako se dogodi?

mislim da bi bilo to korektno s obzirom na tvoj ugled,znanje,utjecaj,status....

Display More

O kakvim ti diplomama pricas pobogu? Koju diplomu ti imas uopce?

ako si investitor koji vjeruje da je nešto naučio,primjenio,dokazao

Display More

ako si dugogodišnji investitor koji je nešto naučio,primjenio...

na konkretnim primjerima dokazao a da je javno provjerljivo

koji drži da njegovo mišljenje ima neku vrijednost,težinu,vjerodostojnost...

sam sebi možeš izdati virtualnu investitorsku diplomu

a možeš ju i založiti ako do nje držiš ili ako ti nešto vrijedi

osobno sam svoju nekoliko puta založio,kada sam bio jako uvjeren u svoja očekivanja

i nisam je do sada trebao "pojesti" (poništiti)

što se mene tiče imaš investitorsku diplomu i predlažem da je uložiš u svoja očekivanja,tvrdnje

ako u njih vjeruješ vezano uz 1Q

ja sam svoju uložio jer si me ti na to "natjerao",isprovocirao" pa sam i ja tebe pozvao da učiniš isto.

neće te ništa materijalno koštati,bez straha.

najgore što ti može dogoditi da izgubiš pravo da nas tretiraš u najmanju ruku kao da mi u odnosu na tebe moramo još jaaako puno učiti pa izvoli uložiti svoju inv diplomu profesore na svoje tvrdnje i očekivanja ovdje.

ako mogu studenti a može valjda i profesor??

• migra
    • January 14, 2021 at 2:05 PM

alias@

puno toga ti je CnB argumentirano i traži tvoje odgovore i pojašnjenja a izbjegavaš hmm...

veseli me da ipak držiš do svoje investitorske diplome i da ju ne želiš ponuditi u zalog pa je sve jasno koliko vjeruješ sam u ono što si napisao.

ta ti ponuda i dalje stoji i stajat će ovdje ako se odlučiš.

brodarstvo je dinamično,znaš i sam,stvari se mijenjaju,očekujem velike promjene ove godinea to ću i argumentirati.

naravno da je bolje da capovi nemogu prevesti pa da se preljeva ALI iz javno dostupnog se vidi da će niže klase biti manje nego ikad ovisne o onome što cepovi nebi mogli prevesti,ako imaju i sami "svog" tereta više nego mogu prevesti?

tada je bitno manje važno koliko capovi mogu ili nemogu zar ne?

biće dobro i za jedne i za druge ali ne samo za strane brodare,ili jedino za atpl NE kako ti insinuiraš...

dok javno ne objaviš drugačije držim da i dalje očekuješ manje prihode i dobit ATPL u 1Q.

kada i ako ćeš biti spreman obavijesti nas ovdje o promjeni svojih očekivanja kada i ako se dogodi?

mislim da bi bilo to korektno s obzirom na tvoj ugled,znanje,utjecaj,status....

• Birtija

• migra
    • January 14, 2021 at 1:27 PM
    Quote from janlana

možete vi trubit i dobro i loše i bdi sim tam ...al evidentno je da nema snage za up .....prije će ingra gore a postala je teški trash ...

da smo trejderi to bi nas možda i brinulo jer na jake vozarine nema rasta ali ovdje realan rok za očekivani prinos je jesen,nebi bila senzacija ni bitno ranije ali moje konzervativne procjene i očekivanja nisu gotovo nikad podbacile a znalo je biti i puno bolje od konzervativnog.

ovo je tek praskozorje,pomalo ima još dosta do vatrometa u ponoć,još će najizglednije mjeseci proći prije nego večina počne razmatrati,imat će to i svoju oportunu cijenu a moguće i jako veliku oportunu cijenu,nebi bilo prvi puta i ovdje?

sada nam se još nudi da dopunimo ako želimo,i mene kopka moram priznat ali kad već ti argumenti o futuresima i BCI tako dobro spuštaju sve se suzdržavam nebi li jeftinije dokupio,pohlepa me usmjerava ali

važno si je u životu naraviti win-win,meni ovdje win ako raste i win ako pada,ako ne prije na jesen rezimiram kako stojim sa winiranjem:)

• migra
    • January 14, 2021 at 11:41 AM

u komentarima primjećujem osim prikazivanja frizirano negativog tona na futuresima i pokušaj nametanja praćenja BCI indexa kao najvažnijeg a svi znamo da on ima samo posredan utjecaj u nekim fazama i da te faze mogu i u potpunosti izostati.BPI i BSI imaju neusporedivo veći utjecaj na atpl u odnosu na BCI pa...

ovaj dio godine je posebno loš za cape-ove radi kišnih sezona i izgledno da će za razliku od njih niže klase imati bitno stabilniji priljev "svog" tereta te izgledno neće pratiti intenzitet pada capeova + moguće i da će biti u istim danima različitih preznaka,bitno više u korist nižih klasa.

predlažem da se fokusiramo na nama ovdje bitno važnijim indexima a to su BPI,BSI

predlažem i da težište na futuresima ne bude na capeovima već na nižim klasama.

ključna riječ težište je ovo je ipak tema atpl a za nju su BCI i futuresi za capeove ipak od bitno manjeg interesa.

ako se desi da počne preljevanje tereta sa capova na niže klase te se bitno poveča značenje BCI za atpl tada će to postati neizbježna tema za sve nas ovdje.

držim da je bolje za sve nas da se stanje nepotrebno ne zamagljuje kako se od drveta nebi vidjela šuma.

manje magle + što više utemeljenih argumenata =rezultat sa manje neizvjesnosti i iznenađenja.

i na kraju si je svatko od nas kriv ili zaslužan za ono što si je izabrao?

može li bolje,poštenije pravednije.....

• migra
    • January 14, 2021 at 9:36 AM

alias@

ovim svojim očekivanjima da neće veliki rast bdi i spot cijena na YoY bazi utjecati na bolji 1Q indirektno optužuješ upravu da je nesposobna.

na kojim to konkretno argumentima temeljiš jer koliko ja vidim iz FI atpl često nadmašuje peer grupu po avg vozarinama?

uzmi FI ti izaberi koje želiš u zadnjih 5 g i izvadi najlošiji i najbolji rezultat koji nađeš i objavi ga ovdje gdje će se vidjeti razlika u postignutim vozarinama u odnosu na peer grupu.

svoj NMM koji toliko ističeš usporedi i njihove postignute vozarine sa onima od ATPL.

naravno preskoči kontejnerski dio,on nas ne zanima.

brojeve na sunce:)

• migra
    • January 14, 2021 at 9:22 AM

alias@

Quote from alias
    Quote from migra

prošle godine bdi 800 a sada 1800

dali ova jedinica ispred 8 ima kakvu tezinu ili je to onako bezveze,ukras,dekoracija??:)

očekujem >100% veće prihode u 1Q

očekujem da će i u svim ostlim kvartlima avg vozarine biti veće od 2020

ne očekujem kolikogod se to možda nekima činilo preoptimistično manje prihode,dobiti posljedično cijenu dionice od 2020.

brzo će to proći,već je prošla 1/6 prvog kvartala pa ćemo i brzo rezimirati.

nije istina i smiješne su tvrdnje da ovaj rast vozarina ako bi se i pokazalo da će biti kratkotrajan(a to ćemo još vidjeti)da neće imati nikakvog utjecaja na vozarine jer se ugovori dijelom vežu i na spot cijene.detalji nam nisu poznati jer je takva politika ATPL za sada ali sigurno nema značajnijih odstupanja u odnosu na modele ugovora stranih brodara.

Display More

Migra, predugo si na burzi da raspravljamo kao mala djeca. Prošle godine je Kina oko ovog datuma uvela totalni lockdown i drzala ga skoro cijeli 1Q. Ti sad pišeš da je ove godine BDI bolji nego prošle. Stvarno? Wow. I da ce 1Q biti bolji nego prošle? Ne vjerujem. Kako? Zašto? Ma nikako. Kazem, ovako mi se neda raspravljati jer pricamo o stvarima koje bi i djetetu od 2 godine trebale biti jasne

Display More

drago mi je da se barem u nečemu slažemo a to je da su i meni tvoje tvrdnje i očekivanja djetinjasta,koje bi i djetetu od 2 g trebale biti jasne.

kao nema veze što je YOY bdi +130%,pnmxi +140%,neće biti bolji 1Q.....

OK strpljiv sam,nemam kud i pametnijeg posla dok ne dođe proljeće pa ćemo rezimirati.

neznam samo zašto na istim argumentima svi strani brodari žestoko rastu??

zašto tvoj NMM raste kada nebi smio po istim argumentima kako ti kažeš?

ili to samo za ATPL vrijedi?

znači jedino atpl u svemiru neće profitirati na bdi +130% i pnmx +140%?

ajde ovako ćemo: ako neće 1Q atpl biti bolji ja ću javno pojesti svoju investitorsku diplomu,hoćeš li ti svoju ako se dokaže da nisi u pravu?

s obzirom kako kažeš da bi i dijete od 2g....

znači siguran si da znaš što govoriš,tvrdiš.....

mogu i drugi tvoji istomišljenici ponuditi svoje investitorske diplome ako stoje iza napisanog i slažu se sa tobom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt