1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 4:40 PM
    Quote from Marielena
    Quote from migra

http://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf

u naslovu velikim slovima piše:

Positioning for a Post-Pandemic party?

dali sam dobro razumio da se dijele gratis pozivnice za party na palubi,ako nekog zanima? :/

navodno youtube fanovima gratis cats friendly vip salon? ;)

vrijedi razmotriti? :/

^^

Display More

Gdje je taj party? Ima u Dubrovniku sto?

Display More

ima,svi koji imaju problema sa brojevima koje je popapala maca ako donesu tu svoju macu na party dobivaju extra bonuse na bonuse...

;)

Capesize -1 %

Panamax - 0,2 %

Handysize + 0,4 %

Supramax -0,3 %

neka se nastavi još mjesec dana tako,može i do kraja Q1 :)

kapitulacija CNY babaroge na horizontu?

to bi već mogao biti dobar motiv za razmotriti revizije očekivanja iz kategorije "ništa posebno" :/

step by step,Q by Q...

pomalo,tek smo na početku nečeg što će trajati godinama,nije ovo utrka na dah...

biti će još tu i uspona i padova prije cilja,po principu 2 koraka naprijed 1 nazad,nema zdravijeg od toga...

;)

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 2:24 PM

http://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf

u naslovu velikim slovima piše:

Positioning for a Post-Pandemic party?

dali sam dobro razumio da se dijele gratis pozivnice za party na palubi,ako nekog zanima? :/

navodno youtube fanovima gratis cats friendly vip salon? ;)

vrijedi razmotriti? :/

^^

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 2:01 PM
    Quote from migra

a joj,ima li bolje,zdravije za srce i trbušne mišiće od ovog,dokazano produžuje život :thumbup:

ako netko sada napiše da je i to "ništa posebno" gasim komp za danas ;)

nego ta maca me sad kopka,ma nije valjda?

biće da neznaju gdje tražiti brojeve?

samo treba tražiti ima na http://www.yuotube.com,posebno vrijedi za one kojima je svaki drugi komentar link sa youtube ^^

šalu na stranu ima pregršt visoko vrijedne materije koja čeka obradu.

za početak poklapanje sa onim što već neko vrijeme tupim generalima prošlosti.

pustite prošlost okrenite se budućnosti,prošlost je samo prošlost....

na burzi se trguje budućnošću a ne prošlošću!

prošla godina je za zaborav...

"last year was a year to forget...."

p.s.

posebno obratiti pažnju na shipping cycles grafu gdje se trenutno nalazi dry bulk ;)

i najkonzervativniji scenarij će puniti potočiće...

možda i griješim,nebi bilo...

Display More

isprike za prilog,greška kod mene,pa evo i priloga.

tipkovnica otkazuje,srećom ima vani snjega :)

Files

image_2021-02-01_141446.png 123.44 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 1:17 PM

a joj,ima li bolje,zdravije za srce i trbušne mišiće od ovog,dokazano produžuje život :thumbup:

ako netko sada napiše da je i to "ništa posebno" gasim komp za danas ;)

nego ta maca me sad kopka,ma nije valjda?

biće da neznaju gdje tražiti brojeve?

samo treba tražiti ima na http://www.yuotube.com,posebno vrijedi za one kojima je svaki drugi komentar link sa youtube ^^

šalu na stranu ima pregršt visoko vrijedne materije koja čeka obradu.

za početak poklapanje sa onim što već neko vrijeme tupim generalima prošlosti.

pustite prošlost okrenite se budućnosti,prošlost je samo prošlost....

na burzi se trguje budućnošću a ne prošlošću!

prošla godina je za zaborav...

"last year was a year to forget...."

p.s.

posebno obratiti pažnju na shipping cycles grafu gdje se trenutno nalazi dry bulk ;)

i najkonzervativniji scenarij će puniti potočiće...

možda i griješim,nebi bilo...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 12:51 PM
    Quote from Marielena

Problem kolege Migre je da on tu nema novu publiku.

Ovo osim kolege Aliasa cita tu jos nas par koji smo vec popusili na Atpl i tesko nas je motivirati sa istom pricom o rastu BDIa i raketi koja slijedi.

Dovoljno pratim dry bulk a i Atpl da znam da ako ce rasti BDI da ce dionica tamo od proljeca negdje rasti na tom valu i da se tu moze nesto zaraditi. I to je to.

I ovo je trenutno precijenjena dionica, sto ne znaci da ne moze biti jos skuplja.

kolegice sad već moram popiti andol radi trbušnih mišića ^^

ovo za aliasa se slažem da je(bio) na ovoj temi najviše od svih nas. ^^

valjda da pokupi brojeve,samo njegova maca to brzo sve rješi ^^

izgleda da ta maca operira kod još nekih :/ ^^

ljudi čuvajte se mace papačice brojeva! ^^

imputirati nekome tko se maknuo od teme atpl da traži publiku? ^^ maestralna hipoteza ^^

a kako bi tada okarakterizirli generala? :/ ^^

u kontekstu traženja publike a da on niti ima niti ima namjeru imati,s obzirom na količinu tamo iznesenog? :D

dali je nekome kome štete moji komentari zabranjeno me staviti na blok? ^^

rezimirat ćemo nekad koliko je osobno javno pozvanih skupilo hrabrosti za taj potez;) ^^

nisam stručnjak kao vi za kretanje cijena dionica,više sam strpljivi investitor koji ima puno sreće s brojevima :D

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 12:30 PM
    Quote from BudFox
    Quote from migra

da nije i tebi kao doturu maca popapala brojeve?

ah te nestašne mace.^^

ti brojevi su "ništa posebno" pa ih zato nema...

NHF

šalu na stranu,ne stanu na ekran i ovako je sitno ali ne mijenjaju bit niza pa...

ključ je vrh 80% a danas dno 6%

razlika je miljama od ništa posebno,ne može bolje,mislim uvijek može bolje ali u ovom slučaju može samo ništa posebno bolje. ;) :saint:

Display More

Znači, selektivno prikazuješ brojeve, to hoćeš reći?

Tako je i NB godinama selektivno prikazivao podatke za Đuru i Petrokemiju i dovodio ljude

na krive zaključke, a znamo kako je to završilo.

Gle, ja sam već popušio i na Đuri i na ATPL, pa mi je postalo teško prodati muda pod bubrege.

Ne kažem da nije moguće, jer smo svi ljudi od krvi i mesa, ali je sigurno teže nego prije.

Znači provociraš ljude na temi koji ti oponiraju (100 x si već napisao "ništa posebno", "doktor", "general", "lektor"), a

ne odgovoraš na neka osnovna pitanja koja ti ljudi postavljaju. To šta si otvorio temu "BEZ CENZURE", ne daje ti za pravo

da dociraš ljudima što smiju pisati ili čim se netko eksplicitno ne složi s tobom kreneš sa omalovažavanjem.

Dry bulk intenzivno pratim od 2015., a 2016. sam kupio veću količinu dionica ATPL (neke čak i ispod 100kn), a dioničar sam tamo

negdje od 2007. godine ili tako nekako, pa nešto već znam i o sektoru i o dionici, a ovo beskonačno postanje članaka i

nekakvih provokacija ne prolazi ni na jednoj drugoj temi. Bar ne bez nekakve kvalitetne rasprave, koja je ovdje u startu

onemogućena.

Display More

neznam dali si svjestan ali zvučiš kao dotur,pišeš kao on,razmišljaš kao on,potencijalno se družite sa istom macom papačicom brojeva? :) a možda je to samo slućajnost iz kategorije ništa posebno?

nemoj i ti kao general gubiti strpljenje,i živce već pokušaj sa brojevima?

nisam li te višekratno pozivao da doprineseš temi konkretno?

predoči svoje brojeve,demantiraj moje,iznesi svoja očekivanja utemeljena na argumentima,brojevima.

što bi više od toga htio?

između redova ako sam dobro polovio ti bi htio da se NEkomentira dry bulk?

nisam li vam se maknuo s teme atpl?

nisam li ovdje ponudio generalu da samo zatraži i da ću potpisati da neću na atpl na kolikogod treba?

dali vam netko brani da si sami otvorite kolikogod želite tema?

ako trebate pomoć javite se.

već sam ti prešao preko nekih ispada,ovo ti je s moje strane zadnja prilika da kreneš drugim putem inače ti sljedi blok i poziv da me blokiraš da si daš na vjerodostojnosti,po vl izboru.

p.s.

nemoj sada dezertirati već demantiraj moje brojeve i daj sebi na vjerodostojnosti.

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 11:49 AM
    Quote from BudFox
    Quote from migra

u velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.

U 2 godine 10/2006 - 10/2008 sa 26% na 80% za dry bulk,

12 godina je trajalo hlađenje.

trenutni orderbook 6%

sada je vrijeme da se naučeno naplatiti.

A gdje je orderbook na slici između 2008. - 2020.? Imaš taj podatak da usporedimo

Display More

da nije i tebi kao doturu maca popapala brojeve?

ah te nestašne mace.^^

ti brojevi su "ništa posebno" pa ih zato nema...

NHF

šalu na stranu,ne stanu na ekran i ovako je sitno ali ne mijenjaju bit niza pa...

ključ je vrh 80% a danas dno 6%

razlika je miljama od ništa posebno,ne može bolje,mislim uvijek može bolje ali u ovom slučaju može samo ništa posebno bolje. ;) :saint:

• DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 11:33 AM
    Quote from jasko

Shipping Weekly 5/2021 https://5f38c3be-c80e-4113-8699-341bc56851e6.usrfiles.com/ugd/5f38c3_f3b…58e86ab481e.pdf

ima li kraja tom murphys law?

iako je ovo do 24. u siječnju pod pretpostavkom da se ništa više nije ugovorilo u tjedan dana?

scrap je i time već anualizirano na +30% (20mdwt) a vrlo izgledno da će se naknadno ispostaviti da je to i više.

hmm....

Files

image_2021-02-01_112748.png 80.94 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 11:16 AM

u velikom dijelu to će omogučiti orderbook današnjice koji je posljedice škole pohlepi od strane brodara,visoka cijena je plaćena,lekcija naučena.

U 2 godine 10/2006 - 10/2008 sa 26% na 80% za dry bulk,

12 godina je trajalo hlađenje.

trenutni orderbook 6%

sada je vrijeme da se naučeno naplatiti.

Files

image_2021-02-01_111346.png 50.19 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 11:05 AM

pa kada uzmemo u obzir rekorde na rekorde,rekordne globalne stimuluse koji će se sinergizirati međusobno ali i sa

nikad manjim orderbookom dali ima netko da nije siguran u izglednost očekivanja za dry bulk iz tablice u prilogu?

ako ima neka napiše ovdje.

p.s.

i manje od ovih očekivnja neizbježno će puniti sa suzama barem potoke,naravno vrsta suza će ovisiti o vl izboru kao i uvijek.

od potoka ima i bolje ili gore a to su rijeke,mora i oceani....

:)

Files

image_2021-02-01_110450.png 163.51 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 10:45 AM

a pošto bi neki rekli da je i 8% "ništa posebno",kinezi će se potruditi da to dignu na 10%

posljedice za dry bulk neće izostati,osim ako ima netko da dvoji??

zanimljiv članak koji daje uvid ispod površine.

Files

image_2021-02-01_104015.png 208.2 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 10:32 AM

počinju padati padaju rekordi predcovid ere."ništa posebno" pa rekordi su tu da se ruše zar ne? :)

zanimljivo da europa koja nebi smjela?povečavati proizvodnju steela?ah taj murphys law....

a možda će ti stimulusi neviđeni nakon 2.sv rata ipak isporučiti velike stvari za dry bulk?iako to nebi smjeli?

barem nebi smjeli više od "ništa posebno"?^^

Files

image_2021-02-01_102301.png 160.82 kB – 0 Downloads image_2021-02-01_102703.png 111.21 kB – 0 Downloads image_2021-02-01_102935.png 109.28 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 10:15 AM

a kad smo kod indije?hmm...

steel production update ;)

koliko puta ćemu još u godinama pred nama imati indija i ATH u istoj rečenici?

a)"ništa posebno" puta

b)jako puno puta

c)nebrojeno puta

:/ :/ :/

Files

image_2021-02-01_101507.png 120.75 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 10:05 AM

is dead?long live?

coal?

p.s.

indija će biti veliko iznenađenje svima koji će se siliti,baš kao što je to bila i kina prije 15-20g.

Files

image_2021-02-01_095108.png 120.8 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • February 1, 2021 at 9:40 AM

miljama daleko od "ništa posebno" ako se mene pita a neka svatko sam za sebe....

Files

ScreenShot212.jpg 53.88 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 11:33 PM
    Quote from migra

a kad smo kod Bidena kako će to utjecati na dry bulk sektor kroz njegove stavove prema međunaronoj trgovini općenito.

evo moja tipkovnica mora u snjeg,dok ga još ima vani pa raspalite i vi malo,zašto da samo ja dobivam visoke račune za struju? :/

Biden je čista suprotnost trumpu koji je zagovarao deglobalizaciju ,protekcionizam,ne vjeruje u slobodnu trgovinu.

svijet je odahnuo iako nije lako kada netko prije tebe minira mostove i postavi minska polja ,srećom nije došlo do detonacija sa posljedicama koje se ne daju ispraviti trebat će nešto vremena,godina da se stvari normaliziraju ali bitno važnije da nitko više ne živi u strahu da će netko van kontrole ujutro kada se probudi poduzeti neke radikalne poteze po pitanju svjetske trgovine,od tih eskapada cijelom svijetu je više bilo zlo.

iako je i dalje covid tu,izgledno pred rješenjem, sa odlaskom trumpa izgledi za rast svjetske trgovine opet dobivaju vjetar u leđa.

ima se dosta toga za nadoknaditi,

The new President has also proposed a new economic stimulus programme worth almost two trillion dollars, which is equivalent of nine percent of the pre-COVID19 GDP and among the largest of any other stimulus package in the past.

cijeli svijet će sada odlaskom trumpa sa bitno manje straha gledati prema investicijama svih vrsta.

pozitivne posljedice za dry bulk neće izostati.

• DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 7:49 PM

a kad smo kod Bidena kako će to utjecati na dry bulk sektor kroz njegove stavove prema međunaronoj trgovini općenito.

evo moja tipkovnica mora u snjeg,dok ga još ima vani pa raspalite i vi malo,zašto da samo ja dobivam visoke račune za struju? :/

• DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 7:41 PM

zanimljivo za pogleati od kuda će doći cement za US infrastrukturu,DA ima tu more tonmilja.hmm...

još zanimljivije je da će to dodatno narušiti već neodrživi trade imbalance USA -Kina.

a kinezi su ispunili samo 58% od dogovorenog hmm.........

imali su dobar izgovor u covid godini ali više ga nemaju.

sumnja li netko da će u 2021 kina sve što je teoretski moguće morati uzimati u kompenzaciju?

posljedice za tonmilje?utilizaciju,vozarine,a jednom će i cijene dionica doći na red,ako ne prije tada kasnije...

ima li netko da sumnja u to?da vjeruje da neće?neka napiše ovdje za rezime jednog dana.

Files

image_2021-01-31_193130.png 39.68 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 7:30 PM

https://www.breakwaveadvisors.%e2%80%a6ics-will-shipping-benefit

Bidenomics: Will Shipping Benefit?

....A large part of the fiscal stimulus focuses on direct payments to the population, with individuals receiving up 1,400 USD. With the spread of the coronavirus still underway and any meaningful level of vaccinations likely to be some months away, the funds paid out to the US population are likely to continue to support the strong growth for the e-commerce. The spending by consumers can be expected to remain in favour of goods rather than services....

da bi se robe proizvele potrebne su sirovine zar ne?

....The second phase, which is expected to be presented in the early parts of February, of the Biden-administration’s plans to revive the American economy is likely to focus on long-term investments in areas such as infrastructure and green energy.

Shipping, and in particular dry bulk, will benefit from an increase in demand for tonnage to import the construction material to the US. While the US is the fourth largest producer of cement in the world, its output is dwarfed by the Chinese production. A large increase in demand for cement, if the investment programme is sizeable, would probably force the US to find additional sources overseas. China is the dominant producer, with almost seventy percent of global output, and is a likely candidate for providing additional volumes required. Such a development would add some additional tonne-mile demand for the mid-sized vessels in the dry bulk sector for the voyage across the Pacific.

...A strong boost in infrastructure spending would be very good news for the shipping industrywith dry bulk likely to be a contender for the top beneficiary spot.

• DRY BULK

• migra
    • January 31, 2021 at 4:36 PM
    Quote from Marielena

Pa sadasnje vozarine su takve da Atpl moze ploviti sa nulom. Odlicno za ovo doba godine. Naravno, pitanje je sto ce biti kasnije.

Ja mislim da dionica jos moze nize, ja sam trejder sto mogu, zbog loseg FI i sezonalno slabih vozarina u veljaci.

Naravno, onaj tko zeli takve kao ja sprijeciti da za 3 tjedna kupujemo jeftinije ce udariti vec od sutra po asku.

prvo odgovor na slabe vozarine u veljači.

stanje je potpuno suprotno od toga,čak i futuresi za veljaču na BSI i BPI duplo veći od ostvarenih vozarina 2019,2020.

iz toga se već sada da izvući značajno bolji rezultat Q1 2021.

to je ono što je budućnost

a prošlost nije dobra,opravdano nije dobra,iako opravdano nije dobra TK je prepolovljena,nije li to iz današnjeg konteksta

i budućnost koja je pred nama neusporedivo važnije za svakog investitora od opravdano loše prošlosti?

vrijeme će presuditi ali dojma sam da se tu radi o velikoj zabludi?silenju čak?

možda griješim,nebi bilo...

Quote from 5. Element

Kolega, razocarali ste me...

Niti jednom niste rekli "sloboda izbora je zakon". A to mi je najdraza linija.

A gledajte, na Atpl ce postati zanimljivo tek na 400. Skupit se veci broj "investitora" i onda igre mogu poceti. Nece biti prvi put.

kolega isprike,držao sam da vam je ta linija "ništa posebno"

ispravit ću u budućnosti

hvala na podsjetniku

1. Privacy Policy
  2. Kontakt