1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. migra

Posts by migra

• DRY BULK

• migra
    • May 7, 2021 at 11:17 AM

US Trade Deficit Reaches Record High

The bulk of imports in March came from China, boosting the politically-sensitive goods trade deficit with Beijing to $27.69 billion from $24.62 billion in February

ovo će vrlo izgledno uskoro uključivati dodatni pritisak na kinu da smanji neranotežu.

posljedice za dry bulk?

hmmm...

• DRY BULK

• migra
    • May 7, 2021 at 10:40 AM
    Quote from tin
    Quote from KicanCRO

Kako bi ovo utjecalo na vozarine, na dobro ili na lose, posto sam citao da je na lose, a gledam da ako nece uvoziti iz Australije morat ce iz Brazila, sto je zapravo dobro

Od nekuda moraju voziti....

dosta smo to pratili ovdje,to je bila jedna od boljih ovogodišnjih vijesti u siječnju a svakim danom postaje sve bolja.

pokrenute su strateške inicijative sa investicijama u desecima mlrd$ čiji je cilj da kina što više i brže se odmakne od australskih sirovina.

realno je za očekivati izrazito pozitivne posljedice jer su alternative brazil,zapadna afrika(iron ore) a to znači višestruko povećanje ton milja.

taj proces je već počeo.

dokaz su današnje vozarine i futuresi a nalazimo se tek na početku početaka jer su to projekti koji se godinama pripremaju i tek dolazi ono najbolje u godinama pred nama.

biti ćer to jedna od velikih poluga u sinergiji koja će izazvati superoluju.

• DRY BULK

• migra
    • May 7, 2021 at 10:32 AM

Low Water on Parana River ‘Trims’ Argentine Farm Exports

ovo vrlo blagonaklono djeluje na manju braću,vidljivo iz kretanja BPI i FFA pmax.

“We are loading between 5,500 tonnes to 7,000 tonnes less per cargo ship due to low water levels,”

nema niti u najavi kiša koje bi...

dapače izgledno i daljnje otežavanje ukrcaja,trimanje krcane tonaže.

i naravno posljedično traženje broda više kojih nema dostupnih pa se povećava izglednost pozicioniranja u kategoriji generali budućnosti :/

možda i griješim,nebi bilo....

:)

• DRY BULK

• migra
    • May 7, 2021 at 10:04 AM

China's Steel Export Up 26.2% YoY in April, 2021: According to China Customs, China’s steel export in April was 7.973 million tons, an increase of 26.2% on year; steel import was 1.174 million tons, up 16.7% y/o/y.

toliko o kineskim namjerama da smanje proizvodnju steela ;)

• DRY BULK

• migra
    • May 7, 2021 at 9:59 AM

vidim da ste odjurili u budućnost a neki od nas u zaostatku pa evo malo o bliskoj prošlosti,nije da nekog zanima već radi arhive ,brzo ću ja vas sustići a izgledno i prestići :) .

izvješće približno u skladu sa mojim javno iznesenim očekivanjima(+15,5 mil),sada smo svi nešto veći generali,iako u više navrata sam naglasio da od 1Q "ne očekujem spektakle",da je 2Q onaj od kojeg očekujem bitno više.

zadnjih 10-tak dana i trend na FFA to potvrđuje.imam i ja za dodati koju dobru koja je ovdje prošla ispod radara a red je i da ja nešto doprinesem :/

• DRY BULK

• migra
    • April 29, 2021 at 1:18 PM

Hvala svima,puno uspjeha u investiranju

piratski pozdrav

• DRY BULK

• migra
    • April 28, 2021 at 11:23 AM

Baltic index rises on capesize push

DA,veliki brat vraća dug,jer je prije koji mjesec krao teret manjoj braći

a zna on biti jaaaaako široke ruke kada vraća dug ;)

i zato navijamo za velikog brata da nastavi samo jako i žestoko...

kao da nas čuje,sluša.. :/

8)

Files

ScreenShot966.jpg 76.89 kB – 0 Downloads
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• migra
    • April 28, 2021 at 10:37 AM
    Quote from alias
    Quote from migra

ako si siguran da i ovo nije još jedna od tvojih laži tada ćeš prihvatiti javnu okladu ovdje pred svjedocima zar ne :?:

u kojoj ti nudim 20k kn ako to dokažeš a pazi sad: ti trebaš samo se javno ispričati ovdje za tu istu laž :?:

oklada koje te u najgorem slučaju ne košta ni kune,i imaš li hrabrosti,vjerodostojnosti da prihvatiš :?:

Istina je da nije, nego je bilo oko 60kn ili tu negdje kuna. Vise se ne sjecam svega. Pa 10 godina pratim i citam i ne mogu popamtiti sve. Ali nije poanta dal sam fulao tih 20kn razlike. Potrazi sta sam ja pisao o jadroplovu od kad je bio 120kn pa do skore nule. A svi ste je dizali u nebesa i hvalili. Nit to nema veze. Hocu ti rec da nema smisla da se ovako razgovaramo jer je to za malu djecu. Ali naporan si mi vise svake sekunde, svake poruke. Svi, ali svi koji me znaju s poslovnog, znaju tko sam i sta znam. Pisao sam radove za ekipu da ucite. Referate, analize, sve besplatno. Trosio svoje vrijeme. Zena mi govori koji je tebi, sta te briga, ali ja sam takav, uvijek hocu pomoci. I ovdje sam napisao da ne prodajete ako vec volite ATPL, ali da kupite brodara vani, pa da smanjite rizik ako vec vjerujete u sektor. Kazem, hocu pomoci, a ti neprestano svakom porukom me spominjes i davis. Nije mi smetalo do nedavno, ali boze moj, daj da normalno raspravljamo, a ne balavo.

a zašto iz glave kada se može sve pročitati?

zašto neosnovano i lažno opetovano optuživati?

i opet pogrešno,zlonamjerno ili jednostavno laž jer je istina sljedeće:

kupi sam u rasponu od 30(početno) do 20 kn avg 25,nikad do svoje prve kupovine nisam slova napisao na jdpl

ušao sam tada i ostao na min količini a to i na temi naglasio,želio sam si dati pravo na vjerodostojnsti komentiranja,prodao nisam do danas ništa,očekujem da ću uskoro biti u plusu pa...

poklopilo se sa prethodnim mini bullom na dry bulku kada je atpl rasla sa 1xx na 6xx pa je bilo razumno diverzificirati u nekom mini obimu na dry bulku.

p.s.

smatrat ću ovo kao priznanje da sam bio u pravu i očekujem neponavljanje lažnih optužbi.

p.p.s

isprike svim kolegama na neželjnom zatrpavanju teme ,nadam se da će biti prihvaćeno kao neophodno.

• migra
    • April 28, 2021 at 9:57 AM
    Quote from alias
    Quote from migra

i koja je praktična svrha,primjena takvih analiza ako su te iste

dijametralno suprotne od atpl u 2021 +80%,anualizirano +240% :?:

dijametralno suprotne od onog što je usljedilo na dry bulku :?:

da je slušao "pametnjakoviće" jer nisam bio jedini,možda među glasnijima u oponiranju njegovom dociranju a sve je dokumentirano

ovdje STR. 134 i ranije još....

prvo bi se trebalo s osvrnuti na svoje analize i očekivanje ,evo podsjetinika i prilike.

"... NIŠTA, ALI BAŠ NIŠTA ne upucuje na bolju godinu. Uglavnom, svejedno. Vas novac"

"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."

među tim izjavama nalaze se svi oni dokazi na dokaze za tada očekivani suprotan scenarij od "pametnjakovića" ,isti onaj scenarij koji se je i materijalizirao.

izvadit ći ih ja sve ako ću biti natjeran,ali nebi bilo korektno izazivati zatrpavanje teme.

imamo mi ovdje važnijeg posla od zamaskiravanja totalnih promašaja pojedinih komentatora?

možda i griješim,nebi bilo... ;)

p.s.

to da je navodno ulagao u NMM koji je i dio dry bulk(ali i kont) sektora za koji je imao tako crne prognoze u zadnjih 6 mjeseci ili i duže mene neće uvjeriti.

jaaaako velika kontradiktornost.

Display More

On ce meni izvaditit sta sam pisao ahahahahaah. Potrazimo malo po poslovnom, gdje je JDPL najbolja kupnja ikad na 100kn, a mozemo jos takvih 200 tvojih bisera pronaci. Ako nades jednu dionicu koju sam ja fulao u 10 godina na poslovnom, ja cu sve diplome pojesti, ali one prave. Ako na kraju ispadne da sam fulao za BDI, svi ste se mogli nakrcati na istoj cijeni i nikoga nisam zakinuo. Jos jednom, dobro znam zasto sam napisao da nece rasti, ali su se dogodile izvaredne stvari na koje nit Bog ne moze utjecati, kamoli ja. Kao trece, ako sam i fulao za BDI, opet sam nasao dionicu koja je narasla najvise medu njima. Kao 4. prestani spominjati tih 80%(anualiziranih 240% (inace i to si fulao jer nemas pojma matematiku)) jer koliko vidim, to je svejedno najmanje od svih kompanija. Dakle, da si u bilo koju drugu brodarsku kompaniju ulozio, bilo bi bolje. Da ne govorimo ako zbrojis i prije te nove godine. Kao 5. rekao sam ti da mi se skines i ne spominjes me nit pod razno.

P.S. NMM se spojio s kontenjerima prije 28. dana, a ne 45 godina.

Display More

ako si siguran da i ovo nije još jedna od tvojih laži tada ćeš prihvatiti javnu okladu ovdje pred svjedocima zar ne :?:

u kojoj ti nudim 20k kn ako to dokažeš a pazi sad: ti trebaš samo se javno ispričati ovdje za tu istu laž :?:

oklada koje te u najgorem slučaju ne košta ni kune,i imaš li hrabrosti,vjerodostojnosti da prihvatiš :?:

p.s.

neprihvaćanje ove oklade u 24h i tvoje predočenja dokaza smatrat će se da sam bio u pravu.

• DRY BULK

• migra
    • April 28, 2021 at 9:35 AM

neki su poč. godine opetovano postavljali pitanje"a u čemu se to vidi..."

iako smo im mi ovdje servirali rekorde na rekorde mjesecima i ovih dana opet isto pitanje" a na čemu se to vidi..."

tako je to kad vl. analize pokazuju ono što bi srce htjelo a ne razum.

commodity super cycle je bio najčešće osporavana teza usprkos...

a kako to danas izgleda,koji su trendovi?

Iron Ore +110% the past year. Tin +87% the past year.

Aluminum +60% the past year. Zinc +55% the past year. Copper +50% the past year. Nickel +37% the past year. Lead +28% the past year.

p.s.

a mister marfi poručuje i dalje dont f..k with me

mislim kako kome,samo generalima prošlosti :)

kota 40k na dohvat ruke na FFA;)

ne zaboravimo veliku sitnicu,daleko smo od glavne sezone,prema kojoj raste potražnja, gdje se poslovično očekuje peak 8)

Files

image_2021-04-28_093408.png 67.2 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• migra
    • April 27, 2021 at 11:58 PM

#China's Q1 2021 agricultural imports are up sharply on the year given all the buying they have done in recent months. That includes 6.7 million tonnes of #corn, more than they used to import in an entire year. #Soybeans are also a YTD record.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ovo nije usporedba sa covid godinom ;)

#China's #industrial profit surged 137% y/y in Jan-Mar to 1.83 tn yuan, up 50.2% from the same period in 2019, said National Bureau of Statistics.

• migra
    • April 27, 2021 at 11:28 PM
    Quote from alias

Kazem, mozda i atpl plovi bolje. Ja se nadam za vas. Ali mi nemojte soliti pamet jer vam pokusavam pomoci. Dnevno prodem kompanija i analiza koliko vi knjiga niste u zivotu vidjeli. To mi je posao i normalno da je tako. I nisam jalan niti nista. Nemam nikakve koristi nit od pada niti rasta ATPL-a. Raspizdi me onaj pametnjakovic migra, i onda moram ovako kao debil pisati, umjesto da kulturno izmjenjujemo informacije. Zato sam i rekao da mi se skine i necu smetati. Ali ono sta on objavljuje o cijeni rude, ili kolicini celika, nije nista bitno nit pametno za analizu ICEGA, ali eto ja sam budala koja nema pojma, on sve pogodio iz graha, i onda se moram prepucavati, a to mi nije nit na kraj pameti. Kazem, drz te ATPL, pa nek BDI raste svima, pa da svi odemo na veceru i pocastimo se. Nemojte se ljutiti na ova dva dana jer sam u tezoj banani, pa imam ruzan rijecnik. Pozzz

i koja je praktična svrha,primjena takvih analiza ako su te iste

dijametralno suprotne od atpl u 2021 +80%,anualizirano +240% :?:

dijametralno suprotne od onog što je usljedilo na dry bulku :?:

da je slušao "pametnjakoviće" jer nisam bio jedini,možda među glasnijima u oponiranju njegovom dociranju a sve je dokumentirano

ovdje STR. 134 i ranije još....

prvo bi se trebalo s osvrnuti na svoje analize i očekivanje ,evo podsjetinika i prilike.

"... NIŠTA, ALI BAŠ NIŠTA ne upucuje na bolju godinu. Uglavnom, svejedno. Vas novac"

među tim izjavama nalaze se svi oni dokazi na dokaze za tada očekivani suprotan scenarij od "pametnjakovića" ,isti onaj scenarij koji se je i materijalizirao.

izvadit ći ih ja sve ako ću biti natjeran,ali nebi bilo korektno izazivati zatrpavanje teme.

imamo mi ovdje važnijeg posla od zamaskiravanja totalnih promašaja pojedinih komentatora?

možda i griješim,nebi bilo... ;)

p.s.

to da je navodno ulagao u NMM koji je i dio dry bulk(ali i kont) sektora za koji je imao tako crne prognoze u zadnjih 6 mjeseci ili i duže mene neće uvjeriti.

jaaaako velika kontradiktornost.

• DRY BULK

• migra
    • April 27, 2021 at 10:24 PM

srijeda,glad i strah idu dalje na istoku ;)

Good Morning - Iron ore is at a record high , up US$2.40 or 1.3% to US$193.85 a tonne. (CFR Tianjin port)

Quote from migra

visoke cijene steela podupiru proizvodnju jer profit pokreće glad za sirovinama,tu je i strah od nedostatka istih pri činjenici da su zalihe nisko,vlro nisko kada se uzme u obzir i povečanje proizvodnje.u tim okolnostima cijene sirovina mogu samo divljati i pad kote 200$ za iron ore je pitanje dana.

nema rudara u svijetu koji se neće polomiti da ugrabi takvu zaradu,najtraženija je sirovina iz brazila,ona koja je najdalje od dominantnog mjesta proizvodnje.

čini se da ništa nemože zaustaviti i posljedični daljni rast vozarina za capesize >40k već uskoro,za krajnji peak u 3Q samo je nebo granica ako kina zadrži tempo a ostatak svijeta očekivano jače potegne iz covid depresije.

nema nemoguće pozitivnog scenarija,sa time se slaže svakim danom sve veći broj dubinskih poznavaoca sektora.

posebice jer će se ovo protegnuti kroz MIN sljedeće 2-3 g. a moguće i znatno duže.

što duže veća je izglednost nikad viđenog partya za one na palubi.

prije koji mjesec sve je izgledalo na dugom štapu,sada je dokazano na kratkom,cijene su otišle gore ali to je cijena smanjivanja rizika.

i osobno razmišljam o dokupu jer neodoljivo navlači na once in a lifetime opportunity.

naši dry bulkeri su i dalje značajno podcijenjeni a sada kada se rizici za sektor značajno smanjuju ili nestaju ostaje samo....

MARKET DRIVERS: STEEL PRICES SURGE IN USA AND EU, SPIKING THE INTEREST OF ASIAN MILLS TO SUPPLY MARKET GAP

The price of steel has increased to its highest level since the 2008 financial crisis due to acute coil shortages in Europe and the USA. The situation seems unlikely to change until steel production picks up in the second half of the year. Consequently, increasing export opportunities will prevail in Q2, attracting the interest of Asian mills. In the Us, the price increase is deemed to be due to supply-side issues, while in Europe, it stems from a combination of strong downstream demand and supply-side shortages. Thus, since the start of the year, prices in the US for hot-rolled coil have risen by 33% and prices in Europe have increased by 37%. The absence of US import tariffs on Korean products Is already translating into an increase of steel exports to the US. Meanwhile, Japan forecasts its export will increase 21% in the year for Q2. Concerning European steel, India's involvement is expected to grow, as despite having already exceeded its EU quota, they expect for more steel to be allowed in. China is also looking to supply the world steel market gap; however, their intentions are unlikely to last as they similarly expect domestic prices of steel to increase due to reduced domestic output. Overall, steel production is slow to recover after the lockdown, and with more moving parts, export opportunities are expected to remain well into Q2.

Display More
  • DRY BULK

• migra
    • April 27, 2021 at 9:44 PM

držim da je bitno mudrije se posvetiti sektoru a ne osobnostima komentatora,neki su očito pogođeni vlastitim velikim javno iznesenim promašajima za 2021 imali potrebu prebaciti raspravu u tom smjeru.

neka tika taka presudi našim javno izrečenim očekivanjima,okladama ili čemu već...

prerano je za rezime,mislim nije ali biti će upečatljiviji tamo negdje krajem godine.

zašto to očekujem?

bdi 2.889

Freight futures am update Capesize up ~7%

Panamax up ~6%

kota 3000 pred padom

Iron ore prices continue to rocket, but 65-62Fe spread has also reached highest level on record

potražnja za brazilskom sirovinom nikad veća,sjećate se od neki dan one VALeove grabeži za capeovima?;)

u ostatku godine proizvodnja će ubrzati,po najavama...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• DRY BULK

• migra
    • April 27, 2021 at 8:59 PM

" kad vec spominjemo pogadanje, potrazite sta je migra zadnjih 10 godina pisao na poslovnom na jadroplovu i atplu gdje to leti jer dry bulk leti u nebo. Nekad i corava koka zrno pogodi."

samo iznimno potežem za ovim činjenicama kada me neutemeljenim objedama napadaju oni koji o sebi govore više nego bi ja trebao.

sve je dokumentirarano i lako provjerljivo.

na marketu sam od kraja 2003 ali tek od 2009 sam se uključio u komentiranje(PD).

od 2008-2009 nisam investirao jer sam čekao da promicatelji crnila pesimizma,defetizma,depresije odrade svoj posao baš kako su ga i primjerice donedavno odrađivali na atpl,kako je nekolicina nas dokazala nebrojenim dokazima na dokaze početkom 2021.godine,samo treba čitati ovu temu(ali i temu atpl) od početka i sve je CnB dokumentirano.

ovo što ću sada iznjeti je iz glave pa je moguće da postoje manja vremenska odstupanja i manje korekcije u brojevima pojedinih stavki ali sve je moguće dovesti u svezu sa mojim komentarima,očekivanjima,prognozama iznesenim na PD.

2009 sam investirao u u lrh po 1200 nedugo nakon toga išla je javna ponuda po 2250

u kodt po 1000 prodano nakon prvog splita dionica

u mais po 60 prodano za koju godinu po 300

u himr po 200 prodano za koju godinu po 830

od turizma još u hmst prinos >100% na 2-3g

hupz prinos isto blizu 100%

ht sam kopvao po 150 prodao na 190

ZB sam kopovao po 11 prodao pola na 16(ostalo 1/2)

hpb sam kopovao po 460 prodavao na 60(ostalo 1/3)

pvcm kupovao u delistingu po 180(današnjih 18.000)

do sada na pvcm pokupi divki u iznosu 140% na uloženo + kapitalni prinos po zadnjoj cijeni dodatnih >300%.

2016 bio bull nastrojen na ATPL kupio na 2xx prodao na 6xx( 1/3) sve javno objavljeno.

kupio jdpl na avg 22 (i dalje držim sve) manja količina.

bio sam svojevremeno i bull nastrojen na građevinu koja je u startu na mojem favoritu ponudila prinos od 300% na <1g usljedio je pad ali su danas opet u plusu u odnosu na moju bull početnu.

danas je primjerice ingra x3 u odnosu na moja tadašnja bull očekivanja.

sve ove kupoprodaje je moguće pročitati na pripadajućim temama

moguće da sam i nešto manje bitno izostavio.

nikad nisam napisao slova na temi dionice koju nisam imao,pa sukladno tome nikad ništa negativno protiv dionice koju nisam imao.

NMM nije samo dry bulker jer ima kontejnersku diviziju,a ovo je tema dry bulk pa...

kontejneri su mjesecima ranije zabilježili veliki rast vozarina i svaka usporedba je zlonamjerna manipulacija.

ako nisam to već 10 puta ovdje ponovio ali očito u nedostatku...

a ima toliko izrečenih vlastitih očekivanja na temu dry bulka na koje bi se svatko od nas mogao referirati ali krivi su drugi jer su argumentirano nebrojenim dokazima na dokaze upučivali iste na tešku zabludu?

• DRY BULK

• migra
    • April 26, 2021 at 11:19 PM

rast nije mali ali da bi izazivao toliku neg energiju,žuć...?

nisam za teorije ali kad odvrtim film unazad i komentare nekih kolega o navodno mogućim short vratolomijama prije koji mjesec?

ako bi i u tome bilo nešto istine nebi bila senzacija da i to utjeće da će utjecati na trenutno i buduće trgovanje? :/

ako bi u igri bila značajna količina nema nemogućeg scenarija.

to j samo jedna od mogućnosti po meni,malo izgledna ali...

kad su nam već ubacili bubu u uho da rast nije "zdrav" ,održiv ili što već pa neko objašnjenje mora biti šta ne? :/

DA,kupuje se u velikim paketima a to znači velikiinvestitori ili investitori koji ne žele odgodu pozicioniranja?

tika taka je nezgodna stvar ;)

• DRY BULK

• migra
    • April 26, 2021 at 9:28 PM

atpl u 2021 +80% anualizirano +240%

gogl +90%

sblk +100%

gnk +90%

nastavite niz po želji....

bila je ovdje i jedna oklada u investitorsku diplomu u tu zadnju izjavu,čekamo samoočitovanje.

polemizirati nema smisla a i tehnički nije izvedivo pošto mi je na bloku a i njega sam pozvao da učini jednako pa...

p.s.

ovo je samo međurezime do kraja godine još 2x toliko i puno prilike da se ovi rezultati značajno poboljšaju.

unaprijed se veselim punom rezimeu za cijelu 2021.

neki od nas su se u siječnju ovdje odlučili javno iznjeti svoje prognoze.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• migra
    • April 26, 2021 at 7:08 PM

danas 5k komada po avg 248

ima ona jedna legendarna,nebrojeno puta citirana i meni posebno pri srcu.

držim da je vrlo prigodna:

pazite što si želite u životu ,da vam se želje nebi ostvarile pa ipak od tuge plakali.

jer ovi kojima prodajete vam neće tako brzo dati priliku da kupite nazad,samo po puuuno skuplje.

takav je moj dojam,filing,iskustvo.....

tamo negdje za godinu,dvije dana izvadim ovo da rezimiramo.

p.s.

kao što je bilo u interesu nas investitora da otp i ostali izađu čim prije na što nižim razinama tako i je i sada u interesu nas investitora da svi oni koji žele brzo kapitalizirati da čim prije izađu,to će izrazito blagonaklono djelovati na rasplet.

čvrste ruke daju dodatnu sinergiju,još jedan ovakav skok i to će biti temelji za sinergiju gdje će strpljivi uzeti bonus na bonus.

sloboda izbora je zakon,svi će dobiti ono što su si željeli a tko će kako biti zadovoljan ?

time will tell

p.p.s.

ugodno je vidjeti obnovljenu vjeru u ZSE i ATPL koju su pojedinci neopravdano proglasili,nemetnuli mentalitet gubitnika,burzu koja ne pruža velik broj prilika ali su zato izrazito potentne,profitabilne da ih se nebi posramio nijedan market.

croatizmus pesimizmus jedinstveni gen u svemiru je problem ali dali bi mogli kako jesmo da ga nema?

dali bi atpl čekala još do prije koji dan na 190,nebi već mjesecima i zato budimo zahvalni jer...

sami broj uvršenja na zse nije taj koji bi teoretski mogao omogučiti velik broj prilika a to je razlog više da se pokuša što kvalitetnije iscijediti one koje nude.

dry bulk je prevrtljiv ali je jako dugo bio je na dnu a svijet ne može bez njega,ponekad je i zrno zdrave logike dovoljno još tko je tome dodao najavljeni rast world GDP...

sretno i onima koji su ili će uskoro kapitalizirati sa onim što vide kao bolju priliku,iako outlook za sektor je impresivan mjereno na skali u godinama.

mojim očima gledano rizik je sada mali a potencijal jako velik,risk/reward iz snova,što više ovakvih izbora i ukupan rezultat će biti više nego zadovoljavajući.

kad nas već nije puno ostalo a štediše nas bojkotiraju jer oni više vole realni gubitak,ostaje da sami iskoristimo što se nudi.

i štediše su ljudi od krvi i mesa pa je realno očekivati u sljedećih nekoliko godina da će barem par od 250 mlrd kn završiti i na marketu,postoji industrija koja će odraditi taj posao,nikad nije zakazala neće ni sada.

neka štediše,casholjupci koji će prije naplate onima koji će poslije,ne događa li se to i zadnjih dana na ATPL ;)

imajte vjere,strpljenja i zse vas neće iznevjeriti,pokušajte zaraditi prvo na onome na čemu se nudi a poslije.....

piratski pozdrav

i to nije sve ...

p.p.p.s.

s obzirom da sam u prebačaju ovdje po sebi prije koji mjesec određenim mjerilima(limitima),odjavljujem se barem do novih znač mat činjenica,da nebi došao u iskušenje. :saint:

• DRY BULK

• migra
    • April 26, 2021 at 2:41 PM
    Quote from jasko

Secondhand sales volumes set for highs not seen since 2007 https://splash247.com/secondhand-sal…een-since-2007/

velika nesigurnost po pitanju novih pogona + u prošlom bullu vrlo visoka škola plaćena radi davanja prednosti novogradnji,čija se isporuka čeka godinama a to čini SH neusporedivo poželjnijim rješenjem.to će potrajati do točke kadda brodari će biti puni casha kao brod.

nije teško za zaključiti što će se dogidi tada sa cijenama dionica,nemamo li mi već i na same naznake tog procesa već dramatične promjene u valuacijama?

uskoro će stizati kroz FI CnB dokazi a tko će baš i na tome inzistirati mora računati i sa još većim cijenama za pozicioniranje.

za mene osobno bi i neprihvaćanje siječanjskog risk/rewarda bio povod da sebe pošaljem u investitorsku penziju,da se preselim u zazidavače,zakapače,ušivače..... :)

Quote from jasko
    Quote from jasko

BDI 2808

Cape 180 dwt 5 tc Index $35347: (UP 585) MTD $27,463 YTD: $19,219

Panamax Curve 5TC $23271: (DOWN 396) MTD $21,065 YTD: $19,014

FIS Pmx 4TC Curve $21935 (DOWN 396) MTD $19,729 YTD: $17,678

SMX AVG 10tc $23190: (UP 258) MTD $20,632 YTD: $17,443

Baltic Dry Index Rises 0.72% to 2,808
    Capesize +1.68% to $35,347
    Panamax -1.77% to $21,935
    Supramax 58k tons +1.13% to $23,190
    Handysize +1.26% to $17,910

Display More

kolikogod mi šutili o tome ali ako ovako nastavi veliki brat će uskoro podignuti tsunami koji podiže svu braću gore ;)

• DRY BULK

• migra
    • April 26, 2021 at 2:24 PM

visoke cijene steela podupiru proizvodnju jer profit pokreće glad za sirovinama,tu je i strah od nedostatka istih pri činjenici da su zalihe nisko,vlro nisko kada se uzme u obzir i povečanje proizvodnje.u tim okolnostima cijene sirovina mogu samo divljati i pad kote 200$ za iron ore je pitanje dana.

nema rudara u svijetu koji se neće polomiti da ugrabi takvu zaradu,najtraženija je sirovina iz brazila,ona koja je najdalje od dominantnog mjesta proizvodnje.

čini se da ništa nemože zaustaviti i posljedični daljni rast vozarina za capesize >40k već uskoro,za krajnji peak u 3Q samo je nebo granica ako kina zadrži tempo a ostatak svijeta očekivano jače potegne iz covid depresije.

nema nemoguće pozitivnog scenarija,sa time se slaže svakim danom sve veći broj dubinskih poznavaoca sektora.

posebice jer će se ovo protegnuti kroz MIN sljedeće 2-3 g. a moguće i znatno duže.

što duže veća je izglednost nikad viđenog partya za one na palubi.

prije koji mjesec sve je izgledalo na dugom štapu,sada je dokazano na kratkom,cijene su otišle gore ali to je cijena smanjivanja rizika.

i osobno razmišljam o dokupu jer neodoljivo navlači na once in a lifetime opportunity.

naši dry bulkeri su i dalje značajno podcijenjeni a sada kada se rizici za sektor značajno smanjuju ili nestaju ostaje samo....

MARKET DRIVERS: STEEL PRICES SURGE IN USA AND EU, SPIKING THE INTEREST OF ASIAN MILLS TO SUPPLY MARKET GAP

The price of steel has increased to its highest level since the 2008 financial crisis due to acute coil shortages in Europe and the USA. The situation seems unlikely to change until steel production picks up in the second half of the year. Consequently, increasing export opportunities will prevail in Q2, attracting the interest of Asian mills. In the Us, the price increase is deemed to be due to supply-side issues, while in Europe, it stems from a combination of strong downstream demand and supply-side shortages. Thus, since the start of the year, prices in the US for hot-rolled coil have risen by 33% and prices in Europe have increased by 37%. The absence of US import tariffs on Korean products Is already translating into an increase of steel exports to the US. Meanwhile, Japan forecasts its export will increase 21% in the year for Q2. Concerning European steel, India's involvement is expected to grow, as despite having already exceeded its EU quota, they expect for more steel to be allowed in. China is also looking to supply the world steel market gap; however, their intentions are unlikely to last as they similarly expect domestic prices of steel to increase due to reduced domestic output. Overall, steel production is slow to recover after the lockdown, and with more moving parts, export opportunities are expected to remain well into Q2.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt