Display Morema vidi.
brodari su odlična priča i u slučaju bilo kakvog sloma, najvjerojatnije će se prvi reflate-ati nazad.
postavlja se pitanje di još staviti pare?
na što rast sirovina i porez na ugljik neće utjecati?
davno je Yuga prošla pa nemam pojma što je tada dobro "kurilo", osim turista su trenutno precjenjeni.
možda prehrana?
al trenutno su samo brodari "jeftini".
sve ovo ostalo je prepupano.
ja sam trenutno u cashu i čekam da se sve ovo malo stiša 🤷
ako je prije godinu dana crobex bio na 1400 prije 6 mjeseci na 1600 a danas na 1950 tada to nešto govori?
bo je on i na 2250 u nedavnoj prošlosti pa...
pa pogledajmo samo preuzimanja u zadnjih 10 godina i cijene prije i u preuzimanju?
ne govori li to da je generalno zse značajno podcijenjeni market?
18 g sam na marketu,ima nas malo više,neki i duže,tko nije može puno toga iz prošlosti pročitati,kako je to išlo pa...
hoću reći dobre prilike se trebaju pošteno iscijediti,ne treba se zadovoljavati sa mrvicama,
tko si malo želi,nikad neće puno dobiti,nemamo li mi i zadnjih dana praktične primjere?
ne može nam svaki dan netko izmisliti novu ATPL ali zato ako je outlook >10g nevoiđeno pozitivan za sljedećih MIN 2-3g
a moguće i >5 tada oni koji se sile unovčiti svoj "dnevni burek" neka si sami svaki dan nađu drugi.
osobno imam drugi pristup a to je iscijediti dobru priliku što jače prije svega pravovremenim pozicioniranjem.
zar nisam bio nepodnošljivo dosadan? u prezentiranju dokaza na dokaze na dokaze,rekorda na rekorde ,na rekorde i to mjesecima?
tko želi više može i dodatno povečati rizik učešćem kroz povečanje udjela portfelja pojedine dionice ako je outlook iz kategorije once in a lifetime oportunity?
ne pozivam na to,to je jedna od opcija za mene. a svatko zna svoje najbolje.
sloboda izbora je zakon
osobno sam se fukusirao na dry bulk trenutno,ima boljih poznavaoca od mene koji su pozvani dati svoje mišljene koje su to generalno druge bolje prilike + ne komentiram nikad ono što nemam u portfelju iz svojih razloga.
bio sam i ostao aktivni zagovornik PVCM,isto prilika koja se je mogla brzo kapitalizirati po burek obrascu ali bila bi to velika greška.
prinosi su daleko iznad dry bulka trenutno,preko 100% povrat kroz divku(za koji dan još jedna) + dodatno kroz kap prinos još 300%.
ukupno 400% ali na 4 godine pa je to anualiziranih "samo" 100%
za 15 dana skupština sa jednom jako zanimljivom točkom dnevnog reda
moglo bi biti interesantno i za sve ZSE investitore
ZSE ima više nego respectabilnih prilika,uvjek ih je bilo i biti će.
ALI i market u cjelini daje solidne prinose kroz crobex,ETF-ove...
očekujem intenziviranje tog trenda u sljedećih godinu dana,zato i pozivam na raspravu ovdje.
rezime neće izostati