1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• 5. Element
    • November 15, 2022 at 1:45 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from 5. Element

Ima slucajeva gdje se ljudi zestoko bore za njihovo pravo da im bude lose.

Kako drukcije objasniti to da ljudi u Rusiji podrzavaju Putina u toj groznoj politici koja ih cini ugnjetenima i siromasnima umjesto da mu otkazu podrsku i prihvate zapadni nacin, gdje bi bili slobodniji i bogatiji?

Kako objasniti da ljudi u Iraku, Jemenu, Afganistanu itd. ne zele Zapad nego zele taj svoj islam po kojem djevojcice ne smiju ici u skolu, zene izaci na ulicu, sirotinja su, ali ginu za to?

Po meni, to je dokaz patologije ljudskog mozga, drustva, ne znam, ali tu nesto ozbiljno ne stima.

Mao je izgladnio desetke milijuna ljudi na smrt, i opet, ima hrpa ljudi koji ga uzdizu u nebesa. Sick.

Hm, onaj tko ima vlast ima i oružje, vojsku, policiju, sudstvo i medije. Pogotovo u tako zatvorenom nazadnom sistemu.

Treba se skupiti jako velika kritična masa za to promjeniti u istom trenutku. Ovako lako oni par tisuća, desetaka tisuca ljudi brzo osude, oduzmu im imovinu, pošalju u zatvore... naravno sve po zakonu, kako drugačije...

Display More

To je u Rusiji, ok, ali opet, zasto nisu krenuli zapadnim putem prije nego je zasjeo?

I kako objasniti Afganistan, gdje su imali de facto uredjenu drzavu, doduse prozetu korupcijom, i nisu se uopce borili nego su i nju i sebe prepustili talibanima?

Naravoucenije je da ako hoces da ti bude bolje moras se boriti, doslovce odmah pucati prema onome tko te zeli porobiti. A ne cekati milost sa strane.

I zato bravo Ukrajincima, shvatili su sto treba. Oruzje i pucanje po ruskim okupatorima.

• 5. Element
    • November 15, 2022 at 9:35 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from D_artagnan

Pa hoce se prikloniti zapadu i modernom stilu zivota ili Rusima koji su pogotovo sada 50 godina unutrag otisli 🤔😉.

Putin i ova vrhuska ih je bas unazadila ove godine, ako sankcije na modernu tehnologiju potraju, a ne vidim zasto nebi. Ima da se vrate u razdoblje traktora i poljoprivrede i stocarstva uz votku

nemoj sumnjati u maoiste.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Chinese_Famine

Ima slucajeva gdje se ljudi zestoko bore za njihovo pravo da im bude lose.

Kako drukcije objasniti to da ljudi u Rusiji podrzavaju Putina u toj groznoj politici koja ih cini ugnjetenima i siromasnima umjesto da mu otkazu podrsku i prihvate zapadni nacin, gdje bi bili slobodniji i bogatiji?

Kako objasniti da ljudi u Iraku, Jemenu, Afganistanu itd. ne zele Zapad nego zele taj svoj islam po kojem djevojcice ne smiju ici u skolu, zene izaci na ulicu, sirotinja su, ali ginu za to?

Po meni, to je dokaz patologije ljudskog mozga, drustva, ne znam, ali tu nesto ozbiljno ne stima.

Mao je izgladnio desetke milijuna ljudi na smrt, i opet, ima hrpa ljudi koji ga uzdizu u nebesa. Sick.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• 5. Element
    • November 15, 2022 at 5:50 AM
    Quote from ivan0003

5. Element

Ivan0003: "Kripto nije nelegalno sredstvo plaćanja.."

5 element: "Nadam se da sad shvacate kolika je glupost tvrditi da su kripte legalno sredstvo placanja."

ovo ti je sukus svega.. ne kužiš i ne želiš skužit

Gospodine, ugodan dan zelim.

Pozdrav.

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• 5. Element
    • November 14, 2022 at 7:30 PM

Znaci krenulo je...

Predvidja se pad prihoda jer ide recesija, a troskovi ce rasti jer ce se javljati penzioneri, odgojitelji, ucitelji i svi koji misle da imaju neka prava.

Iduca godina je i zadnja bez izbora, i treba poceti sa zagrijavanjem za izbore.

A to znaci uzmi jednima i dijeli onima kojih ima vise. Bit ce tu i poziva za ukidanjem drugog stupa, porez na nekretnine na nacin da oporezuje moju viksu, ali ne i onome dolje njegovih 5 apartmana, moze i veci porez na kakti prevelike place, a svakako bi trebalo kazniti i kapitaliste koji imaju vise od 100.000,00 ili 1.000.000 kuna na racunu s nekih 10-20% jednokratnog doprinosa jer je jelte kriza.

Naravno, Vlada ce sve pozive sindikata drzavnih sluzbi, penzionera i raznih udruga ozbiljno razmotriti i uciniti sto se moze. Jer to je solidarno i pravedno.

Eeeeee, od mene necete ni lipe uzeti.

Povlacim sve iz platnog prometa i dok ne prodje ovaj olovni dio ciklusa ne promoljujem nos. CASH-R-A 100%

• 5. Element
    • November 14, 2022 at 6:24 PM
    Quote from ivan0003
    Quote from 5. Element

Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.

Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.

I mogu podnijeti kaznene prijave DORH-u temeljem POSTOJECE REGULATIVE.

Cemu ta opca paraliza postupanja?

To su vrlo jednostavna pitanja na koja me zanima odgovor.

Pretpostavke su ti krive i logično vučeš krive zaključke.

Kripto nije nelegalno sredstvo plaćanja, samo onaj tko ga je pristao primiti u zamjenu za robu ili uslugu, zna zašto to prima.

"svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender" ni ovo nije istina, jer ima više država koje imaju 2 legalna tendera, pogledaj si Singapur kao jaku ekonomiju na 2 valute, a ima i puno manjih ekonomija i sa po 4 legalna tendera. Da wikipedija..

A dopusti još jednu stvar o sebi da ti kažem, ja sam prof tzk po struci i jednostavno me ne ide tehnologija, a ne da bi bio zaljubljenik, haha. Dok mi žena nije ušla u život sam vikao, InterNJET, nisam wifi uopće imao.. kreten (koliko je para prošlo dok sam se uključio).

Onaj dio koji dobro razumijem je ključan, timing. Kupiti jeftino, prodati skuplje i od razlike živjeti bez stresa, a ti nemoj pročitat štogod knjige, pogledat koji video, proširiti vidike, nego širi svoje krive pretpostavke i promašene zaključke. Mislim, možeš slobodno promijeniti nick, kamen, zid, drvo tako nešto, da odmah daš do znanja ljudima da u tebe ne ulazi ništa komunikacijom, a ti uzeo kao 5 element koji povezuje sve, ljubav, a toliko ne shvaćanja, ne tolerancije, represije (hapsit, zatvarat) CCC

Display More

Gospodine, ovdje ste napisali jedan takav omnibus svacega da radije ne bih komentirao. Medjutim, ukazali ste na jednu stvar: da, postoje zemlje gdje nije samo jedan legal tender nego ih ponegdje ima i dva, ili vise. Medjutim, i to je zakonski uredjeno, na nacin da su se ti legal tenderi identificirali i unijeli u zakon. Svi ostali su van zakona. Kratko i jasno.

Da bi se neka digitalna umotvorina proglasila legalnim sredstvom placanja, kad evidentno nije, jer nije u zakonu kao takva prepoznata, potrebna je stvarno velika mentalna fleksibilnost koju evo vi imate, a ja nemam. Ja mislim da bi zakon trebalo provoditi onako kako pise. A ne da se kreativno tumaci.

Za kraj, ako bi se pustilo da zivi to vase tumacenje, da kripte nisu nelegalno sredstvo placanja, jer kako vi kazete ljudi imaju pravo sami odluciti u cemu ce raditi placanja (a nemaju, gospodine, nemaju, zakon to zabranjuje), koliko bi onda u RH sad trenutno moglo biti zakonitih sredstava placanja? Iliti, koja bi to bila? Kuna i BTC? Ili jos i Monero? Pa moze i Solana? A zasto ne sve kripte?

Nadam se da sad shvacate kolika je glupost tvrditi da su kripte legalno sredstvo placanja. Nisu. Nego se njihovo postojanje iz meni nepoznatog razloga tolerira. Svijet nisu ucinile boljim mjestom. Ne daju nista sto legalno ne nudi i fiat novac. Dapace, zbog volatilnosti nisu niti store of value niti sredstvo razmjene. Samo spekulantska imovina koja pretendira da bude jelte, valuta.

Kazete da ste profesor TZK? Sjajno. A imam i ja poneki faksic, pa i neku poslovnu skolicu pa i neke menadzerske tecajcice, pa bih si utvorio da ponekad znam o cemu govorim.

S tim da je moja argumentacija, sve sto sam naveo, ROCK SOLID, savrseno provjerljivo, a to sto vi pisete je komplet misljenja, dojmova, potpuno neprovjerljiv.

Opovrgnuti me mozete uvijek, s nekim argumentima, nema problema.

Pozdrav.

• 5. Element
    • November 13, 2022 at 5:23 PM
    Quote from Parica

Nisam cryptofil, ne razumijem ga (iako pokusavam), ne trgujem s njim, ali ga redovito pratim...i u neke stvari vjerujem (sto ne znaci da nisam u krivu)...

1. Crypto trziste je jedino preostalo istinsko kapitalisticko trziste, nema drzave, nema intervencija, nema printera...nista, samo cista ponuda/potraznja...

2. Nitko nikog ne tjera da koristi crypto, svatko ima slobodu izbora hoce li prihvatit placanje u crypto valuti...tako da rasprava o legalnosti crypta je potpuno promasena...placanje izmedju 2 subjekta moze se provesti u bilo čemu ako su obje strane suglasne..ne vidim u čemu je problem ako meni netko placa u govnima ili noktima (doslovno) ako smo se ja i kupac tako dogovorili i platimo drzavi njen dio...ne vidim u tome nikakav problem (mozda sam u krivu)...

3. Crypto je tu i nece nestati...postojat ce i za 20 godina, mozda u nekom drugom obliku, ali bit ce tu...mladje generacije dolaze i upravljat ce svijetom...a njihova buducnost je digitalna i ne vidim razlog da i crypto ne bude dio tog novog svijeta...

P.s. potpuni sam laik i za crypto i za zakonodavni okvir i ovaj post je zdravoseljacko razmisljanje

Nevjerovatna je kolicina ignoriranja jednostavne cinjenice da se ne moze placati s cim se zeli. Zato jer drzavni zakoni definiraju koja su zakonita sredstva placanja za robe i usluge, i to su u pravilu samo i iskljucivo drzavne valute tih zemalja. Pa svi znamo za koncept da ti u Konzumu kazu da ne primaju dolare ili eure nego moras imati kune. I otkud sad nekome ideja da se moze placati s nekim izmisljenim digitalnim zapisom, a ne moze se recimo s dolarima ili eurima?!?

Kako se to usuljalo, na koji nacin, meni do dana danasnjeg nije jasno, ali mi je savrseno jasno da tzv. kriptovalute ne mogu biti zakonita sredstva placanja, legal tender, za robe i usluge. One bi eventualno mogle biti digitalna roba, recimo, tradeable commodity, kao recimo ugljen, zito, nafta i sl., i taj koncept je razumljiv, prodavali su se i Tamagochiji, ali opet dolazimo do toga da ne moze biti zakonito sredstvo placanja za robe i usluge naprosto zato jer nije zakonom definiran kao takav. I tu nema mjesta prici da sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno, zato jer to ovdje nije takav slucaj, jer se sredstva placanja definiraju zakonom i sve sto u njemu nije kao takvo navedeno onda nije zakonito.

Jednog dana ce se netko trebati pozabaviti s tim, sagledati kako to uopce definirati, regulirati... Jer ovo sto sada imamo je da de facto svatko tko zna isprogramirati kod za neki digitalni token postaje kreator svoje privatne valute, novca, a to je nesto nad cim je zakonom definirano da monopol ima samo drzava kroz svoju centralnu banku, koja to onda spusti na poslovne banke za M2 kreaciju novca, ali opet pod jasno definiranim pravilima i ogranicenjima, cega ovdje uopce nema, svatko radi sto god hoce. Kinezi su npr. kripte stavili van zakona. I jos poneki. Jer im je jasno da se ne smije stampati privatni novac, zato jer nije pod kontrolom drzave. Plain and simple.

• 5. Element
    • November 13, 2022 at 10:03 AM
    Quote from Sheriff
    Quote from 5. Element

Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.

Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.

Al ti stvarno ne razumijes. Neces si dati ni malo truda da provjeris to sto pricas i kako to funkcionira. Dezinformiras.

A dobro, zivis u kamenom dobu, hapsio bi programere, sve 5.

Display More

Kolega, nema se tu sto razumjeti.

Osnovne cinjenice su te koje sam naveo. Mozete li ih opovrgnuti? Ako mozete, izvolite.

A na komentar da bih hapsio programere: pa da, zasto ne, zar su programeri svete krave? Kreiranje nelegalnih sredstava placanje je ekvivalentno tome da u garazi postavis stampariju i stampas npr. dolare, kune ili nesto trece. Proizvodis nesto sto pretendiras da je sredstvo placanja. A sredstvo placanje je ovdje samo jedno.

I sad, kad kazem da bi trebalo postovati zakon, ja sam Kremenko. Ok, nema frke, moze, sve 5.

• 5. Element
    • November 12, 2022 at 6:14 PM

Ljudi se masovno pobune samo kad su doslovce gladni, a i onda samo ako mogu, ako imaju nekog s oruzjem, kao onomad dijelove vojske.

Toga nema ni blizu niti je vidljivo da ce biti u narednoj buducnosti.

Uskoro ce i Putin shvatiti da je kosulja bliza od kaputa, tj. da je Ukrajina mozda vazna, ali da je vlast u Rusiji vaznija. A vlast se ne moze cuvati ako si potrosio one koji ti tu vlast cuvaju.

• 5. Element
    • November 12, 2022 at 3:10 PM

• 5. Element
    • November 12, 2022 at 2:48 PM

Nema se smisla raspravljati sa zaljubljenicima u tehnologiju koji ili uopce ne shvacaju da je nacelno ilegalno kreirati novac bez zakonskih ovlasti ili se prave blesavi. S druge strane, i sam sam pomalo zapanjen cinjenicom da se nesto sto je u osnovi ilegalno, kreiranje vlastitog sredstva placanja i emitiranje proizvoljnih kolicina, zapravo uvuklo u mainstream, umjesto da su reagirali organi zakona i reda i pocinitelje pohapsili i izveli pred sud. Tko je tu lud?

• 5. Element
    • November 12, 2022 at 11:35 AM

Naprosto je potpuno neprihvatljiva uopce ideja da moze postojati medij razmjene kojem izdavatelj nije centralna banka suverene drzave, odnosno nad kojim realno ne postoji gotovo nikakva kontrola prometovanja.

Mislite li da ne postoji korelacija izmedju 5 puta veceg sadrzaja kokaina u otpadnim vodama i eksplozije kripti u zadnje vrijeme? Nekad su krimosi za prebaciti 300 mil usd za neku jacu posiljku morali dobro potegnuti s racunovodjama, off shore racunima itd. A danas klikne 10k BTC i eto.

• 5. Element
    • November 12, 2022 at 11:25 AM
    Quote from ivan0003
    Quote from 5. Element

Cupavi je samo produkt ideje da svatko moze izmisljati svoju privatnu lovu, stampati tu svoju lovu i slobodno to prodavati okolo, bez icijeg nadzora. Jer to tzv. majnanje kripti i nije nista drugo.

Jedino rjesenje je kompletna zabrana kripti i trenutacno NULOVANJE svih posjednika istih. I naravno hapsenje i dugogodisnje zatvorske kazne za kreatore izvornih kodova kripti. Da vise nikome nikad ne padne na pamet baviti se s tako necim ni kupovati to.

Kako ti u ičemu možeš biti profesionalac sa takvim stavom? Nemam to, ne razumijem, ljubomoran sam na one koji su napravili lovu i odmah poništi sve svima..

Sad na prvi dio posta.. nemaš ti pojma, ne pratiš temu, ali lupaš ko da si na poslu. Cupavi kako ga zoveš, je dio Bidenove administracije, imao je uvid, saznanja i mamu koja mu je sve dogovorila da joj sinek bude milijarder. To je nepotizam i globalizam, njihova je tvorevina korupcija. Korupcija nije sa Balkana, ali joj tu dobro ide, jer sve kokošare na pozicijama možeš kupiti sa stvarno malo love u svjetskim odnosima. Dok njihovi poglupljeni stanovnici nakon ispiranja mozgova strahom ne druže se i ne komuniciraju, ne razmjenjuju ideje i svjedočanstva, elita im radi što god hoće. A mi navalili još 1994 u tom smjeru, jer su nas kupljeni političari tamo poveli.. Cupavi je trebao biti igrač iznutra i trebao je navući CZa u ruke američkim regulatorima, koji mu ne dozvoljavaju ući na US tržište, a regulirali bi ga prije nego nego dođe.

Kolega, sto je tko i sto je ciji interes me ne zanima.

Znam samo da je to bezvrijedno smece i to treba nulovati i zabraniti ponovni nastanak.

A ne da se svijet bavi multimilijardizacijom nicega.

• 5. Element
    • November 12, 2022 at 9:32 AM

Cupavi je samo produkt ideje da svatko moze izmisljati svoju privatnu lovu, stampati tu svoju lovu i slobodno to prodavati okolo, bez icijeg nadzora. Jer to tzv. majnanje kripti i nije nista drugo.

Jedino rjesenje je kompletna zabrana kripti i trenutacno NULOVANJE svih posjednika istih. I naravno hapsenje i dugogodisnje zatvorske kazne za kreatore izvornih kodova kripti. Da vise nikome nikad ne padne na pamet baviti se s tako necim ni kupovati to.

• 5. Element
    • November 11, 2022 at 5:12 PM

Ovo je veci smrdez od Agrokora. Nekoliko tisuca puta.

• 5. Element
    • November 10, 2022 at 2:27 PM
    Quote from komot

Nemoj se živcirat kolega, nego kupuj sad kad je na akciji.

Hehehe, dobra.

Mada, bit ce jos akcija, ako se ne varam, jer ovo s mjenjacnicom koja ne isplacuje klijente je zapravo pokazatelj da je to jedan disperzirani sustav koji ipak nekolicina moze osisati po zelji, a da nema prakticki nikakvih osiguranja. Neki Chengpneg tamo nesto klikne i mojih tokena, para, cega vec, vise nema.

Your request cannot be processed. Please contact our client support service...

• 5. Element
    • November 9, 2022 at 8:06 PM

Kripto tzv. valute, jer valute to nisu, su mozda i najveca prevara na trzistu kapitala ikada. Ali svaka cast kreatorima, promotorima i svim voditeljima ove sheme koji su osisali stotine milijuna ovaca na ovom svijetu te mnoge od njih i uvjerili kako sudjeluju u necem plemenitom, pametnom, u nekoj buducnosti... Svaka cast. Bravo.

• 5. Element
    • November 9, 2022 at 2:59 PM

Ne postoji nista sto je rock solid.

Mozda jedino ono sto osobno drzis pod strazom, s puskom u ruci.

Sve ostalo ti se moze oduzeti potezom pera. Sve. Dionice, vlasnistvo bilo kakvo, nekretnine, novac, doslovce sve.

• 5. Element
    • November 6, 2022 at 10:07 AM
    Quote from etoimene

Jadni Ukrajinci!

Što im ovi rade!

Prvo ih uvaljaju pa onda ...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20221106

Procitajte originalni clanak na Washington Postu. Uopce ne pise niti se na bilo koji nacin moze interpretirati u smislu kako je to prenio nas novinar.

Svima je jasno da s Putinom nema pregovora iz jednostavnog razloga sto on, a i vecina Rusa, ne priznaju Ukrajinu kao naciju. Ne priznaje joj pravo postojanja izvan njegove cizme. Stoga su bilo kakvi pregovori bespredmetni. Sluzili bi jedino privremenom primirju da se Rusi saberu pa ajmo opet. Tu nema kraja.

Jedino rjesenje je kompletan poraz Rusije, ulazak Ukrajine u NATO i 6. flota u Sevastopolju. Nista manje od toga ne jamci mir. Rusija ne smije imati apsolutno nikakav dobitak, nikakvu aktivnu situaciju.

Zapravo, pokazat ce se uskoro, da je americko izbjegavanje sukoba s Rusijom pogreska. Jer ga samo osokoljuje. Takvi tipovi priznaju samo silu i pod silom se sagnu. A americka sila je neusporedivo veca.

• DRY BULK

• 5. Element
    • November 4, 2022 at 11:08 AM
    Quote from hugh
    Quote from Shogun

Izgleda da Kina namjerava napustiti Covid Zero policy.... Hong Kong u zestokom plusu a i GOGL zestoko otvorio

tome se market nada jel mu se baš nada dok vozarine rone i dalje a to je daleko od državne potvrde odustajanja od te politike.......nešto slično kao i sa nadom u Fed pivot na svakom od zadnjih meetinga pa na kraju kiflica puna zdjela......

Kina ce morati odustati od zero covida jer je neodrziv. Pitanje je samo kako ce to upakirati i kojom dinamikom.

Isto tako, sa svakom sjednicom Feda pivot je blize. To je notorna cinjenica.

To sto ne znamo kad i na kojoj razini ce to biti je drugi par rukava.

Ali nista ne raste do neba, pa ni kamate.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • October 30, 2022 at 7:15 PM
    Quote from dionicar

Je li moguće da je bvps atpl a 833 kn ?

Hvala

Naravno. Pise sve u FI.

Izvjestaj je sjajan. Samo ga malo tko razumije.

Ali zato imaju jako brz prst za raspaliti po bidu.

Iskreno, ako je nekoga strah, ono, ako se boji, pa zasto je uopce na burzi?!? To mi nikad nije bilo jasno.

Ozbiljno, ako ti je poznato da si labilnog karaktera, tankih zivaca, lako se uplasis na najmanji susanj, bojis se za svoj novac, ne mozes istrpjeti padove i ispratiti rastove, nemoj ulagati na burzi. A pogotovo ne u volatilne dionice kao sto je Atpl.

Na burzi, to sam shvatio nakon nekog vremena, ne uspijevaju dugorocno ni oni s najvise pameti ni najvise informacija, ni cartisti ni dugorocni, nego oni hladnokrvniji. Naprosto oni koji se manje boje. Oni kojima rastovi i padovi uzrokuju manju neurohormonsku oluju. Nego hladno ulete, kad procijene da treba, i hladno izadju, isto tako.

Eto, jednostavno mislim da je tako.

P.S.

Imam poneke te karakteristike, ali samo djelomicno. Jako daleko od idealnog.

Quote from 5. Element
    Quote from dionicar

Je li moguće da je bvps atpl a 833 kn ?

Hvala

Naravno. Pise sve u FI.

Izvjestaj je sjajan. Samo ga malo tko razumije.

Ali zato imaju jako brz prst za raspaliti po bidu.

Iskreno, ako je nekoga strah, ono, ako se boji, pa zasto je uopce na burzi?!? To mi nikad nije bilo jasno.

Ozbiljno, ako ti je poznato da si labilnog karaktera, tankih zivaca, lako se uplasis na najmanji susanj, bojis se za svoj novac, ne mozes istrpjeti padove i ispratiti rastove, nemoj ulagati na burzi. A pogotovo ne u volatilne dionice kao sto je Atpl.

Na burzi, to sam shvatio nakon nekog vremena, ne uspijevaju dugorocno ni oni s najvise pameti ni najvise informacija, ni cartisti ni dugorocni, nego oni hladnokrvniji. Naprosto oni koji se manje boje. Oni kojima rastovi i padovi uzrokuju manju neurohormonsku oluju. Nego hladno ulete, kad procijene da treba, i hladno izadju, isto tako.

Eto, jednostavno mislim da je tako.

P.S.

Imam poneke te karakteristike, ali samo djelomicno. Jako daleko od idealnog.

Display More
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt