1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• 5. Element
    • January 4, 2021 at 12:21 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Flight

Je, al mogu zabraniti tad mjenjačnicama ili ih regulirati. To će se vjerojatno u nekom trenutku i dogoditi ako Ministarstvo Financija SAD-a ocjeni da njezini rezidenti izbjegavaju placanje poreza na dobit od trgovanja i zarada na kripto-valutama.

Bitcoin je očito stekao dovoljno sljedbenika da ga mnogi prate i njime trguju, ali još uvijek nije jasno sto će u konačnici biti s njime. Jeli to neki novi “zlatni standard” ili jednostavno sredstvo spekulacije odnsono neregulirano investicijsko vozilo ili sto treće. Meni se cini da njegov rast uglavnom pokreće FOMO (Fear of missing out) efekt. I posljednjih mjeseci ulaganje od strane nešto korporacija i nekoliko hedge fondova koji su procijenili da se isplati riskirati pa i manipulirati u još uvijek relativno ranoj fazi akumulacije odnosno stabilnog rasta ako se on trenutno događa (a vjerojatno se događa). To je “unchartered territory” za koje će budućnost dati konačnu svrhu i sud. Do tada jedni cvrsto vjeruju i spremni su uložiti i posljednji novčić u BTC, a drugi sa strane promatraju u očekivanju daljnjeg razvoja događaja. Obzirom da se od jučer intenzivno peglaju i ETH i ostali kripto-novčići vjerojatno se juriša na bilijun dolara Market capa (cijelog kripta) da se cijeloj prici da dodatan sadržaj i važnost.

BTC je u SAD-u već reguliran, imaš čak i ETF-ove koji ga drže. Puno je ljudi skeptično oko Bitcoina, a to je posebno izraženo kada dosegne novi ATH, novine počnu puno o njemu pisati, puno se ljudi koji ne znaju puno o ovome uključi u raspravu, i tako iz ciklusa u ciklus, uvijek se vrte iste priče - Ponzi, nema intrinzičnu vrijednost, špekulacija, netko napucava cijenu, tulipani, kako netko samo tako može tiskati novce, to koriste krimnalci, droga, države će to zabraniti... A Bitcoin je s nama već 13 punih godina i baza korisnika je sve veća.

Bitcoin nije reguliran jer kad bi bio reguliran morao bi biti zabranjen. Postoji samo jedan legal tender u bilo kojoj drzavi. Sve drugo sto pretendira da bude valuta je zabranjeno. I to je realno jedina ispravna sudbina svih valuta koje nisu kreirane, izdane od strane vlade ili centralnih banaka, ili banaka sa sankcijom vlasti. Naprosto, ne moze se kreirati privatni novac i pustati u promet. Ne moze i ne smije postojati novac koji nije drzavni i za koji se ne zna kod koga je i tko s njim radi i s kojom svrhom. To su elementarne stvari koje sad neki genijalci zele izvrnuti pricom o blockchainu, kriptiranju, distributed ledgeru itd. To ne moze i ne smije. Mora se ugasiti. Dosad se provlacilo ispod radara jer nekome izgleda odgovara netransparentnost transakcija, ali prije ili kasnije tome ce se stati na kraj.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 4, 2021 at 12:09 PM

Nego, sta je, zapelo nesto s tim cijepljenjem? Najavljivala se cuda, a nakon simbolicne kolicine za Bozic nema nekih datuma kad stizu nove ture, deblje k tome. Lijepo sam govorio da dok Bog sebi bradu ne napravi da ne bu nista od toga.

• 5. Element
    • January 3, 2021 at 8:50 PM

Naprosto, uopce je nevjerovatno da je netko kreirao nesto za sto izda white paper u kojem tvrdi da je to valuta, sredstvo razmjene, decentralizirano, kak on to lijepo veli, sto znaci potpuno izvan zakona o kreiranju novcane mase svih drzava... I da nije odmah uhicen zajedno sa svim pomagacima i osudjen na nekoliko dozivotnih robija. Zbog krivotvorenja novca, podrivanja ekonomskog sustava, omogucavanja neregistriranih nenadziranih transakcija, tj. pranja novca itd. Naprosto nevjerovatno. Ovaj svijet je potpuno poludio. Uvijek su nam govorili da ne mozes kao privatni gradjanin stampati novac. Evo izgleda da mozes...

• 5. Element
    • January 3, 2021 at 5:23 PM

Moze jos dosta, suludosti je uvijek vise nego razuma.

Svejedno, meni je ovo prerizicno za ulazak. Dovoljno je da bilo tko, Kina, Amerika, EU, kaze da zeli regulirati trgovanje s tim na nacin da nema anonimnosti, jer realno, tu se upravo o tome i radi, mogucnosti potpuno anonimnog transfera silnih milijardi od droge, oruzja itd. to je game over. Da li ce, ne znam. Mozda su svi umrezeni u to. Tesko je reci. Ali da de facto cijela komba pociva na tome da to iz nekog neobicnog razloga regulatori pustaju na miru to je nepobitno.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• 5. Element
    • January 3, 2021 at 5:16 PM

Sve je moguce.

Kad socijalisticka vlast zasjeda privatna imovina je u velikoj opasnosti.

Zato nije lose drzati cash u sefu, od dionica samo ono sto je politicki friendly, zlato, nekretnine mozda, jer i to moze doci pod napad, uglavnom nije dobro.

Ok, racunamo da nece ovo vjecno trajati jer se ipak ne zele zamjerati gazdama vani, ali da je ruzno, jest.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• 5. Element
    • January 3, 2021 at 4:59 PM

U ustavu RH ti uvijek imas neka prava zagarantirana, osim ako... Tako da je i taj ustav zapravo jedna arbitrarna kifla kako se kome sprdne. Vidis da su u stanju ogrniciti kretanje, hej, kretanje po javnom prostoru, rad, pravo na rad, na infinitno dugo, temeljem prehladjevnog virusa, a po osnovu potpuno arbitrarne procjene nekog lijevog stozera kad bi se moglo ukinuti, bez ikakvih kriterija, icega. Cista diktatura. I nikome nista. Ustavni sud prihvaca. Narod prihvaca 65%. Nebulozno.

Tako da ne bih polagao previse na pravnu drzavu. To je nista. Prazan skup.

Nije to americki ustav po kojem ti imas pravo na nosenje oruzja koje ti ne moze ograniciti niti federalna niti drzavna niti lokalna vlast pod apsolutno nikakvim uvjetima. Jer tako pise u 22. Amandmanu na Ustav SAD-a, i to nesto znaci.

Ovdje, sto god da pise, ne znaci nista.

• 5. Element
    • January 3, 2021 at 8:29 AM

Ne znam kako se to vama cini, ali ovo s BTC je postalo totalno suludo. Pisat ce se u ljetopisima o ovome. Najmasovniji transfer bogatstva u povijesti. A temeljem nicega.

Iako sam savrseno svjestan dokle moze ici potpuno mi je nezivotno sad ulaziti, nakon ovakvog hiperbolicnog rasta.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 2, 2021 at 8:14 PM

https://novac.jutarnji.hr/novac/rasprave…-vrata-15040275

Definitivno pogodjena poanta.

Svakako nam treba manje drzave.

I s tim manje sigurnosti, a vise rizika i mogucnosti. U svim uvjetima.

Americki sud u nekoj drzavi je odbacio epidemioloske mjere i shelter in place naredbu kao protuustavnu s jednostavnim obrazlozenjem da ne mogu prava i slobode gradjana vrijediti kad je lijepo vrijeme, a kad pada kisa ne.

Dolje epidemioloske mjere, ukinimo stozer! Zivjela sloboda! Zivjelo trziste kapitala! Dolje drzavna privreda!

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 2, 2021 at 3:02 PM

Pa dok ljudi dodju sebi itd.

Ali realno, epidemija je promarsirala, vrhunac je prosao i sad se smanjuje.

Ja znam vise desetaka ljudi koji su bili pozitivni, iz moje zivotne okoline, a nisam bas neka pop zvijezda pa da znam tisuce ljudi. Radi se tu o dobrom % prokuzenosti i s tim bi svaka razumna politika isla racunati, napraviti seroloska istrazivanja, doznati pravo stanje, elem da bi se onda s cjelovitom informacijom moglo kreirati politike. Ali naravno, to se ne dogadja, kao da je zabranjeno to znati. Da, doista, zasto se ne provede serolosko istrazivanje na desetak tisuca ljudi? Pa svaki dan imamo toliko PCR testova. Znaci, nije da se ne bi moglo nego je politicka odluka da se to ne radi. Mozemo samo pretpostaviti zasto. Mozda zato jer bi odredjeni "znanstvenici" clanovi Vladina savjeta koji negiraju prokuzenost ispali telci, crno na bijelo.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 1, 2021 at 9:13 PM

Tocno tako, kolega rambo.

Porast smrtnosti zbog korone je zapravo beznacajan, a realno, u taj porast je usao i onaj broj smrti koje su se mogle sprijeciti da se nije histerijom obeshrabrilo koristenje zdravstvenog sustava. I to je jos jedna obmana: zdravstvo NIJE preoptereceno. Bas suprotno, nekoristenje usluga je vece od zauzetosti zbog korone.

Ali gle, korona je nova vjera, i tko se ne pokori bit ce zbrisan. Najmocniji predsjednik na svijetu koji je jasno rekao da ne zeli zatvarati jer je ta vrsta terapije gora od sam bolesti je bio medijski pregazen. Nije imao sanse.

O tome se tu radi.

Uvodjenjem koronahisterije i restrikcija na okupljanje de facto su zabranjeni prosvjedi. Do kada? Pa realno, zauvijek. Dok god nije procijepljeno 100% ljudi i dok god imas nekih 15-20-50 novih na dan moze se tvrditi da je opasnost eto tu, i ajmo, maske, zabrana okupljanja... Znaci suspenzija demokracije. A na izborima ionako nemate izbora. Imas sto ti oni ponude. A ni opozicija to ne problematizira, dapace, poziva na jos jace zatvaranje.

Ovdje se mora povuci crta i podici pobuna.

Moje pravo na prosvjed je jace od necijeg toboznjeg prava da mu se poveca sansa od nekovida.

Tu se radi o cistoj manipulaciji. Boli vladajuce djon za tamo neke dedeke i bakice. To je samo izgovor za ovo o cemu pricam. Kad bi prosla korona pocelo bi ih se nesto i pitati za odgovornost.

• CORONA virus

• 5. Element
    • January 1, 2021 at 12:09 PM

U svakom slucaju vise kapitalizma, liberalizma i individualizma je recept za kvalitetniji zivot vecine ljudi. A manje socijalizma i zajednistva. Zajednistvo je najcesce samo dobro pokrice za lopovluk.

• CORONA virus

• 5. Element
    • December 31, 2020 at 2:05 PM
    Quote from rambo_5

Apsolutno sam za solidarnost i često sam u životu pomogao potrebitima, novcem, radom, kako god...

Ono sa čim imam problem je PRISILNA SOLIDARNOST, koja i nije solidarnost nego svođenje mene kao osobe na sredstvo koje će netko drugi isporištavati pod POKRIĆEM SOLIDARNOSTI, pod prijetnjom nasilja ako se ne pokorim. Upravo tome u 21. stoljeću služi država, uzima nam 70-80% krvavo zarađenog novca pod prijetnjom nasilja, a sve u ime solidarnosti. Mafija je manje pohlepna i odvratna od modernih država i Elita koje stoje iza njih. O tome se radi, korona je samo sredstvo, kad to prođe bit će nešto drugo, pa treće, nije uopće bitno šta. Bitno je samo da sistem nastavi isisavati našu životnu energiju godinu za godinom...

Upravo tako. Kad ja nekome dam 100 kn, pomognem nasuti deku, iskopati septicku itd. jer mu zelim pomoci u nevolji ili potrebi onda je to solidarnost. Osnovni element solidarnosti je dobrovoljnost.

Ako mene netko zakonom i pendrekom prisiljava da nekome dam 100 kn, da se pokoravam nekim mjerama itd. onda to nije solidarnost jer nema dobrovoljnosti. To je oporezivanje. A ja necu ni pod razno pristati na to da se oporezivanje naziva solidarnoscu i da me se pravi blesavim i da prisilu dobrovoljno prihvacam. Prihvacam, da, jer je prisila, ali dobrovoljnosti i solidarnosti tu nema.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• 5. Element
    • December 31, 2020 at 10:40 AM

Tako je. Problem sto se nitko ne zeli primiti stemalice i gletalice, prljav je to posao, a svi bi bili gospoda. Isto tako nikome se ne da biti kuhar, pariti se nad spaherom pa makar bila dobra lova.

Slicne price iz IT-a sam cuo i ja, ali i jako dobrih prica, ima svega. Problem s IT-em je sto mi laici to nazivamo tom jednom zbirnom imenicom mada je zapravo vrlo razgranat i specijaliziran. Jedan moj rodjak je vlasnik velike IT firme i citajuci njihov product portfolio na webu uz najbolju volju ja nikako da shvatim cime se oni zapravo bave. Nekakva poslovna rjesenja, nije ERP, nesto drugo je, ali sto, blage veze nemam. O tome se radi. Znaci, kad si u tome onda si ili up to date i vrlo duboko u necemu ili si out. Nema svastarenja, ono, ma to cemo mi, lako cemo itd.

• CORONA virus

• 5. Element
    • December 31, 2020 at 8:51 AM
    Quote from Flight
    Quote from Marielena

Pa jasno, degenerici. I ne volim biti teoreticar zavjere ali mislim da je korona i tome sluzila. Unistavanju i upropastavanju europske ekonomije, a moralno su nas ucjenjivali zivotima starijih osoba.

P.S. stigli i podaci Drzavnog zavoda za statistiku za studeni. U prvih 11 mjeseci u 2020 umrlo 6(Sest) osoba vise od devetogodisnjeg prosjeka.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…o-lani-15039956

Ja mislim da najprije trebaš kliknuti na link pa procitati sto piše u naslovu, a onda i u samome tekstu. I najvažnije, razumjeti to sto piše.

Da nije bilo nikakvih mjera, mrtvi bi se brojali u još značajno višim postocima od studenog pa naovamo.

And so what? Znaci uz starost, rak, dijabetes, srcani udar, pretilost i jos hrpu toga dobili smo sezonsku virozu koja povecava smrtnost kod velikom vecinom ionako predsmrtne populacije za jos neki %. To je rizik koji je kud i kamo prihvatljiviji nego opsezno socioekonomsko gnjavljenje s mjerama koje ionako nemaju velikog efekta. Kome nije jasno da je Lauc u pravu, da je brzinu sirenja epidemije za 70% smanjila samo i iskljucivo prokuzenost taj ne kuzi nista. Pa ne moze za 70% usporiti zatvaranje kafica i restorana!! Kad bi to bilo tako to bi bilo svjetsko cudo. Za Nobelovu nagradu drito.

Tu je stvar vrijednosnog stava: ja nisam za socijalizaciju rizika. Niti imovine. Jer nisam niti za socijalizam niti za politicki isforsiranu solidarnost. Tko jest to je njegova stvar. I neka s tim ne davi druge.

• 5. Element
    • December 30, 2020 at 10:52 PM

Europa je postala kontinent apsolutnih degenerika i kretena.

Kako drukcije objasniti da se ukida i porezima osakacuje europska automobilska industrija, najjaca na svijetu, bazirana na fosilnim gorivima, a daje se prednost elektricnim autima gdje prednost imaju drugi? I s tim da i kontrolu nad kljucnim elementima imaju drugi, a ne EU kompanije? Da nas Kina moze staviti izvan igre jednim potezom.

To nema nikakve logike. Naravno.

Ali morate znati da su u EU zavladali klimatski fasisti i totalni kretenoidni degenerici koje za to nije briga.

• Obnova nakon potresa u Zagrebu i Petrinji

• 5. Element
    • December 30, 2020 at 12:02 AM

Definitivno suosjecanje s pogodjenima potresom.

I opet, ne mogu se izbjeci pitanja tipa zasto nasi ljudi zive u kucama koje potres tipa 5 po Richteru satare, i to u ZG, pa izginu, a vani piju kavu, pokupe fascikl s poda i to je to. Zasto su bolnice u ZG, pa i djecja, de facto vecinom austrougarske kasarne, stare ciglene stracare. Sve osim Rebra i Dubrave. Kad je zadnji put napravljena bolnica kod nas? Gdje je bolnica u Blatu?

Ali zato se za bandicevske smrdestine tipa spomenik domovini ima, koliko god treba. Bravo. Samo naprijed.

• CORONA virus

• 5. Element
    • December 29, 2020 at 11:06 PM
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

U pravu ste i u krivu.

Ovi navedeni ne ugrozavaju život onoga tko ih liječi.

Korona je zarazna bolest.

U svijetu u kojem nema ostataka svima po potrebama oni gore navedeni plaćaju skuplje premije osiguranja.

Cijepite se onda, ako cjepivo štiti kako vi vjerujete nemate se čega bojati niti vas ja ne-cjepiša bilo kako ugrožavam.

Pušači ugrožavaju drugog zbog pasivnog pušenja, alkoholičari ugrožavaju pješake i druge vozače, itd. Vašom logikom puno ljudi bi se moglo izolirati u male kutije i odbaciti od društva.

Samo da vas jedno pitam, ukoliko vama cjepivo izazove neke ozbiljne zdravstvene posljedice, odričete li se vi prava na solidarno liječenje ?

Vidim da ste brzi na okidaču da se necjepiše odreknu prava na solidarno liječenje, pa pitam vas za obrnutu situaciju, ukoliko bude nuspojava da li se odričete prava na liječenje ?

Display More

Upravo to je jedna od poanti, takodjer.

Ravnokoronasi su zauzeli neprikosnoveno naduvenu moralisticku poziciju koja se ne smije racionalnim argumentima propitivati. Jer tu nema rasprave. Samo etiketiranje i bok. Pogledajte komentare na ovo sto pisem. Neempatican, nehuman, djubre itd. A samo lijepo kazem da sve te restrikcije nisu u ravnotezi s rizikom po javno zdravlje. I da postoje i moguci drugi pristupi.

Nemojte se cuditi tome. Svaka religija pociva na dogmama. Tako i ova.

Ali zapamtite jedno: pametniji ste od njih, racionalniji i nisu vam ni do koljena.

Samo naprijed, kolega.

Pozdrav!

• 5. Element
    • December 29, 2020 at 11:00 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from 5. Element

Vise tipujem na rasprodaju svega.

A ovo ako sto skoci ne bi bilo lose odmah prodati.

Ti bi da sve propadne, samo da lesinarski mozes uzeti 😒😒

Mi smo odavno na dnu, ubijeni, samo je pitanje kad ce krenuti i rasti. Nakon proljetnog potresa je odmah sve palo poprilicno, sad ni mrdnulo, sto dovoljno govori koliko je ubijeno. A sad ako netko zeli nesto prodati po nista, nek proda i kupi nekretninu.

Sad se vidi i koliko su nekretnine vrijedna imovina, pogotovo kad imas u istoj lokaciji vise... od potresa, ratova, poplava, nepogoda, nemogucnosti unovcavanja dijela ako ti zatreba manji iznos...

Ne bi.

Ja bi da raste.

Ali se bojim da nece.

Potres i prirodne katastrofe opcenito nisu dobar impuls za TK.

Sta se tu moze...

• CORONA virus

• 5. Element
    • December 29, 2020 at 10:54 PM
    Quote from Ledica
    Quote from 5. Element

Nije problem u tome sto se neki % ljudi nece cijepiti. Korona naprosto nije dovoljno strasna javnozdravstvena ugroza da bi to bilo obavezno niti da se nekome uvjetuje da se mora cijepiti da bi smio u kino ili kafic. Naprosto nije. I slus.

A s druge strane, jos mnogo gore, recimo da se vecina zeli cijepiti, i super, ali ce i ta vecina MORATI POKAZIVATI DOKUMENTE NA ULASKU U KAFIC ILI KINO!! ALOOOOO!!!??!?? Pa sto je to?

Jeste li sigurni da to zelite za siguran nekovid? Oprostite, ali ja ne. Ja zelim normalan zivot, a korona je samo jos nekih 2,3 ili 4% novog rizika na smrtnost, koji nije problem iztolerirati. Ali ovaj uzas se ne smije dozvoliti. Apsolutno nedopustivo. Legitimiranje na ulascima u ducan, kafic ili kino?!?!? Ma o cemu mi pricamo, bog ti jadan?!?!?

To je de facto 1984. Sto je iduce? Da te ne puste u ducan kupiti hranu jer nisi cijepljen? Negdje se mora povuci crta. I to ce doci. Jer ne mozes nikoga bas vjecno maltretirati. Doci ce i apaticnoj rulji do mozga.

E da, dusebriznici su na ignore.

Ne moraju se truditi.

Prepoznat ce se.

Display More

U svemu što si napisao složila bih se s tobom samo pod jednim uvjetom,a to je da covid 19 nije zarazna bolest, a kako je bjelodano da ona to jest i to jako zarazna i za mnoge bolest s teškim posljedicama po zdravlje ili gubitkom života onda tvoja sloboda i pravo na normalan život ima granicu koja završava upravo tamo gdje počinje pravo drugih ljudi na zdravlje i život . I šlus.

Kažeš da se negdje mora povuci crta, pa to ti je ta crta, ali ti si slijep pa je ne vidiš.

Daj već jednom pokaži mrvicu empatije , čovječnosti i humanosti prema drugim ljudima , a ako si deficitaran tim osobinama bolje ti je da svoja stajališta ne iznosiš javno jer se samo sramotiš i sablažnjavaš svoju okolinu.

Sad me možeš slobodno staviti na ignore.

Display More

Mislim da niste razumjeli poantu.

Korona histerija prejako djeluje na vas.

Vec postoje razne zarazne bolesti protiv kojih nisu svi cijepljeni i nisu benigne. Pa ne legitimiramo ljude na ulazu u kino.

Poanta je da je svatko kreator svoje sudbine. Primarno sam svoje. A tek onda ima pravo traziti od drzave zastitu.

Kako vas nije sramota propovijedati en masse zastitne mjere koje moraju daviti sve da bi se zastitili samo neki? Kako se to zove?

Vase razumijevanje koncepta gradjanskih prava je jako mrsavo i daje prevelike ovlasti drzavi. Tu se razilazimo. Svacije zdravlje je primarno njegova odgovornost. A tek onda drzave i nekog treceg.

Zarazna bolest i cuvanje samog sebe od nje nije nikakva iznimka. Nemas pravo traziti od drugog da cuva tebe. Da dekomodira sebe da bi se ti osjecao siguran. A pogotovo ne zbog prehlade tipa korona.

I to ako ne shvacate onda se pozivate na demagogije tipa solidarnost, empatija i sl. Kao sto i radite.

I da, idete na totalni ignore.

Pozdrav.

• CORONA virus

• 5. Element
    • December 29, 2020 at 9:07 PM

Nije problem u tome sto se neki % ljudi nece cijepiti. Korona naprosto nije dovoljno strasna javnozdravstvena ugroza da bi to bilo obavezno niti da se nekome uvjetuje da se mora cijepiti da bi smio u kino ili kafic. Naprosto nije. I slus.

A s druge strane, jos mnogo gore, recimo da se vecina zeli cijepiti, i super, ali ce i ta vecina MORATI POKAZIVATI DOKUMENTE NA ULASKU U KAFIC ILI KINO!! ALOOOOO!!!??!?? Pa sto je to?

Jeste li sigurni da to zelite za siguran nekovid? Oprostite, ali ja ne. Ja zelim normalan zivot, a korona je samo jos nekih 2,3 ili 4% novog rizika na smrtnost, koji nije problem iztolerirati. Ali ovaj uzas se ne smije dozvoliti. Apsolutno nedopustivo. Legitimiranje na ulascima u ducan, kafic ili kino?!?!? Ma o cemu mi pricamo, bog ti jadan?!?!?

To je de facto 1984. Sto je iduce? Da te ne puste u ducan kupiti hranu jer nisi cijepljen? Negdje se mora povuci crta. I to ce doci. Jer ne mozes nikoga bas vjecno maltretirati. Doci ce i apaticnoj rulji do mozga.

E da, dusebriznici su na ignore.

Ne moraju se truditi.

Prepoznat ce se.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt