Speaking of korekcija....bas si morao,a? Evo danas ide dobar pad. Vode capeovi, slijede panamaxi. Vezimo se
Evo panamaxi okrenuli u plus.
May 25200 +200
Jun 25500 +375
Budu i velika braca. Nema prostora padu.
Speaking of korekcija....bas si morao,a? Evo danas ide dobar pad. Vode capeovi, slijede panamaxi. Vezimo se
Evo panamaxi okrenuli u plus.
May 25200 +200
Jun 25500 +375
Budu i velika braca. Nema prostora padu.
Korekcije su nuzne i bit ce ih.
Samo je pitanje razine na kojoj se dogadjaju.
Ali uptrend je zestok.
https://www.hellenicshippingnews.com/bimco-tonne-mi…-grain-madness/
Ovo nece nigdje otici. Hrana je ipak hrana, a Kinezi i kineske gujdice papaju li ga papaju i svaki dan ih je sve vise. Obnavlja se stocni fond i bit ce veci nego ikad.
https://alibrashipping.com/data/
Opet zelena salata.
Taj clanak je antologija.
Vec sam imao Atpl i samo me ucvrstilo u uvjerenju da drzim i kupim jos..
Te gluposti s navom uopce ne bih komentirao. Neka kolega uzme taj novac koji smatra aktivom i pokusa kupiti trenutnu flotu Atpl. Pa neka javi kako je proslo.
Nav 230 kn? U nekim proslim mjesecima, da. Naprosto ne shvacate da se ovdje gleda sto ce biti iduce godine, a ne sto je bilo prosle.
Zar ne shvacate da ce BDI oboriti onaj rekord iz 2008 kao od sale?
Jer sad ce vuci cijeli svijet. Brutalno.
Samo vi cekajte. Zasad, sve skuplje svaki dan.
Bas je zabavno citati kmecanja.
P.S.
Gledati u proslost i sadasnjost u dry bulku je POTPUNO AMATERSKI.
Ima jos takvih
Sjetite se Barika kad je bio in, i kad je sada (navodno) out...😆
Sjetite se Barika kad je bio in, i kad je sada (navodno) out...😆
Mislim na RIVP, ne Atpl...sorry
Da, barik.
Isto je bilo i na Pvcm.
Gospodin diokidina je kupio Atpl na 150, lagao na forumima da kupuju dva kejpa i onda se iskrcao na 190. Od tada crnjaci. Just for the record.
Ljudima je naprosto jaaaako tesko, gotovo nemoguce prihvatiti da ce do znacajnijeg pada, korekcije, zovi to kako hoces, doci samo u slucaju ozbiljnog zaokreta vozarina prema dolje. Ali imam jednu novost: to se desiti NECE. Barem ne slijedecih nekoliko godina. Put vozarina je up, snazno up i vulkanski, stratosferski up, uz povremeni sezonsku korekciju, mozda, i to samo na visokim i vrlo visokim razinama. Naprosto se globalna konjunktura tek pocela zahuktavati, a preko pola svijeta je jos u koroni. Zamislite kad to prodje s cjepivom... Zapravo nemojte, jer boli glava od toga.
Cudno mi je jedino da je Atlantsku kupio kad je narasla 90% i to u manje od 20 dana.
Pa zato jer ce Atpl sigurno jos 300, a mozda i 1000%. A Ingra ce...? Temeljem cega?
Pa ono, jedna firma zaradjuje, a druga mlati praznu slamu. Sto je tu cudno?
I opet snazan rast BDI.
Bas je krenulo.
S tim da se sve ovo dogadja u kontekstu cinjenice da zbog kovida na indijskom potkontinentu tamo zapravo skoro sve stoji. Nema infrastrukture, nema potrosnje, nema ni scrapa brodova. 1.7 mlrd ljudi skoro pa stoji.
Zamislite kad se to aktivira kroz koji mjesec...
Indijska krivulja zaraze se prelomila. Krece prema dolje.
Ovo je fakat zadnji vlak za ukrcaj ispod nekih dosta visih razina.
Nije navlacenje, ovo su cinjenice sto sam iznio. I zakljucak.
Cape najviši od 10.06.2010. tada 46.679$
Još će nastave li ovako do kraja tjedna probit granicu od 50 000 usd....
Ono sto je bitnije je da 2022 ili 2023 probiju 150.000 USD.
Tad ce i nasa mala dionica otici na 4 znamenke, s tim da prva nece nuzno biti 1.
Znaci imovina vrijedi vise 7% svaki mjesec.
Zanimljivo...
Tako nekako...
S vozarinama vjerovatno jos up do kraja tjedna i onda stabilizacija preko 300 do nekih novih CnB materijala.
Kaj je najbolje, ask je ispraznjen skroz.
Jos kad se malo bolje prouci proslost i sto znaci upcycle u dry bulku ode to kuci vec sutra.
Kakvo razbijanje... Idemo dalje.
Rekoh ja da dok Budfox objasni kako je Nav 170 da ce otici na 470! Kakva pegleona, uffff...!!!
Hrvatski jal: to je ono sto vidjamo ovdje ovijeh dana.
Samo to je to. Nista drugo.
Pozdrav!
Hrvatski jal: to je ono sto vidjamo ovdje ovijeh dana.
Samo to je to. Nista drugo.
Pozdrav!
Svaka cast kolegi Parici.
Stvarno odlicna prognoza.
S obzirom na to da je ta prognoza bila utemeljena na poprilicno detaljnom izracunu molio bih da se isto primjeni za Q2 pa da znamo sto mozemo ocekivati.
Parice, ja zelim 30 mil. Hoce li biti?
U svakom slucaju, iduci FI je puno bolji, a i brodovi definitivno vrijede puno vise nego sto je pisalo na 31.12.2019. i 31.12.2020.
Sto znaci da sad zapravo ostaje samo da vidimo Q2.