Pevex 55%
Atpl 45%
U omjeru uloga, s obzirom da Pevex nije na burzi tesko mi je vrednovati.
Ali recimo tu negdje.
Pevex 55%
Atpl 45%
U omjeru uloga, s obzirom da Pevex nije na burzi tesko mi je vrednovati.
Ali recimo tu negdje.
Mislim da ispod 30 nece, jer znam koliko treba biti prosjecna vozarina za to, i to mislim da sigurno imaju. Maximum mi je tesko procijeniti jer ne znam sto je s onim panamaxima i njihovim TC ugovorima.
Moze li max biti 50?
Teoretski, da.
Ali ipak bih isao konzervativnije.
Kad izadje FI s 30 mil dobiti ili vise mnogi ce se pitati wtf?!? Koji sam magarac bio.
Na koliko min max procjenjujete?
Mislim da ispod 30 nece, jer znam koliko treba biti prosjecna vozarina za to, i to mislim da sigurno imaju. Maximum mi je tesko procijeniti jer ne znam sto je s onim panamaxima i njihovim TC ugovorima.
https://tradingeconomics.com/commodity/coal
Eto. Ide i ovo preko 120 USD pa neka onda Kinezi odustanu od klimatizacije po ljeti.
Sve po naredbi premudre Komunisticke partije Kine.
Kakvi su to pajaci...
16 tisuca po dionici, bez trezora, je NPM.
Pomnozi s 15 i imas 240 tisuca.
I to je cak relativno skromno jer slijede jos brutalnije godine.
Ja svoje dam za 200.000 kn i ni lipe manje. Ili ne dam. Kraj price.
Ma ne kuzite ni mekanog penisa svi skupa. Kad dodje vrijeme bit ce svega. Do tada, dobro je i ovo.
Skupstina nije nogometna utakmica.
To je visokoprofesionalni event na kojem se odradi dnevni red i to je to.
Dionicari su izglasali sto smatraju da je trenutno u njihovom najboljem interesu. Kad i ako se to promijeni bit ce drukcije.
Nema tu nikakvih zavjera i statijaznamcega.
Kolega, sve u svoje vrijeme.
Protiv tektonike se ne moze.
Pomalo. Bit ce.
Idemo dalje.
Kad izadje FI s 30 mil dobiti ili vise mnogi ce se pitati wtf?!? Koji sam magarac bio.
Ma zahebavate se. Ovdje je u igri tolika lova da se doista nadam da ce razum prevladati. A ako nece sada, mozda ce poslije.
Kolega zar ne želite sagledati stvari... "debeli" je IN, i gazi sve pred sobom, a vi sad kak hoćete mislite!
Iskreno, ne razumijem sto zelite reci.
Svi imaju interese. Maksimizacije para.
Samo je pitanje modaliteta.
Migra
Batalite vise.
Tko sto moze znati dok ne dodje prava stvar?
Sacekajmo...
Ma zahebavate se. Ovdje je u igri tolika lova da se doista nadam da ce razum prevladati. A ako nece sada, mozda ce poslije.
Burza je zakon.
Najbitnije je da svatko moze kupiti i prodati po cijeni koja je odredjena ponudom i potraznjom, na uredjenom trzistu, a ne na Njuskalu.
I ako vecinski vlasnici to ne prepoznaju kao najvecu mogucu korist za sebe onda su zapravo najobicnije budaletine. A ne kapitalisti i ozbiljni poslovnjaci.
Nemam sto ni dodati ni oduzeti.
Javit ce se Andrija Jarak s lica mjesta.
Svi redom promasujete poantu: cijena rudace nije porasla zbog tog sukoba, nego zbog potraznje iz Kine i svijeta. Rerouting se desio za ugljen, vino i neke druge stvari iz Australije. I to je nesto podiglo vozarine zbog duljeg puta. Ali najveci doprinos je porast potraznje, across the board. I kojo ce bitii jos veci.
I jos nesto: taman da se sutra Australija i Kina pomire nece rudaca zbog toga pasti jer nije zbog toga ni porasla. Mogla bi pasti tonamiljaza za ugljen, ali i to je upitno, jer i nove kupce ce se nesto pitati.
U svakom slucaju, rast vozarina je najvecim dijelom posljedica oporavka, cisto je organski, ne podlijeze politickim spekulacijama i dogovorima.
Ma bit ce sto ce biti. Ali da cemo sigurno imati diverzifikaciju iz Afrike i generalni svjetski porast potraznje za sirovinama i hranom to uopce nema dileme. I to strahovit. Pa najveci dio svijeta je i dalje sirotinja koja jedva da ima za japanke, a trebaju bickli, auti, stanovi. I imat ce ih.
tiku taku nikad nitko nije pobijedio pa neće ni kinezi
Mora se priznat da im dobro ide zasada
Ne mora se priznati.
Potez ocajnika koji bi s jedne strane htjeli sto vise sirovina iz uvoza, a s druge strane odredjivati cijene tih istih sirovina. Moze se, nakratko, i to kao sto se vidi naustrb zaliha. Na malo dulji rom naustrb GDP-a, i to grdo. Pa da vidimo da li su frajeri. A nakon toga ili ako nece to onda puna cijena s premijom. Vec za koji tjedan.
Australija bi trebala smanjiti proizvodnju za 10%. Otislo bi na 250 USD iron ore preko noci. Cisto da ih sibne kijacom po ledjima.
Ufffff... Bit ce tu svega...
Mene samo zanima ona tocka singulariteta kad EEXI skrati svjetsku flotu za nekoliko %. Tad ce biti zanimljivo kolike su vozarine. I koliko treba novih, a ne starih brodova da ih zamijene, kroz koliko godina.