1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 9:36 AM

Decki, obracate paznju na potpuno krive stvari. Cekati neke korekcije u trenutku dok firma po svoj prilici proizvodi nekoliko stotina tisuca kuna ciste love na dan ce gotovo sigurno rezultirati s tim da ce se kupovati skuplje. Ali ce i zadovoljstvo tada biti vece, kak to vec biva... ^^

Kad se previse sniva, a premalo zna.

P.S.

Situacija na bidu jucer sugerira da su ocekivanja dobra. Uskoro ce i taj FI pa cemo svi skupa biti pametniji.

• 5. Element
    • July 17, 2021 at 8:32 AM
    Quote from looserst
    Quote from 5. Element

E bas kad svi cekaju korekciju nece se desiti nego ce za inat zestoko prema gore. Ne postoji niti jedan razlog da se korekcija desi, a razloga za daljnji rast ima napretek. Pogotovo niske razine zaliha ugljena u Kini i sve veca potraznja za ostalim robama po cijelom svijetu.

Ono, ugljen je na 145 USD, tolika je potraznja. Kakva mrtva korekcija??

Kakva mrtva korekcija? :/ opet roze cvike

https://finance.yahoo.com/quotes/NMM%2CN…M%2CGNK/view/v1

Nmm je npr sa 35 pao na 21 a uzmite u obzir da je uz dobar drybulk dio kontejnerski narastao valjda 100% u medjuvremenu. Dok je vi cekate korekcija ce se odigrati. Pad 20-50% valjda zovemo korekcija? Druga stvar je ako gledate samo atpl,na zse ni korekcija vise ne zalazi 8o

Ne govorim o kratkorocnim oscilacijama cijena dionica vani nego o bull run na commodities i vozarinama koji je trendovski nepromijenjen i dapace zahuktava se.

Moj ulaz je topovski, na vrijeme, gledam siru i dulju sliku. Ovo s cim se vi zamarate je meni, da prostite, smijesno. Raste, pada, korekcija vani, tralala... Bez veze. A vozarine 200% iznad BE i to u rastucem dugorocnom trendu. Nevjerovatno...

• 5. Element
    • July 16, 2021 at 8:03 PM
    Quote from looserst
    Quote from maratonac

A koji je razlog?

IMa par teorija (ne mojih nego ovo sta stignem upratiti) ali najlogicnija meni je bjezanija iz small caps (pratite iwm etf), ukratko jaca korekcija na vidiku. Vec danima to ruzno izgleda ali danas posebno, npr gnk i nmm -7% trenutno. S druge strane ffa august kako kolega kaze raste i sad kuda ce brodovi :/

E bas kad svi cekaju korekciju nece se desiti nego ce za inat zestoko prema gore. Ne postoji niti jedan razlog da se korekcija desi, a razloga za daljnji rast ima napretek. Pogotovo niske razine zaliha ugljena u Kini i sve veca potraznja za ostalim robama po cijelom svijetu.

Ono, ugljen je na 145 USD, tolika je potraznja. Kakva mrtva korekcija??

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • July 13, 2021 at 3:42 PM
    Quote from BudFox
    Quote from KicanCRO

O cemu vi pricate, pa do koliko po vama index treba rasti? Najvisi je u 10 godina. Pa da bude od 2500 do 3000 bodova par godina to je takva para da bi zbog prihoda cijena dionice odletila u nebo. A upravo takav index se ocekuje iduce 3 godine, po cleavesu. Brodarski sektor je nesto sto treba razumjeti, o cemu triba uciti i citati, a tu se svatko nabacuje svakakvim glupostima. Ovdje se ceka izvjesce na razini od 400 do 450 kn i shodno njemu ce cijena gore ili dole. Vidim da ih puno ocekuje puno visu zaradu od moje, meni ce sve od 25 m na gore aktivirati dokupljivanje.

A ako bude ispod 25m? Ja predviđam dobit od 20 - 25 m kn, jer će povećati amortizaciju koja će pojesti dio dobiti, jer je u Q1 nisu prikazali (mislim samo 7 m kn, a inače je više nego duplo veća).

Kolega, kad udjete pisete jedno, a kad izadjete drugo. Kako vam se da? Pa to je toliko doooosadnoooo... Zzzzzz

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• 5. Element
    • July 13, 2021 at 1:47 PM

Kolege, mojih par tisuca komada odlazi 2023, i to tax free. A cijena koja bude bit ce. Pa kom opanci kom obojci. :)

A ove cjenovne dinamike, raste, pada, ovo, ono, price, ma to je za burekstinatore, amatere. Kakve to veze ima s icim?

Veleumovi su na 190 cekali korekciju na 160. Pa sa 260 na 210 i sl.

Uvik kontra, uvik kontra misljenja vecine. To je jedini nacin da zaradis. Tako ja radim. I dobro je.

• 5. Element
    • July 13, 2021 at 11:30 AM
    Quote from BudFox

Pada diona ispod 400, čini se na prvu... procurilo izvješće?

Napucali su cijenu i rasprodali dionicu, a sada kupuju dugoročni.

Skidam kapu ekipi na planiranju i realizaciji, pravi su igrači, nema šta.

A tko je taj koji je napucao? I tko je taj vidoviti Milan koji prodaje, upravlja s dionicom itd.? Teorije zavjere ostavite za Optimu, Agrokor itd.

Pravi igraci, kaze on, majko mila...

• 5. Element
    • July 13, 2021 at 9:14 AM

Nece se odrzati na ovim razinama.

Prije bilo kakvog preokreta trenda u srednjem roku slijedi sigurno jos jedan ogroman rast u trajanju od 1-2 do znacajno vise godina.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• 5. Element
    • July 12, 2021 at 4:21 PM

Ma to je game over.

Kome to nije jasno nije za burzu.

I uopce ne gleda kako nesto zaraditi nego sam sebi i drugima pokusava dokazati neke nebulozne poante.

Game over. Gotovo. Bok.

• 5. Element
    • July 11, 2021 at 7:53 PM
    Quote from Marin83

Quote from renchi

Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).

Vrijedi sada kada je prodaju očišćene bilance(bez dugova), ako sam dobro povata?!

Bdw.... Ima li HPB namjeru da proda svojih 6.1% dionica?

Korupciji i lopovluku kod nas nema kraja.

Ne bih se cudio da ne prodaju na javnoj ponudi i onda budu razvodnjeni. I da se naravno tome cude kao pura dreku. A zapravo dobiju lovu u dzep.

Nema milosti prema njima. Svi su lopovi dok se dokaze suprotno.

• 5. Element
    • July 11, 2021 at 6:28 PM

Mozda ce u odnosu na Opte djelovati kao offtopic, ali letimican pogled u dokumentaciju kaze da popeki ne prodaju dionice Atpl koje su dobili od drzave.

• OPTE prodaja - kladionica

• 5. Element
    • July 11, 2021 at 5:11 PM

Kad je bilo 1.5 kn, 2 kn, pa cak i 3 kn, kad je Rajfazer fond rasprodavao, e tada je bilo vrijeme za ulaziti. Kasnije je bilo vrijeme za prodaju.

Optima je bila dobra komba, in and out.

Ali kljuc je da odigras na vrijeme, kupis na glasinu, prodas dok prica i hype traju.

Kasnije je kasno.

• 5. Element
    • July 11, 2021 at 3:09 PM

Vidjet cete sto je kradja kad se smanji temeljni kapital za iznos prenesenog gubitka, spoje dionice 100 u 1 i nakon toga izda 50 mil novih. A mali dionicari padnu na 0.2%.

Kao na Dalekovodu.

• 5. Element
    • July 11, 2021 at 1:18 PM

Za delist ne treba 75% svih dionica nego 75% na skusptini.

A za moguce razvodnjenje imamo recentni primjer Dalekovoda.

Nema tu kruva za male vise.

• OPTE prodaja - kladionica

• 5. Element
    • July 11, 2021 at 12:49 PM

Izasao sam davno s debelim plusom, a usao jos davnije na vrlo niskoj cijeni. Naprosto je dosta bilo naraslo u kratko vrijeme i ucinilo mi se oportuno, zarada dobra, rizik tada vec znacajan, sto se i pokazalo na kraju kao tocno.

Ici ce ponuda, i svakako ju treba prihvatiti i izaci, barem po mom misljenju, jer ovdje je apsolutno izvjestan delist, imaju vise nego im treba od minimalnih 75% na skupstini.

Ali ono zbog cega svakako treba izaci, opet naravno samo po mom misljenju, je isto tako i vrlo moguc, da ne kazem siguran scenarij s Dalekovoda. Smanjenje temeljnog kapitala skoro na nulu temeljem prenesenog gubitka. I onda brutalno 100 do 200 puta razvodnjenje.

Imaju tu mogucnost i jako bih se iznenadio da ju ne iskoriste.

Nikome ne solim pamet. Ne znam sto se iza kulisa dogadja. Ali recentni primjeri i ova odigrana kombinacija sugeriraju da je to bagra i da tu nema ni zrna postenja.

• 5. Element
    • July 9, 2021 at 9:52 PM

Najvaznije je da se sad zna gdje je bottom line. Tj. dionica je od potpuno spekulativne postala realna vrijednost, likvidna, unovciva.

Sjajna stvar za burzu.

• DRY BULK

• 5. Element
    • July 9, 2021 at 7:15 AM
    Quote from brajakica
    Quote from looserst

Sad jos i biden joe zaj..ava:

https://www.wsj.com/articles/biden…der-11625736601

Mudrica prvo neka pokrije sve gubitke na tom biznisu od 2009. i on bi kineskim komunjarskim metodama radio reda na trzistu kada mu odgovara. 😬

Neka naredi prenamjenu ratnih brodova u kontejnerase i bulkere da se am vojska obogati prijevozom🤭

Da, da, dosao jos jedan socijalista, hehe.

• 5. Element
    • July 8, 2021 at 1:39 AM

Divka je jeska, moze biti i ne mora.

Ono sto je bitno je da firma zaradjuje.

Koliko, vidjet cemo uskoro.

Netko je spominjao ugodna iznenadjenja...

Ja sam svoju prognozu dao. I stojim iza nje kao iza neceg logicnog. Ako fulam, a sto sad, fulao sam... Ali ne vjerujem da cu puno.

• 5. Element
    • July 7, 2021 at 3:40 PM

Ja predvidjam najmanje 45 mil.

Ne vjerujem da je prosjecna vozarina ispod 18500 USD.

Kad su u FI za Q1 rekli da ce porast vozarina imati "znacajan utjecaj na rezultat" u Q2 do tada je prosjek vozarina u aprilu bio znatno manji, BDI je bio prosjecno oko 2600, a u maju i lipnju se prosjek vrti oko 2900-3000.

Osim toga, rijec "znacajan" se ne koristi za povecanje dobiti s 12 na 20, ne u ovom kontekstu. To mora biti barem trostruko, a tipujem i na znatno vise.

S onom gore prosjecnom vozarinom kao minimumom, moja prognoza je minimum 45 mil.

• 5. Element
    • July 7, 2021 at 11:27 AM

Ma sve ispod 4 znamenke kad dodje za to vrijeme je cista burekstinica. Uopce se ne treba time baviti. Kupis i zaboravis na 2 godine.

• 5. Element
    • July 6, 2021 at 9:48 PM

Kolega, to su sve javno dostupni podaci.

Koji bi bio zakljucak? Po meni, da je to sve deeeebelo preko breakevena. Sto biste vi rekli? :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt