Na nista od toga, kolega. Drug Xi Jingping je naredio Kinezima da se nece grijati na ugljen nego ima ljubav da ih grije ove zime.
Posts by 5. Element
-
-
Za TC-ove koji traju 5 godina bi bilo prosto nevjerovatni da nisu indeksirani na BDI na neki nacin. Za 1 ili 2 godine je razumljivo.
-
S tim da je ovo tek pocetak konjunkture, jer korona stisce. Kad se to oslobodi... Slijedi cudo nevidjeno. Takav porast potraznje ce pomesti sve.
Svijet treba veliki razvoj, i dobit ce ga.
-
Procjena je da ce ekoloska regulativa tjerati stare brodove s trzista. I zato se moras na vrijeme pripremiti s novim brodovima. Ako taj proces bude intenzivan nije iskljuceno da vozarine dosegnu egzosferske razine. Da deeeebelo prebace ono sto je bilo 2008.
-
Odlicna vijest, prepostavljam da se radi o Kamsarmax(80 000-85 000 dwt) brodovima . Zanimljivo da je Domijan nedavno rekao kako ne misle prosirivati flotu, pa bi me zanimalo koliko je vec proslo od dogovora do objave, a to bi ti mittko mogao najbolje odrediti jer najvise pratis cijene. Mislim, dali su nam malo podataka, ali kad definiraju to bi bilo zanimljivo znati.
Takoder, uvijek mogu prodati ove slotove i gotovo sigurno zaraditi.
Mislim da ce se sutra lansirati cijena ako ne bude nesigurnosti oko Kine, i objave FED-a. Zasigurno je tako razmisljao( a i znao) kupac tisucice u petak.
Rekao je prije par mjeseci u pomorskoj večeri da ne misle zasad ići u proširivanje flote, takve stvari se ipak ne govore prije nego budu službene.
Gospodo, ova današnja objava je točka preokreta...
Tocka preokreta, slazem se.
Check ignition, engines on, vertical take-off.
-
A ja sam bas za. Zato jer dividenda pumpa cijenu dionice vise nego sto bi ta razlika ulozena bilo gdje. A nama dionicarima je ipak cijena dionice najbitnija.
To i ja stalno govorim neka dividendu reinvestiraju u brodove, a cijena će odraditi svoje da ću dobiti više na tom rastu nego da mi isplate neku divku, za koju će pasti cijena dionice na div. day po običaju..
Mislim da niste shvatili.
Onaj dan kad objave divku, ma i simbolicnu, cijena ide up 20%. Barem.
Daleko vise nego divka od par %.
Naprosto firme koje daju divku, ceteris paribus, kostaju vise od onih koje ne.
-
Doći će i taj dan , vidi se po vozarinama a i po potpisu ovog ugovora.
Koji god kvartal ali će doći i to će biti kvartalna dobit sa 3 prve znamenke, tj. preko 100 mil. kn.
Napokon pravi potez Uprave.
Do 2023 će već na vrijednosti tih brodova jako lijepo zaraditi.
A isporuka u tako kratkom roku me pozitivno iznenadila.
Svejedno 30 kn dividende očekujem.
Ako kompanija posluje sa dobiti, ide u investiciju koja je izuzetno važna i u pravom trenutku onda sam protiv rasipanja novca. Ne može biti i "ovce i novci", ja sam protiv da se dividende isplaćuju!
A ja sam bas za. Zato jer dividenda pumpa cijenu dionice vise nego sto bi ta razlika ulozena bilo gdje. A nama dionicarima je ipak cijena dionice najbitnija.
-
Nekako mi se cini da se skupilo dovoljno dobrih momenata da prebacimo 500 i vise se ne spustimo ispod prije 2025.
-
Fantasticno. To je znaci po 34 i kusur mil.
Vredit ce 50 dok dodje 2023.
-
Gle, ako se kineski partijasi ne zabrinjavaju sta onda mi padamo? Perche? Zakaj?
-
Logika veli slijedece:
1. Ako je ta firma jako bitna Kinezima, spasit ce ju. I idemo up.
2. Ako pak nije bitna, pustit ce ju niz vodu jer nije bitna. I opet idemo up.
Kako su to komunisti, skroz netrzisni likovi, njihov modus operandi je kontrola, ocekujem kontroliranu reakciju.
Naravno, inace, vise bih volio da se trzisno ponasaju.
-
Meni je burza preozbiljan business da bih se prepustio dnevnim fluktuacijama.
Kad sam se isao s tim baviti skoro uvijek sam ostao kratkih rukava.
Zato radije sjedim i cekam da fundamenti odrade svoje.
-
Trziste naprosto zeli pad. Da nije bilo ovo bila bi vijest da je propala poljoprivredna zadruga u Indiji i da se zbog toga nece vise uvoziti ugljen za grijanje pilica po zimi pa bi brodari pali zbog toga 10%.
-
Svjetski oporavak nije niti zapoceo. A bit ce silovit. Kao sto sam bio u pravu oko rasta dosad, a pricao sam sredinom 2020, tako i sad kazem da ga sigurno nece zeznuti jedan kineski gradjevinski Agrokor. Ide se dalje. Pomest ce to kroz stecaj, razdijeliti i to je to.
-
Nize. I onda opet vise. I ne toliko nize koliko bi mnogi htjeli.
To je uvijek tako.
-
Ja sam se dvoumio prije nekoliko dana i pisao i ovdje ako bi kupovao opet da bi valjalo ući po 470kn.
Sad baš nisam ni siguran u to....jer mi razina 390-400 kn tehnički izgleda i zvuči kao snažna razina potpore.
Tu bi mirno kupio....al na 470kn... ne hvala
I tata bi sine,po 400 samo i tada bi kolegi bilo skupo..
Tako je.
On bi po 400 kad je na burzi 470.
A da je na burzi 400 onda bi on po 300.
Mora biti diskont. Ali diskont na trzisnu cijenu??
-
Fizicko trziste raste. Kakav Evergrande, kakvi bakraci. Ako je partija ocijenila da ih ne treba spasavati onda ne treba. Mozda i bolje, da se ti njihovi stanovi sto prije rasprodaju, a ne da ih drze skupo na bilanci, a ljudi ne mogu do krova nad glavom.
-
mislim da tržište svim silama želi bilo kakav povod za korekciju, ovo će do srijede biti riješeno. I onda opet UP.
Upravo to. Naprosto se ZELI PAD.
-
Kaže vremenska prognoza da nam stiže crni oblak iz Kine, vjerojatnost pljuska 90%...
bome ne izgleda dobro ....
Zanemarivo. Shanghai, NYSE i sve ostalo unutar uobicajenih dnevnih fluktuacija.
-
Jel mi moze netko reci zasto mi niti jedan bankomat PBZ-a nece isplatiti lovu? A ne radi ni mPBZ. A imam love u banci.
Jel ima jos netko slican dozivljaj danas?